Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Kadınca
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Kadınca Kadınca

Son 15 Mesaj : Mustafa Kemal ATATÜRK...           »          Sen Yoluna Ben Yoluma - Serdar Yıldırım           »          Karagöz İle Hacivat: Koca Kafalı Bir Keleş           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.

Seçenekler Arama Stil
Alt 27.06.2009, 08:44   #81
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Kadın Doğmak,Kadın Ölmek

Alıntı:
;434407 Nickli Üyeden Al?nt?

Aşık olmuşsa kadın mesela, gözü karadır; zinadan korkmaz, kendini aşktan alı koymaz. Haz almayı öğrendiği gün, haz vermekten utanmaz. Sevildiği ve kendini de sevmeyi öğrendiği gün kadın, gücünün farkına varır, sınır tanımaz.

Zinayı meşru kılan bir anlayış gençlerimize fayda verir dimi önce_vatan_58.

...
Ey Nâs!
Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu konuda Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah'ın emâneti olarak aldınız. Onların nâmus ve ismetlerini Allah adına söz vererek helâl edindiniz. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onların da sizin üzerinizde hakları vardır. Sizin kadınlar üzerindeki haklarınız, âile nâmusu ve şerefinizi kimseye çiğnetmemeleridir. Eğer onlar sizden izinsiz râzı olmadığınız kimseleri âile yuvanıza alırlarsa, onları men edebilirsiniz. Kadınların sizin üzerinizdeki hakları ise, örfe göre her türlü (meşru ihtiyaçlarını), yiyecek ve giyeceklerini temin etmenizdir.

Mü'minler!
Size iki emânet bırakıyorum. Onlara sımsıkı sarıldıkça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. Bu emânetler, Allah'ın kitabı Kur'ân ve O'nun Peygamberinin sünnetidir.
...

Veda Hutbesi'nden bir bölüm...
Alt 27.06.2009, 10:50   #82
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1345 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
ÖnceVatan_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Yiğiter, Allah sana akıl fikir ihsan eylesin diyesim geliyor, üstelik birde Laik Türkiye Cumhuriyeti Devletinde bir eğitimci olduğunu düşündükçe iki katı diyesim geliyor.
Bunu anlamakta neden bu kadar zorlandın bir anlam veremedim, gayet güzel bir dille ifade etmiş bunu sokaktaki 5 yaşındaki çocuğada sorsanız doğru ve haklı yanıtını verecektir.
Valla sizin gibi birinin eğitimci olması kusura bakmayın ama o genç beyinlere fayda değil daha çok zarar verecektir.
Bu kadarınada pes doğrusu, eğitimci böyle yapar böyle anlarsa gerisini artık siz düşünün vahh Türkiyem vahh ne günlere kaldın senn.
Önce haddini bileceksin!
Düşüncelerimi eleştireceksin,çarpışacaksın ama mesleğime dil uzatmayacaksın!
Ben o genç beyinlere çok faydalı şeyler veriyorum..Sana göre güzel olan şeyi vermek zorunda değilim..Buna sen de karışamazsın zaten!
Sol beyinimle düşünmüyorum diye zararlı bir eğitimci mi oldum yani?
Senin nasıl mantığın var!Ben böyle bir eğitimciyim ve hiç de vicdan azabı çekmiyorum..Sen kimsin de benim öğretmenliğimi eleştiriyorsun!Ben senin profolinie girip mesleğinin ne olduğuna bakmadım bile!Çünkü mesleğin değil fikirlerin beni alakadar eder!

Bir de kusura bakma diyerek kaba olmamaya çalışmış..Pehhh!
Alt 28.06.2009, 07:04   #83
qio
Usta Yiğido

qio - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

qio Şuan qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.04.2012 22:41

Tecrübe Puanı: 1032 qio FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Sen haddini bileceksin ! ukalalığın lüzumu yok , sen bizim kişiliğimize laf söyleyip , müslümanlığımızı eleştireceksin , sonrasında haklı olarak eleştiriye mahruz kaldığında dır dır yapacaksın , hamama giren terler zoruna gidiyorsa eleştiriler , hamama girmeyeceksin !!
Alt 19.07.2009, 15:12   #84
ÖnceVatan_58
Usta Yiğido

ÖnceVatan_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ÖnceVatan_58 Şuan ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.07.2012 08:54

Tecrübe Puanı: 1029 ÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Önce haddini bileceksin!
Düşüncelerimi eleştireceksin,çarpışacaksın ama mesleğime dil uzatmayacaksın!
Ben o genç beyinlere çok faydalı şeyler veriyorum..Sana göre güzel olan şeyi vermek zorunda değilim..Buna sen de karışamazsın zaten!
Sol beyinimle düşünmüyorum diye zararlı bir eğitimci mi oldum yani?
Senin nasıl mantığın var!Ben böyle bir eğitimciyim ve hiç de vicdan azabı çekmiyorum..Sen kimsin de benim öğretmenliğimi eleştiriyorsun!Ben senin profolinie girip mesleğinin ne olduğuna bakmadım bile!Çünkü mesleğin değil fikirlerin beni alakadar eder!

Bir de kusura bakma diyerek kaba olmamaya çalışmış..Pehhh!
Bir eğitimci olarak, eleştiriyede açık olmalısın. Sende haddini bilmelisin. Basit bir konuyu anlamadım deyince öyle yazmıştım. Mensubu bulunduğun o kutsal göreve senden çok saygı duyduğumdan emin olabilirsin. Ancak o mesleği işgal ediyor diye herşeyine saygı duyulacak diye bir kaide olmadığını bilmelisin.
Sizin inceliğinizede bayıldım doğrusu.
Neyse konuyu farklı yönlere çekmeye gerek. yok.
ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 19.07.2009, 16:21   #85
ofgurleyuk78
Usta Yiğido

ofgurleyuk78 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ofgurleyuk78 Şuan ofgurleyuk78 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.01.2010 16:58

Tecrübe Puanı: 818 ofgurleyuk78 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Ertugrul Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Çok abartılı bir yazı, İran'da sokağa çıkanlar rejime karşı değildi, mualif kesimdiki mualiflerde Rejimi savunmakta ve içinden gelmektedir. Bakınız mualif lider Humeyni'nin Başbakanıdır. En büyük ayrımcılığı Kadın şöyle, kadın böyle diyerek yine kadınlar yapıyor. Neymiş efendim sevgilisinin elini tutamıyormuş, eee sevgilisi erkek değilmi, demekki erkekte sevgilisinin elini tutamıyor. Bu kadar kadın ayrımcılığı kadınlarada zarar verir. Yazının içindeki tek hakikat belkide ''Kadını Susturamazsınız'' tesbitidir.

Teokratik baskıdan söz edenler bilerek yada bilmeyeek kendi deyimleri ile insanlara modernizim baskısı uyguluyorlar. Bu ve benzeri yazıları kaleme alanlar ; 28 Şubatta nerdeydi? 12 Eylülde 3 fidan asılırken nerdeydi? 1960'ta Başbakan asılırken nerdeydi? İskilipli Atıf Hoca mezarından çıkartılıp cesedi asılırken nerdeydi? Bırakın bunları herkes kendi penceresinden modernizim ve özgürlük nutukları atıyor, imanı gırtlaktan aşşa inmeyenin lafı değişir küçük bir esintiyle...

Derdiniz özgürlükmü, kişisel haklar mı, inanç hürriyetimi yoksa taptığınız ideolojilerinizi koruma gayreti mi ?

Üzüldüm yazdıklarınızı okuyunca... Konuyu kadından "Nida" dan nerelere getirmişsin. Muhaliflerin istedikleri neydi acaba. Ondan bahsetmemişsin.Kadınlar başımızın tacı deriz de fırsatını bulunca herkesten cok ezeriz.... neyse hoşçakal
Alt 19.07.2009, 17:22   #86
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2236 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Günahsız olmak için aklın olmayacak veya küçük kız çocuğu olacaksın eğer bu yazı sadece kadınların günahsız olduğunu söylüyorsa işte o zaman karşıyım demektir eğer kadın evli bir adamla bile bile birlikte oluyorsa ikisinin suçudur hiç kimse istemeden bişeyden haz alamaz bunu bilesiniz özgürlük özgürlük diye bağıranlar hangi özgürlükten bahsediyor acaba Türkiye başörtüsü dayatıyor Iranda başörtüsü dayatıyor bir de çıkmışlarki Türkiyede olduğunuza şükredin yok ya ben bir kamuda başörtülü giremiyorsam kusura bakmayın Türkiyede bile yaşamak istemem

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 19.07.2009, 17:35   #87
suzii
Usta Yiğido

suzii - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

suzii Şuan suzii isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.09.2015 17:48

Tecrübe Puanı: 807 suzii FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

kadın hayatın taa kendisidir bence...
suzii isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 19.07.2009, 17:36   #88
ÖnceVatan_58
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1029 ÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Yaşam boyunca hep kadınlar 2.plana itilmiş hep erkekten 3 metre geriden yürümesi öğretilmiştir. Halbuki erkek kadın arasında fiziki yönün dışında başka bir fark yoktur. Kaba kuvvet kullanıp üsütünlük sağlayan her kesimi kınıyorum.
ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 19.07.2009, 22:56   #89
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1345 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
ÖnceVatan_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bir eğitimci olarak, eleştiriyede açık olmalısın. Sende haddini bilmelisin. Basit bir konuyu anlamadım deyince öyle yazmıştım. Mensubu bulunduğun o kutsal göreve senden çok saygı duyduğumdan emin olabilirsin. Ancak o mesleği işgal ediyor diye herşeyine saygı duyulacak diye bir kaide olmadığını bilmelisin.
Sizin inceliğinizede bayıldım doğrusu.
Neyse konuyu farklı yönlere çekmeye gerek. yok.
Bana saygı duymaya hakkın yok tabi ki.Ama hiç tanımadığı birisinni mesleğini eleştirmeye de hakkın iki kat yok.Hala bilmeden konuşuyorsun.Benim mesleğime duyduğum saygıyı nereden biliyorsun da benden daha fazla saygı duyduğunu iddia ediyorsun.?
Bu moda oldu zaten!Söyleyecek lafı olmayan hemen profilime giriyor,mesleğimi eleştiriyor...
Ben senin profiline girip,ne iş yaptığına bakmıyorum bile..Çünkü siz hep etiketlediniz insanları..
Neyse ben böyle öğretmenim..Toplum bu mesleğe saygı duymasa da ben saygı duyuyorum,ve aldığım maaşın kuruşuna kadara hakettiğime inanıyorum..
Ha belki benim öğrencilerime verdiğim fikirlerim senin hoşuna gitmiyorsa,yapacak bir şey yok..Sonuçta toplumun tamamını tatmin edemezsin her zaman!
Alt 07.08.2009, 07:02   #90
ÖnceVatan_58
Usta Yiğido

Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bana saygı duymaya hakkın yok tabi ki.Ama hiç tanımadığı birisinni mesleğini eleştirmeye de hakkın iki kat yok.Hala bilmeden konuşuyorsun.Benim mesleğime duyduğum saygıyı nereden biliyorsun da benden daha fazla saygı duyduğunu iddia ediyorsun.?
Bu moda oldu zaten!Söyleyecek lafı olmayan hemen profilime giriyor,mesleğimi eleştiriyor...
Ben senin profiline girip,ne iş yaptığına bakmıyorum bile..Çünkü siz hep etiketlediniz insanları..
Neyse ben böyle öğretmenim..Toplum bu mesleğe saygı duymasa da ben saygı duyuyorum,ve aldığım maaşın kuruşuna kadara hakettiğime inanıyorum..
Ha belki benim öğrencilerime verdiğim fikirlerim senin hoşuna gitmiyorsa,yapacak bir şey yok..Sonuçta toplumun tamamını tatmin edemezsin her zaman!
Amma abarttınız, konuyu saptırmaya gerek yok. Burada konu olan kadın konu sizin kişisel davranışlarınız değil. Size eleştirim bir yazarın yazdığı köşe yazısını anlayamayıp, onu kişisel düşüncenize ters düştüğü için farklı yönlere çektiğiniz için ve böyle bir konuyu anlayamayan birinin nasıl eğitimci olabileceğiydi.
Konu kadının ezilmesi, konu kadının hor görülmesi, konu kadına değer verilmemesiydi. Bu hakları savunan mücadele eden birine böyle çirkin şeyler yakıştırmanız mesleğinize ters düşen bir davranış şekliydi. Söylemek istediğim de buydu zaten.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil