Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 17.06.2009, 07:11   #81
ÖnceVatan_58
Usta Yiğido

ÖnceVatan_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ÖnceVatan_58 Şuan ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.07.2012 08:54

Tecrübe Puanı: 1022 ÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: Fark Var!

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
arkadaşım benim hak ve hürriyetleri savunmamla "üniter devlet yapısının " ne alakası var anlamdım. ben başörtülülere ayrı bir eyalet kurulmasını mı savundum?
mesela çok uzuklara değil geriye dönüp osmanlı devletine bakalım. osmanlı tüm azınlıklarının haklarının arkasında durdu.ne oldu devlet yapısı mı sarsıldı. ERMENİLER BİLE ""MİLLET-İ SADIKA"olarak tanındı.. neden?

şunu da belirtiyim: laiklik yönetim biçimi değil yönetimin bir sıfatıdır...
burda şunu da sormak isterim: devlet devlet için midir, yoksa devlet millet için midir?
ve yine sormak isterim demişiniz ki devlet kendini farklı göruşlere uydurmayacak.. kabul.. peki farklı görüşleri ötelemesi mi gerekiyor? kim mutlu söylesene... alevi azınlık mı?kürtler mi? dindar sunniler mi?
Peki senin, yada lazın, yada alevinin, yada kürtün elbetteki bir vatandaş olarak hakları var şuan bunu kaoruyan kim, koruması gereken kim? Yurt dışından başka bir devletmi koruyor? Ben onu anlatmaya çalıştım. Yineliyorum her vatandaş devletinin kanununa nizamına uymak zorunda, her farklı kesim kendine has yöentim isterse o devletçilikten çıkmazmı adı ne olur onun?
Bir bakıma Laiklik, herkesime eşit yaklaşımla aynı ortamda yaşama şeklidir, demeokrasinin gereksinimide bundandır.
Sizin sorunuz [ yumurtamı tavuktan çıktı, tavukmu yumurtadan ] ona benziyor Ama yinede şöyle cevap vereyim, Her farklı görüştede olsa vatandaş devletine saygılı olacak, devlet te her türlü görüşteki halka eşit yaklaşacak, laikliğin ve demokrasinin tanımı budur bence.
Mutlu aramaya kalkarsak, heleki şu günlerde zor buluruz, tüm dünya mutsuz, işte bu mutsuz dünyada mutlu bir dünya oluşturmak için çabalar...
ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 18.06.2009, 10:33   #82
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.08.2025 21:38

Tecrübe Puanı: 1386 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

sen şu yazdıklrına inanıyor musun. kimin hakkını korumuş benim mi? kürdün mü alevinin mi?

laiklik bugün tek kelimeyle STATİKO ya dönüşmuştür. laikliğe aykırı düşünemezsin, davramazsın ve konuşumazsın.. tanımı bile doğru düzgün yok.. laiklik nedir ne değildir?
Alt 19.06.2009, 07:25   #83
ÖnceVatan_58
Usta Yiğido

ÖnceVatan_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ÖnceVatan_58 Şuan ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.07.2012 08:54

Tecrübe Puanı: 1022 ÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
sen şu yazdıklrına inanıyor musun. kimin hakkını korumuş benim mi? kürdün mü alevinin mi?

laiklik bugün tek kelimeyle STATİKO ya dönüşmuştür. laikliğe aykırı düşünemezsin, davramazsın ve konuşumazsın.. tanımı bile doğru düzgün yok.. laiklik nedir ne değildir?
Anladığım kadarıyla siz T.C. Oluşumundan rahatsızsınız. Hak dediğiniz şey nedir anlamış değilimki ? Bu ülkede, Türk'üde, Laz'ıda, Kürt'üde, Aleviside her türlü haktan yararlanmıyormu? İsteyen her istediği mevkiye gelemiyormu ? Sanıyorum evett diye bişe duydum...

Laikliğin tanımı:

laiklik, devletin, vatandaşlarıyla olan ilişkilerinde inançlara göre ayrım yapmaması ve ayrıca, herhangi bir inancın, özellikle de bir toplumda egemen olan inancın, aynı toplumda azınlıkların benimsediği inançlara baskı yapmasını önlemesi demektir. Kısaca laiklik, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır.

Genel Anlamı: Laik olma durumu ( din işleriyle dünya işlerini ayıran, dinin dünya , özellikle devlet işlerine karışmasını istemeyen kişi, toplum, devlet.).

Felsefi Anlamı: İman ve inancınyerine, aklın egemenliğini kabul eden bir inançtır.

Hukuki Anlamı: Somut olarak devlet ile dinin birbirine karışmaması olarak ifade edilebilir.

Siyasi Anlamı: Siyasal iktidarın, dinsel kudret ve otoriteden arındırılarak bağımsız hale getirilmesidir.Yada dinin siyasal erk ve yaptırım gücüne sahip olmamasıdır.

goramaz arkadaşım bir nebzede olsa umarım faydalı bir bilgi sunmuşumdur.

İyi forumlar.
ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 19.06.2009, 14:19   #84
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1338 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

İleri derecede zeki insanları başın kapalı diye engellemek ileri derecede gerilikle açıklanır.Bırakın laikliğin tanımını falan..İşin aslı budur!
Alt 19.06.2009, 14:36   #85
heartache58
Usta Yiğido

heartache58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

heartache58 Şuan heartache58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 25.02.2014 13:13

Tecrübe Puanı: 842 heartache58 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
İleri derecede zeki insanları başın kapalı diye engellemek ileri derecede gerilikle açıklanır.Bırakın laikliğin tanımını falan..İşin aslı budur!
evet budur ama insanlar o kadar sabit fikirli ki...
heartache58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 19.06.2009, 18:44   #86
madımak_58
Usta Yiğido

madımak_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

madımak_58 Şuan madımak_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.10.2012 12:47

Tecrübe Puanı: 765 madımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISI

İleri derecede zeki insanlar mı? Kim onlar?

Okul yerine Kur'an kurslarına,sohbetlere gönderilen başı kapalı genç kızlarımız mı? Söz sahibi olamayan ama lafa gelince hallerinden memnun olan kızlarmı? (Tabii herkes için geçerli değil,benim çevremdekiler genelde böyle malesef) Evet belki Din konusunda oldukça ileri zekaya sahip olabilirler.

Ama madem zekaları o kadar ileri,kamu kurumlarına da zor kullanılmadan da girilmediğini biliyorlardır.Neden son yıllarda bu konu bu kadar gündeme geldi,ileri zekalı arkadaşlarımız açıklayabilir mi acaba? Din üzerinden siyaset yapanlar yüzünden olabilir mi?

Sabit fikirlilik ha?
Alt 19.06.2009, 19:23   #87
LaEdri
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1338 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
madımak_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
İleri derecede zeki insanlar mı? Kim onlar?

Okul yerine Kur'an kurslarına,sohbetlere gönderilen başı kapalı genç kızlarımız mı? Söz sahibi olamayan ama lafa gelince hallerinden memnun olan kızlarmı? (Tabii herkes için geçerli değil,benim çevremdekiler genelde böyle malesef) Evet belki Din konusunda oldukça ileri zekaya sahip olabilirler.

Ama madem zekaları o kadar ileri,kamu kurumlarına da zor kullanılmadan da girilmediğini biliyorlardır.Neden son yıllarda bu konu bu kadar gündeme geldi,ileri zekalı arkadaşlarımız açıklayabilir mi acaba? Din üzerinden siyaset yapanlar yüzünden olabilir mi?

Sabit fikirlilik ha?
ÖSS'de Türkiye derecesi yapıp,puanı kırılan ve Boğaziçinde,ODTÜ'de okuması gerekirken sıradan bir üniversiteye zar zor giren kaç öğrenci var kaç İHL'li var biliyor musun?
Bilmezsin tabi onalr hakkı yenen,mağdur kesim nereden bileceksin?
Alt 19.06.2009, 19:29   #88
madımak_58
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 765 madımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
ÖSS'de Türkiye derecesi yapıp,puanı kırılan ve Boğaziçinde,ODTÜ'de okuması gerekirken sıradan bir üniversiteye zar zor giren kaç öğrenci var kaç İHL'li var biliyor musun?
Bilmezsin tabi onalr hakkı yenen,mağdur kesim nereden bileceksin?
Mağdur mu diyorsunuz siz o kesime?

Kimin başı kapalıysa devlet onun yanında,kim sakallıysa devlet onun yanında.Birde burada ezilen halkız diye acındırmayın kendinizi.Kim eziyor,kimler eziliyor!

Üniversitede okuyan kapalı kızlarımız hiç yok sanki.Sanki bilmiyoruz İHL'nin önünü açmaya çalıştıklarını.Herkes kılık kıyafet yönetmeliğine uymak zorundadır.Bu kadar!
Alt 19.06.2009, 19:33   #89
LaEdri
Usta Yiğido

Alıntı:
madımak_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Mağdur mu diyorsunuz siz o kesime?

Kimin başı kapalıysa devlet onun yanında,kim sakallıysa devlet onun yanında.Birde burada ezilen halkız diye acındırmayın kendinizi.Kim eziyor,kimler eziliyor!

Üniversitede okuyan kapalı kızlarımız hiç yok sanki.Sanki bilmiyoruz İHL'nin önünü açmaya çalıştıklarını.Herkes kılık kıyafet yönetmeliğine uymak zorundadır.Bu kadar!
Ondan mı başörtülü olarak kamuya girilemiyor,yanında olduğu için mi?
O yönetmeliği çıkaran kim,devlet değil mi hani şu kapalının yanında olan devlet sana göre?
Alt 19.06.2009, 19:43   #90
madımak_58
Usta Yiğido

Alıntı:
Ondan mı başörtülü olarak kamuya girilemiyor,yanında olduğu için mi?
O yönetmeliği çıkaran kim,devlet değil mi hani şu kapalının yanında olan devlet sana göre?
Elbette ki devlet.Kanunları değiştiremiyorlar,yinede değiştirme çabasındalar...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil