Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt?
 ben de aynı şeyi söylüyorum, adamların iddianameleri hazırlanmadı, dava 1 sene sonra başladı içerde birisi can verdi kötü şartlardan ötürü sağlığını etkiledi, adam öldükten 2 gün sonra tahliye kararı çıktı hakkında bu nedir? hangi vicdana sığar bu? Suçlular cezalarını çekecek, bu insanlar gözaltına alınamaz, dava açılamaz haklarında diye bir kaide yok ancak kaçma ihtimali söz konusu olmayan insanların içerde durmasının nedeni nedir? Parti kurmaları mı? Seçimlere girmeleri mi engelleniyor yoksa, şu anda mevcut olan iddianamede Tuncay Özkan'ın adı geçmiyor örneğin, neye göre aldın? Belli değil, adam CHP'ye üye olmak istiyor bununla ilgili belli çabası var "Ergenekon'un CHP'yi ele geçirmek için seçtiği adam Tuncay Özkan" düşüncesi ile delil olmadan içeri alınıyor. İçeri alınanlardan birisi ADD'de Şener Eruygur'a muhalif ve ADD'yi elinden kurtarmak için çaba harcıyor, adam hakkındaki suçlama Ergenekon'un ADD'ye sızması için görevlendirilmiş. Yahu adama sormazlar mı Şener Eruygur zaten Ergenekon sanığı, genel başkan olmuş ADD'ye daha ne ele geçirmesi???
Bu tür örneklerden ötürü ben cılkı çıktığını düşünüyorum bu davanın, ve en büyük üzüntüm ve korkum, altından kalkamayacaklar ve gerçek suçlularda hakettikleri cezaları almayacaklar...
Saygılar...
|
Kardeşim işte aynı şeyleri.Bakış açımız farklı
Ben diyorum ki;kimse bu bu soruşturma veya kovuşturmaların hangi tür sebeplere dayandığını bilmiyoruz.Yani ne için içeri alındıklarını veya gözaltına alındıklarını veya tutuklandıklarını bilmiyoruz.Bunu siz de kabul ediyorsunuz sanırım.Zaten bilmemiz de gerekmiyor.Çünkü az buçuk ceza hukuku bilginiz varsa ceza kanunlarının şahsiliği ilkesini de bilmeniz gerekir.Buna göre suç sadece suçu işleyeni ilgilendirir.Yani bu konuda bir bilgi yokken yani bu kişilerin içeri alınmalarında başkalarının parmağı olduğu hakkında kanıtlanmış bir belge veya başka bir kanıt yokken sizin burda yaptığınız yorumlar sadece siyasidir ve tahminden ibarettir.Asıl komik olan da şu ki yaptığınız bu yorumlara gerçekmiş gibi kendiniz de inanmanızdır.
Ayrıca saydığınız o kişilerin TCK ya göre bir cezai sorumsuzlukları yok dimi.Bu ülkede kimlerin cezai sorumlulukları var kanunumuzda bellidir.Dolayısıyla saydığınız o kişiler de tutuklanabilirler,yargılanabil irler.Bu son derece doğal.Asıl onların vıp olmalarından dolayı yargılanmaması gerekir düşüncesi bir yanlışlığı ifade eder.Asıl yanlış olan budur.Bunun sonucunda da varsa bir suçu çeker cezasını yoksa serbest bırakılır.Yani sırf akp karşıtı diye bu kişilerin içeri alındığını ve yargılandığını düşünmek herşeyden önce yargıya saygısızlıklıktır...