Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt?
Sayın Alibaba58,
Genelde görüşlerinize katılıyor, yazılarınızı zevkle okuyorum.
Ama yukardaki cümlenizde "kök" derken eğer, aile gen yapılarını kastediyorsanız ben buna katılamıyorum. Gen yapıları kesinlikle ahlakı belirlemez. Sadece yetenek ve fiziksel farklılıkları belirler.
Kaldı ki gen yapıları ahlakı(kişiliği) bile belirlemilş olsa; Yine kişi dışardan etkilenmiş değilmidir? Zira genleri, inananlar için yaratıcı, inanmayanlar için ise doğa belirlemektedir. Yani dışardandır.
Yani her durumda kişinin ahlakının kaynağı, sebebi dış kaynaklıdır, düzenlerdir. Ailesinden aldığı değerler de dış kaynaklıdır ve düzenlerin getirileridir.
Umarım bu konuda mutabakat sağlarız.
|
Öncelikle size teşekkür ederek asıl konuya geliyorum. Kök derken gen yapılarını kastetmedim ailenin yetiştirmesinden, aile ortamından kaynaklanan durumları anlatmaya çalıştım. Size bir örnek vereyim benim oğlum bire bir babasına özeniyor her hareketini, yaptığı herşeyi örnek alıyor. Düşünün eşim kötü bir hareket yapsa veya kötü bir söz kullansa çocuk tamamen bunu alacak. Kızım ise aynı ben konuşmaları bile bana benziyor. Yaptığım yorumda kötü ailelerden iyi insanlar da çıkabilir demiştim ama bu istisna bir durum.