Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 19.03.2008, 12:11   #201
aozdemir
Usta Yiğido

aozdemir - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aozdemir Şuan aozdemir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.01.2015 11:38

Tecrübe Puanı: 764 aozdemir BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart -->: --->: -->: AK Parti'ye kapatma davası açıldı

Alıntı:
abircan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
yıllarca bu ülkede nice partiler kapatıldı , niceleride hiç açılamadı, şimdimi demokratlık akla geldi, a özdemir iyi düşün derim kardeşim
zorbalıkla, başkalarının fikirlerini zorla baskı altına almakla hiçbir sorun çözülmez. eğer insan kendi fikirlerinin doğruluğundan şüphe ederse başkalarının fikrini zor kullanarak bastırmaya çalışır.
aozdemir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 19.03.2008, 12:39   #202
Dağcı
Tecrübeli Yiğido

Dağcı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Dağcı Şuan Dağcı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.08.2014 13:23

Tecrübe Puanı: 732 Dağcı FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Ausrufezeichen Pardon...

Alıntı:
türban din değil hala anlamadınız yada anlamak istemiyorsunuz
yalçıntaşa sor
mehmet şevket eygiye sor, yaşar nuriye , beyaz hoca ya sor,ilahiyat doçenti şahin filize sorrr
türban din değil dinin gereği hiç değil ama akepenin sonu olacak
Sn. Bircan; dini sizden öğrenecek değiliz. Din adına fetva vermeyi bırakınız. Benim soracak ve danışacak rehberim var merak etmeyiniz. Ama sizi merakta bırakmayalım; bizim rehberimiz: Kuran ve sünnet'tir.

". . . dinin gereği hiç değil " Allah sizi affetsin... Şu an bu sözünüzden dolayı dinden çıkmış durumdasınız... Eğer müslüman iseniz...
Alt 19.03.2008, 12:46   #203
Dağcı
Tecrübeli Yiğido

Dağcı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Dağcı Şuan Dağcı isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.08.2014 13:23

Tecrübe Puanı: 732 Dağcı FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Ausrufezeichen DİKKAT!!!

Allah'ın ayetleri ile dalga geçmeyin! Ben Bekir Coşkun'u Allah'a havale ediyorum. Böyle saçma yazıları copy paste yapıp insanları zorlamayın.

İnsanların dini duyguları ile uğraşmayı da bırakın artık. Lafa gelince biz de müslümanız diyorsunuz ama sizlerin bu yaptıklarınıza bakınca ne diyeceğime şaşırıyorum.
Alt 20.03.2008, 14:53   #204
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55

Tecrübe Puanı: 1043 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: Pardon...

Alıntı:
Dağcı Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sn. Bircan; dini sizden öğrenecek değiliz. Din adına fetva vermeyi bırakınız. Benim soracak ve danışacak rehberim var merak etmeyiniz. Ama sizi merakta bırakmayalım; bizim rehberimiz: Kuran ve sünnet'tir.

". . . dinin gereği hiç değil " Allah sizi affetsin... Şu an bu sözünüzden dolayı dinden çıkmış durumdasınız... Eğer müslüman iseniz...
ben kafamdan uydurmuyorum kendi aklınca bana düşman yaratıyorsun bu yaptığın ayıp,
yüzlerce kez yazıldı söylendi, o kadar tercüme ve yorum getirdimki buraya sağlıklı tartışılsın diye, benim söylediklerim özdemir inceden alınmış ve tamamı islam alimlerince tercüme edilmiş, yorumlanmış fikirler olduğunu bel gibi biliyorsun,
lütfen ama sen karar veremezsin kimin müslüman olduğuna , ne kadar müslüman olduğuna, artı benim dinden çıkmakla suçlayıp karalamayazsın, bu yaptığın suç bunu bil, kurandada, kanundada
Alt 20.03.2008, 14:56   #205
abircan
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1043 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Standart --->: DİKKAT!!!

Alıntı:
Allah'ın ayetleri ile dalga geçmeyin! Ben Bekir Coşkun'u Allah'a havale ediyorum. Böyle saçma yazıları copy paste yapıp insanları zorlamayın.

İnsanların dini duyguları ile uğraşmayı da bırakın artık. Lafa gelince biz de müslümanız diyorsunuz ama sizlerin bu yaptıklarınıza bakınca ne diyeceğime şaşırıyorum.
namaza gittin de alı mı koydum, oruç tuttunda benmi engel oldum, hacca gittinde yolunumu kestim, zekat verdinde benmi engelledim, söylermisin hangi dini vecibene engel oldum kardeşim, lütfen ne konuştuğumuzu ne tartıştığımızı bilerek tartışalım, inanç meselesi gönüş işidir, onuda allah bilir, kimse kimse hakkında dinli dinsiz fetvası veremez, allahtan kork, çünkü ben korkarım, ama severimde, ona layık insan olmaya çalışırım kendi anlayışımca meşrebimce,
Alt 20.03.2008, 15:01   #206
abircan
Usta Yiğido

Standart --->: DİKKAT!!!

Alıntı:

uydurmuyorum buyur hep beraber hocasından , aliminden okuyalım

Doç. Dr.
Şahin FİLİZ

karabagozgur@gmail.com

Kişisel Bilgiler

Akademik Birimi : İlahiyat Fakültesi
Bölümü : Felsefe Ve Din Bilimleri
Anabilim Dalı : İslam Felsefesi
Yabancı Diller : İngilizce, Arapça
Mesleki İlgi Alanları : İslam Felsefesi, Din Felsefesi, Ahlak Felsefesi, Etik ve Sosyoloji, Felsefe, Felsefe Tarihi, Mistisizm, Dil Felsefesi, Tasavvuf Felsefesi, Modern Türk Düşüncesi

Doç. Dr. Şahin Filiz, İslam'da başörtüsünün yeri olmadığını ve Kuran'da da başörtüsünün farz olduğuna dair herhangi bir ayetin bulunmadığını iddia etti ve ekledi:

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şahin Filiz, islam dininde başörtüsünün yeri olmadığını ve Kuran'da da başörtüsünün farz olduğuna dair herhangi bir ayetin bulunmadığını ileri sürdü.

Doç. Dr. Filiz, başörtüsünün Yahudilikte bir gelenek olduğuna dikkat çekerek, Yahudi geleneğinin İslamı etkilediğini iddia etti.

Doç. Dr. Filiz, başörtüsünün İslam dininin bir emri olmadığını savunarak, bu konuda şu görüşleri ileri sürdü:

“Dini temeller bakımından başörtüsü, kesinlikle dinin bir emri, ya da farz ibadeti değildir. İnançla da ilgili uygulanan bir ibadet olmadığı halde, sanki dini bir emirmiş ve farzmış gibi yansıtılıyor. Başörtüsü takılmadığı takdirde de, dini yönden büyük cezaları varmış gibi hareket ediliyor.

Burada, siyasi ve sosyal anlamda çözüme ilişkin kamusal bir dinsellik yaratılmıştır. Normalde başörütüsü ile ilgili olduğu belirtilen ayetlerde Nur Suresi 30,31, 33. Ahzab Suresinin 59’uncu ayetlerinde, sadece bir tanesinin başötüsü ile ilgili olduğu iddia ediliyor. O da Arapların, İslam öncesinde başlarına taktıkları örtünün çeki düzeni ile ilgili bir ayettir. Daha önce Arap kadınlarının göğüsleri ve pek çok bölgeleri açıktı.

Hatta Kabe’yi bile çıplak tavaf ederlerdi. Çıplak tavaf etmenin bir fazilet olduğunu düşünürlerdi. Örtünme ayetleri, gerek kadının, gerekse erkeğin her ikisine birden geçerlidir. Temel, kaba avret yerlerinin açık olmasından dolayı toplum içinde hoş karşılanmayan kaba avret yerlerinin (ön ve arkalarını) ve kadınların göğüslerinin örtülmesine yönelik emirlerdir.

Ama son dönemlerde başörtüsü siyasallaştığı için, kamusal bir dinsellik yaratıldığından dolayı, insanın temel örtünmesine ilişkin ayetleri, tamamen başörtüsü simgesinde toplamışlar ve bunun bir farz ve emir olduğu söylenmiştir. ‘Başörtüsüne özgürlük ve kadına özgürlük’, tamamen siyasi ve sosyolojik bir hadisedir. Başörtüsünün farz olduğunu kimse iddia edemez.”

‘KURAN’DA BAŞÖRTÜSÜ DEĞİL, HIMAR GEÇİYOR’

Kuran da başörtüsü ifadesinin yer almadığını savunan Doç. Dr. Filiz, “Kuran-ı Kerim’de sadce ‘Hımar’ kelimesi giçiyor. ‘Hımar’ kelimesi, normal bir örtüyü ifade etmektedir. Başörtüsünü değil. Giysi sıkıntısının çekildiği, hatta çıplak ibadet edildiği dönemde, Kuran’ı Kerim’in söylediği şuydu: ‘Nasıl Hz. Adem ile Havva’nın cennet açıldığında ön ve arkaları açılınca, doğal olarak, kendi yaratılışları icabı örtündülerse, siz de öyle örtünün’ demektedir. Yoksa başınızı, saçınızı örtün, örtmediğiniz takdirde yaptığınız haramdır anlamına gelmez.” dedi.

‘KADININ İNSAN OLDUĞUNU HAZMEDEMEDİK’

Doç. Dr. Filiz, “Başörtüsü söyleminin arkasında yatan unsur; İslamın, insana ve kadına vermiş olduğu hak ve şeref payesini, henüz islam toplumu içine sindirebilmiş değildir.

Kadını, insan diye görmeyen kültürden gelen müslümanlar, henüz daha islamın, kadını insan olarak görmesi emrini hazmetmiş değiller. Hala daha akademik seviyede bile cariyeler ve hür kadınlar şeklinde ayrımlar vardır. Hatta, deniyor ki, “Hür kadınlar örtünür de, cariyeler örtünmez.’ Peki kim bu cariyeler, denince. Buna cevap yok. Burada başörtüsünün, belirli sınıfa ait hür kadınların, bir simgesi olarak gösterilmesi ve başını açanların ise kadın bile sayılmadığı söylemleriyle karşılaşıyoruz.” dedi.

Hz. Muhammed’in de başörtüsü ile ilgili net bir hadisinin bulunmadığını belirten Filiz, başörtüsü ile ilgili olan rivayetlerin birbiri arasında çelişki içerdiğini söyledi.

‘YAHUDİ GELENEĞİ İSLAMI ETKİLEDİ’

Başörtüsünün Yahudi geleneği olduğunu da anlatan Doç. Dr. Filiz, Tevrat ve Talmud’da başörtüsü ile ilgili ayetlerin bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

“Yahudi geleneğini inceledim. Yahudilerde, ‘Başörtüsüz kadınlar iffetsizdir, namussuzdur. İffet ve namusun korunmasının ölçüsü baş örtüsüdür.

Baş çirkindir, örtülmesi gerekir. Başörtüsüz hiçbir kadın dışarı çıkmamalıdır’ denilmektedir. Yahudi geleneği direkt olarak islamı etkilemiştir. Yoksa islamda başörtüsü kesinlikle söz konusu değildir. İslamda, oruç tutmadığınızda, tutmadığınız oruçu ya sonradan tutarak telafi edersiniz, ya da parasını ödersiniz.

Başörtüsü, örtemeyenler ile ilgili kesin bir ceza yoktur. 76 tane temel farzdan bahsedilmektedir. Bu 76 farzda kesinlikle başörtüsü geçmemektedir. Kesin bir dini emir diyeceksiniz ve yapmayan hakkında da bunun bir cezası yok diyeceksiniz. Allah ile kul arasında diyeceksiniz. Allah ile kul arasında ise, kamusal alana dinsellik taşınmak isteniyor. Dinsel kanıtlarda dil oyunu yapılıyor.”
Alt 20.03.2008, 15:09   #207
Ertugrul
Genel Koordinatör

Ertugrul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ertugrul Şuan Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.01.2013 14:22

Tecrübe Puanı: 10 Ertugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:
ben kafamdan uydurmuyorum kendi aklınca bana düşman yaratıyorsun bu yaptığın ayıp,
yüzlerce kez yazıldı söylendi, o kadar tercüme ve yorum getirdimki buraya sağlıklı tartışılsın diye, benim söylediklerim özdemir inceden alınmış ve tamamı islam alimlerince tercüme edilmiş, yorumlanmış fikirler olduğunu bel gibi biliyorsun,
lütfen ama sen karar veremezsin kimin müslüman olduğuna , ne kadar müslüman olduğuna, artı benim dinden çıkmakla suçlayıp karalamayazsın, bu yaptığın suç bunu bil, kurandada, kanundada
Şöyle bir sorun var ağbi,sizin getirdiğiniz kanıtlar,yazılar,tercümeler hep belli bir noktadan bakıyor konuya ve ne yazık ki konu hakkında uzmanlığı olmayanlardan belge getiriyorsunuz. Özdemir İnce Arapça dahi bilmiyor,Fransızca eğitimi almıştır. Elinizde bir kitabı varsa biyografisinden bakabilirsiniz . İlahiyatçılardan da getirdiğiniz örnekler Fıkıh alanında çalışan yok. İlahiyat Fakultesinde hoca diye bu konuda ahkam ortaya koyamaz. Nasılki Fen ve Edebiyat fakultesinde Fizikçide,Kimyacıda var. İlahiyat fakultesinde de böyle,mesela Diyanet İşleri başkanımız fıkıhçıdır ne diyor bu konuda ? Yada Din İşleri Yüksek Kurulu bu konuya nasıl bakıyor ?
Bu konu inançla alakalı olduğu için kimin ne dediğide bei pek ilgelendirmiyor. Başörtsününün Allah'ın emri olduğuna inanıyorsa bir kişi konu kapanmıştır. Kimseyi ilgilendirmez.

Ertuğrul Özdemir

Kötülere Acımak İyilere Zulümdür !
Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 20.03.2008, 15:20   #208
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1290 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: AK Parti'ye kapatma davası açıldı

ne zaman hakiki bir demokrasi,hukuk ve sosyal bir devlet olursak...bu tür davalar da o zaman ortadan kalkar...bu dava akp yi daha da güçlendirecek...zaten yüksek mahkeme üyelerinin hepsi de gül tarafından atanacak...tüm kadrolar akp lehine değişecek yargıda ve ünilerde....laiklikten beslenenlere geçmiş olsun demek düşer bence artık..başka bir yapışacak konu bulmaları lazım kene misali..
Alt 20.03.2008, 16:13   #209
abircan
Usta Yiğido

Alıntı:
cahar Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Şöyle bir sorun var ağbi,sizin getirdiğiniz kanıtlar,yazılar,tercümeler hep belli bir noktadan bakıyor konuya ve ne yazık ki konu hakkında uzmanlığı olmayanlardan belge getiriyorsunuz. Özdemir İnce Arapça dahi bilmiyor,Fransızca eğitimi almıştır. Elinizde bir kitabı varsa biyografisinden bakabilirsiniz . İlahiyatçılardan da getirdiğiniz örnekler Fıkıh alanında çalışan yok. İlahiyat Fakultesinde hoca diye bu konuda ahkam ortaya koyamaz. Nasılki Fen ve Edebiyat fakultesinde Fizikçide,Kimyacıda var. İlahiyat fakultesinde de böyle,mesela Diyanet İşleri başkanımız fıkıhçıdır ne diyor bu konuda ? Yada Din İşleri Yüksek Kurulu bu konuya nasıl bakıyor ?
Bu konu inançla alakalı olduğu için kimin ne dediğide bei pek ilgelendirmiyor. Başörtsününün Allah'ın emri olduğuna inanıyorsa bir kişi konu kapanmıştır. Kimseyi ilgilendirmez.
cevabıma dikkat edersen cahar kardeşim özdemir inceden değil, ilahiyat doçenti selçuk üniversitesinden şahin filizden
Alt 20.03.2008, 16:17   #210
abircan
Usta Yiğido

Standart --->: -->: AK Parti'ye kapatma davası açıldı

Alıntı:
yigiter187 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ne zaman hakiki bir demokrasi,hukuk ve sosyal bir devlet olursak...bu tür davalar da o zaman ortadan kalkar...bu dava akp yi daha da güçlendirecek...zaten yüksek mahkeme üyelerinin hepsi de gül tarafından atanacak...tüm kadrolar akp lehine değişecek yargıda ve ünilerde....laiklikten beslenenlere geçmiş olsun demek düşer bence artık..başka bir yapışacak konu bulmaları lazım kene misali..
olmayacak rüyaya yatmışsın yiğiter kardeşim malesef
türkiye bir bilinemeze yol almaya başladı malesef sebebi akp ve milli görüş anlayışıdır, yol ayrımına geldik, demokrasi , bilim çağadaş uygarlık, tam bağımsızlık yada orta doğu batağında yeni bir din kavgası ülkesi türkiye
yolumuzu seçelim şimdiden, din akp den önceden vardı, öncede elhamdüllillah müslümandık, sonrasındada aynen devam, cumguriyet ve demokrasi yoluna akpsizde devam eder, ama akp cumhuriyet ve laiklikle beraber yol almaya devam edecekmi etmeyecek bu o kadroların seçimi olacak
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 5 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 5 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil