Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün Avrupa Birliğinden (AB) hibe almaya hak kazanan “Gülüyorum Çünkü Biliyorum Projesi” ile ilimizdeki işsiz mühendislerin mesleki teknik kapasiteleri geliştirilerek, istihdam edilebilmeleri için çalışma başlatılacak.
“Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı” kapsamında AB’den hibe almaya hak kazanan “Gülüyorum Çünkü Biliyorum” projesinin ortakları arasında Ticaret ve Sanayi Odası ile Cumhuriyet Üniversitesi yer alıyor.
Valilik AB Bürosu’nun katkılarıyla hazırlanan projenin 161 bin 85 avro olan bütçesinin 144 bin 976 avroluk bölümü hibe olarak kullanılacak. Başvuruların alındığı proje kapsamında 20 işsiz mühendise 230 saat otoket, 124 saat işçi sağlığı ve işçi güvenliği kursu verilecek.
Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Cemal Dalcı, projenin işsiz mühendislere uygulanacak bir eğitim programı olduğunu belirtti. Dalcı, sahibi oldukları bu projeye ilimizde yaşayan 21-29 yaşları arasındaki İŞ-KUR’a kayıtlı işsiz mühendislerin başvurabileceğini söyledi.
GazeteSivas