|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#31 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 09:55
Tecrübe Puanı: 1052
![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
karslı bir caferi için varsa yoksa 3 dür namaz 5 dir vakit , o beni ilgilendirmez diyebilirsin o kadar , benide ilgilendirmez , burada islamın şekil ve şartlarını, mezheplerin uygulamalarını tartışmıyorum, sorun o değil, sorun benim yaklaşımımın ve senin benim yaşadığım dünyada bana yaklaşımının biçimi özü , samimi olarak ne yapılabilir ne yapılmalı, nasıl yapılmalı, kullanılmadan, alet edilmeden, kutsal duygular ve değerler yozlaştırılmadan kullanılmadan , birilerinin bazı emellerine alet edilmeden nasıl doğru yol bulunmalı ve bulunan yollardanda kimse incinmemeli, asıl amaç bu erdalım
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() srilanka Şuan
![]() Son Aktivite: 07.06.2009 13:23
Tecrübe Puanı: 639
![]() |
![]() ben chp yi samimi bulmuyorum neden diyeceksiniz:çok değil kısa bir süre önce üniv.lerde başörtüsü sorunu vardı herkes bunu tartıştı kimi savundu kimi eleştirdi bu eleştirenlerin içinde chp başkanı da vardı.kesinlikle başörtü üniv.lere resmi kuruluşlra girmemeli türkiye cumhuriyeti laik bir devlettir demişti.[u]şimdi seçimler yaklaştı ve chp oy oranının azaldığını görünce;saf değiştirdi türkiye cumhuriyeti laiktir çarşaf kabul edilemez modernleştik diyen adam chp genel merkezinde çarşaflı bayanlara rozet taktı [/ buna dikkatinizi çekmek isterim.herkesin düşüncesine saygı duyarım
![]() |
#33 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ErdalGüler Şuan
![]() Son Aktivite: 28.01.2010 16:37
Tournaments Won: 5 Üyelik Tarihi: 27.08.2005
Tecrübe Puanı: 815
![]() |
![]() Alıntı:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Yiğido
![]() ![]() ![]() almina_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 12.12.2009 23:34
Tecrübe Puanı: 619
![]() |
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
Burada kimseyi incitmek bende istemem ama bazı konularda, kesinlikle taviz vermem, benim için doğru yol belli; onuda söyleyeyim. o yol Kuran-ı Kerim'den geçer onun dediğin yaparsın, dürüst olursun, zina yapmazsın, içki içmezsin, namaz kılarsın, oruç tutarsın, zekat verirsin, asla yalan sözlemezsin(bir müslüman asla yalan söylemez.), komşunu gözetirsin, anne baba haklarını korursun, onlara eziyet etmezsin vs... yani kuran insana insan olmayı gösteren bulunmaz bir hazinedir. Bu hazineyi anlamak uygulamak gerekir. Zaten kuranla yaşayan bir insan asla gaflete düşmez... Ayrıca Allah'ın koyduğu bir ibadeti sorgulama hakkı hiçbir ölümlüde bulunamaz. Onun bizim ibadetimize ihtiyacı yoktur. Bir kural koyduysa uymak zorundayız. Saygılarımla.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Usta Yiğido
![]() |
![]() CHP, ‘Her mahalleye Kur’an kursu’ açılımında kendiyle çelişti. CHP’li Belediye Meclis üyesi Öztürk’ün açtığı dava üzerine geçen yıl Ekim ayında Danıştay belediyelerin kurslara yardım etmesini durdurdu.
