|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#21 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1314
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Çocuk sahibi olmak isteyenlerin bin düşünüp bir karar vermesi gereken bir Türkiye'den bahsediyoruz.Ama hoş bizim millet düşünmez bunları.Yola devam hedef 100 milyon.
![]()
![]() |
#22 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2205
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]() ayrıca köpekleri kedileri fareleri çinliler yiyorda türkler niye yemesin ![]() çok bilmişler! amerika bugün neden çinden hindistanda tırsıyoda ,mesela milli geliri 50 bin dolar norveçi iplemiyo yada süper güç rusyayı çinkadar umursamıyo.teknoloji devi japonlar havar hayok. Bencil olmak marifetmiş gibi söylüyosun.bencil olursa bir insan çocuğu ne yapsın .ozaman hiç kimsenin çocuğu olmasın herkes başalı olmak için bencil olsun.sonrasımı boş ver sen biriktirirsin gelir talan eder birileri.bakın nediyorum duyuyomusunuz Fransa 150 yılda yaşlandı biz 7 yılda bu nasıl hainlik olmaz ya nerenizle düşünüyosunuz siz.
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yerliturkuaz Şuan
![]() Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
![]() Üyelik Tarihi: 05.09.2008
Tecrübe Puanı: 838
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Insan cocuguna bakamazsa ne olur yuvaya goturur dimi hadi varsayalim Turkiye`nin nufusu sizinde savundugu gibi uc cocuk ve ustu ile 100 milyonu gecti hadi yatirimlarda geldi ne oldu ucuz is gucu meydana geldi ben 500 ytl alirken simdi 200 ytl almaya basladim ailemde 8 kisi ben bu 8 kisiyi 250 ytl ile nasil gecindirecem? Ben cocuklarimi yuvalara birakmam ama ya digerleri? Sen Rusya`yi super guc yerine koyuyosan bilemiyorum artik ben super guc yerine koymuyorum onun icin kiyaslamiyorum Norvec dedigin ulkenin Gshm`si yeterli degil benim icin Gshm olarak bana isvicre veya Luksemburg demeni beklerdim madem demedin ben soyleyeyim adamlarin Gshm`si 35000 dolar ile 40000 dolar arasinda degisiyor bu Gshm`nin yuksek olmasinin sebebi dunyanin paralarinin bu iki ulkenin bankalarinda yatili olmasidir yani anlayacagin bu iki ulkenin ekonomileri gene Abd`nin elinde. Japonya ise ABd sayesinde ekonomik krizden kurtulamadi bi krize soktular onlari halen cikamadilar.. Tokya suan dunyanin en pahali sehirler arasinda ABD Cin ve Hindistan`i tehdit degilde yatirim yeri olarak goruyorlar haliyle butun Amerikan sirketleri orada ABD`ni n en korktugu ulkelerin basinda Kuzey Kore gelir! Gelelim bu yedi sene dedigin kisma emin ol Akp yerinde baska hukumetlerde olsa bu buyume olacakti Cumhuriyet tarihinin Ataturk doneminden beri en hizli gelismesini gosteren bu Akp doneminde neden suanki Dunya krizinden etkileniyoruz madem cok iyi yonettiler neden dolari birilerini zengin etmek icin habire cikiyor Ataturk zamaninda 1928 yilinda ki Dunya krizinden bir zerre dahi etkilenmezken madem bu buyuk buyumeyle neden etkileniyoruz!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Usta Yiğido
![]() Biz Büyük Türkiye Projesini yaptığımızda ülkemizin en ücra köşelerini dahi inceledik ve şunu gördük. Türkiye çoook büyük bir ekonomik güce sahip olabilir. Hatta süper güç olabilir. Türkiyede siyaset iyi işlemeye başladı. Yeterki siyaset doğru yapılsın. Bunun yanı sıra AB Üyeliği bize gelir açısından çok şey kazandıracak. Mesela Dünya Ticaret Örgütüne üye olsak, zor gibi gözükse de NAFTA'ya üye olabilsek o zaman Türkiyede GSMH kişi başına 50.000 doların üstünde olur.
Şunu çok çok iyi biliyorum. Kendi enerji kaynaklarımızla ülkemizde enerji sıkıntısı çekmeyiz. Halbuki biraz doğru yatırımlar yapılsa elektirkten yana sıkıntımız olmaz. Enflasyon karşılığında şunları yaptık : 1- Devletin doğru düzgün bir mali politikası oldu. 2- Siyasi istikrar sağlandı. 3- Yolsuzluklarla ciddi derecede mücadele edildi. 4- Yabancı sermaye geldi. 5- Bankacılık sistemi BDDK ile daha sağlam hale geldi. 6- Türkiyenin her alanda gelir kaynaklarının dağılımı daha düzenli harcamalara yatırıldı. 7- Bu en önemli madde. Özelleştirmeler yapıldı. Özelleştirmeden gelirler geldiği gibi özel sektörde iyi yatırımlar yaparak gelirleri katladı. ( iyiki yapıldı. yoksa elimizde zarar edecekti ) 8- Sosyal harcamalara öncelik verildi. Açıkcası Türkiyenin öyle ödenmeyecek gibi bir borcu yoktu IMF'ye. Sadece Türkiyede ki gelirler ya yanlış yerlere harcandı yada kaçırıldı. Tabii buda yük olarak milletimizin sırtına yüklenmişti. "maaşlarda enflasyon seviyesinde yükseltiliyor" demişsin. Bencede olması gereken bu. Hak geçmez. Biraz düşün. üretim teknolojilerini alalım cari açık artsın dedim. Tabii o teknolojiyi alacağız. Çok birşey artırmaz. Yüzdeye vursak bile % 1 veya % 2 etkilemez. Bak bence neyden korkalım biliyormusun ? Eğer ülkemizde enflasyon artıyorsa ve buna paralel yıllık büyüme küçülüyorsa o zaman cari açık bir tehdit olur. Unutma Biliyorum ki böyle ateşli ateşli olayları irdelemen senin ülke sevginden kaynaklanıyor. Sana teşekkür ediyorum. Hepimiz ülkemizi seviyoruz. Ben şuanda ortada kaos yaratacak birşey göremiyorum. Sadece ülkemize kaos yaşatmak isteyen siyasi partiler var. Sana şunu söylemeliyim ki sayın KArayalçın'ın bir sözü vardır. "Eski siyasi partililer bu işi bırakmalı" demişti. Canlı canlı izlemiştim 3 kasımda. Çok doğru söyledi. Türkiyeden şu anda izlediği siyasi politika belki çok çok çok iyi değildir ama şurası kesin ki son 30 yılda izlenen politikadan daha iyidir. . Herkez birşey konuşur ama bireysel konuşur. Konunun özüne inmez, Bilimine iktisatine bakmaz. Toplumsal sorunlar (Genel) dururken yok şu belediyenin şurdaki çalışan görevli şunu bunu yaptıda hükümet kötü derler. Ben Anayasanın belirlediği çerçeve içerisinde Cumhurbaşkanlığı seçiminin de Genel Seçimin de zamanında yapılması taraftarıyım. Çünkü Anayasal Haktır. Özgürlükler çerçevesinde yani - Fikir hak ve özgürlükler - Ekonomik özgürlükler - Sosyal özgürlükler olduğu sürece demokrasi de olur istikrarda olur. Korkmana gerek yok. Kriz mriz olmaz. Kriz isteyenler seçimlerde oy alıcam diye ümit edenlerdir. Hayel peşindeler.
![]() |
#25 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Biz dürüst olalim, calisalim, devletin ve milletin malini kendi malimiz gibi görelim, trenlerde koltuklari kesenlere engel olalim yada kesmeyelim vs. ondan sonra isterse 150 milyon olalim hic farketmez. Devlet dürüst, millet dürüst bu is yürür. Baska birseye ihtiyacimiz yok.
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Usta Yiğido
![]() Önce 15 milyon işsize bir çare ara,sonra halkını bilmem kaç çocuğa teşvik et.
![]() |
#27 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yerliturkuaz Şuan
![]() Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
![]() Üyelik Tarihi: 05.09.2008
Tecrübe Puanı: 838
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bazı konularda haklısın ülke son yaşanan ekonomik krizden sonra güzel bir istikrar yakaldı dediğim gibi Akp değilde başka bir hükümet gelse idi gene üllemizin büyümesi olacaktı...
Ben sonuna kadar AB'ye karşıyım Avrupa'ya yüzyıllar boyunca eğitim olsun askerlik olsun ders veren bizler şimdi Avrupa'nın istediği gibi bir ülke olmak zorunda bırakılmak isteniyoruz niye üye olalım ki neden bizim ülkemiz yukarıda dediğin gibi genç nüfusu ve potansiyeli ile tek başımıza başarmayalım bunları bize sunulan Avrupa kriterleri bizi onlara tutsak bırakıyorlar Unutma! biz Türkler asla asla tutsak yaşayamayız bu yüzdendir AB'ye karşı çıkıyorum. Avrupa'nın nüfüsuna bakarsan gerek Alman'ya gerek Fransa ve diğer ülkelerde Afrika kökenl veya Asya kökenli ülklerin insanları yaşamaya başlamış git gide de Avrupa öz ırkından uzaklaşmıştır... Bizim elimizde bir çok madeni kaynak var özellikle Bor denilen madeni kullanbilsek daha doğrusu kullandırmıyorlar bir çok ülekeyi bağımlı kılarız bir çok ülke bize muhtaç kalır.. Dünya rezervlerinin %70'i bizim elimizde çünkü... Kaldı ki AB yerine bir Türk birliği oluşturulsa vay ki vay dünyanın haline.... Milli gelirimiz artacakta ne olacak halkın halen pazar sonrası yerden yiyecek topluyor ise varsın milli geliri 100.000 dolar yapsınlar Enflasyonla maaşlar orantılı arıtoyr demişsin doğal gaza benzine %60'lara kadar zam yapılırken işçilerin memurların zamları %5'lerde kalıyorsa bu nasıl adalettir. Ben ABD bağımlı olduğumuz veya kafa tutmadığımız sürece süper güç falan olamayız sen ilk önce kendi kararlarını kendin alacak başına çuval geçirildi mi karşılığını vereceksin! K.Irağ'a girmek için ABD'den izin almayacaksın alırsan sen süper güç falan olamazsın! Rusya Gürcistan'a girerken ABD'den izin aldı mı işte süper güç olma yolu burada saklı! AKp'nin en çok şu verdiği sözü takip etmiştim bizde eşe dosta kıyak olmaz bizde rüşvet olmaz demişlerdi.En güzel örneği ben AKp başakan yardımcılığından istifa eden Şaban Dişli'nin aldığı rüşvet ile açıklayabilirim AKP yaptığı en güzel şey belkide özelleştirmek oldu belli kurumlarda belli bir hareketlenme oldu bunu gözden kaçıramaz kimse... Benim Başbakanım halkına askerler yatıyor ananı alda git diye kelimeler kullanmamlıdır! Kriz yok diyorsun ama esnaf şuan kan ağlıyor belki ticaretin içinde değilsi n piyasanın içinde değilsin bilmiyosun tvlerden seyrettiklerin sadece seni kandırır gerçek kriz dışarıda bir çok iş yeri işçileri çıkartmamak için ücretsiz izne çıkartıyor bir çok iş yeri iş yapamaz durumda bundan haberin var mıydı....
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Usta Yiğido
![]() Alıntı:
Türkiye asla tutsak değildir hiç olmadı ve olmazda Türkiye AB girmek zorundadır AB girmesi ile İnsan Temel Hak ve Özgürlükleri kazanmak zorundadır madem bizden öğrendiler avrupa şimdide biz onlardan öğrenmek zorundayız. Birlik olma fikrinize katılıyorum Yeraltı ve yer üstü kaynakları Türkiye çok iyi ve yerinde kullanmalı kullanmayada başladı bu hükümet zamanında Petrol yasası gibi Milli gelir artıyor milli gelir artması ülkemiz insanına yarıyor pazar sonrası halk yerden yiyecek topluyorsa suç bizim komşusu aç yatarken bizim tok yatmamaız lazım artık ve yiyecek toplamak medya çarpıtması inanmıyorum.Türkiye sosyal bir devlet halkını aç ve açıkta komaz Zamların savunulacak bir tarafı yoktur elbet sadece dogal gaz tüketen insanlarmı yaşıyor bu memlekette biz her ay 50 YTL yemek yapmak için tüp parası ödüyoruz yılda yapar 600 YTL ve yine yılda 1,600 YTL de ısınmaya veriyoruz dogal gaz la yemek yapan ve ısınan insanlar bizden daha az ödüyor. Maaş zammına gelince yeterli yaşanabilir bir maaş verilmesi kötü olmaz birde asgari ücretle geçinen insanları düşünelim. Süper güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz Kızılelma hedefimiz gerçekleşecek hiç bir ülkeden de emir almıyoruz almayızda Türkiye büyük bir devlettir ne ABD den ne AB ülkelerinden emir almaz bu bole biline kendimizi küçük görmeyelim. Evet askerlik yan gelip yatma yeri değil Asker bu ülke insanımızın hizmetkarıdır tabiki bu ülke insanımıza hizmet edecektir.Dagda teröristle savaşmayıp yan gelip yatacakmı Kutlu dogum haftasında ilköğretim çocokları ilahi okudu diye memleketi krize sokacaksın teröristle savaşmayacaksın yok öle Askerlik Yan gelip yatma yeri değil. Kadrolu provakatörler iş başında en son 10 Kasım da yapıldıgı gibi Başbakan ananı da al giti az söylemiş bile Hala kriz çığırtkanlığı yapılıyor insaf be ülkemizi zorlamı krize sokacaksınız bırakın zorla bu memlekete krizmi getireceksiniz.
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bu ülke kimleri sandığa gömmediki hemde bir daha çıkamamak üzere,
bir dönemin en büyük partisi olan, bir zamanlar ANAVATAN diye bir parti şu an nerede bir eser varmı? Köklü geçmişi olmayan böyle toplama oylar olarak toplayan partiler zamanı geldiğinde kardanadam gibi küçülerek erimeye mahkumdur, Elbetki güneş tekrar doğacak ilk bahar yaz gelecek, kardanadam dan eser kalmayacak, doğanın kanunu bu.
![]() |
#30 |
Usta Yiğido
![]() Sokaklarda işsiz gezen milyonlar yok bizim ülkede,atanmayı bekleyen yüzbinlerce öğretmenim yok,benim ülkemde ister vasıflı ol ister vasıfsız ol,hemen iş bulabiliyorsun.Bizim ülkemeizde insanlar çok müreffeh.
Onun için durmak yok,hedef 100 milyon!
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
PİYASALAR TEPKİLİ | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 14 | 11.12.2008 20:34 |
AFRİKADA 17 MİLYON AÇ | ABDULLAH DUMAN | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 10 | 14.10.2008 22:19 |
Türkiye'nin en zengin futbolcusu o | Kaptan-58 | Spor Haberleri- Sivas Amatör Takımları - Diğer Sporlar | 6 | 25.07.2008 19:04 |
Devlet, Hangi İle Ne Kadar Yatırım Yaptı? | FurkaN | Anasayfa Haberler | 1 | 18.02.2008 01:28 |
10 MİLYON YILLIK FOSİL | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 4 | 19.09.2007 20:13 |