|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 956
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Ulu Önder Atatürk'ün Sivas'a ilk gelişinin 92'nci yıldönümü, Sivas-Ankara karayolu üzerinde bulunan 'İlk Adım Anıtı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Mustafa Kemal Atatürk'ün, 27 Haziran 1919'da Sivas'a gelişinin 92'nci yıldönümü törenle kutlandı. Tören, Atatürk'ün kente ilk gelişi anısına Sivas-Ankara karayolu üzerinde yaptırılan 'İlk Adım Anıtı'nda düzenlendi. Törene Vali Ali Kolat, 5'inci Piyade Er Eğitim Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram, Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp ile askeri ve mülki erkan katıldı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından anıta Valilik, Belediye ve Tugay Komutanlığı çelengi konuldu. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Günün anlam ve öneminin yapıldığı konuşmaların ardından VAli Kolat, şeref defterine, şunları yazdı: "Yurdun dört bir yanının işgal altında olduğu Milli Mücadele'nin başlangıcındaki o umutsuz günlerde önderliğinizde Sivas'ta tutuşturduğunuz istiklal meşalesi millitemizin azim ve kararlığıyla büyük bir ateşe dönüşmüş ve buradan dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. 4 Eylül 1919'da yapmış olduğunuz tarihi kongre ile de bugünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temelleri atılmıştır. Sivaslılar olarak güveninize layık olma çabası içinde büyük Türk milleti ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığından hiçbir zaman ödün vermeyecek, gösterdiğiniz hedeflere doğru birlik ve beraberlik içerisinde ilerleyeceğiz. Manevi huzurunuzda bir kez daha saygı ile eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun. " Tören daha sonra Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle son buldu. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 10 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|