Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 29.11.2007, 10:59   #11
Sweetgirl
Usta Yiğido

Sweetgirl - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sweetgirl Şuan Sweetgirl isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.05.2015 00:50

Tecrübe Puanı: 1057 Sweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz seinSweetgirl kann auf vieles stolz sein
Standart --->: İŞYERİNDE İNTİHAR ETTİ!

Allah Ailesine sabir versin.
Daha 19 yasindaymis, bu yaslardaki genclerimiz maalesef her sorunu biraz daha asilamaz sanirlar. Bunalimlara girerler birde ailesinden destek göremiyorsa ve birazda imani zayif olunca sonuc bu oluyor maalesf.

Rabbim affeder insallah..

Sweetgirl isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.11.2007, 11:43   #12
Fatihmd
Usta Yiğido

Fatihmd - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Fatihmd Şuan Fatihmd isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.11.2013 10:20

Tecrübe Puanı: 679 Fatihmd FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

İnsanların Allah sevgisi olmadıkça, bu tür olayların çoğalması kaçınılmaz ve bu olaylara sebep olan gerçek suçluları herkes çok iyi biliyor. Allah onları ıslah etsin.
Alt 29.11.2007, 20:07   #13
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24

Tecrübe Puanı: 4524 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Pfeil -->: İŞYERİNDE İNTİHAR ETTİ!

İnsanın kendi canına kıyması sebep ne olursa olsun dinimize günahtır kendini asarak canına kıyması telafisi olmayan bir günaha sebep olmuş allah affetsin
Alt 30.11.2007, 09:06   #14
Fatihmd
Usta Yiğido

İnsanın kendi canına kıymasının kesin günah olduğu konusunda şaibeler var. Dinlediğim bir sohbette insanın o anki psikolojik durumunun önemli olduğunu söyleniyordu.
Alt 01.12.2007, 10:49   #15
Serd@r
Usta Yiğido

Serd@r - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Serd@r Şuan Serd@r isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.03.2023 15:27

Tecrübe Puanı: 913 Serd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer Anblick
Standart -->: --->: İŞYERİNDE İNTİHAR ETTİ!

Alıntı:
Fatihmd Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
İnsanın kendi canına kıymasının kesin günah olduğu konusunda şaibeler var. Dinlediğim bir sohbette insanın o anki psikolojik durumunun önemli olduğunu söyleniyordu.
İntihar konusunda asla bir şaibe yok işte bazı ilmi sözler,ayet ve hadisler!

Kendisini öldüren bir adam Allahın işine karışıyor, onun verdiğini beğenmiyor demektir.

Peygamber efendimiz herhangi bir sebeple kendisini öldürenlerin cehennemlik olduğunu haber veriyor. Hayata hürmet hepimiz için en kutsî bir vazifedir.

Dinimize göre, her ne şartta olursa olsun düşmanın her türlü işkencesine ve tecavüzüne bile maruz kalınsa, kendini ve yakınlarını öldürmesi caiz değildir.

Dinin emirlerinden uzaklaştıkça, bütün insanların, geçimsizlik, sefalet, işkence, sıkıntı ile kıvrandıkları görülmektedir. Fen aletleri, teknoloji, akıllara hayret verecek şekilde ilerlediği halde, dünyadaki huzursuzluğun, insanlıktaki sıkıntının azalmadığı, hatta arttığı göze çarpmaktadır.

İstisnalar hariç, genel olarak imansız veya imanı zayıf olan intihar eder.

Müslüman, intiharı düşünmez. Çünkü intihar, bir çare, bir kurtuluş değil, aksine tarifi imkânsız azaplara kendini atmak demektir. İntihar etmek, küfre yakın çok büyük günah olduğu için, ölürken dayanılmaz acılara maruz kalınır.

Ölüm acısı, sanıldığı gibi bir an değildir. İntihar edince, ahirette de daha büyük acılara girilir. Ahiret sıkıntıları dünya sıkıntıları gibi değildir. Çok ağırdır. Dünya sıkıntılarına dayanamayıp intihar eden, ölüm acısına ve ahiret sıkıntılarına nasıl dayanır?

İntihar eden, dirilene kadar intihar acısını duyar. Adam öldürmek büyük günahtır. Kendini öldürmek ise, daha büyük günahtır. Kur’an-ı kerimde “Kendinizi öldürmeyin!” (Nisa 29) buyuruldu. Hadis-i şeriflerde de intihar şiddetle yasaklanmaktadır. Bütün bunları bilen aklı başında bir Müslüman bırakın intihar etmeyi, böyle bir düşünceyi aklına bile getiremez!.
**
Intihar geçmiş ümmetlerde de yasaklanmıştır. Cündüb b. Abdullah'tan Hz. Peygamber (s.a.s)'in şöyle dediği nakledilmiştir: "Sizden önceki ümmetlerden yaralı bir adam vardı. Yarasının acısına dayanamayarak, bir bıçak aldı ve elini kesti. Ancak kan bir türlü kesilmediği için adam öldü. Bunun üzerine Cenâb-ı Hak; kulum can hakkında benim önüme geçti, ben de ona cenneti haram kıldım, buyurdu" (Buhârî, Enbiyâ, 50).
**
Intihar edenin uhrevî cezası, intihar şekline uygun olarak verilir. Hadis-i şeriflerde "Kim kendisini bıçak gibi keskin bir şeyle öldürürse, cehennem ateşinde kendisine onunla azap edilir" (Buhâri, Cenâiz, 84). "(Dünyada ip ve benzeri) şeyle kendisini boğan kimse cehennemde kendisini boğar, dünyada kendisini vuran cehennemde kendisini vurur (azabı böyle olur)" (Buhârî, Cenâiz 84),

Allah çok bağışlayıcıdır,tabiki tüm intihar edenleri Allah affetsin!
Alt 01.12.2007, 12:22   #16
RaZZcE
Usta Yiğido

RaZZcE - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

RaZZcE Şuan RaZZcE isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.01.2011 13:17
Yeti Long Ass Shot 2 Champion!
Tecrübe Puanı: 761 RaZZcE COK SEVILEN BIR KISIRaZZcE COK SEVILEN BIR KISIRaZZcE COK SEVILEN BIR KISI

Allah ailesine sabir versin..

bencede cok yanlis yapmis
cani veren ALLAH cani alir!
Alt 01.12.2007, 12:23   #17
RaZZcE
Usta Yiğido

RaZZcE - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

RaZZcE Şuan RaZZcE isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.01.2011 13:17
Yeti Long Ass Shot 2 Champion!
Tecrübe Puanı: 761 RaZZcE COK SEVILEN BIR KISIRaZZcE COK SEVILEN BIR KISIRaZZcE COK SEVILEN BIR KISI

Allah Rahmet Eylesin!
------------------
Alt 01.12.2007, 12:30   #18
Fatihmd
Usta Yiğido

Sevgili Serdar kardeşim, dediğim gibi bir sohbette duymuştum ama bu güne kadar araştırma gereği hisstemedim nedense. Öncelikle bu konuda aydınlattığın için Allah razı olsun.

Bu gün biraz bende araştırdım ve sonuç olarakta senin yazdıklarında başka pek bir şey bulamadım demek doğru olur. Bazı kaynaklarda kişinin o anda akıl sağlığını kaybedip etmemesine bağlı olduğunu, bunu bizlerin bilemeyeceğimizi, eğer akıl sağlığı yerinde ise seninde yazdığın gibi büyük günah işlemiş olacaktır.

Ben okuduğum yazıdaki paragrafı aynen alta ekliyorum:

Saygılarımla.

Alıntı:
http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=show_qna&id=12222&keyword=intihar Nickli Üyeden Al?nt?
İmam Yusuf'un fetvasına dayanaraktan depresyona giren hastaların intihar girişimleri konusunda hastalıkları hafifletici sebeb olarak görülebilirler. Akli dengesinin o anda yerinde olup olmadığını biz kesin olarak bilemeyiz. Bunu ancak Allah bilir. Dinimizde akli dengesi yerinde olmayan kimselerin işledikleri günahlardan dolayı mesul olmayacakları bildirilmiştir. Mesuliyet için akıl sahibi olmak şartı vardır. Ancak depresyona girmesine sebeb olan caiz olmayan bir durum ise mesul olur. Bu durum sarhoşun adam öldürmesi gibidir. Fakat bir günah sebebiyle depresyona girmemiş ise maruz sayılabilir.

Burada asıl olan akli muhakemesini kaybedip kaybetmediğidir. Akli muhakemesi yerinde olan kimseler intihar ederse büyük günah işlemiş olur.
Alt 01.12.2007, 13:26   #19
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24

Tecrübe Puanı: 4524 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Pfeil -->: İŞYERİNDE İNTİHAR ETTİ!

ALLAH AFFETSİN BİZİM DİNİMİZDE BU TÜRLÜ VE BUNA BENZER OLAYAYLARIN ASLA YER YOKTUR
Alt 01.12.2007, 13:29   #20
Serd@r
Usta Yiğido

Serd@r - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Serd@r Şuan Serd@r isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.03.2023 15:27

Tecrübe Puanı: 913 Serd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer AnblickSerd@r ist ein wunderbarer Anblick
Standart -->: --->: İŞYERİNDE İNTİHAR ETTİ!

Alıntı:
Fatihmd Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sevgili Serdar kardeşim, dediğim gibi bir sohbette duymuştum ama bu güne kadar araştırma gereği hisstemedim nedense. Öncelikle bu konuda aydınlattığın için Allah razı olsun.

Bu gün biraz bende araştırdım ve sonuç olarakta senin yazdıklarında başka pek bir şey bulamadım demek doğru olur. Bazı kaynaklarda kişinin o anda akıl sağlığını kaybedip etmemesine bağlı olduğunu, bunu bizlerin bilemeyeceğimizi, eğer akıl sağlığı yerinde ise seninde yazdığın gibi büyük günah işlemiş olacaktır.

Ben okuduğum yazıdaki paragrafı aynen alta ekliyorum:

Saygılarımla.
Paylaşımların için sağolasın Fatih!
Evet sen iyi niyetli bir şekilde bu konuda şaibeler var derken ben senin ne demek istediğini anlamıştım ama orda "akli dengesi yerinde değilse" ibaresi olmadığından dolayı bu konuyu açma ihtiyacı duydum,malumundur,bildiğini paylaşmak Farzdır,ayrıca araştırma ihtiyacı duymadan buna inanıp Allah göstermesin "benim pisikolojim bozuk deyipte" intihara kalkışanlara vesile olmamak adına bu açıklamaları yaptım!
Sende ne demek istediğini ayrıntılı bir şekilde açmışsın sağolasın!

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil