01.09.2008, 15:18 | #191 |
Yasaklı
HaSiVasLıM58 Şuan
Son Aktivite: 14.01.2009 13:33
Tecrübe Puanı: 0
|
--->: BiR DeMeT SiiR
Bu Dünya Bom Boş......Bu dünya geçici durak
Dost olalım, dost kalalım Şöyle bir dön, geriye bak! Dost olalım, dost kalalım. Hata yapabilir insan Bazen küfür, bazen bühtan Atalım hepsini ruhtan Dost olalım, dost kalalım. Bulandıysak durulalım Gönüllere kurulalım Gel sevgiyle sarılalım Dost olalım, dost kalalım. Kaçalım şeytan şerrinden Sevgi fışkırsın derinden Aksın dünya üzerinden Dost olalım, dost kalalım. Düşmanlıkta rahmet yoktur Dostlukta mükâfat çoktur Sevgi giren gönül toktur Dost olalım, dost kalalım. Düşündüm doğruyu buldum Sevgi içtim yudum yudum Hakka ulaşmak umudum Dost olalım, dost kalalım. Bırakıp öfkeyi, kini Tadalım dostluk zevkini Kalpten atalım çirkini Dost olalım, dost kalalım. Ömür, harcanan kasadır Elden atılan asâdır Düşme zamanı kısadır Dost olalım, dost kalalım. Gel, el ele tutuşalım Kalpten kalbe akışalım Dost gözüyle bakışalım Dost olalım, dost kalalım. Sevgi gülleri derelim Nefsi yerlere serelim Gel birlikte söz verelim Dost olalım, dost kalalım. |
01.09.2008, 15:24 | #192 |
Yasaklı
HaSiVasLıM58 Şuan
|
Canım İstanbul..
Boğazı bir başka Gören düşer aşka İnsanları bir başka Ey istanbul, ey istanbul Haydar paşa'dan kalkar tren Gemiler öttürür siren Bu güzelliği Tanrıdır veren Ey istanbul, ey istanbul Adı çıkmış beyoğlunun Bunları yazan, ben kulunun Gözdesisin sen Ey istanbul, ey istanbul Kadıköyü, üsküdarı Zengini, hem fukarası Yetmiş iki millet burası Ey istanbul, ey istanbul Beyazıtı, aksarayı Konağı, kevransarayı Gece sanki, fener alayı Ey istanbul, ey istanbul Babıali yokuşu Göztepesi, feneryolu Kötülüklerin, her bir yolu Ey istanbul, ey istanbul Fatih yaptırmış hisarı Yedikule zindanları Hanları, hamamları Ey istanbul, ey istanbul Güzel heybeli adası Güzellerin çoktur edası Bilen sürer, sefasını Ey istanbul, ey istanbul Ayasofya, süleymaniye Tanrıdan bize hediye İnsanları çoktur niye Ey istanbul, ey istanbul Kilyosu, kumburgazı Sulukule çalar defi, sazı Çekilmez kızların nazı Ey istanbul, ey istanbul Emirganı, yıldız parkı Yeşil anadolu kavağı Gezilecek yer rumeli kavağı Ey istanbul, ey istanbul Görürsün var kiliseler Yapılsın hep abideler İnsandır hep faniler Ey istanbul, ey istanbul Işıl, ışıl galata kulesi Bitmez bu şehrin hilesi Bitsin artık halkın çilesi Ey istanbul, ey istanbul Kumkapıda balıkçılar Kol kola gezer aşıklar Gece çok güzeldir ışıklar Ey istanbul, ey istanbul Boğazdadır kız kulesi İnsanın çok çilesi Dolmaz halkın filesi Ey istanbul, ey istanbul Beşiktaşı, tophanesi Eyüp sultan türbesi Padişahlar manzumesi Ey istanbul, ey istanbul Bakırköyü, topkapısı Binaları kul yapısı Yok çoğunun tapusu Ey istanbul, ey istanbul Kasımpaşa, şişhanesi Şehrin çoktur birahanesi Bu serdarın bir nağmesi Ey istanbul, ey istanbul |
01.09.2008, 15:28 | #193 | |
Yasaklı
HaSiVasLıM58 Şuan
|
Alıntı:
CENNETTEN Bir Köşe İSTANBUL Yerde sararmış bir yaprak görürsen eğer, İstanbul seyretmeye değer, Gel ara beni, Gel İstanbul, İstanbul canım İstanbul, İstanbul Mevla dan almış güzelliğini, Sana borçluyum güzelliğimi, Ah! Canım İstanbul, Gel ara beni, Bul,İstanbul, Tepelerin var,tane tane, Geceleri pişer sokaklarında kestane, Canım İstanbul, Şarkılarda dolanır dillere, Bebek ve Aşiyan, Ne mutludur senin ile iç içe yaşayan, Canım İstanbul, Gel ara beni bul, Etrafında surların var sıra sıra, Güzeller yakar her köşende bir çıra, Yerde yeşermiş bir yaprak görürsen eğer, İstanbul seyretmeye değer, Bahar gelince bahçelerinde öter bülbüller, Nerede o canım gibi açan sümbüller, Gel ara beni, Bul İstanbul, Güzel İstanbul, Can İstanbul, Canan İstanbul, Sevgilim. |
|
01.09.2008, 22:08 | #194 |
Yasaklı
Esengül Şuan
Son Aktivite: 03.09.2010 00:31
|
ÜLGER DOĞMASIN, SABAH OLMASIN
BEN BU YAYLARIDA YAYLAYAMADIM AH SULARI SOĞUKTUDA BOYLAYAMADIM ÜLGER DOĞMASIN SEBEB OLMASIN... BİR YARİN GÖNLÜNÜDE EYLEYEMEDİM AHH KURUYA KADERİMDE YARDAN AYRILDIM ÜLGER DOĞMASIN SEBEB OLMASIN... GÖKÇEKLİDİR DE YAYLALARIN GÜLLERİ NEYDEM GÜLLERİ AHH KAYMAKTAN TATLIYDIDA YARİN DİLLERİ ÜLGER DOĞMASIN SABAH OLMASINN... MEVLAM GÜLDÜRÜR MÜDÜR DE GARİP KULLARI AHH BİR GAREZ YÜZÜNDENDE YARDAN AYRILDIM ÜLGER DOĞMASIN SABAH OLMASIN... GAREZİN BÖYLESİ DE DÜŞMAN BAŞINA ZEHİR KATTIDA EKMEĞİME AŞIMA ELİN GAREZİ AYIRDI BİZİ... NOLUR DERTLİ YAZIN MEZAR TAŞIMA AHH KÖR OLA KADERİM DE YARDAN AYRILDIM ELİN GAREZİ AYIRDI BİZİ... |
01.09.2008, 22:40 | #195 |
Usta Yiğido
altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4526
|
-->: BiR DeMeT SiiR
Bu güzel şiirleri bizlerle paylaşan arkadaşlarımızı gönülden kutlarım emeğinize yüreğinize sağlık
02.09.2008, 12:29 | #196 |
Yasaklı
HaSiVasLıM58 Şuan
|
Dost
Dost zor günlerde gerekli Yakınlığı, sevgisi yürekte gerekli Kötü günlerde olmamışsa eğer İyi gündede olmasın, ne gerekli Sevmek gerekli, sevilmek gerekli Dostla dost kalmak gerekli Dost hüzünlüyse bu gün Varıp yaren olmak gerekli Yakından bile yakınsa bu dost Uzaktan el sallamak düşermi Dostluk bitti derse dost Ozaman bu diyardan gitmek gerekli Yalnızlık Tanrıya mahsus değilmi Zaten boynum büküktü, iyice eğildi Dermanım diye tutunmuşken dosta Elimi koparıp atmanmı gerekti Bir gün değil bana bin yıl gerekli Dosta doymam için, unutmam için Yüreğim yüreğine çivilenmişken sımsıkı Bir çırpıda söküp atmakmı gerekli Dostumun yokluğuna alışmam için Yaşamam değil ölmem gerekli Dost çıkmışsa dost yüreğinden Yelkovanı, akrebi durdurmak gerekli Dostluk hep akılda olmak ister, dost sevilmek Ara sıra değil, daim etmek gerek Dostluk unutulursa tamamen İşte o zaman, o zaman kıyamet gerekli |
02.09.2008, 16:06 | #197 |
Yasaklı
HaSiVasLıM58 Şuan
|
Gerçek Dost...,,
Genç adamın biri, Dermiş babasına her gün; Benim de dostlarım var, sendeki dost gibi Baba, itiraz eder, Olmaz öyle çok dost, hakikisi Belki bir, belki iki, Fazlasını bulamazsın gerçek, hakiki... Devam eder durur konuşma... Aralarında başlar bir tartışma, Karar verirler bir sınava, Dostun hakikisini anlamaya... Bir akşam bir koyun keserler, Ve koyarlar çuvala. Baba der ki oğluna, Hadi al bu çuvalı, şimdi götür dostuna . Çuvaldan kanlar damlamakta, Sanki öldürmüşler de bir adamı, Koymuşlar çuvala, Dıştan böyle sanılmakta. Delikanlı sırtlar çuvalı, Gider en iyi bildiği dostuna, çalar kapıyı. O dost, bakar ki bir çuvala hem de kanlı, Kapar hızla kapıyı delikanlının suratına, Almaz içeri arkadaşını, Böylece tek tek dolaşır delikanlı, Kendince tanıdığı, sevdiği dostlarını. Ne çare, hepsinde de sonuç aynıdır. evlat geriye döner. Ama içten yıkılır... Babasına dönerek; haklıymışsın baba der. Dost yokmuş bu dünyada ne sana, ne de bana. Baba hayır Evlat der, benim bir dostum var bildiğim. Hadi, çuvalı alda bir kerede git ona. Genç adam, çuvalı sırtlar tekrar. Alnından ter, çuvaldan kanlar damlar... Gider, baba dostuna. Kabul görür, sevinir. O dost, delikanlıyı alır hemen içeri. Geçerler arka bahçeye. Bir çukur kazarlar birlikte, Çuvaldaki koyunu gömerler adam diye, Üzerine de serpiştirirler toprak. Belli olmasın diye dikerler sarımsak... Genç adam gelir babasına; Baba, işte dost buymuş diye konuşunca, Babası; daha erken, o belli olmaz daha. Sen yarın git O na, çıkart bir kavga, Atacaksın iki tokat, hiç çekinmeden ona, işte o zaman anlaşılacak, dostun hakikisi. Sonra gel olanları anlat bana... Genç adam, aynen yapar babasının dediğini, Maksadı anlamaktır dostun hakikisini, babasının dostuna istemeden basar iki tokadı! Der ki tokadı yiyen DOST; Git de söyle babana, biz satmayız Sarımsak tarlasını böyle iki tokada ! Sevilecek biri olmadığın zamanlarda bile Seni Sevmeli... Sarılacak biri olmadığın zamanlarda bile Sana Sarılmalı... Dayanılmaz olduğun zamanlarda bile Sana Dayanmalı... Dost dediğin; fanatik olmalı; Bütün dünya seni üzdüğünde Sana moral vermeli. Güzel haberler aldığında seninle dans etmeli, Ve ağladığında, seninle ağlamalı... Ama hepsinden daha çok; Dost matematiksel olmali; Sevinci çarpmalı... Üzüntüyü bölmeli... Geçmişi çıkarmalı... Yarını toplamalı... Kalbinin derinliklerindeki ihtiyacı hesaplamalı... Ve her zaman bütün parçalardan daha büyük olmalı... İşi bitince seni bir tarafa atmamalı... |
02.09.2008, 16:15 | #198 |
Yasaklı
HaSiVasLıM58 Şuan
|
Lailaha İlle Allah Açtım ellerimi sana Döndüm yönümü kıplaya Kalpden bağlıyım hüdaya Allah Allah lailahe ille Allah Huzur bulur senle olan Yaradan aşkı ile yanan Mutlu olur Allah diyen Allah Allah lailahe ille Allah Ne nimetler vermiş bize Şükürler Yarabbim herşeye Allah diyen çıkar düze Allah Allah lailahe ille Allah Akıl vermiş fikir vermiş Oku oku öğren demiş Hep doğruyu göstermiş Allah Allah lailahe ille Allah Her şeyi verir alırsın Neyin ne olacağın bilirsin Yücesin büyüksün kadirsin Allah Allah lailahe ille Allah Arif Delen aciz kulun Sana açtım Yarab elim Özüm kalbim herşeyim Allah Allah lailhe ille Allah |
02.09.2008, 16:16 | #199 |
Yasaklı
HaSiVasLıM58 Şuan
|
Ölüm Ölüm ırmak ta akmaktır Ölüm hayata doğmaktır Sevgiliyle hep olmaktır Allah Allah Allah ile Ölüm vermez acı sancı Yolcu ol sen olma hancı Dünya yaban sen yabancı Allah Allah Allah ile Ölmeden binersin sala Mürşitle çıkarsan yola Deniz olur düşen damla Allah Allah Allah ile Ölümle insan ekilir Canı Rahmana çekilir Hakka manası dikilir Allah Allah Allah ile Can temelse temel kimin Varmı bir emeğin senin Dayatma sen ver kimliğin Allah Allah Allah ile Ölüm ömrün hak şarabı Hak hakka vermez azabı Yanılmanın son serabı Allah Allah Allah ile Ölüm canın Hak kapısı Gönüllü Hakkın yapısı Ladan alsın aşk kokusu Allah Allah Allah ile |
12.09.2008, 10:45 | #200 |
Yasaklı
HaSiVasLıM58 Şuan
|
Sen Benim Günahım Oldun
Adımlarını geri at sevdiceğim, Zamanı durdur gittiğin andan itibaren, Coşkun sel olan göz yaşlarımı gör, Bu bedeni soldurma, Ben sensizliğin adını ölüm koyarken, Sen benim günahım oldun. Hesapsız sevişlerim, Kırda açan çiçeğim, Rüyalarda ki sevda meleğim oldun, Sensizlikte isyanları sırtladım, Şimdi yokluğunda, Şimdi hasretinde, Kırıyorum gönül zincirlerini, Dertleri sıralıyorum yüreğimde, Sen yoksun ya diyorum bu dünyada, Açmasın o zaman çiçekler de, doğmasın güneş de, Herkes de benim gibi yansın, Sen de, sen de yan be ela gözlüm, Çünkü sen benim günahım oldun. Gönül deminde hep seni arıyor, Tek tek koparıyorum sevda çiçeklerini, Hasretin köz olup düştü yüreğime, Yaşattın ya bu dünyada bana cehennemi, İnce ince kanadı ya kalbim, Senin de, senin de kalbin kanasın be ela gözlüm. Bari bıraksaydın giderken beni bana, Alıp götürmeseydin o bilinmezliğe ruhumu, Şimdi mesken tuttu yüreğim karanlıkta, Sokak lambalarını altını, Gidişinden bu yana, Hiç güneş doğmadı üzerime, Ve sen gittiğinden beri gülüm, Hiç bahar olmadı mevsimler, Hep yaprak dökümünü yaşadı sevdam, Savruldu hesapsız rüzgarlarla etrafa, Bir yangın oldun yüreğimde, Her isyanımda yakıp yıktın, Çünkü sen benim günahım oldun. Bir bahar seheriydi gittin, Uzaklaştıkça kış çöktü buralara, Gün daha doğmadan battı, Sen giderken tüm yaralarım kanadı, Senin de, senin de yaraların kanasın be ela gözlüm, Bil ki seninle cehennemi cennet, Karanlığı aydınlık bilmiştim, Oysa şimdi yoksun yanımda, Bir gülüşüne bile tav olurdu kalbim, Bırak şimdi o gülüşü, Gözlerine bile hasret yaşıyorum gülüm, Şimdi sadece dilimde o ismin ile, Hep vefasızlığına yanacağım, Sonunda sen olmayan yollara kızıp, Bu bedene, be cana, aynı feleğin sıktığı gibi, Bir kurşunda ben sıkacağım. Seni görmeyen gözlere mil çekeceğim. Sana koşmayan ayaklara prangalar vuracağım. Çünkü sen benim günahım oldun. İşte şimdi geceler yargıcım oldu benim, Suç ortağım oldu bu karanlık sokaklar, Hep dile geldiler, Vefasızlığını anlattı sokak lambaları, Hepsi benden yana oldular da, Bu geceler bir türlü şahit olmadı sevdama, Hesapsız yerden yere vurdular beni, Suçlusun dediler, Çünkü o senin günahındır dediler, Kırdılar kalemi hiç acımadan, Aşk mahkumu oldum bu karanlık sokaklarda, Ve bu karanlıkta ışığımı bulamadım, Sen de, sen de ışıksız kal be ela gözlüm, Senin de yüreğinde fırtınalar kopsun, Oysa varlığında tüm acıların benim, Sevinçlerim ise senindi, Hiç mi düşünmedin bu gidişinle beni? Sevgine müptela bu garip kalbimin, Yokluğunda kaç parçaya bölüneceğini, Hiç mi düşünmedin? O zaman sen de bil ki, Bu hain gecelerin keskin sessizliğini bozan, Bu isyanlarımın, bu feryatlarımın Tek sebebi sensin. Çünkü sen benim günahımsın… |
Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|