Cevap: Öğrencilere Dayak İddiası
Şimdi bu yorumumu okuduğunuzda beni dayağı savunan bir kişi olarak görmenizi istemem; ancak bunun yanında bazı gerçekleri de görmenizi olayın hiç de sizin gördüğünüz gibi olmadığınızı bilmenizi isterim. Ben de lisede görev yapan bir öğretmen olarak bu gibi benzer durumlarla, tartışma ve kavgalarla çok karşılaştım.Fakat nedense birgün olup da bir kişinin bile çıkıp kendine öz eleştiri yaptığını görmedim.Liselerde kalma nerdeyse imkansız, disiplin konusunda birçok alanda idarenin ve öğretmenlerin eli kolu bağlı. Lise gençliği malesef sürmüş arabasını son sürat uçuruma doğru gidiyor. Ahlaki çöküntü ve saygısızlık, umursamazlık dizboyu! Özellikle birçok merkezi lisede birçok öğretmen idareci evime bugün sağ salim ansıl giderim acaba bugün önümü kesen olur mu korkusunda...Bu saydıklarımı uzatmak daha da mümkün.Bütün bu dağ gibi sorunlar varken -her zaman tasvip etmesem de - bir dayak olayı basına bu kadar malzeme olup okulların, öğretmenelrin gerçek sorunları görmezden geliniyorsa ve hemen eğiticimlere karşı bir tavı takınılıyorsa kusura bakamyın ben orda olayı sorgularım.Birçok veli çocuğunu okula bir çeşit atıp gidiyor ayda yıla bir uğrarsa uğruyor sonra böyle bir olay ya da sıkıntı olduğu zaman birden en sorumlu en kültürlü veli haline geliyor, hayret! Çok acı bir örnekle yazıma son vereyim.Aşırı süslendiği ve etek boyunu düzeltmesi için bir öğretmen arkadaşmz bir kız öğrenciyi uyarıp velisini çağırdığında annesinin kız çocuğu bu tabi süslenecek,kendini beğendirecek şeklinde bir cevapla karşılaşmasıyla bu köydeki dayak olayını bir karşılaştırın. Sizce hangisi daha vahim???