|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz |
Anketimiz: Sizce dövme yaptırmak doğrumudur ? | |||
Bence yanlıştır, dövme yaptırmayı sevmiyorum, dövmem yok, dövme yaptırmam |
![]() ![]() ![]() ![]() |
93 | 56,36% |
Bence doğrudur, dövmem var, dövme yaptırmayı seviyorum, bence dövme yapana yakışır |
37 | 22,42% |
İlgilenmiyorum. |
35 | 21,21% |
Katılımcı sayısı: 165. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#21 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslıgenç Şuan
![]() Son Aktivite: 21.03.2016 00:42
Tecrübe Puanı: 889
![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Rahatsızda olmadım kendi adıma önemli değil ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaKaaN Şuan
![]() Son Aktivite: 02.05.2015 02:29
Tecrübe Puanı: 733
![]() |
![]() arkadaşım.sitede.takip.edip.se vdgim.arakadaşlarımdansin.ben. sana.dedimki.iyi.düşün..ben.ço k.şeyler.yaptım.dovmesinide.ya ptım.içkisinide.içtim.kumarını da.oynadım.karı.kız.aklına.ne. gelirse.sonunda.pişman.oldum.. ..diyorumki.sana.sonunda.pişma n.olacagin.hiç.birşeyi.yapma.. hayyatta..demeyeceklerin.arasi nda.keşke.Lafini.bulundur..Keş ke.yapmasaydim.etmeseydim.diye .bir.kelime.olmasin.hayatinda. benden.sana.soylenecekler.bu.k adar.rabbim.hakkında.hayırlısı nı.ihsaN.EYLESİN....
![]() |
#23 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslıgenç Şuan
![]() Son Aktivite: 21.03.2016 00:42
Tecrübe Puanı: 889
![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sevgim 58 Şuan
![]() Son Aktivite: 09.06.2015 01:53
Tecrübe Puanı: 1002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() bende yaptimak isterdim ama olmuyor malesef dinimice bir sacncasi oldugu icin ...............
![]() |
#25 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yiğidoturan Şuan
![]() Son Aktivite: 28.07.2014 13:58
Tecrübe Puanı: 1052
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() dövme dinimizce haram kılınmıştır din alimleri dövmenin olduğu yerin altına su geçmesini engellediği ve gusül abdestine mani olduğu için kesinlikle haramdır diyor
![]() |
#26 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() sivaslihakan Şuan
![]() Son Aktivite: 16.09.2015 22:16
Tecrübe Puanı: 743
![]() |
![]() eger elhamdülillah müslümaniz diyorsak bunun burada tartismasi bile olmamasi lazim dinimizin yasakladigi seyi nasil tartisabiliriz
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
![]() Son Aktivite: 15.04.2015 05:22
Tecrübe Puanı: 1193
![]() bende dinen yasak olmadığını duydum, zaten deri ile kas arasına konduğu için gusül abdestini engellemez, tam tersine geçici dövmeler derinin üzerinde olduğu için bırakın deri altına girmeyi üstünden bile tenin ıslanmasını engellediği için abdesti engeller diye duymuştum.
Birde Hakan gardaş erkeksen erkekliğini bileceksin demişsin, Yavuz Selim'de küpe takıyordu??? Saygılar...
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yiğidoturan Şuan
![]() Son Aktivite: 28.07.2014 13:58
Tecrübe Puanı: 1052
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Dövme yaptırmak dinen caiz mi?Dr. Jale Şimşek
“Buluğ çağına girmiş biri kız diğeri oğlan iki çocuğum var. Onlar çevrelerinden gördükleri dövme modasına özendiklerinden kendilerine dövme yaptırmak istiyorlar. Kızım omzuna oğlum da koluna çizdirecekmiş. Onları böyle düşünmek bile istemiyorum. Çünkü dövmeler eskiden beri midemi bulandırmıştır. Anlamıyorum çocuklarımı nasıl beğeniyorlar? Bir de özene bezene isteyerek canlarını yaktıracaklar! Büyüklerimiz dövmenin dinen haram olduğunu dövmeyle gusül abdestinin olmayacağını söylüyorlar. Gerçekten dövme dinen haram mı? Dövmesi olan vücut için gusül abdesti olmuyor mu?” Allah (cc) insana özel bir önem vererek onu en güzel biçimde azalarını son derece dengeli ve bir o kadar da âhenkli bir şekilde yaratmıştır. Güzel yaratılan insanın güzelliklerine güzellik katması için süslenmesine de izin verilmiştir. Yüce Allah Kur’ân-ı Kerîm’de şöyle buyurmuştur: “Allah’ın kulları için yarattığı süsü ve güzel rızıkları kim haram kıldı? De ki; onlar dünya hayatında özellikle kıyamet gününde mü’minlerindir” (el-A’râf 7/32). Bir sahâbe güzel giyinme hakkında Hz. Muhammed’ (sas) sorduğunda şu cevabı aldı: “Allah güzeldir güzelliği sever” (Müslim “Îmân” 147). Bu bilgilerden anlaşıldığı gibi insana güzel giyinmesi takı-ziynet takınması bedenini ve elbisesini süslemesi güzelliklerini koruması kendisini güzelleştirerek görünmesi helâl kılınmıştır. Ancak insanın yaratılışından gelen özellik ve şeklini değiştirmeyi yani fıtratı değiştirmeyi hedef alan müdahaleleri ve tasarrufları yasaklanmıştır. “Dövme” buna örnektir. Arapçada; “veşm” denilen dövme yaptırma yaratılışta vücutta olmayan bir şekli motifi resmi vücut derisine iğneyle bir tür kazıyarak hayat boyu kalacak şekilde işlenmesi demektir. Bu izahtan da anlaşıldığı gibi dövme ile insan vücuduna kalıcı olacak değişim müdahalesi yaparak hakkı olmayan bir tasarrufa kalkışmaktadır. Hilkatin (yaratış yaratılış) değiştirilmesinin yasak oluşu Kur’an’da şu âyetle açıklanmıştır: “Allah onu (şeytanı) lânetlemiş; o da: ‘Yemin ederim ki kullarından belli bir pay edineceğim’ demiştir. ‘Onları mutlaka saptıracağım muhakkak onları boş kuruntulara boğacağım kesinlikle onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını yaracaklar (putlar için nişanlayacaklar) şüphesiz onlara emredeceğim de Allah’ın yarattığını değiştirecekler’ (dedi). Kim Allah’ı bırakır da şeytanı dost edinirse elbette apaçık bir ziyana düşmüştür” (en- Nisâ 4/118119). Dövme yaptırma Hz. Muhammed (sas)’in hadislerinde de yer alarak yapılması şiddetle yasaklanıp lânetlenmiştir (Buhârî “Libâs 85-87; Müslim “Libâs” 119). İslâm bilginleri de vücuda bir estetik görünüm kazandırmak için yapılan dövme ve dağlamayı Allah’ın yarattığı şekil ve surette kalıcı değişiklikler meydana getirdiği için câiz görmemişlerdir. Şâfiîlerden bir grup âlim de dövme yapılan yerde biriken kanın necis pis olduğunu dövmenin ortadan kaldırılmasının vâcip olduğunu ifade eder. Dövme yapılmış bir vücuda gusül abdesti aldırılması anında gusül suyunun cildin yani vücudun üzerinden geçmesiyle ıslanma şartı yerine gelir. Çünkü dövme derinin üzerini kaplayan örtücü bir madde gibi örtmeyip deri altına yerleştiğinden gusül suyu için bir engel teşkil etmez. Fakat gusle engel değil diye yapılmış bir dövmenin kalabileceğini söylemek yukarıdaki bilgilere rağmen mümkün değildir. Bir hata sonucu yaptırılmış dövmenin mümkün olan en yakın zamanda silinmesi “vücut” adlı eserin tek sahibi olan Yüce Allah’ın hilkatine (yaratışına) duyulan saygının ve kulluğun gereğidir. Burada konuyla yakından ilgili olan “kulak deldirmek”ten de bahsetmek gerekir. Kız çocuklarının süslenmek için takındıkları küpelerini kulaklarına asabilmek için kulak memesinin delinmesini âlimler “süslenme hakkı” içinde değerlendirdiğinden câiz görülmüştür.
![]() |
#29 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gezgin_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 12.02.2024 07:14
Tecrübe Puanı: 661
![]() |
![]() gunahmı deılmı bılmem ama bende var sol kurek kemıgınde ay ve yıldız
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaKaaN Şuan
![]() Son Aktivite: 02.05.2015 02:29
Tecrübe Puanı: 733
![]() |
![]() Alıntı:
saygılar.......
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
SİZCE BEN DOMUZ ETİ YEMEDİM DİYEBİLİRMİSİNİZ ? | ommy | Serbest Kürsü | 13 | 24.01.2009 01:19 |
O 302 den sonra otobüs tarihihn en çok satan aracı sizce hangisidir???? | Kaptan-58 | Arşiv | 24 | 17.06.2008 11:15 |