|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
20.06.2011, 09:13 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 922
|
Karne sevinci yaşamadan işe koyuldular
2010–2011 eğitim öğretim yılının geçtiğimiz Cuma günü tamamlanmasının ardından, karnelerini alan birçok çocuk karne sevinci yaşamadan çeşitli işlerde çalışmaya başladılar. Ekonomik yapıdan oldukça zayıf olan Sivas'ta okulların tatile girmesi ile birlikte aileleine destek vermek amacıyla sokaklarda çalışan çocuk sayısında da artış olduğu gözlerden kaçmadı. Zihin yorgunluğunu üzerlerinden atamadan beden yorgunluğunu yaşamaya başlayan çocukların kimisi sokaklarda tartıcılık yapıyor, kimisi ayakkabı boyuyor, kimileride mendil, çekirdek ve simit satıyor. Biraz daha ağır işlerde çalışıp hem meslek hem de ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen çocuklarda çeşitli işyerlerinde çırak olarak çalışmaya başladı. Gelecek dönemin eğitim masraflarını şimdiden karşılamak ve aile bütçelerine katkıda bulunmak isteyen çocukların birçoğu her yaz olduğu gibi bu yazda çalışmak zorunda kaldı. Kimileri tatilin tadını geçirirken kimilerinin çalışmak zorunda kalması ise gelir dağılımındaki dengesizliği bir kez daha ortaya koymaya yetiyor. 3 ay süreyle çalışacak olan çocuklar bu kez de beden yorgunluğunu atmadan okula başlayarak hiç tatil yapmadan, dinlenmeden daha küçük yaşta hem okumak hem de aile geçindirmek için mücadele vermek zorunda kalmaya devam edecek. Hürdoğan |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|