|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 948
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçları geçtiğimiz hafta sonunda açıklandı. Açıklanan sonuçlarla birlikte adayların hangi üniversite ve hangi bölümleri kazandığı da netlik kazandı. Bu yıl 12 bin yeni öğrenci alacağını açıklayan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, tercih edilmeyince bu açıklama hayalden öteye gitmedi ve Cumhuriyet Üniversite'sinin kalite yükseltimin de yetersiz olduğunu ortaya koydu. 1974 yılında kurulan ve kendinden sonra kurulan üniversitelerden oldukça geri kalan ancak yaklaşık 30 bin öğrenciyi bünyesinde barındırma imkanına kavuşan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bu yıl kontenjanını 12 bine çıkardığını Rektör İlyas Dökmetaş aracılığı ile duyurmuştu.3 yıl önce 8 bin olan öğrenci kaydının yüzde 50 oranında artması Sivas için büyük bir kazanım olarak görülürken, ÖSYM'nin yayınladığı verilerde Cumhuriyet Üniversitesi tercih edilmeyen ve hedeflenen 12 bin öğrenciden daha az kişinin tercih ettiği Üniversite olduğu ortaya çıktı. Çoğu kişinin Cumhuriyet Üniversitesini tercih etmemesi sonucu Sivas'ta yaklaşık 4 bin kontenjan boş kaldı. ÖSYM'nin illere göre başvuran ve yerleşen aday sayılarını yayınladığı verilerde Sivas'ta ÖSYS'ye başvuran 18 bin 33 aday olduğu bunlardan toplam 8 bin 6 tanesinin herhangi bir yüksek öğretim kurumuna yerleştirildiği gözlendi. Sivas'ta ÖSYS'ye başvuran adaylardan 3 bin 220 tanesi lisans düzeyinde eğitim veren kurumlara yerleştirilirken, 2 bin 699'u iki yıllık önlisans programlarına yerleştirildi. 2 bin 87 kişinin de açık öğretim fakültelerine yerleştirildiği Sivas'ta toplam yerleştirme sayısı 8 bin 6 olarak gerçekleşti. Sonuçlar Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin beklenen oranda tercih edilmediğini gözler önüne serdi. 12 bin öğrenci almayı planlayan Cumhuriyet Üniversitesi ilk etapta bunun 8 bin kişilik kısmını doldurabildi. Ek kontenjan kayıtları açıldığında bu sayının biraz daha yükselmesi bekleniyor. Hürdoğan |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|