25.01.2008, 19:38 | #11 |
Editör
SivasLady Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
--->: SİVAS`A SİİRLER
Sivaslim Gir Halaya -1
Sivaslim gir halaya Oynayalim doya doya Salinarak oynayalim Sarilalim can cana Sivaslim hayranim sana Sivaslim kurbanim sana Nasip olup alamazsam Kiyarim ben bu cana Sivaslim adin GÜLISTAN Oldun dillere destan Ince belde gumus kemer Giyindigin kutni fistan Ah sivaslim sivaslim Elde kina gozu yaslim Belikleri sira sira Surmeli goz kalem kaslim şair:Haşim Koç yazan:Gökhan eşki cumhuriyet üni.fen edebiyat fak.turk dili edebiyati bölümü...
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
25.01.2008, 19:38 | #12 |
Editör
SivasLady Şuan
|
Cumhuriyet Şehri Sivas
Adi vilayettir basinda vali Yurekler acisi Sivas'in hali Sanayisi yoktur gocmus ahali Sivas Cumhuriyet sehriydi beyler Yurduma temeller burada atildi Manevi degerler nere atildi Fabrikalar hangi kente satildi Sivas Cumhuriyet sehriydi beyler Derin tarihiyle kultur ocagi Ozanlar diyari koyu bucagi Iade etsinler buyuk sancagi Sivas Cumhuriyet sehriydi beyler Bu davaya ait divan kurulsun Faili kimlerdir sorgu sorulsun Dort bir yani fabrikayla sarilsin Sivas Cumhuriyet sehriydi beyler Butun cevher dolu her bir daginda Beklemek olur mu uzay caginda Barajlar kurulsun Tokma cayinda Sivas Cumhuriyet sehriydi beyler Kurulsun carsilar islesin su hal Birlikte kalkinsin orada mahal Agaclar dikilsin yesersin hardal Sivas Cumhuriyet sehriydi beyler Kangal topraklari su gormelidir Maden Divrigi'de islemelidir Ankara da ozan iz surmelidir Sivas Cumhuriyet sehriydi beyler Kapanmis koylerin tum okullari Sefalete mahkum yetim dullari Viraneye donmus evi yollari Sivas Cumhuriyet sehriydi beyler Kangaldir ilcemiz dert mi dert etmez Ilhami'dir adim koyum etyemez Koyum haritada hic mi hic gecmez Sivas CUMHURIYET sehridir beyler şair:ilhami aslantaş yazan:Gökhan eşki cumhuriyet üni.fen edebiyat fak.turk dili edebiyati bölümü..
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
25.01.2008, 19:39 | #13 |
Editör
SivasLady Şuan
|
Ben Sivas'in Ogluyum
Bozkirin ortasinda medeniyet besigi Buradan arsa cikar evliyanin isigi Saymakla tukenir mi ozanlari, asigi ..................Veyselle aska geldim, Ruhsatiyle doluyum ..................Sivas benim vatanim, ben Sivas'in ogluyum Alevi, Sunni kardes, kardesligi biliriz Vatan icin yasariz, vatan icin oluruz Provaka etmeyin bir araya geliriz .................Ali benim imamim, Osmana da bagliyim .................Sivas benim vatanim, ben Sivas'in ogluyum Ozumde yigitlik var, haksizliga gelemem Zulme suskun kalip ta dilsiz seytan olamam Dostlarim aglar iken kahkahayla gulemem .................Yanlisa isyan eden Pir Sultan, Korogluyum .................Sivas benim vatanim, ben Sivas'in ogluyum Yildirim'in geldigi Osmanli sehiriyim Kizilirmakla cosan bereket nehiriyim Her ilmin merkeziyim batini, zahiriyim ................Orta Asyadan gelen Oguzlarin koluyum ................Sivas benim vatanim, ben Sivas'in ogluyum Cifte Minaresiyle eder dine sehadet Gokmedrese, sifaiye Selcukludan emanet Kitabinda yer almaz kalleslik ve ihanet .................Talibi'ye meftunum, Ali Izzet'e deliyim .................Sivas benim vatanim, ben sivas'in ogluyum Cumhuriyet temeli saglam oruldu burda Kurtulus Savasina karar verildi burda Bir millet saha kalkti, tekrar dirildi burda ..............Ozgurluk cinarinin yapragiyim, daliyim ..............Sivas benim vatanim, ben Sivas'in ogluyum şair:şahin yılmaz yazan:ökhan eşki cumhuriyet üni.fen edebiyat fak.turk dili edebiyati bölümü..
25.01.2008, 19:39 | #14 |
Editör
SivasLady Şuan
|
NERDESİN
Sivas'ta iplik iplik bir yağmurla ansızın Bir ince hüzünle başladı yine akşam Bütün kuşlar döndü yuvalarına Ya sen nerdesin turnam? Bir Sivas kilimi dokur gibi gönlüme Renk renk,nakış nakış seni dokudum Ve yurdumun el değmemiş gözelerinde Seni içtim yudum yudum Seninle avundum yıllar yılı çaresiz Seninle uyandım uyudum Masallarda,türkülerde,cönklerd e Seni buldum,seni duydum,seni okudum Duruşun,yürüyüşün,başını çevirişin Salınışın Erzurum'un kız barlarında İri güzel gözlerini dallarda unutmuşsun Saçlarını ekin tarlalarında Seninle anladım yaşamak nedir? Nedir yokluğunun yüklediği gam Bin yıllık bir yürekle sessiz sedasız Yurdum gibi sevdim seni hep turnam Tutmaya kıyamadım gül gibi ellerini Bir türlü içimden çıkarıp atamadım Ve bir kapı önünde deli divane gibi Korkarak öptüğüm avuçlarının İnce güzelliğini unutmadım YAVUZ BÜLENT BAKİLER
25.01.2008, 19:40 | #15 |
Editör
SivasLady Şuan
|
SİVASLI GARDAŞ
Buram, buram hasret kokar her taşı Unutur mu yiğit kavım gardaşı Madımak çorbası tarhana aşı Burnunda tütmezimi Sivaslı gardaş Çiçek açar yaz bahar'da yaylası Bir efsane gibi taş ve kayası Gönlümün sevdası kalbim aynası Gel desem gelmez mi Sivaslı gardaş Örnek almış cümle âlem huyunu Dağında meleşir kuzu koyunu İçmeye doymazsın Tecer suyunu Bu hasret yetmezimi Sivaslı gardaş Görmen mi yol olsa bir de vesile Gök medrese çifte minaresiyle Bir seher vaktinde ezan sesiyle Gel artık yetmez mi Sivaslı gardaş Selçukludan almış Atam soyumuz Ergenekon Tuna nehri boyumuz Öksüz garip kalmış yetim köyümüz Bu dert hiç gitmez mi Sivaslı gardaş Sen tedbir al verir takdirin Hak’tan Su içtiğin o yer kızıl ırmaktan Bıkmadın mı Gard aş uzak olmaktan Dost sitem etmez mi Sivaslı gardaş Ecdadın yâd etmiş Sivas adını Bırakmam ben elden itikadımı Genç ihtiyar yaşlı kız ve kadını Söyle dert bitmez mi Sivaslı gardaş Bu yurt senin sevki sen sevilensin Temiz bir iz bırak dönüp gelesin Atan var Deden var bur da bilesin Gurbet hiç bitmez mi Sivaslı gardaş Yol bizde der; Âlim Türkoğlu Türk'te Cumhuriyet bizle biz Atatürk'le Destan yazar yiğit bak süper ligde Durduğun yetmez mi Sivaslı gardaş Not : Bu Şiir BERGÜZAR İsimli Şiir Kitabımdan Alınmıştır...
25.01.2008, 19:42 | #16 |
Editör
SivasLady Şuan
|
SIVASLIM
Salkım saçak insanların gurbette Kimi hasret kimi hasta ne dertte Bulamamış bir ekmeği bu yurtta Toplamış göçünü gider Sivaslim Muhanete muhtaç olmamak için Hepisi bir ekmek sadece geçim Sürekli dışarıya akıyor göçün Kaderine sitem eder Sivaslim İş imkanı olmamış fakirlik serde En ağır işlerle düşmüşler derde Her ilde bulunur bütün her yerde Geçen günler sana keder sivaslim Sen bilmezsin dala vere hileyi Anlatmadın kendini çektin çileyi Elli yılda devlet den yedin silleyi İsyan edip demez yeter sivaslim İrfanım her nere gittimse gördüm Ne için geldiğini merakla sordum Sade ekmek dedi ağzından duydum Gurbet elde ömrü biter sivaslim
06.02.2008, 20:26 | #17 |
Yeni Yiğido
yigidoo Şuan
Son Aktivite: 03.11.2008 17:10
Tecrübe Puanı: 0
|
Selam.
ellerin dert görmesin hemsom, cok sagolun bu güzel siirleri bizlerle paylastiginiz icin. |
09.02.2008, 20:00 | #18 |
Yiğido
KAFKASKAR Şuan
Son Aktivite: 02.09.2012 15:08
Tecrübe Puanı: 647
|
SİVAS ŞİİRLERİ
Sivas
Ahh Sivas, Otuzyedi ağaç devirdin Utanmadın! Otuzyedi kalem kırdın Sen ne yaptın? Ahh Sivas, Otuzyedi kalemi Üçyüzyetmiş yerinden yaktın Pir Sultan'dan Ne Veysel'den Hiçmi utanmadın? Ahh Sivas, Ahh... İhsan Dinibütün |
09.02.2008, 20:00 | #19 |
Yiğido
KAFKASKAR Şuan
|
--->: SİVAS ŞİİRLERİ
Sıvas Yollarında Sıvas yollarında geceleri Katar katar kağnılar gider Tekerleri meşeden. Ağız dil vermeyen köylüler Odun mu, tuz mu, hasta mı götürürler? .......... .......... Cahit Külebi |
09.02.2008, 20:03 | #20 |
Yiğido
KAFKASKAR Şuan
|
--->: SİVAS ŞİİRLERİ
**** Sivas' ta Yüreğim **** Odamın tam karşısında ki evden, Yukarıya doğru tırmanan türküler, Hüzünlü bir telaşla sokuluyor odama... Yalnız tek camı açılan; O küçük aydınlıktan da, Kocaman Sivas doluyor perde perde yüreğime... Buğulu bir Sivas var karşımda, Başımı biraz eğip, Pencerenin camsız tarafından bakıyorum, Kentle arama camın girmesine, Tahammülüm bile yok.! ! ! Gözgöze olmak istiyorum tüm ışıklarıyla... Yüreğim aydınlık minarelerde takılı kalıyor.... Sihir gibi bir dokunuşla, .............................. .........birleşiyor gönüllerimiz. Büyük bir aşkla .......................... sevdiğimi hissediyorum yeniden Sivas'ı.... Elimi uzatsam, ........................bütün semtler avucuma düşecek zannediyorum. Ve her tepede adımı haykırdığını düşlüyorum... Sesi kıvrak bir akisle odama düşüyor..... Az ötede duran; ..........................beya z bir prensesle selamlaşıyorum... Bu önümde ki bacanın üzerinde ki .............................. ...........................Ley lek. Ona anlatıyorum büyük sevdamı... Biraz tedirgin dinliyor beni. Belli ki; Büyük koyu sevdaların, .............................. .......muhakkak ayrılığına defalarca tanık olmuş. Önce o anlıyor gideceğimi.. Yarım yamalak bir ay bulaşıyor karanlığa.. Kızılırmak beyaza dönüyor sessizce. Ümitsiz bir yakamoz gibi dönüyor gidenler. Trenler ağır hüzün taşıyor uzak istasyonlara. Bu gece vedalaşıyorum Sivas'la, Son selamım duvar gibi sıkıştığım; .............................. ...........................Evl iya caddesine.. Aslında hiçbirşeyi planlamamıştım... Ne bu kenti bu kadar seveceğimi; Ne onun koynunda yaşamak için, .............................. ..........................bunc a kedere karışacağımı.. Ne ışıklarının kanatlarına tutunup; .............................. ........................sayısı z düşleri kucaklayacağımı.. Ne de tam vuslata yaklaşmışken; .............................. .........................arkam ı dönüp gideceğimi.. Ama dedim ya; ''' Koyu sevdaların muhakkak ayrılığı kaçınılmaz olur.''' Elimi uzatsam bütün semtleri; .............................. ..................avuçlarıma düşecek zannediyorum. İsteksiz ama kararlı; .............................. ..pencereyi yavaşça kapatıyorum... ****Mutluluk Herkesin Yaşamından Bir Kere Geçer**** Tolga Kaan Dönmez |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|