|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
08.08.2011, 23:20 | #1 |
Tecrübeli Yiğido
AĞAOĞULLARI Şuan
Son Aktivite: 08.11.2017 13:02
Tecrübe Puanı: 578
|
Turizme kapalı kapılar.
Sivas ta Turizim danışma burosu merkezi yerde olması gerekir. Bizim gençlik yıllarımızda eski halk evinin yanında idi. O yıllarda turistte yoktu yasal düzenlemeler gereği bulunması şarttı. Son yıllarda türkiyeye gelen turist sayısı artmaktadır. Böyle olunca türkiye ye gelen yabancılar tarıhı bölgeleri tarıyor. Olması gerekendir güzel bir duygu çünkü döviz bırakıyor.
Bu yabancı kafilelerine sahip çıkmak gerekmektedir. Eğer devletin resmi görevlileri sahip çıkamıyorsa halkın bu görevlileri uyarması gerektir. Halkın sahip çıkması onlara yardımcı olması şarttır. Nasıl oluyorda Kültür ve Turizim Müdürlüğü mahiyetinde yabancı dil bilen bir memur bulunmuyor. Sivas cum üniversitesi bünyesinde yabancı dil eğitimi veren birimler yokmu. Burada fahri görev yapacak kişiler dahi bulunabilir. Bu kutsal bir görevdir mevsimlik olarak. Geçtiğimiz cuma günü Sultanahmette cuma namazına gittim. Caminin avlusu yabancı ile dolu caminin içini görmek için gelmişler. Fakat namaz saati olduğu için güvenlikci müsade etmiyor. Yabancılarla İngilizce ve fransızca konuşarak namazdan sonra gezilmesini anlattı . O anda göğsüm kabardı mutlu oldum güvenlikçiye teşekkür ettim. Çok güzel bir gelişme derler ki bir dil bilen bir insan iki dil bilen iki insan . Türkiye nin Turizim potansiyeli çok yüksek olmasına rağmen ,Turiste pek rağbet yok bunu aşmalıyız. Yabancı her yerde var geziye meraklı, tarihi mekanları ,ören yerlerini görmek isteyen çok yabancı var. Ben Turısti nemrut dağında gördüm,kasankefte ,midyatta, Mardinde ,Mersinde gördüm .Türkiyenın her yeri Turist kaynıyor bunlara çok iyi davranmamız gerekir. Çünkü para bırakıyor getirisi var saygılı olmalıyız. Türkiyenin varlığından haberi olmayan ülkeler var. Mersine bağlı Aydıncık ilçesinin karatepe mevkiinde bulunan bir tatil köyünde işadamı bir almanla tanıştım . 60 yaşlarında 1985 yılında bu koyda bir arsa almiş ikitane bina yaptırmış . Ben 1985 yılına kadar Türkiyeyi hiç bilmiyordum duymadımda . Bu koyu gördüm aşık oldum buraya bağlandım diyor ve orada yaşıyor. Bu koyu mekan tutmuş dilini de öğrenmiş. Türkiye bir cennet bilene .Buna rağmen Turizim gelirimiz çok düşük bunu yükseltmek gerektir. Ağaoğulları 8/8/2011. |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|