|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Yaş: 58
Mesajlar: 48.623
Tecrübe Puanı: 5485
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Dede Sarığı – Sevil’in Mutfağı: İzmir ![]() Malzemeler: Harcı için; bir su bardağı sütlü bulgur 250 gr. keçi peyniri Karabiber Hamuru için; 2,5 su bardağı un Zeytinyağ Tuz Su Malzemeler: Derin bir kaba konan un, tuz su ve zeytinyağı yoğurulmaya başlanır. Kulak memesi kıvamına gelen hamur dinlenmeye bırakılır. Dinlendikten sonra hamur açılarak inde yufkalar haline getirilir. İç harcı için; sütlü bulgur, karabiber ve biraz su eklenir karıştırılır. Kelle peyniri rendelenip eklenir. Hazırlanan iç harcı yufkanın her yerine gelecek şekilde serpilir. Yufkanın bir kenarı katlanıp ince bir şerit şeklinde kesildikten sonra kesilen kısım içte kalacak şekilde sarık gibi kıvrılır. Bütün yufka aynı şekilde ucundan kesilip incecik katlanarak sarılıyor. Yağlanan tepsiye yerleştiriliyor ve üzerine zeytinyağı gezdiriliyor. 150 derece fırında 20 dakika pişiriliyor. Piştikten sonra teker teker yoğurda bulanan dede sarıkları servis tabağına alınır ve üzerine pul biber tereyağı ve karabiber gezdirilir. Afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kardelencicegi'e Teşekkür Ediyor... |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
HZ. ALİ ile ilgili konular | Esengül | Dini Bilgiler | 331 | 15.03.2010 13:33 |
KELEBEK... | sibelYILMAZ | Serbest Kürsü | 0 | 17.09.2009 09:13 |
Hakk’a yürüme (Ölüm) // ALİ RIZA UĞURLU ( DEDE ) | Esengül | Muhtelif konular | 1 | 17.08.2008 14:59 |
Otuz Yaşında Dede Olacak!! | _DuMaN_58 | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 5 | 06.08.2008 15:00 |