Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

''Kürt Açılımı'' Nedir ? - Sayfa 153 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Anketler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: "Kürt Açılmı" Nedir?
Kürt açılımını destekliyorum olmalı. 372 34,77%
Kürt açılmını deseteklemiyorum böyle bir şey gereksiz. 683 63,83%
Konu hakkında hiç bir fikrim yok 15 1,40%
Katılımcı sayısı: 1070. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 10.05.2010, 20:17   #1521
Siyahnur
Usta Yiğido

Siyahnur - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Siyahnur Şuan Siyahnur isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.09.2013 01:22

Tecrübe Puanı: 779 Siyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOKSiyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?

Alıntı:
bilgin_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Maalesef çok yazık, çok yazık,
Savunanlar kına yaksınlar

Bizim hayalimiz vatanimizin üzerinde kan degil kardeslik günesinin isiklari süzülsün!O dar kafaniza göre sehit haberlerine "kina yaksinlar" diyemezsiniz!

Bu sehitler,dagdaki pkk lilarin elinde silah var diye ölmedimi ?
Bi taraftan "sehit sehit" diye aglicaksin diger taraftan silahlarin birakilmasina karsiyiz, acilima karsiyiz diye aglicaksin ?
Cok garip degil mi ?Siz ne istiyorsunuz ?
Kan mi bürüdü gözlerinizi anlamiyorum...
Silah birakilmazsa sehitlerin gelmeye devam edecegini de mi akliniz almiyor ?

Bana cevap verebilirmisiniz ? bence veremezsiniz bunun icin felce ugramamis bir irade lazim gelir...
Alt 10.05.2010, 20:22   #1522
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Şehit kanı üzerinden siyaset yapanlar kına yaksın deseniz daha doğru olurdu. Başbakanın dediği gibi her şehit cenazesi geldiğinde onların sesi daha gür çıkıyor.
Alt 10.05.2010, 20:28   #1523
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1284 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
yiğidoturan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
AÇILIMIN SON MEYVESİ KARAKOL BASKINI 4 ŞEHİT 1 AĞIR 7 YARALI İŞTE AÇILIM
Açılımdan önceki baskınlar,şehitler neyin meyvesiydi?
Alt 10.05.2010, 23:12   #1524
h.a.y.
Tecrübeli Yiğido

h.a.y. - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

h.a.y. Şuan h.a.y. isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.01.2012 00:26

Tecrübe Puanı: 594 h.a.y. FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
LaEdri Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Açılımdan önceki baskınlar,şehitler neyin meyvesiydi?
bu sorunun cevabını alacağını beklemiyorsun değil mi sevgili kerdeşim.. ortada mevye yok 30 yıllık mevye bahçesi var.

cevap gelmez çünkü ezberleri dışında bir cevap gerektiriyor ki buna da cevap gelmez..

ayrıca o ''kına yaksınlar ''tabirini kullanan üyeyi de kınıyorum. şehit cenazesi gelince açılımı savunanlar seviniyor öyle mi? bu kadar mı vicdanınız köreldi..
h.a.y. isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 17.05.2010, 16:44   #1525
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1429 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Cley;

"Şehitler ölmez vatan bülünmez" cümlesinden neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz abi..?

Şehit cenazesinde "şehitler ölür vatan bölünür" diye mi bağırsın insanlar..?
Yahut "serok apo! biji Tayyip" falan diye mi..?!

Ya da hiç birşey konuşmayıp Padişahımız Erdoğan'a karşı boynumuz kıldan incedir, O ne yaparsa doğrusunu yapar O'nun yaptıklarını eleştirmek bizim ne haddimize düşüncesiyle gelip cenaze namazını kılıp sonra kafalarını önlerine eyip sessiz sedasız dağılsınlar...Öyle mi Cley..?

Böyle mi olmasını istiyorsunuz abi..?
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 17.05.2010, 17:24   #1526
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Erman Toroğlu'dan canlı yayında Kürt açılımı yorumu

Kürt açılımı tartışmaları sanat camiasından spor camiasına kaydı. Spor kamuoyunun yakından takip ettiği ikili Şansal Büyüka ile Erman Toroğlu canlı yayında Kürt açılımını tartıştı.

Konu Kürt açılımı, yorumcu da Erman Toroğlu olunca Lig TV’de yayınlanan Maraton programında ortaya ilginç diyaloglar çıktı.
İşte o canlı yayındaki ilginç diyaloglar:

ŞANSAL BÜYÜKA: Hocam başlayalım.

ERMAN TOROĞLU: Biz de “açılım” diyoruz, bugün 4 tane şehit vermişiz... Tehdit unsuru olarak kullanılıyor galiba! Yoksa yine mi bizim askerimiz birbirini vurdu! Öyle diyorlar ya! Karşıdan ateş etmek güzel de arkadan da ateş etmeye başladılar!

ŞANSAL BÜYÜKA: Bayramın coşkusunu bozmak ve uzlaşmaya darbe vurmak olabilir sebep.

ERMAN TOROĞLU: Bana biraz gıcık geliyor bu işler.

ŞANSAL BÜYÜKA: Silah bırakmadan nasıl olur bu işler?

ERMAN TOROĞLU: Bana tehdit gibi geliyor. İyi niyet yıllarca sürmüş ama nereye kadar iyi niyet abi? Ben Türk vatandaşı olarak açılıma ihtiyaç olduğunu hissediyorum. Bana da açılacak devlet. Benim de sıkıntım var. Kürt kardeşlerimin ne kadar sıkıntısı varsa benim de o kadar var. İnanamıyorum ben ya... Çizgi biraz fazla aşılıyor, gıcık kapıyorum... Ya uyacaklar, ya uyacaklar abi! Tavır konmuyor, net cümle yok, hep yuvarlak. Döndür Allah döndür! Pilav karıştırır gibi karıştırıyorlar. Milletin burnuna gelmiş durumda biraz dikkat etmek lazım!
Alt 18.05.2010, 09:48   #1527
bilgin_58
Usta Yiğido

bilgin_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bilgin_58 Şuan bilgin_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.06.2019 13:06

Tecrübe Puanı: 672 bilgin_58 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
h.a.y. Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
bu sorunun cevabını alacağını beklemiyorsun değil mi .

ayrıca o ''kına yaksınlar ''tabirini kullanan üyeyi de kınıyorum. şehit cenazesi gelince açılımı savunanlar seviniyor öyle mi? bu kadar mı vicdanınız köreldi..
O Yazıyı okursanız, bir önceki sayfadaydı, benim yazıma itafen bir yazı yazılmıştı,
" İşte açılım, Karakol baskını 4 şehit, 1'i ağır 7 yaralı" diye

Buyurun bu durumu savunanlar kına yaksın kelimesini burda kullandım,
Eğer sizlerde bunu savunanlardansanız sizlerde kına yakabilirsiniz,
Burda Atatürkün bir sözünü demeden yapamayacam
" Ya İstiklal, Ya Ölüm"
Nedir bu dinsin artık bu anaların babaların gözyaşları, yırtılan hep kürkçü bekirin yakası hesabı,
Ölüp giden senin benim gibi gariban vatandaşın çocukları,
Hiç duydunuz mu? falanca işadamının, vekilin, bürokratın, oğlu şehit olmuş,
Hiç duydunuz mu?

Eğer bu sözü benim yazıma itafen yazdıysanız, kınamaktan öte sizi lanetlemek istiyorum, sizin vatan anlayışınızı tekrar gözden geçirip düşünmeniz lazım

Ben ki 2 amcasını seferberlikte, 2 amcasını Yemende şehit vermiş birilerinin yiğeni olarak, bu sözü bir şansızlık olarak nitelendiriyorum
bilgin_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar bilgin_58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 30.05.2010, 08:41   #1528
h.a.y.
Tecrübeli Yiğido

h.a.y. - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

h.a.y. Şuan h.a.y. isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.01.2012 00:26

Tecrübe Puanı: 594 h.a.y. FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
O Yazıyı okursanız, bir önceki sayfadaydı, benim yazıma itafen bir yazı yazılmıştı,
" İşte açılım, Karakol baskını 4 şehit, 1'i ağır 7 yaralı" diye

Buyurun bu durumu savunanlar kına yaksın kelimesini burda kullandım,
Eğer sizlerde bunu savunanlardansanız sizlerde kına yakabilirsiniz,
Burda Atatürkün bir sözünü demeden yapamayacam
" Ya İstiklal, Ya Ölüm"
Nedir bu dinsin artık bu anaların babaların gözyaşları, yırtılan hep kürkçü bekirin yakası hesabı,
Ölüp giden senin benim gibi gariban vatandaşın çocukları,
Hiç duydunuz mu? falanca işadamının, vekilin, bürokratın, oğlu şehit olmuş,
Hiç duydunuz mu?

Eğer bu sözü benim yazıma itafen yazdıysanız, kınamaktan öte sizi lanetlemek istiyorum, sizin vatan anlayışınızı tekrar gözden geçirip düşünmeniz lazım

Ben ki 2 amcasını seferberlikte, 2 amcasını Yemende şehit vermiş birilerinin yiğeni olarak, bu sözü bir şansızlık olarak nitelendiriyorum
kendine gel ifadelerine dikkat et. benim de ailemden çok şehit verildi.ne kınamaya ne lanetlemeye hakkın var. Şehit haberi gelince kim kına yakar? resmen insanlara terörist damgası vuruyorsun.

evet garibanın fakirin fukaranın çocuğu siz yazmışsınız. bunlar üzerinden mi ''ya istiklal ya ölüm'' sağlayacaksınız. Daha silah tutmasını bilemyen 18 yaşındaki çocuklarla mı yok edeceksiniz terörü. Ben ülkemi çok seviyorum bunu da yargılamak kimsenin haddi değil.ben buna karşıyım tamam mı. Şiddet her zaman şiddti doğurur.Bir kısır döngünün içinde kahramanlık hikayeleri okuyup duruyorsunuz.Yazık değil mi o gencecik çocuklara. o çocukları terör bölgesine göndermek kurdun ağzına savunmasız hayata yeni başlamış bir kuzuyu göndermekten farksızdır. Bu da resmen intihardır.

Ben 29 yaşımdayım kendimi bildim bileli terör olayları var. Bu açılımla başlamış bir durum değil ki?
h.a.y. isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 07.06.2010, 15:01   #1529
bilgin_58
Usta Yiğido

bilgin_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bilgin_58 Şuan bilgin_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.06.2019 13:06

Tecrübe Puanı: 672 bilgin_58 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Bu sözü yapılan vatan hainliğine göre söylediğim bir sözdür, daha öncesini okursanız, sizin şahsıma dar kafalı deme bedbahlığına düşmezsiniz!
Çünkü kanımın son damlasına kadar üç beş çapulcuya, uyuşturucu tacirlerine ve kullanıcılarına böyle söylerim,

Diğer bir arkadaşım bana sizler istediğiniz kadar olumlu yazın bak dün yine 4 şehit verdik deyince, bende aşağıdaki cümleyi yazdım, sizler ne yazardınız?

Oh oh iyi mi oldu derdiniz, o cümle ******** karşı söylenen bir sözdür.
Alıntı:
Maalesef çok yazık, çok yazık,
Savunanlar kına yaksınlar
Alıntı:
GurbetsokakLari Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Bizim hayalimiz vatanimizin üzerinde kan degil kardeslik günesinin isiklari süzülsün!O dar kafaniza göre sehit haberlerine "kina yaksinlar" diyemezsiniz!

Bu sehitler,dagdaki pkk lilarin elinde silah var diye ölmedimi ?
Bi taraftan "sehit sehit" diye aglicaksin diger taraftan silahlarin birakilmasina karsiyiz, acilima karsiyiz diye aglicaksin ?
Cok garip degil mi ?Siz ne istiyorsunuz ?
Kan mi bürüdü gözlerinizi anlamiyorum...
Silah birakilmazsa sehitlerin gelmeye devam edecegini de mi akliniz almiyor ?

Bana cevap verebilirmisiniz ? bence veremezsiniz bunun icin felce ugramamis bir irade lazim gelir...
"Kalma kötünün sözüne, bilse iyisini söyler"
Açık ve net olarak rengini belli et, bizlerde ona göre cevabımızı verelim,
Ben Vatanı için canını vermeyi borç bilen birisiyim, vatana yan bakanın gözünü parmağımı sokacak, dağları dar edecek, inlerini başına yıkacak kadar doluyum, sakın bunların üzerinden üzerime gelme, çünkü bu terörden bende canı yananlardan biriyim, İşkembeyi kübradan atması kolay
bilgin_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar bilgin_58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 22.06.2010, 10:21   #1530
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Bu da çömelme açılımı mı?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın moral vermek üzere gittiği askeri birlik ziyaretin moralleri bozduğunu iddia eden Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, ortaya çıkan fotoğraf için 'çömelme açılımı' nitelemesi yaptı.

Özdil yazısını o fotoğrafın altını okuyarak başladı:

Çok savaş gördü bu millet...

Çömelen devleti ilk kez görüyor.

Her yer jammer dolu.
Sinyal kesiyorlar.
Ki, mayın filan patlamasın.
Havada üç tane Kobra var.
Tam teçhizatlı, tur atıyorlar.
Arada ısı bombası fırlatıyorlar.
Ki, roket gelirse hedefi şaşırsın.
Yüzlerce bordo bereli etrafta...
Araziye yayılmışlar, eller tetikte.
Kum çuvallarıyla çevrili siper...
Ardında, çömelmiş Başbakan.
Ve, Genelkurmay Başkanı.
Ki, mıhlamasınlar

Moral vermek için yapılan ziyaretin, moral bozucu fotoğrafıdır bu.

Kimseyi rencide etmek maksadıyla yazmıyorum ; ben de olsam, ben de çömelirim... Çünkü, elimizi kolumuzu sallaya sallaya girdiğimiz Irak topraklarına, kendi topraklarımızdaki kum çuvallarının ardından çömelerek bakabiliyoruz bugün anca.

Özdil yazısını daha da sertleştirerek şöyle devam etti:

Ankara’da yıllardır yan gelip yatarken, dizlerinin üstüne çökmüş örgütün, yeniden ayağa kalkmasına göz yummanın neticesidir bu... Kahramanlarımıza vatan haini muamelesi yapıp, içeri tıkarken, “güzel şeyler oluyor” deyip, teröriste havai fişek fırlatmanın, şımartmanın neticesidir. Şeref madalyalı subaylarımız kendi kafasına sıkarken, utanmadan sırıtmanın... “Camilerimizi bombalayacaklar, bize suikast yapacaklar” iftirasıyla cahil cüheladan oy toplayıp, elinde roketle gezenleri gizli gizli affetmeye çalışmanın bedelidir. Adamlar harıl harıl memleketin yollarına mayın döşerken, şarkıcılarla türkücülerle şov yapmanın, 4-4-2’yle mi yoksa 3-5-2’yle mi hallederiz bu meseleyi diye, futbolcularla top sektirmenin bedelidir.

Bir taraftan “kardeşim” diye bağrına basacaksın Barzani’yi... Öbür taraftan “taşeron bunlar” deyip, kum çuvallarının ardından çömelerek bakacaksın Barzani’nin topraklarına.

Nasıl gezebiliriz ki ayakta?

Konuyu Toplam 5 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 5 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil