Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Diğer Konular
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Diğer Konular Diğer konular. Yukarıda bulamadığınız konular hakkında burada yazabilirsiniz.

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 02.11.2009, 18:24   #71
Deniz5835
Yasaklı
NO AVATAR

Deniz5835 Şuan Deniz5835 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.12.2009 16:42

Tecrübe Puanı: 0 Deniz5835 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart Cevap: Ezana Çirkin Benzetme!

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Can99'un yazdıklarına bakabilirsiniz kanıt için sayın deniz5835.
Aleviler edeplidir MİRAC bunu sende iyi biliyorsun ama bize edeilen kelamları sadece seyrediyorsun hak sendende razı olsun.insanlara başka platformlarda yapmadığın hakaret kalmadı sonuç ne oldu açıkla.açıklaki sizin yönetici olduğunuzu görelim...soru açık bir alevi formunda bir aleviye ne dediniz. ve size karşılık neydi? ne olur dürüst olalım biraz birlikte yaşamak zorunluluğumuz bulunmakta ama gerçekleri söyleyerek

bu mesajdan sonra istersen beni banlaya bilirsin

inan kızmam akisine dirimki o kendi inancını savunuyor beni banladı.
bune emin ol bettuada etmem.
Deniz5835 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.11.2009, 18:26   #72
Deniz5835
Yasaklı
NO AVATAR

Deniz5835 Şuan Deniz5835 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.12.2009 16:42

Tecrübe Puanı: 0 Deniz5835 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
ismail 58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
sen üzerine alınıyorsan, ben sanada olsun demekten çekinmiyorum...

kötü söz sahibine aittir hak yardımcın olsun
Deniz5835 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.11.2009, 18:36   #73
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Buyrun deniz5835 bahsini ettiğiniz mesajlar bunlar galiba. Ben söylediğimin yine arkasındayım. Siz de orda yöneticisiniz yazdıgım mesajlarda hakaret saygısızlık vs. varsa buraya taşıyabilirsiniz.
Alt 02.11.2009, 18:39   #74
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.08.2025 21:38

Tecrübe Puanı: 1384 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

kimse kimseye hoşgörü dersi vermeye kalkmasın..kim çoğunluktaysa meydan onundur.. ben halkının yüzde 99 unun alevi olduğu bir ilde çalıştım.. yemediğim hakaret kalmadı..peygamberime mi hakaret etmediler, ezanıma mı, şehrime mi, kitabıma mı...artık kendimi gizlemek zorunda kaldım..bırakın bu hoşgörü masallarını.

şu sorunun cevabını verebilirsek sorun çözülecektir zaten..alevilik islam'ın içinde mi dışında mı? İslam2ın içindeyse eğer bir alevinin ezandan rahatsız olması anlamsız geliyor
Alt 02.11.2009, 19:06   #75
doğan bulut
Yasaklı
NO AVATAR

doğan bulut Şuan doğan bulut isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.05.2010 04:13

Tecrübe Puanı: 0 doğan bulut FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

SİZ ALİYE KURBAN OLMUYORMUSUNUZDA ALİYİ AĞZINIZA ALIYORSUNUZ ALİ İSLAMİYET İÇİN SAVAŞMADIMI CAMİDE NAMAZ KILMADIMI ALLAHIN ASLANI DEĞİLMİYDİ KALKIPDA ALİNİN ADINI
AĞZINA OLIYORSUN ..SİZ NEDEĞİNİZİN FARKINDA DEĞİLSİNİZ

ALEVİLER EDEPLİDE SİZ EDEPSİZSİNİS ALEVİLER BİZİM ARKADAŞLARIMIZ KOMŞULARIMIZ ŞİMDİYECE SİVASLILAR NETDE BÖYLE BİR AYRIM OLMADI SİZ İKİNİZ NEREDEN GELDİNİZ RİCA EDİYORUM GELDİĞİNİZ YERE GERİ GİDİN
doğan bulut isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.11.2009, 19:07   #76
madımak_58
Usta Yiğido

madımak_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

madımak_58 Şuan madımak_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.10.2012 12:47

Tecrübe Puanı: 763 madımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISImadımak_58 COK SEVILEN BIR KISI

Eveeeeeeeeetttt,biraz da ben yazayım artık dedim ve şu Atasözüyle başlıyorum.Hazır ortalık sakinleşmişken.Sonra denmesin kendi gibileri görünce coşuyor.Bu yüzden yazmadım ve bekledim.

Gelelim Atasözüne;

"Namazda gözü olmayanın ezanda kulağı olmaz"

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt?
Demek namazda gözü olmayanların da ezanda kulağı olabiliyormuş..Bir atasözümüz daha işlevliliğini yitirmiş bulunuyor. Vatana millete hayırlı olsun..
Atasözünün anlamı ne kadar farklı olsa da bu konuyla bağdaştırmak gerekiyorsa eğer,adı üstünde Atasözü.Kimbilir ne zaman,kim söylemiş.Acaba o zaman hoparlör diye bir araç icat edilmişmiydi.Nerden bilsinler sanki evin içinde okunuyormuş gibi bir sesle dinletileceğini...

Şahsen oturduğum yerden ezan sesi pek fazla duyulmadığı için benim bir rahatsızlığım yok.Ancak semtten semte değişiyor bu ses sistemi.Gittikçe sesi arttırarak okunan bir ezan sesi benim içinde rahatsız edici bir hal alıyor.Burada inanca saygısızlık gibi birşey söz konusu değil.Bunu ayırt edebilmeniz lazım.Sanki kendi içinizdede rahatsız olan yok.Bırakın bu Müslümanlık ayaklarını.Ezanın ses yüksekliğiyle mi değerlendiriliyor insanların ne kadar Müslüman olduğu?

Ezanın belli bir saati yok mudur? Vardır.Peki bir semtte Ezan 45 dakika nasıl sürer aklım almıyor.Hadi biri başlıyor,2. biraz daha yüksek sesle başlıyor,aynı şekilde bir diğeride.Git gide sesler karışıyor.Bu mu peki olması gereken? Yarım saat sonra tam bitti derken başka bir yerden bir daha...

Alıntı:
...
ben halkıma hoparlörü kaldırmalarını söyleyemem çünkü bu onların dininin bir parçası.’’ dedi
Bu açıklama gerçekten komiğime gidiyor.Dinimizin parçası olan ne? Hoparlör mü?

Peki,minarenin amacı nedir acaba?
Alt 02.11.2009, 19:14   #77
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19

Tecrübe Puanı: 2252 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Blender grubu iş başında Ezan İslamın mukaddes bir sesi Hadi İsrailliler yahudi anti islamcıda siz nesiniz islama bağlı değilmisiniz ?
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.11.2009, 19:20   #78
sıvvaslı
Yiğido

sıvvaslı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sıvvaslı Şuan sıvvaslı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.07.2010 11:12

Tecrübe Puanı: 705 sıvvaslı FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

madem bu ülkede yaşıyoruz.Birbirimizin inançlarına saygı göstermek zorundayız.Başka türlü bir huzur ortamı olacagına inanmıyorum.Biz burada bir birimizi yerken adamlar vatan hainlerini dagdan avul zurnayla karşılıyor..Ne zaman türban sorunu çıksa ne zaman alevi sünni sorunu çıksa bu karışıklıktan hep siyasiler yararlanır...Hiç bir siyasinin bu konularda samimi oldugunada inanmıyorum

herkese saygılar...
Sevgidir dinimiz bizim
sıvvaslı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.11.2009, 19:30   #79
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1482 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
GuNaY Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Konu hükümete ne zaman gelecek diye bekliyordum, uzun sürmedi

Yine alakasız siyasi bir tartışma olmaz inşallah...
Ben olsaydın çoktan gelmişti.. Yokluğum..
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.11.2009, 19:43   #80
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.08.2025 21:38

Tecrübe Puanı: 1384 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
madımak_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Eveeeeeeeeetttt,biraz da ben yazayım artık dedim ve şu Atasözüyle başlıyorum.Hazır ortalık sakinleşmişken.Sonra denmesin kendi gibileri görünce coşuyor.Bu yüzden yazmadım ve bekledim.

Gelelim Atasözüne;

"Namazda gözü olmayanın ezanda kulağı olmaz"

Atasözünün anlamı ne kadar farklı olsa da bu konuyla bağdaştırmak gerekiyorsa eğer,adı üstünde Atasözü.Kimbilir ne zaman,kim söylemiş.Acaba o zaman hoparlör diye bir araç icat edilmişmiydi.Nerden bilsinler sanki evin içinde okunuyormuş gibi bir sesle dinletileceğini...

Şahsen oturduğum yerden ezan sesi pek fazla duyulmadığı için benim bir rahatsızlığım yok.Ancak semtten semte değişiyor bu ses sistemi.Gittikçe sesi arttırarak okunan bir ezan sesi benim içinde rahatsız edici bir hal alıyor.Burada inanca saygısızlık gibi birşey söz konusu değil.Bunu ayırt edebilmeniz lazım.Sanki kendi içinizdede rahatsız olan yok.Bırakın bu Müslümanlık ayaklarını.Ezanın ses yüksekliğiyle mi değerlendiriliyor insanların ne kadar Müslüman olduğu?

Ezanın belli bir saati yok mudur? Vardır.Peki bir semtte Ezan 45 dakika nasıl sürer aklım almıyor.Hadi biri başlıyor,2. biraz daha yüksek sesle başlıyor,aynı şekilde bir diğeride.Git gide sesler karışıyor.Bu mu peki olması gereken? Yarım saat sonra tam bitti derken başka bir yerden bir daha...

Bu açıklama gerçekten komiğime gidiyor.Dinimizin parçası olan ne? Hoparlör mü?

Peki,minarenin amacı nedir acaba?
yorumuna girişini okuyunca ben de dedim çok önemli şeyler yazacak..Atasözündeki mecazı anlamadıysan anlatmama gerek yok..

ikincisi gerçekten merak ediyorum.. aleviler islamın içinde mi? bu sorumun cevabını bekliyorum.. İçindeyseniz eğer ezandan neden rahatsız oluyorsunuz?

anlamadığım siz çölde mi yayla da mı yaşıyorsunuz? yoksa hindistanda dağlara çıkan budist rahipler gibi arınma felsefesi içinde misiniz? şehir hayatı zaten gürültülüdür.alışveriş merkezlerinin seslerinden araçların korna sesine, düğün sesine müzik sesine kadar hiç bir ses duymuyor musunuz.. sizin yaşadığınız şehirde --hangisiyse o -hiç rahatsız edici ses yok da ezan sesi mi var bir tek.Bütün sesleri bir tarafa bıraktınız ezan sesi mi kaldı şimdi..ya da açıkça rahatsız oluyoruz derseniz o zaman biz şöyle hoşgörülüyüz böyle hoşgörülüyüz diye göz boyamayın..gerçek hoşgörü bu değildir çünkü..

son olarak kültür inançtan etkilenir .. ezan da bizim kültürümüzün bir parçası olmuştur..semerkanttan saraybosnaya , ezan Türk kültürün bir parçası olmuştur ..bari bundan rahatsız olmayın

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil