|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
19.06.2011, 23:56 | #11 |
Usta Yiğido
eyuphulagu Şuan
Son Aktivite: 29.01.2015 21:16
Tecrübe Puanı: 654
|
Cevap: Memecan Hızlı Başladı
Bir ilin en önemli yeri önce merkezidir,diğerleri daha sonra gelir..Herkes önce merkeze sonra diğerlerine bakar..Tabiki Sivas ilçeleriyle köyleriyle bir bütündür..Ama önce o ilin en çok gelişme gösterecek yerleri ele alınmalı daha sonra diğer yerlere;ilçelere ve diğer yerlerine de zaman ayrılmalıdır..Sivas'ın şu anda en çok gelişme gösteren yeri merkezidir;bunu herkes kabul eder...Çünkü nüfus bakımından en çok insanın yaşadığı ve gelişmişlik seviyesinin en çok olduğı yerler her ilin ana kumandası olan merkezidir..Buraları bırakıp diğer taraflarını geliştirmeye kalkarsanız siz kaybedersiniz...Nursuna hanımın memeleketi olan Divriği Sivas'a uzak bir yer;ayrıca ne kadar geliştiriseniz geliştirin fazlaca gelişebilecek alanı,yeri olan bir yer de değil;buraya istediğiniz kadar yatırım yapın ancak belli yere kadar olur bu gelişme..Gürün içinde diğer ilçeler içinde aynı şeyler sözkonusudur....Sivas'ın ,ilçelerinin durumu,nüfusları ve ekonomik hacimleri ve şartları da bellidir..Kimse buralara kolay kolay da buralara büyük bir yatrım yapmaz;ancak buralarda çok önemli şeyeler;ekonomik gelişmeler olursa yatırım sözkonusu olur;bu durumda kısa vadede olacak bir şey değildir..Bence eğer Sivas merkez daha çok gelişirse ilçeler,beldeler hatta köylerde daha fazla gelişecek ve yatırımlardan da nasibini alacaktır.Dünyada bunu çok sayıda örnekleri vardır..Bir il merkezi fazla gelişemeden diğer yerleri gelişen yer sayısıda istisnalar dışında çok azdır...
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar eyuphulagu'e Teşekkür Ediyor... |
19.06.2011, 23:56 | #12 |
Yiğido
tavarih Şuan
Son Aktivite: 19.07.2014 13:21
Tecrübe Puanı: 593
|
Divriği ile Kangal ile bütün ilçelerimizle ilgilenilsin ve yapılabilecek en güzel şeyler yapılsın. Ama Merkez ihmal edilmesin.
Sivas'ın en önemli vitrini "Merkez"dir. Yalnız yukarıda da dediğim gibi birisi bir yere aday olduğu zaman hemen "Hangi köylü acaba ? " falan diye soruluyorsa orda bir sorun vardır demektir. Bir kişi bir yere geleceği zaman birilerinin köyünden, kasabasından destek almak zorunda kalmasın. Veya iş yapamayacak birilerini sadece köylümüz, kasabalımız diye desteklemeyelim. |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar tavarih'e Teşekkür Ediyor... |
20.06.2011, 06:23 | #13 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5466
|
Umarim gercekten calisir ve halkin beklentisine cevap verir..
Alin teriyle hak etmeli ekmegini insan.
21.06.2011, 00:11 | #14 |
Yiğido
hiko58 Şuan
Son Aktivite: 10.07.2015 10:09
Tecrübe Puanı: 711
|
yahu cley sen hep iktidar ne yaparsa onu destekliyorsun sen sivaslı değilmisin kardeşim. sivasın ne kadar geri kaldığından haberin yokmu. sen hayal alemindemi yaşıyorsun. her zaman öncelik merkezde olmalı. merkez gelişmeli merkez modernleşmeli sonradan sıra ilçelere gelmeli. herşeye karşı çıkıp muhalif oluyorsun. sivasın bir köy haline geldiğinden haberin yokmu. sivas koskoca büyük bir köy oldu.ne gelişmesi var ne büyümesi. sürekli kan kaybediyor. insanların milletvekillerinden beklentilerinin olması normal değilmi. iktidara 4 milletvekili veriyor her seçimde. bişeyler beklemekl hakkı değilmi. divriği ulu camisini de yapsın korusun her ilçeye baksınlar eyvallah ama aslolan sivas merkezidir. ilçeden sivas merkeze gelen vatandaş gurur duysun.işte benim memleketim desin. sivastan kaldırılan koparılan işyerleri geri getirilse kötümü olur.
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar hiko58'e Teşekkür Ediyor... |
21.06.2011, 16:36 | #15 |
Moderator
Cley Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
Geçen dönem Sivas milletvekilleri hiçbişey yapmamıştır. Onlar hakkında Sivasa şunu yapmışlardır diye , veya onları savunan bir cümlemi bulamazsın. Burda durum farklı.
Şu an birçok eski ve yeni milletvekili bilmem ne tatil köyünde tatil yapıyor. Bu adamlar da tatillerini memleketlerinde geçiriyorlar. Yıllardır belki görmediği akrabalarını görüyor. Bu sırada da ilçe ilgili bilgi topluyor. Milletvekilliği süreci başlasın bir yemin etsinler meclise girsinler. O zaman merkeze değil de kendi ilçelerine ağırlık veriyorlarsa hep beraber eleştirelim. Seçim biteli 10 gün olmuş hemen icraat beklemek yanlış olur.
22.06.2011, 00:11 | #16 | |
Yiğido
hiko58 Şuan
Son Aktivite: 10.07.2015 10:09
Tecrübe Puanı: 711
|
Alıntı:
|
|
23.06.2011, 11:02 | #17 |
Usta Yiğido
bilgin_58 Şuan
Son Aktivite: 16.06.2019 13:06
Tecrübe Puanı: 675
|
Şahsım adına bu seçilen vekillerin hiç birinden Sivas için birşeyler yapacağı konusunda hiç bir beklentim yok, bundan önce giden vekiller ne yaptılar ki, bunların yapacağıda o,
Benim şahsi kanaatim; Sami Aydın beyin siyasi hayatını bitirmeleri için bir oyun oynandı onda da başarılı oldular, şimdiki il başkanı yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday olursa hiç şaşırmayın! Zaten amaç ve hedef oydu, 42 köyü olan bir yöre için iki muhalif partiden iki aday çıkardık her ikiside diskalifiye edildi. Biz sivaslılar olarak 2007-2011 seçim vaadleri olarak; 1-Satdyum yapılacak 2-Bölge hastanesi yapılacak (Yılan hikayesine döndü, 11 temmuz gelsin bakalım) hep bu vaadleri dinledik, ikisinide gerçekleştirmediler Sivas adına Bunun yanında sivastan çeşitli Devlet kurumlarının bölge müdürlüklerini de diğer illere taşıdılar veya kapattılar. Bunları gördükten sonra benim bu seçilen vekillerden bir sivaslı olarak, sivas adına bir beklentim yok, "salla başını al maaşını" yapmaktan başka halkın vekili olacaklarını sanmıyorum,
23.06.2011, 11:04 | #18 |
Usta Yiğido
bilgin_58 Şuan
Son Aktivite: 16.06.2019 13:06
Tecrübe Puanı: 675
|
Ama tüm bu söylediklerimde ben yanılırım, Sivasımız için güzel şeyler yapılır, bizlerde bu sefer takdir ve teşekkürlerimizi yazarız, İnşallah
23.06.2011, 23:36 | #19 |
Usta Yiğido
altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4527
|
Benim partim ne yaparsa iyidir Benim başbakanım ne derse dorudur.benim vekilim isterse sivası hiç görmemiş olsun sivasımız için calışır diyen tuzu kurular takım tutar gibi parti tuttuğu sürece sivasa hiç bir şey yapılmaz
23.06.2011, 23:57 | #20 |
Moderator
Cley Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
Halk %63 oranında oy vermiş. Milletin iradesine saygı duyulmalıdır.
Stil | |
|
|