|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
09.07.2010, 22:55 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 926
|
Öğrenci pansiyonuna molotofkokteyli saldırı
Milli Eğitim Bakanlığının Gönül Köprüsü projesi kapsamında Sivasa gelen öğrencilerin kaldığı bir lisenin pansiyonuna molotofkokteyli atıldı. Molotofkokteylinden biri pansiyonun girişindeki oturma bankına isabet etti. Tutuşan bank, öğretmenler tarafından söndürüldü. Gönül Köprüsü projesi çerçevesinde Sivas'a gelen ilköğretim ve lise öğrencilerinin kaldığı Pulur Mahallesi'ndeki Kongre Lisesi Erkek Öğrenci Pansiyonuna kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce, molotofkokteyli atıldı. Öğrencilerin pansiyon binasında olduğu, sadece birkaç öğrenci ve öğretmenin bahçede bulunduğu sırada atılan molotofkokteylinden biri pansiyonun girişindeki oturma bankına isabet etti. Tutuşan bank, öğretmenler tarafından söndürüldü. Olayın ardından kaçan zanlıları yakalamak için geniş çaplı araştırma başlatan polisin, şüpheli görülen bazı kişilerin ifadesini aldığı öğrenildi. Olay yerine güvenlik şeridi çekerek inceleme yapan polis, basit bir şekilde hazırlandığı tespit edilen molotofkokteylinin parçalarını topladı. Bu sırada pansiyonda kalan kimi öğrencilerin projeyle ilgili bazı eşyaları bahçeye atarak tepki gösterdikleri görüldü. Vali Ali Kolat, öğrencilerin kaldığı lisenin pansiyonunun girişine molotofkokteyli atılması olayının terör veya ideolojik hiçbir bağlantısının olmadığını söyledi. Vali Kolat, yapılan saldırının son derece üzücü olduğunu belirtti. Vali Kolat, saldırının terör veya ideolojik hiçbir bağlantısının olmadığını vurguladı. Vali Kolat, olayın tamamen ''kız meselesi'' yüzünden kaynaklandığını söyledi. Olayın ardından Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada konuyla ilgili emniyet birimlerinin çalışma başlattığı ve olaya karıştığı değerlendirilen şahısların yakalanarak gözaltına alındığı açıklandı. Kaynak: Sivas Izgi |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|