|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
15.07.2011, 10:58 | #15 |
Usta Yiğido
HaZaN Şuan
Son Aktivite: 14.05.2013 15:36
Tecrübe Puanı: 2291
|
Cevap: GÜNÜN HADİSİ
Lezzetleri arındıran ölümü sıkça anınız. Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: 'Cennette hiçbir ağaç yoktur ki gövdesi, altından olmasın.' Tirmizi, Cennet 1, (2527). Kadın dört sebepten biri için alınır. Malı, soyu, güzelliği ve dindarlığı. Sen (diğerlerini geç) dindar olanını seç. (Aksi halde) sıkıntıya düşersin. iki haslet müminde bulunmaz; cimrilik ve kötü ahlak. Kim şehidliği içten gelerek ve bütün samimiyetiyle isterse, yatağında olsa bile Allah onu şehidler mertebesine ulaştırır.Kaynakwh webhatti.com: [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Hilekâr, yaptığı iyiliği başa kakan ve cimri cennete giremez. Nerede olursan ol Allah’a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. İnsanlara karşı güzel ahlakın gereğine göre davran Hz. Muhammed (s.a.v.) Gerçek zenginlik, mal çokluğunda değildir. Fakat gönül ve kanaat zenginliğindedir. Ümmü'd-Derdâ radıyallahu anha anlatıyor: 'Ebu'd-derda radıyallahu anh'ı işittim. Demişti ki: 'Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ı işittim, şöyle buyurdu: 'Müşrik olarak ölenle, bir müslümanı haksız yere öldüren hariç, Allah bütün günahları affedebilir.Kaynakwh webhatti.com: [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Gerçek zenginlik, mal çokluğunda değildir. Fakat gönül ve kanaat zenginliğindedir.
Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir) | |
|
|