|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Serbest Kürsü Serbest Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Şu sıralarda internette, mail gruplarında imzasız bir şiir dolaşıyor.
Şiir, Atatürk'ün ağzından, “Mustafa” filmiyle eleştirilerin hedefi olan Can Dündar’a yazılmış. Kimin yazdığı belli olmayan “Utandım Çocuk” şiirini sizlerle paylaşıyoruz:“Utandım çocuk Beni anlatan bir film yapmışsın . Kızgınım, utanç içindeyim. Sana değildir kızgınlığım. Filmdeki Mustafa'dan da utanmış değilim. Başaramamışım, bundandır utancım. Komutam altında, bu vatan için kanını akıtan Türk askerlerinden utandım. "Özgürlük" demiştim, benim karakterimdir. . "Bilim" demiştim, tek yol göstericidir. Sen, "Karanlıktan korkardı" demişsin benim için. Korkardım evet. Bu ulusu boğmak isteyen karanlıklardan çok korktum. Ama insaf be çocuk, korkup da kaçmadım ya. Söküp atmadım mı o karanlığı bu ülkenin üzerinden? Diktatör demişsin bir de. Hiç okumadın mı çocuk? Nerde benim nesilleri emanet ettiğim öğretmenler? Anlatmadılar mı sana? Başkomutan olarak cepheden cepheye koşarken ve bütün kararları tek başıma alabilecekken neden bir meclis kurdum ben çocuk? Böyle diktatör olur mu? Ah be çocuğum. Neden, nasıl düşman ettiler seni bana? Baktım aşktan, sevgiden, aileden bahseden güzel şeyler yazmışsın bugüne kadar. Belli ki,çalışkansın, zekisin. Kara cüppeleri ile milletin ümüğüne çökmüş olan yobazları çok iyi anlarım da çocuk, seni anlayamıyorum. Onlar zaten hiç sevmedi beni. Yüzyıllardır süren iktidarlarını çekip almıştım ellerinden. Sevmeyecekler beni elbette.. Peki sen çocuk, sen neden kol kola girdin bu kara kalplilerle? Dedim ya, sana değil kızgınlığım. Başaramamışım. Anlatamamışım demek ki özgürlüğün kıymetini, bağımsız bir ulusun, onurlu özgür bireyi olmanın ne büyük bir nimet olduğunu. Yazık olmuş, onca vatan evladının kanına, onca ananın göz yaşına. Veremem ki şimdi hesabı, ne o gencecik bedenlere, ne de gözü yaşlı analara. "Bu muydu uğruna bizi ölüme gönderdiğin vatan?" derlerse, "Bu nesiller miydi,ölen evlatlarımızın kanıyla kurduğun ülkeyi emanet ettiğin?" diye sorarlarsa ne derim ben onlara be çocuk? Olmadı be çocuk... Olmadı.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() albina58 Şuan
![]() Son Aktivite: 14.08.2016 21:40
Tecrübe Puanı: 781
![]() |
![]() Arif abi;
Bu güzel çalışmayı bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim. Atatürk'ü manen anlamak gerek,ne olduğunu değil ne yaptığını anlamak gerek,nasıl bir imparatorluk aldı,nasıl bir vatan kurulmasına vesile oldu.Ne şartlarda kimlerle,bir denge unsuru olmaya çalıştı. Offf of,anlatacak o kadar çok konu var ama,kafaları yormayalım. Atatürk sevimeye bilinir,sevmeye bilirsiniz ama ne yaptığını ne yapmak istediğini bir daha kendi hür kafamızla inceleyip,kendimizce bir yorum yapmakda fayda vardır.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı albina58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Alt Forum Yöneticisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kronik Şuan
![]() Son Aktivite: 14.12.2020 18:41
Tecrübe Puanı: 1369
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() film hakkındaki yapılan yorumlar genel olarak çok da iç açıcı olmadığından filme giderek prim yaptırmak istemiyorum bakalım daha neler olacak ilerleyen günlerde filmi merakda etmiyor değilim aslında ....
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı kronik'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Yeni Yiğido
![]() SONOSMANLI58 Şuan
![]() Son Aktivite: 30.03.2010 18:56
Tecrübe Puanı: 628
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() KADRINI BILMEK HIKMET ISIDIR.KADRINI BILENLERE SELAM OLSUN.MEKANIN CENNET OLSUN ATAM."
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı SONOSMANLI58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#5 |
Yeni Yiğido
![]() SONOSMANLI58 Şuan
![]() Son Aktivite: 30.03.2010 18:56
Tecrübe Puanı: 628
![]() ATAM
YÜCE ATAM BAK SEN KURDUGUN YURDA GERÇEKLER YALANI BOGMUYOR ATAM SOYGUN VURGUN RÜSVET TORPIL HERYERDE BIR TÜRLÜ ADALET DOGMUYOR ATAM SEN GIDELI BU DEVLETIN BASINDAN ADALET MILLETI ATTI DÖSÜNDEN BIR NESIL GELDIKI SORMA PESINDEN BIRTEK GÖZÜMÜZÜ OYMUYOR ATAM HELE GÖRKI BASIMIZDAKI ÜSTLER HAINLERI SALAR BASINI BESLER YUKARDAN DUYULUR HEP ÇATLAK SESLER HANGI KABA KOYSAN SIGMIYOR ATAM SEN IYI TANIRSIN NENE HATUNU NASIL SAVUNMUSTU VATAN SATHINI BASINA TAÇ YAPAN ELIN ITINI ONU HASTANEYE KOYMUYOR ATAM SENDEN ÖGRENMISTI SILAH TUTMAYI TUTUPTA DÜSMANA KURSUN ATMAYI ISTE BUNLAR O KAHRAMAN FATMAYI BAS ÖRTÜLÜ DIYE SEVMIYOR ATAM YETMIS SENE SONRA BAKSAN YURDUNA ÇIFTE STANDARTLAR ARDI ARDINA MILLET DÜSMÜS SATEN KENDI DERDINE ARTIK RAHMET BILE YAGMIYOR ATAM GERICI DIYORLAR NAMAZ KILANA ÇOK SAYGI DUYUYORLAR SATIP ÇALANA OTUZ BESBIN MASUM CANI ALANA SEBEBI BILINMEZ KIYMIYORLAR ATAM DEDIM BENIM ATAM YÜCE INSANDI ÇAKALA SIRTLANA KARSI ARSLANDI HALKCI MILLIYETÇI EHLI ISLAMDI NE DESEN NAFILE DUYMUYORLAR ATAM ÇOK AYDINLIK OLACAKMIS YARINLAR LÜZUMSUZ ISLERDEN ÇIKAR SORUNLAR LAIKLIGI ELLI KISI YORUMLAR HIÇ BIRI BIRINE UYMUYOR ATAM SENIN IPIN ILE KALKIP YATANA SIRF ÇIKARI IÇIN IPIN TUTANA SENI BU MILLETE YOZ ANLATANA ASIK HASAN BOYUN EGMIYOR ATAM
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı SONOSMANLI58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() besyo_cu Şuan
![]() Son Aktivite: 30.11.2015 23:13
Tecrübe Puanı: 1011
![]() Uğur Dündar'ın Arena'daki bu haftaki konuğu “Şu Çılgın Türkler” kitabının yazarı Turgut Özakman oldu. "Mustafa Kemal Atatürk alkolik miydi, yalnız mı öldü, devrimleri intikam için mi yaptı, diktatör müydü, acımasız mıydı, din düşmanı mıydı, milli mücadele emrini Mustafa Kemal’e Vahdettin mi verdi?" sorularının yanıtını verdi.
"Atatürk'ün içkisini miçkisini anlatmaya kalkan insanlara ben dedikoducu kadın gözüyle bakıyorum. Ivır zıvır bunlar, Atatürk’ün insan yanı falan değil." diyerek 'Mustafa' filmini çeken Can Dündar'ı kızdıracak açıklamalar yaptı: Turgut Özakman Büyük Önder Atatürk hakkındaki tüm gerçekleri belgeleriyle açıkladı. Atatürk’ü en iyi bilen İsim Turgut Özakman’a göre asılsız iddiaların asıl nedeni cehalet… Özakman’ın konuşmalarından satır başları; “Şimdi bakınız Atatürk annesiyle, babasıyla, çocukluğuyla, diniyle ilgili, sonra işte Çanakkale ile ilgili, Suriye cephesiyle ilgili, Cumhurbaşkanlığıyla ilgili, komutanlığıyla ilgili pek çok yalan var. Fakat bu yalanın binlerce sahibi yok. Bu yalanın 5 – 10 sahibi var. Bunlar 5-10 kişiler. Bunların hangi yanda oldukları belli. Sağda da var solda da var. Ama sağdakiler daha çoğunlukta. Bunların bazıları azimli, sonsuza kadar bu duyguyu götürüyorlar. Mesela solda biri vardı, isim söylemek istemiyorum. Arada bir Atatürk’ün lehine laf ediyor. Heralde diyorum ıslah oluyor. Çünkü sanıyorum ki tarih okumaya başladı.” Ben üç yıldır Anadolu'yu dolaşıyorum, herkese yalvarıyorum, ne olur tarihinize çalışın. O zaman hem milletimizin büyüklüğünü görürüz. Hem zaaflarımızı da öğreniriz tarihten. Ve Atatürk’ün etrafında birleşiriz. Çünkü onun çizdiği kurtuluş yolundan başka kurtuluş yolu yok. ATATÜRK YALNIZ MI ÖLDÜ? Akman böyle bir konunun söz konusu bile olamayacağını dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Tabii o yalnızlık kendi dehasından ötürü, bazı düşüncelerin üstünlüğünü ifade ediyorsa ona bir şey diyemem ama yalnız olması söz konu değil, milletiyle beraberdi.” Akman Mustafa Kemal’in yalnız olmadığını şu örnekle anlattı; “Ben Atatürk’ün öldüğü zaman ilkokul üçüncü sınıftaydım. Bizim müdürümüz vardı Şükrü Bey. Yani ağlamak ne! Adamın, gözünün dolduğu hayal bile edilemezdi. O kadar sert, barut gibi biriydi. Bir 10 Kasım sabahı bizim sınafa bir bomba gibi düştü, hüngür hüngür ağlayarak ‘Atatürk’ü kaybettik.’ diye. Bizim sınıftaki öğretmenle bayılacak gibi oldu. Okul birbirine girdi. Benim bile bildiğim Bütün bir Bakırköy Atatürk’ün sağlık durumuyla candan ilgileniyordu. Ölümünden sonraki filmler, fotoğraflar, Atatürk’ün ne kadar sevildiğini ortaya koyuyor.” ATATÜRK DİKTATÖR MÜYDÜ? Dündar: Atatürk diktatör müydü? Yani o dönemin Hitler’i Musonlini’siyle benzer bir yanı var mıydı? Özakman: Hiç alakası yok. Özellikle o ikisi Atatürk'ün özel hayatında alay mevzu. Muhtemelen Hitler’den ürküyor, korkuyor da yani bulaşmaktan çok uzak duruyor. Hem yurt içinde hem yurt dışında barışta olan insanın onlarla aynı paralelde olması söz konusu olamaz! Bizim en büyük eksikliğimiz, yakın tarihimizi bilmemek. Tarihimizi bilseydik Atatürk’ü de bilirdik. Keşke diktatör olsaydı da toprak reformunu geçirseydi. Toprak reformu yapılmadan köylü çiftçi yapılmaz. Köylü çiftçi olmadığı sürece de sandıktan ortaçağ çıkar. Dündar: Belki o zaman bu Güneydoğu’da yaşadığımız sıkıntılar. Terör örgütü belası ortaya çıkmazdı değil mi? Özakman: Tabiî ki olmazdı. Evi, barkı geçinebileceği kadar arazisi olan insanın devletiyle bir sorunu olamaz. ATATÜRK DİN DÜŞMANI MIYDI? Dündar: Bazı çevrelerin Mustafa Kemal’e yakıştırmak istediği din düşmanlığı kavramı tamamen maksatlı değil mi? Özakman: Şimdi padişahlık gidiyor, hilafet gidiyor. Bundan nemalanan insanlar var tabii ki. Rejime karşı, Atatürk’e karşı tavır alabilirler. Ama bunların büyük bir çoğunluğu, bunlardan biri de Bakırköy’de yaşıyordu. Giderek baktılar ki Cumhuriyet çok önemli bir şey… O zaman o Atatürk karşıtları, kuşkularını bir kenara bırakarak. Atatürk’ün yanında yer aldılar. ATATÜRK ALKOLİK MİYDİ? Biz şimdi dahisi çok olan bir millet değiliz. O yüzden bir dahiyi yorumlamayı da bilmiyoruz. Yani Batılı bir dahinin içkisi miçkisi konuşulur mu? Gülerler adama, ayıplarlar! Yani Wagner’in özel hayatı anlatılamayacak kadar çirkinliklerle doluydu, ama wagner’in besteciliği konuşulur başka şeyler konuşulmaz. CAN DÜNDAR'A DEDİKODUCU GÖNDERMESİ "Atatürk’ün insan olarak birkaç zaafı olabilir. Mesela Latife Hanım'la evlenmesi bence bir zaaftı. Ama insanlar zaaflarıyla da büyür. Ama ne bileyim böyle içkisini miçkisini anlatmaya kalkan insanlara ben dedikoducu kadın gözüyle bakıyorum. Ivır zıvır bunlar, Atatürk’ün insan yanı falan değil." MİLLİ MÜCADELE GÖREVİNİ VAHDETTİN Mİ VERDİ? Dündar: Sultan Vahdettin, Atatürk’ü milli mücadele için görevlendirmiş. 40 bin altın vermiş. Ve Anadolu’yu diyar diyar dolaşmış milli mücadele böyle gerçekleştirilmiş? Bu doğru mu Sayın Özakman? Özakman: Şimdi, Vahdettin padişah… Vahdettin böyle zor bir dönemi, göğüsleyecek şekilde yetişmiş biri değil. Onun bu büyük talihsizliği, Osmanlı devletinin de talihsizliği… Böyle bir kültürü yok. Ama bütün kurtuluşu önce Allah’a sonra İngilizlere mediun olacağınızı bütün politikanızı böyle götürürseniz sonunda siz emparyalistlerin kuklası olursunuz ve milli mücadele karşısında yer alırsınız. Tabi Atatürk ve arkadaşlarının idam edilmesini onaylarsınanız millet ayağa kalkar! Yani çok ciddi bir din savaşı yaşanıyor bir taraftan da. Bunun özeti şudur; Mustafa Kemal ve arkadaşları padişahın emrine aykırı olarak silahlandılar. Asileri tabii ki yok etmemiz gerekirdi. Bunu biz yapamıyoruz. ATATÜRK ARKADAŞLARINI SATTI MI? Dündar: Atatürk bir devrimci, devrimler kolay olmuyor. Son zamnalarda yüksek sesle dile getirilen iddialaradan biri de Atatürk’ün dostlarını satan bir kişiliğe sahip olduğu şeklinde. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Özakman: Bunlar da yeni yalanlar… Atatürk hiçbir arkadaşını satmamıştır! Atatürk’ün bazı arkadaşları Atatürk’ü satmıştır. Daha doğrusu Türkiye’nin kurtuluiunu satmışlardır. Kötü niyetle mi? Hayır… Ufukları çok dardı. Yani Latin alfabesine geçileceği söylendiği zaman Kazım Karabekir olmaz diyordu. Alt üst oluruz diyordu ama hiçbir şey de olmadı. Karabekir, Fevzi Çakmak’a diyor ki; ‘Biz Anadolu’ya ilk geçmiş olanlar sen ve İsmet de dahil, biz bir konsey olalım, her şeyi bize danışın’ Cumhuriyet böyle olur mu? Tabi söz konusu olmuyor. Yaklaşımları bu, çok hizmetleri geçmiş namuslu dürüst askerler ama Atatürk’ün sade asker dediği insanlar. Çok az kitap okumuşlar. Bir yerde Atatürk’ün devrimlerinin arkasında yer almışlar. ÖZAKMAN’IN GÖZÜYLE ‘İNSAN’ ATATÜRK Uğur Dündar, Turgut Özakman’ın bakış açısıyla asıl insan olan Atatürk’ün nasıl olduğunu sorunca, Özakman, kendi gözünden gördüğü Atatürk’ü anlattı. İşte Turgut Azakman’ın gözüyle Atatürk, “Çok vefalı, çok terbiyeli, kadınlara karşı son derece saygılı, Çapkınsa da istese bile o dönemde çapkınlık yapabilir mi? Ama cumhurbaşkanı olduktan sonra bir takım hanımefendiler Atatürk’e aygın baygın baktılarsa o da bunu reddetmemiş olabilir. Bana sorarsa bu da helaldir.” Dündar: Askeri yönüyle, devlet adamı yönüyle nasıldı Atatürk? Özakman: Çok ciddi bir askerdi, vazifede kimseyi affetmiyor. Özel hayatında biraz muzip, biraz şakacı. Bunu da bilin. Yani çok gülen, rahat keyifli bir adamdı. Hoyrat sözcüğü Atatürk için söz konusu bile olamaz. Tavla oynar, iskambil oynar, bilardoya merakı var. Her medeni insan gibi doğayı insanları seviyor. Köpeği var… Küçük çocuklara çok büyük sevgisi var. Atı bir hastalığa yakalanıyor. Atını öldürecekler. ‘Durun öldürmeyin, ben bir vedalaşayım’ diyor. Gözleri dolarak atıyla vedalaşıyor. TARİHİNİZE İYİ ÇALIŞIN ÇAĞRISI Özakman son sözlerinde Türk halkına seslendi; “Ne olur tarihinize iyi çalışın, kulaktan dolma sözlere inanmayın. O zaman devletimizin milletimizin büyüklüğünü anlayacaksınız.” |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı besyo_cu'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#7 |
Alt Forum Yöneticisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kronik Şuan
![]() Son Aktivite: 14.12.2020 18:41
Tecrübe Puanı: 1369
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() 15 Kasım 2008 04:45
29 Ekim'de vizyona giren ve son zamanlarda sürekli tartışılan Can Dündar'ın 'Mustafa' filmi, bu kez trajikomik bir habere konu oldu. Korsan DVD satıcıları; Atatürk'e olan 'saygılarından' ötürü bu filmin korsanını satmayacaklarını açıkladı. Gişe rekorları kıran filmlere göz diken korsancılar bu kez şaşırttı. 'Ata'ya ayıp olur' düşüncesiyle Mustafa filminin korsan baskılarını üretmediler. Korsan CD üreticileri, gişe rekorları kıran filmlere göz dikiyor. Bu nedenle talep görülmeyen filmlere asla dokunmuyorlar. Yapımcılar için büyük tehlike arz eden korsan film üreticileri için, Can Dündar'ın "Mustafa" adlı belgesel filmi bir istisna teşkil ediyor. Kısa süre önce gösterime girmesine rağmen 800 bin izleyiciye ulaşarak gişe rekorları kıran Mustafa filminin korsanları üretilmedi. Bunun nedeni ise oldukça şaşırtıcı. Çünkü korsancılar "Atamıza ayıp olur" düşüncesişyle "Mustafa" filminin korsan baskılarının üretilmemesi yönünde karar aldı. Bu karar tepkilere neden olan filmi, korsancılar tarafından göz ardı edilen ilk eser yaptı. takvim __________________ .............................. .
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı kronik'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() tatli-dilli Şuan
![]() Son Aktivite: 24.10.2009 00:37
Tecrübe Puanı: 875
![]() |
![]() sayet filim isvicreye gelirse seve seve gidecegim,
ben genel olarak Can Dündari cok sever cok taktir ederim, bugün tv de izledim epey bir elestiri var ama ben güzel bir yapim oldugunu düsünüyorum, atatürkü anlamak hele hele onu yasatmak cok zor, en azindan denemis ama basarili ama basarisiz.
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı tatli-dilli'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#9 | |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Ünlü Ozanalardan Şemsi Yanstıman'ın bir sözü vardı; "Türkü Anlamak İçin Türkü Dinlemek Gerek" Atatürk'üde anlamak için de onu okumak gerek, Atatürkü anlamak onun ne yiyip ne içtiği değildir, onu anlamak çağdaş fikirlerini benimsemek onun emanetine sahip çıkarak göstermeliyiz.
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#10 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() tatli-dilli Şuan
![]() Son Aktivite: 24.10.2009 00:37
Tecrübe Puanı: 875
![]() |
![]() kesinlikle katiliyorum size arif abi, cok dogru bir noktaya degindiniz keske bizlerde ufacik bir nebze olsa onun fikirlerinden isik alip uygulayabilsek...
ama genel olarak türklerde bir huy var hemen meyve veren agac taslanir, ya bukadar elestirmek yerine, madem bukadar cok biliyordunuzda nicin siz yapmadiniz dimi bir de atatürk filimi yada herhangi birsy. sanirim can dündarin siradaki yapitlarindan biri de mehmet akif ersoy, ve saidi nursi imis kendisi öyle demisti bir röportajinda...
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı tatli-dilli'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
TÜRKİYE/VATAN/BAYRAK/MEHMETCİK/SEHİT ile alakali siirleriniz | Sabiha Serin | Şiirler | 190 | 10.11.2011 11:33 |
Olay yaratacak mektup | banu58 | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 6 | 08.10.2008 19:59 |
BİR ÖĞRENCİDEN ANNE VE BABASINA MEKTUP (Anne,Baba ve Öğretmenlerimiz lütfen okuyunuz) | Sabiha Serin | Arşiv | 0 | 07.06.2008 16:45 |
Hz. Peygamber'e Anlamlı Mektup | sonbahar5803 | Arşiv | 3 | 24.04.2008 16:27 |
ANNEYE MEKTUP | fratt | Arşiv | 6 | 16.01.2008 10:06 |