|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
| Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz |

| Anketimiz: Kürt Sorunu Varmı? | |||
| Var; Direk Çözülmeli |
|
87 | 47,54% |
| Yok |
|
81 | 44,26% |
| Bilmiyorum |
|
5 | 2,73% |
| Diğer (Açıklayın) |
|
10 | 5,46% |
| Katılımcı sayısı: 183. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor | |||
![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#181 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bilal kose Şuan
Son Aktivite: 16.02.2015 15:33
Tecrübe Puanı: 3339
![]() |
yazik beyler yazik bu turk milletine atilan .......k hangi sorun ihanetin karsilgi odulmu kusura bakmayin genc yasta kirilan fidanlarin vebalinin altindan kimse kalkamaz hatta altinda kalir biz turk kurt kardesligini benimsemis sevmis saymisiz hacli zihniyeyinin kirli oyunlarina alet olup mehmetime kursun sikanlari odulendirip nobel baris tasmasi takanlari bu millet asla afetmez yasasin.. turk kurt kardesligi herkese saygilar
|
|
|
|
|
|
#182 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilsad Hatun Şuan
Son Aktivite: 29.10.2010 21:09
Tecrübe Puanı: 1133
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Insanlik sorunu var , Adam gibi adam olmak sorunu var , Ekmek yedigin Vatanina Ihanet etmek var !!! Kundaktaki bebekleri yetim birakmak var ......
Bunlari yapan herkezin kar$isinda olurum ! Allahim Güzel TÜRKIYEMi ve Milletimi korusun .
|
|
|
#183 | |||
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2221
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Türkiye de yaşıyorum Dünyanın 1 numaralı hukuk devletinde Ugraşmaya değmeyecek şeyleri gündeme getirmeyin İddianızı ispast yükümlülüğü size düşer 75 yıl beklemenize gerek yok iddianızda dogru iseniz hukuk hakkınızı verir. Bütün devletlerde oldugu gibi Türkiye devletinin de resmi dili Türkçe dir buna itirazım yok Benim itirazım mahalli dillerin serbest konuşulması hangi dil olursa olsun Alıntı:
Türkiye büyük bir devlettir kimseye taviz vermez vermiyorda Alıntı:
İnsanlar çocuklarına istediği isimleri versinler değiştirilen belde ilçe şehir isimleride geri verilsin hele hele darbecilerin değiştirdiği isimler hemen değiştirilmeli Dagdaki terörist zaten T.C. vatandaşı İnsanlar ne ile mutlu oluyorsa onu gönüllerine yazsınlar daglara yazarak başkalarına dayatmasınlar bizim ne kadar ne mutlu Türküm dememiz hakkımızsa digerlerininde ne mutlu Kürdüm demeye hakları vardır.
Allahım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle, Hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] CANDA ÖZÜR OLMAZ... Konu seva tarafından (21.05.2009 Saat 14:35 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
|||
|
|
|
|
|
#184 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22
Tecrübe Puanı: 1232
![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Ben sana şunları yazayım Seva... Lütfen sıkılmadan sonuna kadar oku olur mu? Kemalizm nedir??? Kemalizmi anlatmak için öncelikle Kemalizm’in ortaya çıkış sürecini incelemek ve değerlendirmek gerekir (ki sen Kemalizm Atatürk'ten sonra uydurulmuştur diyorsun, Atatürk'ten sonra uydurulan Kemalizm değil Atatürkçülüktür onu da anlatacağım). Bunu yaparken de Kapitalizm ve Marksizm’e değinmek, bu iki ideolojinin siyasi yelpazedeki yerini belirlemek yerinde olacaktır. Evrensellik ve bilimsellik iddiasındaki bu iki ideolojiyi ve bunlardan türeyen diğer düşünce sistemlerini toplumlar üzerindeki ve siyasi sahnedeki yansımalarına bakınız... Biri sol diğeri sağ iki ideoloji ve evrensellikten bahsediyor... Oysa ikiside emperyalist iki görüştür ve diğer ülkelere ihraç edilerek tahaküm altında bırakır ve zorlama ile uygulatılır... Aynı şey liberalizm, sosyal demokrasi ya da demokratik sol içinde geçerlidir, ya da faşizm.... Ancak Kemalizm ne sağdır ne soldur... Atatürk döneminde bu ülke için, bu millet için, bu topraklar ve anadolu coğrafyası için, bu bölgenin inanışları, örf ve adetleri, düşünce yapısı, bitki örtüsü, ekonomisi, yaşayış biçimi, Türk insanının karakteri hatta ve hatta iklim şartları bile göz önünde bulundurularak Atatürk tarafından ortaya atılmış, deneme yanılma yoluyla sınanmış, eleştirel-akılcı yani önce irdeleyen, eleştiren sonra akılcı çözümler bulan (bahsettiğim konular gözönünde bulundurularak akılcı çözümler bulan) bir ideoloji bir 2. yoldur.... Ne sağdır ne soldur... Sol ile ilgili görüşlerini Bolşevik devriminden alarak Türk insanına uyarlamış sağ ile ilgili görüşlerini ise Fransız devriminden alarak Türk insanına uyarlamıştır...Ancak asıl önemli olan Kemalizm hem sağ hem de soldan aldığı görüşlerle bir sentez oluşturmamış tam tersine bu görüşlerin yanlışlarını ortaya çıkartarak Türk Anayurdu için bir 2. yol ortaya atmıştır. Dünyanın her ülkesinin yaşayış biçimleri, örf adetleri vs. aynı değil ki her ülkenin yönetim ideolojisi aynı olsun... Sosyalizm dahil emperyalist görüşlerdir... Ve ülkeleri yönlendirmek için ortaya atılmıştır... Ancak bizim ideolojimiz MİLLİDİR.... Türkiye'ye özgüdür ve başka ülkede işlemez... Örnekleri vardır... Hindistan'da Gandhi, Pakistan'da Muhammed Ali Cinnah, Bangladeş'te Bangabandu, Kemalist ideolojik sistemi ülkelerine monte etmeye çalışmışlar ancak oturtamamışlardır... Çünkü Kemalizm yereldir, belki kendi ülkelerine uyarlamalarla Hindistanda Gandhizm, Pakistan'da Cinnahizm, Bangladeşte Bangabanduizm olurdu ama Kemalizm sadece Anadolu ve Türk milleti için ortaya çıkmıştır... Bu arada Bangabandu oğlu ile birlikte öldürülmüştür ve oğlunun adı hayranlığından ötürü KEMAL'dir... Şimdi sana kim söyledi Atatürk'ten sonra uydurulmuştur diye ancak bırakın 3. ağızı Atatürk'ün ağzından bakalım Kemalizm ideolojisine ve saygı gösterelim bir tek belgeye (Daha fazla belgelerde var Atatürk dönemindeki ülkenin resmi ideolojisinin Kemalizm olduğuna dair ancak Atatürk'ün ağzından 1 tanesi yeterlidir diye düşünüyorum): Atatürk Parti programına şu yazıyı yazmıştır: Cumhuriyet Halk Partisinin programına temel olan ana fikirler, Türk devriminin başlangıcından bugüne kadar yapılmış olan işlerle, yalın olarak ortaya konmuştur. Bundan başka, bu fikirlerin başlıcaları, 1927 yılında parti kurultayınca kabul olunan tüzüğün genel esaslarında, ve Genel Başkanlığın, aynı kurultayca onanmış olan bildiriğinde ve 1931 kamutay seçimi dolayısıyla çıkarılan bildirikte saptanmıştır. Yalnız birkaç yıl için değil, geleceği de kapsayan tasarılarımızın ana hatları burada toplu olarak yazılmıştır. Partinin güttüğü bu esaslar Kemalizm prensipleridir’ Atatürk'ün ölümünden sonra ortaya çıkan şeye de Atatürkçülük diyorum dedim ya onunda en önemli nedeni şudur... Atatürk'ün kendi görüşlerine böyle bir isim verildiğinden haberi bile yoktur... Çünkü Mustafa Kemal'e soyadı 1934 yılında verilmiştir, bundan 4 sene sonra vefat etmiştir, Atatürkçülük kelimesinin ilk kullanıldığı yıl ise 1949'dur... Demokrat parti gençlik kollarının hazırladığı bir kitapçıkta bu kelime geçer... Ve Türk Milletine Kemalizm unutturulup, Atatürk'ün görüşlerine ideolojik olarak sahip çıkmak unutturulup yerine O'na sadece sevgi ve saygı yaratılmaya çalışılmıştır ki bu dönemden sonra DP amacına ulaşmış ki ülke olarak geldiğimiz nokta ortadadır. Ayrıca Atatürkçülük Atatürk'ün 1934 yılından önce yaptıklarını yok saymak demektir. Onu da unutmamak gerek. Ayrıca önceden de bahsettiğim gibi Atatürk'ün kendi yazılarından başka örnekler Onun zamanında basılmaya başlanmış ve ölümünden sonra 10 sene daha devam etmiş devletin resmi propaganda ve tanıtım dergisi LA TURQIE KEMALISTE dergisi, dönemin bakanlarının, başbakanının konuşmalarında hep Kemalizm ideolojisinden ve Kemalistlerden bahsedilmiştir... Şimdi ben sana sorarım saygıdeğer bacım... 1- Kemalizm nasıl Atatürk'ten sonra uydurulmuştur??? 2- Atatürk'ün kendi ağzından demeçler varken halen aynı görüşte misin? 3- Bu anlattıklarım yeterli mi yoksa Kemalizm'in Atatürk döneminde varolduğunu ve bir ideoloji olduğunu detaylandırarak ispat edeyim mi? 4- Hadi Atatürk'ü saymayalım diğer bahsi geçen kişiler de devlette herkes Atatürk'e yalakalık için bu isimi kullandı diyelim... Atatürk buna düşecek kadar boş bir insanmıydı ki kendi adı kullanılarak ya da kendi idelojisinin adı kullanılarak resmi bir devlet dergisinin basılmasına izin versin??? Dirayetli bir insan buna karşı olsa derginin o isimde basılmasına izin vermezdi... 5- Kemalizmin ne olduğunu tam olarak konuşmadık ama Kürt Sorununun çıkmasına neden olan gruplardan birisinin hala biz Kemalistler olduğunu hala düşünüyor musun? Neden? Bunu önceden de sormuştum ancak bana alıntı yaptın hem de bir PKK'lıdan, kendi görüşlerini merak ediyorum... Saygılar...
|
|
|
|
|
#185 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() heartache58 Şuan
Son Aktivite: 25.02.2014 14:13
Tecrübe Puanı: 833
![]() |
Kemalizmle Atatürkçülük arasındaki farkı cok guzel anlatmışsın hemsehrim.Ayrıca Kemalizmin tanımınıda gayet kapsamlı yazmışsın. Emeğine sağlık...
|
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Usta Yiğido
Alıntı:
Kemalizm diye birşey yok ve inanmıyorum Atatürk çeşitli zamanlarda çeşitli şekilde demeçleri ve nutukları vardır bunlara bakarak kemalizm var denemez Gayretleriniz için teşekküğr ederim inamadıgım bir şeyi ne diye ispat edeceksiniz ki Kürt sorunu yıllardır var bunun sebebide Atatürkten sonraki Demokrat Sosyal Laik ve Hukuk anlayışı olmayan zihniyettir
|
|
|
|
#187 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siyahnur Şuan
Son Aktivite: 15.09.2013 01:22
Tecrübe Puanı: 825
![]() ![]() |
Alıntı:
"Adam aldırmada geç git diyemem aldırırım" ![]() Nasil yasaklandi ? ![]() Bizim burda Türkce dersi veriliyor okullarda.. Tr den ögretmen bile getiriliyor,isteseydiniz kimse karsi cikamazdi ... ![]() Avrupada yasiyorsaniz herhalde en iyi sizin anlamaniz lazim... Müslüman oldumugumuz icin "potansiyel terörist" gözüyle bakilmak ,asimile edilmeye calistirilmak nasil hosumuza gitmiyorsa; aynisini Tr de kürtlere yapilmasi ayni derece hosuma gitmiyor... Kırın bu önyargıları... Elbetteki bir kısım kürtün sucu-yanlısı vardır... Yedigi canagı pisleyen kisiler yok mu diyorum...hayır! bu insanları bu hale düsürenlerin de sucu var diyorum... insanları cehalet karanlıgında bırakanların da sucu var diyorum... hicbirsey tek taraflı ve durup dururken olmaz.. benim amacım bir de madalyonun öteki yüzü... Yigiter agbi 85% Dtp oy vermis adamlari savunmucaksiniz diyor ama... Yasasın sosyalizm pankartları tasıyan DTP yandası sivil halka sosyalizmi sor bilmez. Che kimdir tanımaz. Stalin ne yapmıstır anlamaz. Onun bildigi hicbirsey yok ve ona hicbirsey ögretmeyene kıziyorum… Ps:Hem seva hicde tutarsiz seyler söylemiyor.. ![]()
|
|
|
|
#188 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22
Tecrübe Puanı: 1232
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ozaman şöyle bir mantık çıkıyor söylediklerinizden... Olmayan birşey -size göre- (yani Kemalizm) Kürt Sorununun da çıkış nedenlerinden birisi olamaz...
![]() Gelelim diğer söylediklerine.... "Kemalizm bir idooloji değildir" demişsin... Ortaya iddia atıyorsun ispat etmiyorsun neden değildir??? Önceden de sordum bir ideolojide olması gereken ama Kemalizm'de olmayan nedir??? Ayrıca Uluslararası bilimde Kemalizm dünya da bir ideoloji olarak derslerde veriliyor sadece Türk Üniversitelerinde resmi olarak verilmiyor eğer hoca isterse veriyor... Hiçbir ders kaynağımızda geçmiyor... "1960 yılında yapılan darbe 1980 yılında yapılan darbe bunların Atatürk le uzaktan yakından alakası yoktur" demişsin... %100 katılıyorum aynı şeyi söylüyoruz... Atatürk diye diye ülkenin çivisini sökmüştür başta Evren, 60 darbesinin en büyük hatasıda çıkmışlar bir kitap basmışlar ve demişlerki "Ey halk Atatürkçülük DP'nin anlattığı gibi değildir... Atatürkçülük budur..." demişler oysa Atatürkçülük diye birşey yoktur Kemalizm vardır o da budur demeleri en doğrusu olacaktır... O bakımdan yine ABD'nin güdümünde olmuştur diye düşünüyorum bu darbeninde... "Ergenekon dalgalarında göz altına alınanlar mahkeme sonucunda suçlu yada suçsuz oldukları ortaya çıkacaktır." demişsin... Valla doğru diyorsun, bende hukukun üstünlüğüne inanıyorum ama 2 yıldır içerde olan insanlar var henüz mahkemede sıra bile gelmedi kendilerine... Bunun yanında içerde ölenler var iddianamedede suçsuz olduğu söyleniyor, siyasetçiler var, parti kuranlar var bu insanların kayıplarını kim tazmin edecek onu merak ediyorum... Yoksa iddianameyi okursanız 5-10 kişi dışında hemen hemen hepsi suçsuz... Ne kadar içerde tutarsam mantığı ile yazılmış... "PKK ile mücadele görevini bu devlet askere verdiyse asker mücadele edecek 30yıldır verilen mücadelede başarılı olunmadıysa bunun sorumluları hakkında devlet gerekeni yapacaktır" demişsin... Aynen katılıyorum ancak daha altyapısını hazırlamadan, bölge insanını hazırlamadan kanal, anadil, köy isimleri gibi konuları ortaya atarsan Özal zamanında yapılan hataya düşersin ülkeye yenilik getirirsin ama hiçbirşey doğru dürüst işlemez... Ayrıca Kürtler azınlık değildir ki özel kanun çıksın onlara... Onlar ülkenin asri unsurlarıdır ve 3 tane Cumhurbaşkanı çıkartmışlardır... Zamanı geldiğinde herşey yapılır ancak zamanının da artık getirilmesi için gerekli alt yapı çalışmaları yapılması gerekiyor... Örnek veriyorum.... Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizliği yapılacak ve oralar 49 yıllığına mayını temizleyen şirkete verilecek... Sıkıyorsa TSK temizlesin ve o araziyi tarım yapılması için bölge insanına ver, evlerini yap tokiden, hizmetini götür toprağıda dağıt, hatta 2 yılda tohum ver o insanlar çalışsın ama dediğim gibi biraz sıkar... Hem bölgedeki teokratik yapıyı, aşiretleri ve ağalık sistemini bitirmek istemezler hem de ne AB izin verir ona ne de ABD sen böyle bişey yapmaya kalkışsan ABD gelir der ki "Bedava Temizleyim yeterki toprak reformu yapma" bizimkilerde kabul eder... İşte 21. Yüzyılda Kemalizm bunu diyor hanımefendi... Yeni kentler kuracaz diyor... Bölgede terörü bitirecez diyor hemde taviz vermeden... Ama siz Kürt Sorununun kaynaklarından birisi Kemalizm diyorsunuz...
Konu Kibrisli tarafından (21.05.2009 Saat 16:34 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#189 | |
|
Usta Yiğido
Alıntı:
Ben Kemalzim var diye iddia etmiyorum Kemalizm diye birşey yok Kemalizme inamıyorum Benim ideolojilerle işim olmaz ideolojiler insanların başının belasıdır Kominizm Faşizm Kapitalizm vb izmler bütün izmlere karşıyım var yada yok beni ilgilendirmez benim var dememle Kemalizm var olmaz yok dememlede yok olmaz Ben hertürlü izmlere karşıyım varsa Kemalizmede karşıyım Kürt sorunu bilmem ne sorunu herne sorun varsa bizim ülkemizde Demokrat Sosyal Laik Hukuk olamaynaların zihniyetidir İnsanlar yaşadıkları yerde temel hak ve hürriyetlerini rahatça kullanmalaıdır devlet bu millet için vardır keşke Özal zamınında insan temel hak ve hürriyetleri rahatça kullanılsaydı geç bile kalındı Türkiye büyük devlettir kimsyede taviz vermez
|
|
|
|
#190 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1330
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Seva
İnşallah benim gibi güney doğuyu iyice gezmeye fırsat bulursun..İnanmak için görmek lazım değil ama sen illa görmem lazım diyorsun..O zaman git ve de gör! ![]() Gurbetsokakları Ak Partiye Chep'ye oy verenler tamamen bilinçli seçmen mi.? Ama Ak partiye oy verdiğin an sağcısındır..İster bilinçli ver ister bilniçli verme.. Kaldı ki amacı çok tehlikeli olan ve bu amacı herkes tarafından alenen bilinen bir partiye yüksek oranda oy vermenin makul görünen bir tarafı olamaz!Öğretmemişler demek.. Ha Sivas'ta hiç öğretmen açığı yok köylerin hepsinde süper modern okular var ama oralarda yok ..Sivas'ta stalini öğretiyorlar, ya da CHP'yi falan ama oralarda öğretmiyorlar mı* ![]()
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|