![]() |
#321 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5471
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Beni Aşksız Bırakma Yangınlar alev alev her daim kalbimdesin Sen benim ah sen benim gurûb ihlalimdesin Sen özümde sen tenimde en masum halimdesin Yâr kalmadı şuurum beni şavksız bırakma Sana sende mecburum beni aşksız bırakma Sinemde gönül sızım aşkta sana muhtacım Gökte mavi yıldızım saçlarımdaki tacım Acıya meftun zaman sende kaldı ilacım Yâr kalmadı şuurum beni ışksız bırakma Sana sende mecburum beni aşksız bırakma Ümitlerim eserken aşkı senden ögrendim Bahtıma gün dogarken ah hayata direndim Saçlarım savrulurken tende kurudum sendim Yâr kalmadı şuurum beni şevksiz bırakma Sana sende mecburum beni aşksız bırakma Hüzün dolu geceler seni bana anlatır Ah solgundur heceler gözlerin aydınlatır Aşk gönülde nuş eyler dinlemez gönül hatır Yâr kalmadı şuurum beni meşksiz bırakma Sana sende mecburum beni aşksız bırakma....... Fatimâ Hümeyrâ Kavak [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Suskusunda gizliydi tutkusu dudaklarının Ellerim yaban kalmış kokusuna teninin Ellerim tüm hoyratlığını hayatın soluğunda boğdu Ve gün gözlerinde doğdu. Ah bu yalnızlığı yaşamın bir yanıma yaslanmış Yeni masallara öykünüyor Ah sesim uykularımda uzun koşulara bileniyor. Gece birkez daha gözlerime oturmuş Git diyorum gitmiyor. Ve söz efendisinin ellerinde, tutsak kelimelerim var, Cendereden geçmiş hayli yıpranmış nazik kelimelerim var. Ey; geceleri yorgan yapıp koynuma aldığım O muhteşem gizi hayatın Düşlerimde bilesin tahtın var… Oysa ki daha çok vardı sana… İşte en büyük yara; Sen hayallerimde bile henüz şekilleniyorken Ben yalınayak bile geçemiyordum düşlerinden. Sana çok vardı… Sana varmak için birçok toprak, birçok başak, birçok hayat kavrulmak gerekti. Ve ben bunu öğrenende yaş Kemal’e erdi. Ben sana örgütlerken bütün haylaz çocukluğumu sen gidiyordun. Neredesin bilemediğimden bildiğim en güzel yerdeydi hediyen… Önce aşk gelmeli bir yanıma sonra varlık kaygısı. Ama önce aşk! kucağında herbir pozisyonda mutluluk çığlığı. Dökülüvermeli eteklerinden usul usul Tagore’un. Bense bu sonu gelmez şiirleri yazarak dikkatini çekerim belki çocukluğumun. Göğsümde büyüyor sancılar. Daha da bir kanıyor daha da bir kanıyor. Koşun, koşun bu gecede yalnız bir el omuzuma dokunuyor. İşte o an ürpertisi aynanın, geçmişi karanlık o aynanın. Bildik dualardan sonra bilinmeyecekleri söylüyor dilim. Uzakların ritmiyle titriyor titriyor, dökülüyorum yalnızlığını bu şehrin ıslıklarına. Dudaklarım kupkuru. