|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#11 |
Yeni Yiğido
![]() SitemkarAşık Şuan
![]() Son Aktivite: 15.05.2012 09:39
Tecrübe Puanı: 706
![]() |
![]() MUHSİN YAZICIOĞLUNA
Gözlerime yaş doldu kan akar oluk oluk Yürekler yangın yeri kesildi nefes, soluk Alperenim dönmedi hüzünlü gözler doluk -Sevenlerin kalpleri gümbür gümbür atmaz mı? -Bir Sivas senin için söyle yasın tutmaz mı? Gittiğin kutsal yolda umut oldun aş oldun Canımızdan can bildik başımızda baş oldun “ÜŞÜYORUM” diyerek, gözümüzde yaş oldun -Sevenlerin kalpleri gümbür gümbür atmaz mı? -Bir Sivas senin için söyle yasın tutmaz mı? Keş dağının ardında kim der ki duracaksın O naçiz vücudunu karlara saracaksın Merteben yerin yüksek cennete varacaksın -Sevenlerin kalpleri gümbür gümbür atmaz mı? -Bir Sivas senin için söyle yasın tutmaz mı? Elmalı’dan Maraş’a uzanan bir yol çizdin Alperen’in gönlünde huzura giden izdin Ter temiz kimliğinle seven gönülde gezdin -Sevenlerin kalpleri gümbür gümbür atmaz mı? -Bir Sivas senin için söyle yasın tutmaz mı? Kim bilir bu gidişle aralandı kaç perde Milyonlarca insanın çektiği acı derde Zamansız bir ecelin canın aldığı yerde -Sevenlerin kalpleri gümbür gümbür atmaz mı? -Bir Sivas senin için söyle yasın tutmaz mı? Rahat uyu kabrinde rahat ol mert civanım Seninle yandı yürek sağım solum her yanım Yokluğun öyle zor ki söyle nasıl dayanım -Sevenlerin kalpleri gümbür gümbür atmaz mı? -Bir Sivas senin için söyle yasın tutmaz mı? Hüzün dolu kalp ile kin, nefret siliyordun Sonsuzluğun sahibi al yanına diyordun Sanki ayan olmuştu sanki de biliyordun -Sevenlerin kalpleri gümbür gümbür atmaz mı? -Bir Sivas senin için söyle yasın tutmaz mı? Bir gün önce birlikte bir anı paylaşmıştık Aynı çatı altında oturup kaynaşmıştık “GÜLDESTE” günü için söz verip anlaşmıştık** -Sevenlerin kalpleri gümbür gümbür atmaz mı? -Bir Sivas senin için söyle yasın tutmaz mı? Bekir ÂLİM 31.03.2009 Salı Güldeste Günü: 57 Sivaslı şairin katılımı ile gerçekleşen Geliri İşitme engelliler derneğine bağışlanmak için hazırladığımız Sivaslı Şairler Antolojisi Güldeste 2009 kitabı için 10 Mayıs 2009 tarihinde yapmayı planladığımız şiir dinletisi Ruhunuz şad mekanınız cennet olsun Başkanım sizi hiç bir zaman unutmayacagız.Sizin bizde yeriniz farklı siyasi kimliğiniz dışında `Sivaslı Şairler Antolojisi GÜLDESTE 2009 ` antoloji kitabında yer alarak 57 Şairimizden biri olarak ve bu antoloji kitabında bulunan şairlerimizden ilk kaybımız olarakak bizlerde derin yara bıraktı. Sivaslı Şairler Gurubu olarak dualarımız hep sizinle olacak NOT:Şiire ait Video Klıbı Aşagıdaki Linkten İzliyebilirsiniz. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
![]() |
#12 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4556
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Muhsin Yazıcıoğlu Anısına
Öyle bir acı ki içimde yanan, Gidişin yaşlara boğdu gözleri, Kalkmaz Keş dağının başindan duman, Gidişin yaşlara boğdu gözleri. Bu nasıl bir kader nasıl bir acı, Ağlıyor arkandan anayla bacı, Yıkıldı dağlara milletin tacı, Gidişin yaşlara boğdu gözleri. Bıraktın mı Keş dağına izini, Kara mı değdirdin nurlu yüzünü, Acılar dağladı dertli özümü, Gidişin yaşlara boğdu gözleri. Yiğittin bilirim dönmezdi bilek, Bulunmaz aslanda sende ki yürek, Varıpta dağları eyledin durak, Gidişin yaşlara boğdu gözleri. Sivas baştan başa buza kesildi, Yürek dayanmadı, ciğer ezildi, Gözde yaş kalmadi dudak büzüldü, Gidişin yaşlara boğdu gözleri. Adını yazmıştık dertli gönüle, Çare yok bilirim acı ölüme, Gayri baykuş konsun gonca gülüme, Gidişin yaşlara boğdu gözleri. Sensiz bu yerlerin halı perişan, Çiçek açmaz ağaç dalı perişan, Sivas ellerinin yolu perişan, Gidişin yaşlara boğdu gözleri. Hasan Ilter
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Yiğido
![]() kızılimmetli58 Şuan
![]() Son Aktivite: 25.04.2009 03:28
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() kardelençiçeği hemşerim,
şiirin çok anlamlı ve duygusal.Yüreğine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇİRKİN KIZ58 Şuan
![]() Son Aktivite: 17.12.2009 17:06
Tecrübe Puanı: 722
![]() |
![]() İnsanoğlu öyle anlar öyle acılar yaşar ve bazende mutluluklar, ne yazktırki ismi ''KADER
'' YÜREĞİMİZİ'DE KONUŞTURUR İŞTE BU ''KADER '' Rabbim emrine sorgu olmaz. Uygun başkanında Yüreğine sağlık. Konuştura bilmiş yüreğini. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaZaN Şuan
![]() Son Aktivite: 14.05.2013 14:36
Tecrübe Puanı: 2319
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Şüphe yok, herkes Rabbin'e döner
Kekik kokulu değil artık dağlarım Üstünde ağlamaklı yılkı atları Biliyorum üşümeyeceksin bir daha Çünkü üstünde Resul'ün kanatları Emeğine, yüreğine Sağlık Sayın Bülent Uygur o kadar güzel ifade etmişsiniz ki söyleyecek tek bir kelem bulamıyorum, Rabbim Nur içinde yatırsın.
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5495
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] BIZ HALA ÜSÜYORUZ. Günlerimize cöktü kara bir perde Günlerce, saatlerce aradilar bulunmadin hicbir yerde Kes daginin bagrinda soldu alti GÜLÜMÜZ Kor düstü yüreklere biz hala ÜSÜYORUZ Alperenler feryat eder bülbül misali Henüz acilmamis bir goncaydin Gül misali Durusunda Mertligin, Yigitligin Timsali Acin yürekler de oldu cehennem nari Biz hala ÜSÜYORUZ. Tarifsiz acilarim gelmiyor dile Yanar pare pare canimda benim Gözyaslarim irmak misali caglar gözümde benim Deryalara döndü ertafim Kor ateslerde Yürek yanginlarimiz Sen gittin ya biz hala ÜSÜYORUZ. Kardelencicegi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() Merkez_Alperen Şuan
![]() Son Aktivite: 11.09.2012 11:23
Tecrübe Puanı: 683
![]() ![]() |
![]() helal olsun bülent uygun!
Beni hep kavgalarımdan bildiler... Yarım bıraktığım okul, Bir bir tembihleyen anam, Sevdiğim kız, sevdiğimi bilmeyen kız. Beni hep kavgalarımdan bildiler... Ulus’ta bir kasım akşamıydı Işığımı çaldı, kızıla çalan karanlık. Ak alnına, al kan damladı yiğidimin, Kahpece vurup, kahpece kaçtı parkalılar. İşte o akşam sıktım yumruklarımı. Eridi avuçlarımda, Anamdan miras merhamet. Şehit evi yüreğimde çelikleşen sevdama, Çifte su diye kan verdi Alperenler. Tabanca tutuşturup elime, Çıktı içimden tabutlarla masum düşler. Aynalara minnetsiz geçirdiğim gençliği; Meğer nice gömülenler hiç ölmemişler. Bir hoyrat diyemedim aşka dair, Kurşunların söylediği türküyü bildim anca; Yalnız, çaresiz, belimde tabanca. Sevdiğimden, sevdiğim için kaçtım. Anlaşılmak değildi derdim; Kitapların önünden hep mahcup geçtim. Gül dalında bulunsun isterdim, parmak izim. Bağışlayın beni! Babasına doymayan kızım. Kanıma kan, canıma can aldım, Acımadım, vurdum, gözümü kırpmadım, Her kavgamın gecesi rüyamda, Geleceğimin büyük ülkesinde, Kavga etmeyen çocuklar gördüm. Rabbim bilir ki; dinim, devletim, Bayrağım, ülküm için geçti ömrüm. Yine bir kasım günüydü... Bir hurda yığınında buldular beni, Senelerdir horozlanan tetikler, Öldükten sonra vurdular beni. Reisini dinlersen, yarım kalmamalı, Hayallerimizin gerçeğe hicreti. Koy düşmanlar ellerini zillesinler, Anlatmaktan ötesi düşer sana Bırak beni eşkıya bellesinler.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Konu Merkez_Alperen tarafından (04.04.2009 Saat 12:17 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5495
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Dağların bağrında kar taneleri dans ediyor. Adam Gibi Bir Adam savruluyor kar tanelerinin arasında. ‘’ÜŞÜYORUM!’’ diyor yine, dün olduğu gibi. Tabutluklar ölüm kokuyordu dün, O üşüyordu. Dağlar da ölüm kokuyor bugün. Adam Gibi Adam yine, ‘’ÜŞÜYORUM!’’ diyor, yürekler yanıyor yine. * İnna Lillâhi Ve İnnâ İleyhi Raciûn * En samimi dualarımız seninle… (bir Fatiha’yı esirgemeyelim…) [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Kınalı kuzum Muhsin’ime Ey güzel başkanım nerdesin, nerde Üstüne çekildi borandan perde Anıyoruz seni şimdi, her yerde. Ellerim koynumda, beklerim aha Doymamıştım sana, doymadım daha Büyütmüştü seni bir küçük vaha Dâvân için bindin, demirden kuşa Kaderde yazılan gelirmiş başa Bak gözümden akan şu kanlı yaşa Kadirî soruyor; üşüyor musun? Özlediğin Hakk’a koşuyor musun? Cennet-i Alâ’da yaşıyor musun? Duadayım kınalı kuzum Muhsin Ay güllü bayrağınla gönüller öpsün. Uşak/Ulubeyli Aşık Kadirî 27 Mart 2009 Cuma
Konu Kardelencicegi tarafından (04.04.2009 Saat 14:03 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() nıl Şuan
![]() Son Aktivite: 13.02.2014 23:15
![]() Üyelik Tarihi: 11.12.2007
Tecrübe Puanı: 672
![]() |
![]() allah mekanlarını cennet eylesin halamın yüreğindeki acıyı kaleme dökmesi
Helikopter muhsinleri taşıyor Ayağı kırılmış güneş üşüyor Gün geçtikçe sivasın sabrı taşıyor Ölen yiğitler sende saklıdır Toplanmış geliyor sivas uşağı Beline bağlamış acem kuşağı Anadan doğalı sivas aşığı Muhsin gibi yiğitler sende saklıdır Dondu sivasın kanları dondu Analar bacılar sacların yoldu Altı yiğidin eceli maraşta doğdu Bütün yavrular hep yetim kaldı Nice koç yiğitler sende saklıdır Ölümün bile bize güç verdi Dürüstlüğün bütün dünyaya şan verdi Yiğitliğin sivasıma nam verdi ADAM gibi ADAM sana YARAŞIR A.KURUGÖL
![]() |
#20 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() sivasli5817 Şuan
![]() Son Aktivite: 31.05.2009 14:55
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() teşekkürler bülent hoca teşekkürler
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |