|
|
#101 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yiğidoturan Şuan
Son Aktivite: 28.07.2014 13:58
Tecrübe Puanı: 1088
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Skip Durağı
Sene 1968, İstanbul Bahçelievlerde Skip tükenmez kalemlerinin fabrikası var ve önünde de 98 no lu otobüslerin durduğu otobüs durağı. Bu durak Bahceli evlerden sonraki ilk durak ve anlatacağım olay gerçekten yaşanmış olay. Otobüsle Bakırköyden Güngörene giderken Bahcelievler durağında otobüse çok güzel bir bayan bindi. Tam biletini alacağı zaman otobüs hareket etti. Bayan biletçiye bir şirinevler bileti verirmisiniz diye sordu. Biletçi bu otobüs Şirinevlere gitmez deyince bayan durdurun otobüsü ineceğim dedi. Biletçinin cevabı hayli ilginç oldu. - Hanım, hanım kalktı birkere skip te indirecegiz. Bu lafı duyunca kadının yüzündeki ifadeyi görmenizi isterdim ( bu arada skip otobüs durağının adı ) (alıntıdır)
|
|
|
#102 |
|
Usta Yiğido
Taksici
Nasıl yağmur nasıl fırtına, adam bir taksiye el kaldırır, taksi durur.. Adam gideceği yeri söyleyince, taksici kızarak "ohoo orası çok yakın alamam seni" der ve gazlar gider.. Adam çok bozulur ama sonra bir sekilde evine gitmeyi başarır.. Ertesi gün şans eseri bir bakar ki, dün geceki taksici, evinin önündeki taksi durağındadır ve üçüncü sıradadır.. Hemen plan yapar ve ilk taksi söförüne yanaşır: - Ataköye kaça götürürsün ?" - 5 milyon - Sana 20 milyon veririm ama bir kere verirsin. - Hadi be sapık mısın, defol.. Adam bu cevabı alınca ikinci sıradaki taksiye yanaşır - Ataköye kaça götürürsün ? - 5 milyon - Sana 20 milyon veririm ama bana bir kere verirsin - vay sapıkkk vayy defol sıra üçüncü taksiciye yani bizim taksiciye gelmistir.. Adam yanaşır: - Ataköye kaça götürürsün ? - 5 milyon - Peki sana 20 milyon veririm ama bir sartım var - Nedir ? - Giderken diğer taksicilere el sallıyacaksın - Ayıbettin abi tabii... ______________________________ ____________________
|
|
|
#103 |
|
Usta Yiğido
kadın ve erkek aklı
Agir bir hasta hastahanede. Tüm ailesi bekleme odasinda doktorlardan haber bekliyor. Yorgun ve umutsuz bakisli bir doktor çikiyor -"Tek yasam sansi var o da beyin nakli. Böyle bir ameliyati ilk olarak deneyecegiz, tabi masraflar hastanin ailesine ait." Aile, saskin, yorgun, çaresiz... Aralarindan biri -peki ama fiyat nedir diyor ?" -Degisir diyor cerrah. 5000 Euro erkek beyni kullanirsak, 200 euro kadin beyni kullanirsak. Uzun bir sessizlik çöker. Beyler gülmemeye çalisirlar. Hanimlarla gözgöze gelmekten kaçarlar. Ama aralarindan biri merakini yenemez, -peki doktor bu fiyat farkinin nedeni nedir diye sorar. Cerrah gülümser. "Eh tabi, ayni arabalar gibi, kadin beyinleri ucuz oluyor akillarini çok kullandiklari için. Kullanilmis akil, kullanilmis beyin. Erkek beyni hiç kullanilmamis sıfıır km araba gibi pahalı oluyor
|
|
|
#104 |
|
Usta Yiğido
Nesli Tükenen İnsanlar
-------------------------------------------------------------------------------- *Sigara içmeyen şehirler arası otobüs şoförü *Siz istemeden fiş veren küçük esnaf.. *Arabasının üzerine bavullarını saran Almancılar *Bu kıyafet size yakışmadı diyen tezgahtar, *Emniyet kemeri takan taksi şöförü, *Trafikte küfür etmeyen araç şoförleri, *Kadınların dişilikten daha çok insan olduklarını düşünen erkekler , *Şarkıları, müzikleri ile sözlerini bağdaştırarak söyleyen şarkıcılar (günümüzde bu olay" altı şişhane üstü kasımpaşa" niteliğinde), *Verdiği üç kuruşu vergi zannetmeyen esnaf-tacir *Yalan söylemeyen politikacı *Bayramlarda el öpünce para veren yaşlılar... *"Tabiî ki de" ve " atıyorum" demeden konuşabilen genç *Traş olmuş ve koku sürmüş taksi şoförü *Kapısında toplanmış kedileri uzaktan gördüğünde ne dükkanı olduğunu anladığın güvenilir mahalle kasapları, *Siz söylemeden çiçek alıp gelen erkek arkadaş *Yağmurlu ve karlı havalarda da sizi almaya can atan taksiler *Yolların ve trafik kurallarının kendilerine özel olduğunu zannetmeyen sürücüler *Sabah sabah tanımadığı insanlara günaydın diyerek gülümseyen insan türü *İşi bilmeyen ama kendi hatalarını açıkça söyleyip, kabullenen patronlar *Karısı çirkin ve şişman bile olsa, gözü ondan başka kimseyi görmeyen erkekler *Bayan yolcuları dikiz aynasından dikizlemeyen muavin *Altın günleri yerine evde oturup kitap okumayı tercih eden ev kadınları *Yaya geçidinden geçen yayaları/yayayı görüp geçmesi için yavaşlayan hatta duran şoförler. *Hep daha fazlasını istemeyen, sadece ve sadece halkını düşünen politikacılar. *Sağa, sola manevralarda "sinyal" veren, etrafını kontrol ederek, gerektiği gibi araç kullanan, gereksiz klakson çalmayan, makasa girmeyen minibüs şoförü. *Güleryüzlü devlet çalışanı. (Bu canlının soyunun tükenmesinde devlet etmeni büyük rol oynamıştır.) *Bayan adı ve maili kullanarak kurbanın bilgisayarına girmeye çalışmayan erkek hacker türü. (HackeropatusKiddus) *Belediye otobüsüne bindiğinizde selamınızı alan şoförler... (ben genelde günaydın falan derim de) *Çayınıza kaç şeker attığınızı bilen arkadaşlar:-) *Psikolojisi normal olan insanlar *Hastanede görevi hastabakıcılık olup da hasta yakınlarından para almadan iş yapan bakıcılar.. *"Abi ben karşının şoförüyüm" yalanını söylemeden erkekçe "abi ben yeni başladım" diyen taksi şoförleri.. *Vatandaşı "oy pusulası" olarak değil de insan olarak gören politikacılar.. *Km.saati ile oynama yapmadan 2.el araç satan galericiler... *Asıl görevlerinin büyük şirketlere eğitim vermek değil de, üniversite öğrencisi yetiştirmek olduğunu düşünen ve uygulayan Hocalar.. *5 dakika korna çalmadan ilerleyebilen minibüs şoförleri *Simidini paylaşan amca... *Sırtınızı sıvazlayan dost... *İstemeden zam veren patron *Dizini dövmeyen babalar *Küfretmeyen Taraftar, *Taraf tutmayan Hakem, *Rüşvet almayan gümrük memurları *Yerlere çöp ve sigara izmariti atmayan düşünceli insanlar
|
|
|
#105 |
|
Usta Yiğido
matamatikcinin aşkı
![]() -------------------------------------------------------------------------------- türev tanem,bir tanem,bir sigma işareti kadar kıvrak bir pi sayısı kadar sonsozsun sevgilim.sana olan sevgım lımitlerin sonsuzluguna ulaşıyor.bir bakısın kalbımde matris kadar derin etkiler bırakıyor. kalem gibi kaşların, trigonometrı gibi karısık sacların,tebesır kokusu gıbı burnumda kutuyor.carpanlara ayrılmayan denklemler gıbı nazlanma.senden mektup almak inan integral almaktan daha zor. bilinmeyenlerimiz farklıolsa bıle pılınomlar gıbıyız.eyer boyle devam ederse senı kesfedılmemıs dızı kuralları ıle ızleyecegım senınle bı daıre olalım. merkezde ben,etrafımda esıt uzaklıklarda sen.nereye bakarsam senı goreyım.üzüntülerımız teget,sevinclerımız kiriş olsun.birbirimize o kadar yakın olalımkı,yarıcaplarımızın limiti sıfıra yaklassın.su anda y=ax+bx+c parabolünün iki ayrı kolu ısek de bır gün tepe noktasında bulusacagız.sana bı sınx egrısı gıbı sureklı 'k' sabıtı kadar baglıyım.hıcbır parantez bızı ayıramaz.
|
|
|
#106 |
|
Usta Yiğido
Babasının Dursun'a Mektubu
-------------------------------------------------------------------------------- Uy sevgili uşağum Dursun Allah'ın selamı üstine olsin... Mektubu çok yavaş yazayrum, çünkim bilirum, çabuk okuyamazsun ! Benden yana sual edersen, Allahuma pin şükür iyiyüm, yeni pir iş puldum. Emrimde yüze yakın adam var, hepsi de sessüz sedasuz, kendi hallerinde. Ne iş pulduğumu soraysan söyleyeceğum patlama, mezarluk pekçisi oldum. Bacin Emine bir uşak doğuracak, daha erkek midur, kiz midur, pelli değül. Haçan o yüzden sağa dayi mi oldin, teyze mi oldin söyleyemeyrum. Temel emicen de tükan açtı, o da otuza aldigini yirmipeşe verir, sürümden kazaniyormuş öyle dedi. Bizim köye findukçularin Temel'i muhtar sectuk, akillu usak da! Geçen gün hepimizi zelzeleye karşi aşi etturdu. Temel akilludur, hem de durusttur.. Geçenlerde bir taksinin şoforu köye varmış, muhtari arayu, meğer yolda pir tavuk ezmuş sahibini soraymuş. Muhtar Temel tavuğa pakmış, ha pu bizden değildur, pizum köyde yassu tavuk yoktur, demiş. Senin küçüğün Memet cok akilli bir uşak çıktı. Geçen gün tepeye varmiş, elinde bir ip sallayup duriy. Anan, “Uy uşağum ne edeysun orada ?” demiş. O da hava turumuna bakayrum demiş. Çektum oni akşam karşuma, anlat pakayum şu hava turumu işinu dedim. Anlatti, meğer ip sallanunca havanin rüzgarli olduğuni, ip islaninca da yağmur yağdiğuni anlaymiş. Çok akilli uşak vesselam. Sen o yaşta böyle akilli degildun! Yaa işte boyle usağum.. Memleçetten sağa pol pol havadis.. Yeni havadis olursa yine yazarum.. Baki Hudaya emanet ol. Baban Not: Mektupa para koyacaktum, ama geç aklima celdi, zarfi kapatmişum !
|
|
|
#107 |
|
Usta Yiğido
Yavuz Sultan Selim zamaninda, Iran sahi kiymetli mücevherlerle süslü bir sandik hediye gönderiyor Sultan Selim'e.Sandik açiliyor. Içinden çesit çesit degerli taslar, kiymetli atlas, kadife kumaslar çikiyor.Fakat bir de pis bir koku yayiliyor. Dehset bir koku, herkes burnunu tikiyor. Neyse en alttaki bohçadan insan pisligi çikiyooooor..Yani Osmanliya acayip bir hakaret!!!!!
Cihan padisahi emir veriyor, "herkes düsünsün, buna ince bir sekilde cevap vermeliyiz" Ve cihan padisahi yine çözümü kendisi buluyor. Ayni sekilde degerli mücevherve kumaslarla süslü bir sandik hazirlatiyor.Içine o zamanin Osmanli Istanbul'unda imal edilen gül kokulu en nadide lokumlardan bir kutu hazirlatiyor, en altina da küçük bir pusula ve bir satir yazi. Gönderiyor... Şah sandigi açiyor. Açtikça güzel bir koku ve en altta bir kutu lokum. Anlam veremiyorlar tabii. Bizim elçi yiyor önce, sonra oradakilere ikram ediyor. Kutunun içindeki pusulayi Sah okuyor: "Herkes yediginden ikram eder"
|
|
|
#108 |
|
Usta Yiğido
Fransız bir adamın trajikomik intihar vakası.
1998'de bir Fransız oldukca karmaşık bi intihar girişiminde bulundu. Bir deniz kıyısında yüksek bir yamacın tepesine çıkıp boynuna bi ip bağladı, ipi de büyük bi kayaya bagladi. Sonra zehir içti ve kendini ateşe verdi. Uçurumdan atlarken de tabancayla kafasına ates etti! Ama devamı daha ilginç. Çünkü kurşun onu ıskalayıp ipi kesti, böylece adam suya düştugünde asılı kalmadı.Soğuk su yanan elbiselerini söndürmekle kalmadı aynı zamanda onu şoka sokarak yuttuğu zehri kusmasını sağladı. Sudan bir balikçı tarafından çıkarılıp hastahaneye götürülen adam orada hipotermi (vücut ısısının aşırı düşmesi)den dolayı öldü..
|
|
|
#109 |
|
Yiğido
![]() ![]() yiğidodoğan Şuan
Son Aktivite: 30.06.2008 16:36
Tecrübe Puanı: 652
![]() |
güzel fıkragalar saol bizimle paylaştığın icin
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Usta Yiğido
Bu olaylar Türkiye'de Olmuştur
-------------------------------------------------------------------------------- Kalp ameliyat oldum. 4 ay rapor aldim ve bu 4 ayin sonunda rapor param almak icin Fatih SSK'ya gittim. Klasik bir sekilde eksik evraklari parti parti soyledikleri icin 3 gun ugrastim ve buyuk gun geldi. Param hesaplaniyor. Bankoday m, sorular geldi. -Hastanede yatt n mi? -Herhalde abi, dedim, henuz evlerde kalp ameliyat yapamiyorlarmi . Hic yorum yapmadi ve 2. soruya gecti. - Ciktin m peki? Ve ben dumur... - Hayir, hala aksamlari isten sonra yatmaya hastaneye gidiyorum. Ve kafami duvarlara vurduracak soru geldi. Espri bile anlamaktan aciz bu adam sordu: - Istanbul'da kimsen yok mu yav. Niye hastanede kaliyorsun ki hala? ---------------------- Gecen gun aksam vakti dolmusta gidiyorum, arkadan teyzenin biri bagirdi: -"Evlad m su sari kamyonetin yaninda indiriver."Dolmus soforu dumur olmus bir vaziyette: - Iyi de teyze, o kamyonet hareket halinde, nerde duracagini nerden bileyim... ------------------------ Gecen sene Hava Harb Okulunun Sinavi'na gitmek icin Bursa Terminali'nde otobusumu bekliyodum. Bu arada ilginc bi olaya tanik oldum. Adamin teki karisini Istanbul'a yollamak icin bi otobus firmasindan bilet almisti.Fakatotobus firmasi adama ayirdigi bileti baskasina satmis. Adamda bu sinirle gisede gorevli olan memura su sekilde bagiriyodu: -"Hepinizi sikayet ederim ben onu bunu anlamam. Karimi .ike .ike gotureceksiniz Istanbulaaaaa..." ------------------------ Simdi arkadasimla Taksim'de takiliyoruz. Bi adam aglayan cocugunu susturmaya calisiyor. Yaninda da bi polis var; sonra adam cocuga dedi ki: -"Sus yoksa seni polise veririm." Yandaki polis de bi dellendi: -"Lan gerizekali, biz adam mi yiyoruz da bize veriyon cocugu? ------------------------ Bir gun Izmir' de belediye otobusunde gidiyoruz arkadaslarla. Bizim arkadas bos yer buldu ve oturdu. Sonraki durakta da eli bastonlu yasli bi amca geldi. Arkadas da killigina adama yer vermedi. Adam o arkadasin oturdugu koltugun yanina geldi ve ayakta arkadasin yer vermesini bekliyor. Fakat arkadas yerini vermedi. Neyse adamcagiza da yazik, bastonu otobus hareket ettikce bi o tarafa bi bu tarafa kayiyo. Arkadas dayanamadi ve yasli amcaya: -'Amca bastonun ucuna lastik takarsan kaymaz'dedi. Adam soyle bakti, sonra; -'O lastigi zamaninda baban taksaydi simdi sen olmazdin, ben de orda oturuyo olurdum' deyince butun otobus koptu. Arkadas o gun bu gundur belediye otobusune binmez. ------------------------ Bi gun arkadasla dolmus bekliyoruz. Ust gecit var ama kendi halinde bir kadincagiz yayaya kirmizi yanarken caddeden gecmeye calisiyo. Ust gecitin altinda beklemekte olan polis otosundan soyle bir anons yapiliyo: - Hanim nireeee, hanim nireee? Teyzeden cevap: - Eltimgileee, beyimin haberi var. Sana ne kiii.
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|