|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Serbest Kürsü Serbest Konular |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
24.12.2008, 12:27 | #11 |
Usta Yiğido
ebubekir çakmak Şuan
Son Aktivite: 13.03.2010 13:51
Tecrübe Puanı: 702
|
Cevap: GÜLMEYE HAZIRMISINIZ
kamu Personeli Delirtme Sınavı (KPDS)
Bu sınav, ÖSYM, ÖrSeLeMe, çalışmaları sonucu hazırlanmıştır. * Üçüncü soru hariç, istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. * Her soru için cevap süresi 3.5 yıldır. Bu süre sonucu hala cevaplamayla uğraşan olursa, kendisine dallamalık beratı ve 3 saat ek süre verilecektir. Bu süre sonunda da doğru cevap alınamazsa, aday herhangi bir bacağından kurşunlanacaktır. * Sınav süresince çiklet çiğnemek, dinamit lokumu kemirmek, cep telefonlarına sümkürmek, ayakta geğirmek ve kanlı ishal olmak yasaktır. Bu yasaklara uymayanlar hakkında sorumluluk salon gözetmenine ait olup, icabında adaylara tekme tokat girişebilir. * Sınavda, vereceğiniz her yanlış cevap 3 doğruyu götürecektir. Bunun yanında, sorular dışında yapacağınız her hata, 2 doğruyu canından bezdirecek, 3 yanlışı alkol bağımlısı yapacak ve evliyseniz, kedinizin kuyruğuna düğüm atacaktır. * Her soru belli bir puana sahiptir fakat bunu pek bilen yoktur. 3, 9, 14 ve 15 numaralı sorular dışında tüm sorular, kendisinden önce gelen sorunun puanıyla, sonraki sorunun puanı arasındaki farkla falan hesaplanan çok küsüratlı bir puana sahiptir. 3, 9, 14 ve 15 numaralı sorular ise toplam olarak yaklaşık 35,7 puandır. 9 ve 14'ün puanlarının toplamı, 3 ve 15'in puanlarının toplamının karekökünün mutlak değerinin yarısından üç fazladır. 15. sorunun puanı ise diğer üçünün toplamından az bir şey küçüktür. Velhasıl-ı kelam, o yüzden kaç puan alacağım diye boşuna hesap yapıp kendinizi heba ve heder etmeyin bence... * Salon gözetmenine sınav soruları hakkında soru sormak, gözetmenin sağlığı açısından yasaklanmıştır. Ayrıca, gözetmenin annesine küfretmek de yasaktır. Babasına küfretmek için ise bir adet nüfus cüzdanı örneği ve üzerinde sigara söndürülmüş bir pasaport fotokopiniz ile sınavdan en az bir hafta önce, bulunduğunuz il veya ilçenin Jandarma Komutanlığına baş vurmanız gerekmektedir. * Sınav sorularının çok zor gelmesi durumunda adaylar, sınavın bitmesini müteakip, SSK’ya bağlı sağlık ocaklarında ücretsiz olarak pansuman yaptırabilir ve müsekkin edinebilirler. * Hepsi budur. Sınav düzenleme komitesi topunuza başarılar diler ve de “Allah akıl versin†der. # SORULAR: 1) Burası Muşâ€™tur, yolu Yokuşâ€™tur, Muşâ€™taki yokuşun eğimi kaçtır? (tan(a) =cos( ) a) Diktir b) Kektir c) 250 TL d) Bilmiyom. e) Doğru cevap b seçeneği olabilir. 2) Aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farksızdır? a) Kanaviçeli kukurbit b) Ebelemeceli ebegümeci c) İki şık daha var d) Ali İen e) Berlin hoparlör enstitüsü genel müdürlüğü sekreter yardımcılığı makamı 3) Aşağıdakilerden hangisi nedir? a) Hiçbiri b) c c) Ne? d) Yaaaa... e) Hesap bilmeyen kasap. 4) Cevap © seçeneği ise, soru nedir? a) Adınız? b) Yaş kaç? c) Hiçbiri d) Hepsi e) Bazısı 5) Nerdeyim ben?!! Örneklerle açıklayınız. 6) 4 milletvekilini bir zürafaya eşit olarak kabul ederseniz, meclis murakıbı kaç Marlboro eder (Dışişleri bakanını 3.14 alınız)? a) 1 b) 3.2 c) Az d) Saat kaç? e) Dörde çeyrek var. 7) Aşağıdakilerden hangisi, atı alanın Üsküdar’ı geçme sebeplerinden değildir? q) 4207 sayılı kanun x) Sucuk sanayiindeki darboğaz w) Sucuk sanayiindeki boşboğaz ü) Atın F0 ilk hızı ıh) Atı alanın Nijeryalı olması İsme ne ad verilir? a) Ad b) İsim c) Cisim d) Sicim e) Simit 9) Kim kimdir? a) Kim Bassinger b) Kim o? c) Kilim d) Hiçbirisi e) Herbirisi 10) Aşağıdakilerden hangisi, pragmatist bir manifestonun edimsel imgelenmelerine öykünen yaptırımları karakterize eden kuramların tümünü gerçekleyebilme yetisine haiz bir öngörümsel önerme varyantı olarak kabul edilse de, içsel çatışıklıkları pasivize etmenin bilişsel algılanması söz konusu olduğunda pitoresk bir tümevarım sağlayabilecek bir betimlemeyi, en marjinal kulvarlarda, ayrımlanabilir ve determinist bir tarzda angaje edebilme kapasitesine sahiptir? a) Soruyu tekrarlayabilir misiniz acıbaa? b) Yoğurt c) Salatalık d) b+c = cacık e) Valla artık ben ne desem boş. 11) "Bir kenenin üzerinde bulunduğu yastığın kılıfına dikiş atan adamdan haber almış gibi görünen kertenkeleye yan bakmış gibi gördüğümüz bu kadının kayınbiraderi, askere gitti" cümlesinde aşağıdaki öğelerden (elementlerden) hangisi bulunmaz? a) Öldüresiye isim tamlaması b) Belirteçli harf tümleci c) Beşinci element d) Küpeşte rendesi e) Edatlı geçirgen zifir büzürdetmesi 12) Kim kime, dum duma? a) Duma duma dum, kırmızı kandil b) Alexander Dumas c) Biz bize, siz kime? d) Cam cama e) Hepsi 13) "Öüm arkam sağım solum sobe, saklanmayan ebe" cümlesinde, "sobe" kuzey ise, güney-batı hangi yöne denk gelir? a) Denk gelmez teğet olur. b) Denk gelmez Cenk gelir. c) Ebenin yönü! d) Sobe kuzey olamaz. Olsa olsa yıldız ve poyrazdan 3 ila 5... e) Bütünleme ne zaman? 14) "Balık soru" nasıl bir soru tipidir? a) Böyle bir soru balık sorudur. b) a şıkkı doğrudur c) a ve b şıkları doğrudur d) a, b ve c şıkları doğrudur. e) Bu da dahil tüm şıklar doğrudur. 15) Aşağıdaki şıklardan hangisi daha şıktır? a) Bu şık! b) Hayır bu! c) Haaayııırr, buuuu.. d) Bence bu.. e) Kesin bu! 16) Hastanenin Acil polikliniğine gelen hasta, şu şikayetlerden muzdariptir: 1. Baş dönmesi (176 derece) 2. Bağırsak pörtlemesi 3. On kaplan sendromu 4. Zihin gıcırdaması 5. Izdırap Bu şikayetlerin hangisi veya hangileri, 5. soruyu doğru cevaplamayı engeller? a) 1-3 b) 3-4-3 c) Bende beşinci soru silik çıkmış. d) Bende de... e) Ay ne enteresaaaann.. Bende de.. 17) Aşağıdakilerden hangisi aşağıdadır? a) Sinameki b) İeytandirseği c) Narenciyeciye diye diye narenciyeciye verdiler Naciyeyi. d) Zıkkımın kökü e) Hiçbiri (veya hepsi.. maksat gönüller bir olsun) 1 Nereden geliyor bu değirmenin suyu? Hı? a) Dereden b) Beriden c) Taşıma su d) Evden e) Hortum (aracılığıyla) 19) Sizce "en az" kaç tane olmalıdır? a) Ne? b) 33 c) Ben güzele güzel demem... d) 5'te 5 e) Hiç 20) Aşağıdakilerden hangisi olumsuzluk belirtmezken olumluluk içermez (veya olumlu-olumsuz ikilemine yeni bir açılım getirebilir ileride)? a) Seni döversem mutlu olurum! b) Delirmek en iyisi bu devirde. c) Ver bi kalite de yakalım... d) Burnuma karanfil kaçtı. e) Öyle karanfil mi olur (be!).. 21) Zebralarla ilgili aşağıda sıralanan ifadelerden hangisi zebralarla uzaktan-yakından ilgili değildir? a) Beyaz üzerine siyah çizgilidirler. b)Siyah üzerine beyaz çizgilidirler. c) Hem siyah, hem de beyaz çizgili olanları vardır. d) Çizgisiz olanları at gibi koşar. e) Süslü pijamalı eşşeklerden ibarettirler.. --Sınav bitmiştir; kendinizi ters çevirin, öylece kalın
24.12.2008, 12:31 | #12 |
Usta Yiğido
ebubekir çakmak Şuan
|
Kraliçe ve Ayna Diyalogları
1- ayna ayna söyle bana, en güzel kim bu dünyada? -aslında sen bir delisin. tımarhanedesin. aynanın tekiyle konuşuyosun. pamuk prenses diye de bir karakter yok zaten. 2.- ayna ayna söyle bana, en güzel kim bu dünyada? - pamuk prenses. liposuction yaptırdı, silikon taktırdı. cillop gibi oldu ********im. 3.- ayna ayna, yoksa arkanda gizli kamera mı var da birisi benle dalga mı geçiyo? - yok kraliçem estağfurullah. gördüğünüz gibi ben konuşan bir aynayım. (ulan tüh kıllandı hatun) 5.- ayna ayna söyle bana benden güzeli var mı bu dünyada? -... -ayna ayna söyle bana benden güzeli var mı bu dünyada? -... -aloo ayna kime diyorum -kraliçem ben diğer duvardayım artık, iki saattir yanlış aynaya bağırıyosunuz. -ay öyle miii 6.- ayna ayna söyle bana pamukprensesten güzeli var mı bu dünyada? -yoktur krali...aaa -way eşşoleşşek ezbere cevap veriyodun demek. -durun kraliçem açıklayabilirim *çat* 7.- ayna ayna söyle bana, en güzel kim bu dünyada? - e kralicem, sen beni kapadın bu odaya, astın bu duvara, goremedik senden ba$ka karı kız yuzu, neyi referans alayım da guzellige bir olcu bulayım, bana gore guzel de sensin, cirkin de sen... - e sen de haklısın tabi... 9.- ayna ayna söyle bana, en güzel kim bu dünyada? - laetitia casta - haklısın valla.. ilik gibi hatun.. neyse kapatalım bu konuyu, sormamışım farzet. 10.- ayna ayna söyle bana, en güzel kim bu dünyada? - kime göre neye göre? içi mi dışı mı? suratı mı vücudu mu? - taam kes. - böyle soru mu olur ya... - kırdırtma aynanı çerçeveni, indiririm bak aşşaa... 11.- ayna ayna, söyle bana, soğuk füzyon nasıl olmakta? -pamuğu öldürtemedin ya bilime irfana verdin galiba kendini... 13.- ayna ayna, söyle bana, benden güzeli var mı şu dünyada? -güzel değil ama sempatiksiniz kraliçem. -bi s.... git be ayna... 14.- ayna ayna söyle bana benden güzeli var mı şu dünyada? - aynaniz borcundan dolayi goru$meye kapatilmi$tir. emin olmak icin etraftaki parlak yuzeylere de i$ik tutulmaktadir. lutfen daha sonra tekrar deneyin... - ayna? - bundan sonra boyle.. i$ine gelirse.. 16.- ayna ayna sööle bana, benden güzeli var mı şu dünyada? -sana bişi olmasın, kafalar güzel olsun maksat.. - - güzelim... camsili uzatsana kralijem. 17.- ayna ayna söyle bana... -hmmm perspektifel. -ha ne? -negoliktik parelellikte sizin güzellik kompleksinizi düşündüm de. -eee? -aynı düşündüğüm gibi. inferiority complex. hmmm. -ne diyosun be kırdırtma aynanı camını! -çok primitifsiniz. 18.- dunyanin en guzeli cindy crawford'tur -sorduk mu?! (lombak'tan) 19.- ayna!!!!!!! ayn ... - gene ne var! - diyorum ki benden guzel - ya bi kerede hatir sor, bi tozumu al be kardesim, bunca zamandir verdigim moraller gozune dizine dursun ya 20.- ayna ayna, var mi benden guzeli, alimlisi, zeki cevik ve ahlaklisi - cok kitap okuyosun bu gunlerde - ne biliim hayatimiza biraz haraket gelsin istedim - olldu.. sen iyice sasirdin artik napacaani - sence pamuk gercektende guzel bi kadin mi - ya o ayri sen ayrisin, bi kere klasmanlariniz farkli, biriniz genc biriniz 30 yas ustu fantazisi, farkli kitlelere hitap ediyorsunuz anliyomusun beni - ha? - evet bende cok sıkılıyorum. 21.- aaaaynaaa - ya gene geliyo, biri beni yanlislikla dusurse kirsa.. - soyle bakalim benden guzeli - var evet, hatta sen en cirkini, en cirkefi ve en dayanilmaz kadinisin dunyanin, burnunda sivilce cikmis, yasin gecti artik gobek yapiyosun, alninin ortasinda kaslarini catmaktan iki tane cizgi olusmus, gulunce goz kenarlarin kirisiyo, gidin sarkmis - hayiiiiiir - eveeeeeeeet, ustelik estetik cerrahiye daha yuzyillar var bittin sen - simdi seni ben 25.- ayna ayna söyle bana, benden güzeli var mı bu dünyada? -guzelligin on para etmez su bendeki ask olmasa -aynaaaaaa!! -bırak allasen ya.. bi espri yapalim dedik, afedersin bi b..tan anladığın yok 26.- ayna ayna en yakışıklı kim bu dunyada? - ilgi alanlarimiz degismis galiba 27.- ayna ayna söyle bana... -brezilya 1 türkiye 0 -offf yapmaa be 28.- ayna ayna söyle bana -5 seans mezoterapi bi de ağda yap öyle gel. yalan söyle söyle nereye kadar bıktırdın beni be hayattan! 29. bir karikatürden -ayna ayna güzel ayna, sagdan sola bir eski misir tanricasi ?? -onuda kendin bul illet kari! 30.- ayna ayna... barış artık benle be yanlışlıkla kırdık seni -kırdın yanlışlıkla ettim kabul. ama yapıştır düzgün bari karı gerzek ay. konuşamıyorum. 31.- ayna ayna söyle bana blablabalbla...... -eeeeeee sıktın be kadın evlen de git kocana sor ya ne uyuzmuşsun ööööööffffff ben gidiyorum bıktım artık bea -ama ama ayna nassı yani? 32.- şöyle biraz açıl da harikalar diyarına geçiim be ayna -ulan iice fantaziye verdi be karı kendini... 33.- ayna ayna, soyle bana... -ne soyleyim? -kesme lan sozumu bi daha, ne diyecegimi unuttum anasını satim... 34.- ne var lan yine, ne vaaaaar? - ben bişi demedim ki. - haaa, pardon bacım... 35.- ayna ayna soyle bana, ne olcek bu memleketin hali -abartmayalim isterseniz kralicem -tamam tamam 36.- ayna ayna soyle bana, benden guzeli var mi su dunyada? - kadın bi daha bana ayna deme kırarım ağzını 37.- ayna ayna.... tuzu uzatsana!! - e b.kunu çıkardınız ama kraliçem! - kafiyeli ama! - oeeeh.... 38.- ayna ayna söle bana... -arkanda ayı var. -goruyorum, sozumu kesme.. 39.- ayna ayna söyle bana..benden guzeli bu dünyada...varmola? -varmola?!.. -bakiyorum konsepti bozuyoruz
24.12.2008, 12:33 | #13 |
Usta Yiğido
ebubekir çakmak Şuan
|
Çıldırtan Hasta
D: Neyiniz var H: Kimsem yok. çok yalnızım doktor. öle yalnızım ki gölgem bile çıkmıyor. D: Ben size nasıl yardım edeyim? H: Grup terapisi verseniz? şöle kalabalık olanından . D: Bana şikayetlerinizi tarif edin. H: Hep yalnızım . çok sıkılıyorum. canım hiç bişey yapmak istemiyor. D: Depresyonda mısınız? H: Yok, girmeye üşendim . D: Size bir doktor arkadaşımı tavsiye edicem. H: O da mı yalnız? D: Hayır psikolojik yardım amacıyla.. H: Anladım. beni çift kişilikli yapabilir mi? böylece yalnız kalmam . D: Hayır ama isterseniz sizi öldürünce toplu mezara gömebilir. H: Sahi mi? D: Hayır. D: Anneniz hayatta mı? H: Bu hayatta değil. D: Peki annenizi hatırlıyor musunuz? H: Hayır. tek hatırladığım bana "seni leylekler getirdi" derdi. D: Bu normal. her çocuğa böyle derler. H: Ama beni leylekler geri getirmiş. D: Ailenizden görüştüğünüz birileri var mı? babanız, kardeşleriniz, teyzeleriniz? H: Hepsi ben küçükken bir trafik kazasında ölmüş. D: Bütün sülaleniz bir trafik kazasında mı ölmüş? H: Evet. bizde murat 124 vardı. onların arkası nasıl geniştir bilirsiniz. herkes binmiş. sonra arabayı kullanan babam karşıdan hızla gelen elektrik direğini görmeyince kaza olmuş. D: Anneniz de bu kazada mı ölmüş? H: Hayır arabada yer olmadığı için o arkadan koşuyormuş. kazayı görünce kalpten ölmüş. D: Anladım . D: Çocukluğunuzdan bahsedelim biraz. hiç arkadaşınız var mıydı? H: Vardı. sık sık telefonla konuşurduk. beni yeniden dinlemek için 9 a bas derdi. bütün gün konuşurduk. sonra evdekiler çok telefon parası geliyor diye onu aramamı yasakladı. D: Evdekiler? onlar kimdi? H: Bilmiyorum. karşı komşu işte. D: İimdi hiç arkadaşınız var mı? H: Bana göre mi onlara göre mi? D: Tamam bu soruyu geçelim.. hiç sevgiliniz oldu mu? H: Öceki hayatımdakiler sayılır mı? D: Tamam bunu da geçelim. D: Büyük bir travma atlatmışsınız. böle travmaların en iyi ilacı zamandır. H: Bende o ilacın yan etkileri oluyor. D: O zaman yeni arkadaşlar edinmeyi deneseniz? mesela bir sosyal çevreye girmeyi deneyin. H: AB beni kabul etmedi. D: Daha kolay girilebilecek sosyal çevreleri deneseniz? H: Birleşmiş milletler gibi mi mesela D: Mahalledeki gençlerin grubuna katılın mesela.. H: Ben kalabalık içinde kendimi daha yalnız hissediyorum ama. D: Hmm.. .. D: O zaman geriye tek bir çare kalıyor. H: Neymiş doktor? D: Ben size en kısa zamanda bir trafik kazası ayarlamaya çalışacağım.
24.12.2008, 12:34 | #14 |
Usta Yiğido
ebubekir çakmak Şuan
|
Dilekçeler
- Alkollü araç kullanırken kaza yaptığı için sigortadan para alamayan bir kişi yazıyor: "Kanımda 2.10 miligram alkol buldular ve bu yüzden para vermiyorsunuz. İnsaf edin. Soruyorum size; insanin 8 litre kanında bu kadarcık alkol olsa, çok mu?" - Temkinli ve ileri görüşlü bir kişinin mektubu: "Arabamı birkaç gün için arkadaşıma ödünç vereceğim. Ancak arkadaşım çok sakar ve beceriksizdir, büyük bir ihtimalle kaza yapar. Böyle olursa bana ödeme yapar mısınız?" - Adam arabasıyla giderken bir bisikletliye çarpmış. Sigorta şirketine yazıyor: "İtiraf edeyim ki, kimsenin gelip gelmediğine bakmadan kavşağa girdim. Ama ne yapabilirdim, daha bir saat önce de oradan geçmiştim ve kimse yoktu." - Bir kaza bildirim tutanağından: "İleriye doğru çıkmak isterken öndeki arabanın arka farlarına çarpıp kırdım. Tabii hemen geri çekildim. Ama geriye giderken bu defa arkamdaki arabanın ön farlarına çarpıp onu da kırdım. Geçmiş olsun demek için kapıyı açtığımda ise bu defa yandan gecen bisikletliye çarpıp yere devirdim." - Ehliyetinde "gözlükle kullanır" ibaresi yer almasına rağmen gözlüksüz olarak araç kullanan ve kaza yapan sürücü yazıyor: "Ehliyetimde yazıldığı üzere, kaza sırasında gözlüklerimi takmadığım için bana ödeme yapılmayacağını öğrenince çok şaşırdım. Sizi temin ederim ki, o bisikletliye çarpmamda hiçbir kabahatim yok. Çünkü onu görmedim."
24.12.2008, 12:37 | #15 |
Usta Yiğido
ebubekir çakmak Şuan
|
Hayvanlar Alemi
1. Kene: Abi ne güzel ekmek elden su gölden geçinip gidiyoruz di mi? 2. Kene: Evet bir dahaki gömlek değiştirme safhasına kadar rahatız. 1. Kene: Abi ben şimdi gömlek değiştirsem. Havalar da ısındı. Malum kısa kollu gömlek giyelim. 2. Kene: Ya hayret bir şey ya! Allah'ım o kadar parazit varken beni şununla muhatap ediyorsun ya. Neyse! 1. Kene: Ya abi ne kızıyosun ya! İurada iki dakika muhabbet edelim dedik. 2. Kene: Oldu, çay da ister misin? 1. Kene: Abi sen hakikaten şaşırdın ha! Ya biz kanla besleniriz. Kan içeriz. Çay da nereden çıktı. 2. Kene: Of be bitirdin beni Haluk! Ben gidip konak değiştiricem ya, bu böyle olmayacak. 1. Uyuz: Kardeşim her gün deri altında karanlıktayız. Sıkıldım ya. Of ne kadar karamsalaştım ve bunaldım biliyor musun Uyuz oluyorum uyuz! 2. Uyuz: Kardeşim bir de bardağın dolu kısmına bak. Her zaman boş kısmını görüp de üzüleceğine birazda seni sevenleri düşün. Hayat her zaman yaşamaya değer dostum. 1. Uyuz: Oğlum konuşturma beni şimdi. Sıkıldım diyorum. Daral geldi yaa! 2. Uyuz: İimdi de sen uyuz ettin beni. Ben gidiyorum başka deri altı bölgelere. Yeter artık! 1. Uyuz: Demek sen de yalnız bıraktn beni. Peki, öyle olsun. Cırcır Böceği: İişt üstat nasılsın? Senin için nabza göre şerbet veriyor diyo sincaplar. Benden duymuş olma ama arkandan konuşuyorlar. İekilden şekile giriyormuşsun. Ben bukalemun kardeşim öyle bir şey yapmaz dedim ama. Bukalemun: İyi, şimdi git başımdan, avıma konsantre olmaya çalışıyorum. Cırcır Böceği: Sen konsantre meyve suyu musun hahaha nasıl espri ama? Neyse ben laf taşımayı sevmem ama ağaçkakanlar... Bukalemun: Bir dakika bekle, şu sineği bir yakalayayım, senin de icabına bakacağım ben... Ağaçkakan: Bana bakın ulaan! Ben bu ağacın kralıyım. Aksini iddia edeni oyarım! Bukalemun: Bağırma be, iki dakika bağırma. Zaten sabahtan beri kafamın dibinde tak tak tak diye gürültü çıkarıyorsun. Senin yüzünden etrafta börtü böcük kalmadı be! Ağaçkakan: Sen şaşı mısın? Bana bakarken bir gözün aşağıya ötekisi yukarıya bakıyor. Bak seni bir veteriner hekime götürelim. Bukalemun: Off be! Anlatamadım galiba. O iş bizde normal. Ağaçkakan: Güzel sürüngen kardeşim, söylemeyi unuttum. Sana hayırlı bir kısmet buldum. Bukalemun: Yok ya, dur abi geliyorum yanına. Ağaçkakan: A, köftehor seni! Hemen kızardın kısmet lafını duyunca ha! Bukalemun: Yok be ondan değil abicim, fon kırmızı da o bakımdan. Ağaçkakan: Hadi hadi yeme beni. Bukalemun: Hadi ya, kızardığım o kadar belli oluyor mu? Papağan: Uf, sanki bir boşlukta hissediyorum kendimi. Derin kaoslara mı sürükleniyorum ne? Maymun: Bahadır, kalk gidelim okeye üçüncü ve dördüncü lazımmış abi. Papağan: Acaba hayatın anlamı nedir? Belki de daldan dala uçmak boşluktaki ruhuma pek bir ilaç olmuyor bu arada. Maymun: Bahadır. Kankamsın ama olmuyo ya. Sen beni hiç duymuyorsun. Hadi eşli okey çevirelim. İstersen batak da oynarız. Papağan: Sen git, ben gelmeyeyim. Birden ilham geldi. İiir yazacağım. Maymun: Oo iki saattir maymuna çevirdin be abi! Ben gidiyorum. Ama ben zaten maymun değil miyim? Papağan: Yoksa benlik karmaşasında mısın çekirge. O zaman beni dinle, ruhunu ve bedenini bir dizi eğitimden geçirmen gerekecek çekirge. Maymun: Alo ne çekirgesi, beni böcek mi yaptın? Olmadı ama. Papağan: Sus, sus ve içimdeki bu dinginliği bozma. Bundan sonra ben senin öğreticinim. Seni mükemmel bir savaşçı yapacağım. Maymun: Git kardeşim, ben oyun oynamaya gidiyorum. Yediğin o meyveler fermente olmuş, kafayı bulmuşsun sen. Hadi canım, bana müsaade. Sıçan: Ya iguana kardeş, gel de iki laf edelim. İguana: Edelim. Sıçan: Hiç sorma kardeş, geçende beni bir jauar kovaladı. Elinden zor kurtuldum vallahi. İguana: Doğrudur. Sıçan: Hani jaguar bir şey değil, zehirli yılanlar da var buralarda. Benim teyze oğlunu birine kaptırdık. Aslında çok üzgünüm çook. İguana: Ya öyle mi? Sıçan: İşte böyle. Her zaman dolduracak bir şeyler hayatta. Zaman nasıl geçiyor anlamıyorsun doğrusu. Sen sen ol, sakın gece vakti ormana çıkma derim ben. İguana: Tamam. Sıçan: Ya, sen de hiç konuşmak istemiyor gibisin. Sıktıysam seni gideyim ben. İguana: Yok canım. Sıçan: Ama kardeşim var ya, hiç muhabbete gelmiyorsun. İguana: Metabolizma meselesi. Bizler soğukkanlı hayvanlarız. Isı düştü mü, böyle oluyorum. Sıçan: Öyle desene be birader. Ben de yanlış anladım. Hayır, sebepsiz yere birbirimizi üzecektik.
24.12.2008, 12:38 | #16 |
Usta Yiğido
MeLody58 Şuan
Son Aktivite: 02.06.2015 18:15
Tecrübe Puanı: 862
|
Temel Ve çinLi
Çinlinin biri of`da bir kahvehaneye girer yüksek bir sesle - İçinizde bana yan bakan delikanlı var mı diye sorar, Tabi bizim sazan Temel: - Ben varım diye atlar, İkisi beraber dışarıya çıkar, aradan beş dakika geçer ve Temel gözü morarmış bir halde kahveden içeri girer, hemen ardından giren Çinli`de kasıla kasıla Temel göstererek - Ona Yokohama’nın tekmesi tekniğiyle vurdum der, Ertesi gün Çinli yine kahveye gelir, herkese meydan okur, Temel tekrar kalkar, dışarıya çıktıktan beş dakika sonra Temel burnu kırılmış diğer gözü morarmış bir vaziyette içeri girer, arkasından içeri giren Çinli yine Temeli göstererek - Bu kez ona ejderin yumruğu tekniğiyle vurdum der Üçüncü gün Çinlinin restini yine Temel görür, ikisi beraber dışarı çıkarlar, herkes Temeli beklerken, Çinli ağzı burnu kırılmış, üstü başı kan revan içinde içeri girer, hemen arkasından kasıla kasıla kahveye giren Temel, eliyle Çinliyi işaret ederek - Ona Toyota’nın krikosuyla vurdum der! |
24.12.2008, 12:40 | #17 |
Usta Yiğido
ebubekir çakmak Şuan
|
Karı Koca Muhabbetleri
KadınLar & ErkekLer Koca evine elleri bir suru kaset dolu olarak girer ve karısı: --Niye bir suru kasete para verdin bizim evdeTeyp yok ki? --Sen sütyen aldığında ben soruyormuyum? Koca eve zil zurna sarhoş girer ve karısına bakarak: --NE kadar çirkin olduğunu biliyormusun? --Sen'de pis ve sarhoşsun diye cevap verirkarisi. --İyi de benimki sabah'a geçecek. Kadın Kocasına: --Uzun zamandan beri bana sıcak bir kelime söylemedin. --Koca : Cehennem'de yanasın. Eve zamanından erken donen koca karisini yatakta en iyi arkadaşlarından biri ile yakalar.Adam hiç bozuntuya vermeden ve soğukkanlılıkla silahını çeker ve arkadaşını vurur. Kadın yatakta şöyle doğrulur: --Bak bu şekilde davranmaya devam edersen hiç arkadaşın kalmayacak. Yeni evli çift balayından dönerler ve kadın kocasına: -- 3 tane nur topu gibi evladımız olacak der. -- İyi de nerden biliyorsun. -- Kendileri annemin evinde bekliyorlar.. Soru: Başarılı erkek kimdir? Cevap: Karisinin harcayabildiğinden fazla kazanabilen erkektir, Soru: Basarili Kadın kimdir? Cevap: Böyle bir erkek bulabilendir.
24.12.2008, 12:41 | #18 |
Usta Yiğido
ebubekir çakmak Şuan
|
Matematikçilerin Araba Arkası Yazıları
-Pi`yi 3 alacaksan güzelim, ben seni böyle de severim -Hatalıysam hesap et: 2x-2y=21 / x+y=5 / x=? y=? -3 bilinmeyenli denklem çözerim, geçme beni çok pis ezerim -Küsüratım bile olamazsın -Gülü soluncaya, seni lim x -0+ 1/x`e kadar seveceğim -En son sollayanı çarpanlarına ayırdım -Sağlama bizim işimiz, sen soldan geç -O şimdi iki bilinmeyenli denklem -Hızlıysam , limitini bul ! -Aritmetiğin ustasıyım, geometrinin hastasıyım -Pisagor sağolsun -Birden gelip, sonsuza giderim -Özel dersin saati 60 milyon -Bir bilinmeyenli denkleme kadar yolum var
24.12.2008, 12:44 | #19 |
Usta Yiğido
MeLody58 Şuan
Son Aktivite: 02.06.2015 18:15
Tecrübe Puanı: 862
|
İstanbul’a gurbete giden Erzurumlu, dönüşte karısına İstanbulluHanımların, aksam eve dönen kocalarını, kapıda nasıl karşıladıklarını "HoşGeldin kocacığım, üşümüşsün, yorulmuşsun!" gibi kibar, nazik laflar ettiklerini anlatmış.
Belli ki o da karisinin kendisini öyle karşılamasınıİstiyor. Aksam eve gelmiş, kar, tipi, soğuk, karisi kapıyı açmış: —Uy kocacığım, it gibi titriysen. |
24.12.2008, 12:44 | #20 |
Usta Yiğido
ebubekir çakmak Şuan
|
Laz Efsaneleri
Bir lazi sinifta nasil teshis edebilirsiniz? *Ogretmen tahtayi silerken, o da defterini siler... Bir lazi cenazede nasil teshis edebilirsiniz? *Sadece o hediye getirmistir... Istanbul Trabzon ucaginda nicin film gosterilmiyormus? *Film bitince ucaktakiler arka kapidan cikiyorlarmis.. . Lazlar nasil kurtaj yaparlar? *Leylekleri taslayarak... Laz sokak kadini ne zaman kafayi usutmus? *Diger kadinlarin bu isi para karsiliginda yaptigini ogrenince... Laz buzdolabinda nicin bos sise bulundurur? *Icki icmeyen misafirler icin... Lazin Amerika da oglu olmus, ismini ne koymus? *Basic. (Temel) Karadenizdeki kola siselerinin altinda ne yaziyormus? *Diger taraftan aciniz. Laz dus yaptiktan sonra ne yapar? *Islak elbiselerini cikarir. Laz yuruyen merdivendeyken elektrikler kesilmis. *Laz iki saat mahsur kalmis. Lazlar agac dikiyorlarmis. Baslarindaki gorevli ise Lazlara: *Yesiller yukari, yesiller yukari! Laz iscilere neden en fazla on dakika mola verdirirler? *Daha uzun mola verirlerse ne is yaptiklarini unuturlar. Laz niye yazi yazarken eldiven takar? *El yazisi taninmasin diye. Otuz Laz denizci bogulmus. *Denizaltilari bozulunca ittirmeye kalkmislar. Laz kardeşlerimizin hoşgörüsüne sığınıyoruz
Stil | |
|
|