CHP’NİN çarşaf açılımından sonra Kur’an Kursu açılımı da ‘fos’ çıktı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da destek verdiği Kocaeli Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen’in ‘her mahalleye Kur’an kursu’ açılımı tartışılırken, CHP’nin belediyelerin Kur’an kurslarına yardım etmelerine ilişkin düzenlemeyi iptal ettirdiği ortaya çıktı. İDARİ MAHKEME ‘AYKIRI DEĞİL’ DEDİ ÇANKAYA Belediye Meclisi ve aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hüsamettin Öztürk ve arkadaşları, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 11 Ekim 2006’da aldığı ve eğitime destek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Kur’an kurslarına yardım edilmesi yönündeki kararını yargıya taşıdı. Ankara 14. İdare Mahkemesi, davayı reddetti. DANIŞTAY UYGULAMAYI İPTAL ETTİ CHP’Lİ Öztürk ve arkadaşları karara itiraz ederek Danıştay’a başvurdu. Danıştay 8. Dairesi, 11 Ekim 2008’de temyiz başvurusunu görüşerek, İdare Mahkemesi kararını bozdu. Danıştay, bozma gerekçesinde Kuran Kursları’na yardım yapmanın belediyenin yetki ve görevi olmadığını belirterek, kamu yararı bulunmadığı için ‘dava konusu işlemde hukuka uyarlık’ bulunmadığına karar verdi. Belediye Meclis kararını iptal ettiren Meclis üyesi Hüsamettin Öztürk, konuya sessiz kaldı. star’ın sorusuna Öztürk, ‘Demek bu konuyla ilgili aradınız’ diye cevap verdi. ‘Kurslarla mücadele dersi’ CHP’NİN 14 Mart 2007 yılı Merkez Yönetim Kurulu raporunun faaliyet bölümünde, ‘Bu dönemde iktidar partisine mensup belediye başkanlarının keyfi uygulamalarına, özellikle yeşil alanları, parkları, belediye arazilerini dini örgütlere tahsis ederek kuran kursu adı altında faaliyetlerde bulunmalarına karşı mücadele eden il başkanlarımıza ve muhalefette olduğumuz belediye meclislerinde görev yapan belediye meclis üyelerimize, talep ettikleri konularda, mevzuata ve prosedüre ilişkin bilgiler iletilmiş, hukuki destek ve mevzuatla ilgili bilgiler aktarılmıştır’ ifadeleri yer aldı. Sirmen projesini müftüye anlattı CHPKocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, her mahalleye bir Kur’an kursu projesini İzmit Müftüsü Halil Uzun’a anlattı. Türkiye’de Kur’an kurslarının denetimsiz ve yetersiz yapıldığı için böyle bir ihtiyacın ortaya çıktığını belirten Sirmen, şunları söyledi: ‘Biz bunu siyasetin dışında hiçbir beklenti içinde olmadan belediyenin görevidir diye gündemimize aldık. Tabi bununla birlikte çok sıkıntıların olduğunu da biliyoruz. Bu sıkıntıları da sizlerle birlikte aşacağız. İmam evi sıkıntısına kadar her türlü sorunu gidermeye çalışacağız. Bunları sizinle paylaşmak için geldim’ dedi. Projesinin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından desteklendiğinin hatırlatılması üzerine Sirmen, doğru işi herkesin desteklediğini söyledi. Müftünün de böyle bir ihtiyaç olduğunu söylediğini hatırlatan Sirmen, şöyle konuştu: ‘Doğruyu herkes destekler. Doğru proje olduğunu sayın müftüm de ifade etti. Böyle bir ihtiyaç var. Biz Diyanet’in belirlediği mekanları hazırlayacağız, 15 kişi başvurduğunda görevliyi müftülük gönderecek. Bu hizmet karşılanmış olacak.’ Sirmen projesinin Kuran Kursu açılımı olmadığını aslında Mahalle Evleri bünyesinde Kuran Kursu açılabilmesi olduğunu söyledi. Sirmen’e teşekkür eden Müftü Uzun, böyle bir kurs merkezinin açılması durumunda eleman ataması yapabileceğini aktardı. kyank:star
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
![]() Son Aktivite: 15.04.2015 04:22
Tecrübe Puanı: 1202
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Mantıklı bir açılım çocuklarımızın irticacı Kuran Kurslarının eline düşmesini engelleyebilir bir çalışma... Amaaaaa neden 1 yıl önce çıkmadı bu fikir??? Samimi bulmuyorum ama destekliyorum....
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() srilanka Şuan
![]() Son Aktivite: 07.06.2009 13:23
Tecrübe Puanı: 639
![]() |
![]() seçim yaklaştı chp anladıki yine kazanamaycak böyle şeyler yaparak halkın oyunu kazanmak iitiyor fakat halkımız artık neyin ne oldduğunu iyi biliyor.ben akpyi destekliyorum şugüne kadar bakıyorumda ondan iyi bi iktidar yok böyle bi parti yok bence(herkesin düşüncesine saygı duyarım)...
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çarşaflı partililer CHP rozetlerini iade etti | ErdalGüler | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 31 | 24.05.2011 09:07 |
AYETLERİ ANLAMA KAMPANYASI | gul-i_ahmer | Serbest Kürsü | 11 | 23.10.2008 17:54 |
“KADINI CEHALETİN KARANLIĞINA GÖMDÜK” | abircan | Arşiv | 17 | 11.06.2008 18:01 |
KUR'AN OKUMAK | seva | Dini sohbet | 0 | 08.06.2008 19:16 |
Kur'an okuyarak insan oldum | seva | Dini sohbet | 2 | 06.05.2008 07:49 |