Cevap: Başbağlar...Yaralı Yüreklerin İfadesi
Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt?
Madımak ve Başbağlar alevi sunni çatışması çıkartmak için yapılmış birbiriyle bağlantılı olaylardır. Amaç bellidir iki olayı karşılaştırıcı yorumlar yapmak bunu isteyenlerin ekmeğine yağ sürmektir. 2 Temmuz anmalarında bu sene hariç hiç bir zaman ne halk ile ne de polisle çatışma olmamıştır. Her grubun içerisine giren provakatörler olmuştur kalabalıkların içerisinde, hep de olacaktır. Valinin tavrı bu kez de 2 Temmuz anmasında ortaya çıkan provakatörlerin ekmeğine yağ sürmüştür. Eğer Vali bu tavrı göstermeseydi şimdi bile olay çıktı sayılmaz hiçbir şey olmazdı. Her sene olduğu gibi... 2 Temmuz ile değil 4 Eylül ile anılan şehir olmak istediğim için 1 tek kez Sivas'ın adını geçirmiyorum bu vahşet için.
|
Burak hocam Valilik aldığı kararda geri adım attı herkesin oraya gelmesine müsade etti.Yok içeri gireceğiz yok şu pankartı buraya asacağız deyip gerginliği tırmandırmanın bi anlamı varmı bana göre yok.Yıllardır olaysız bi şekilde bu anma yapılmış bu yılda yapılsa kötümü olurdu,fakat provakatörler yinede rahat durmuyor niyeki.?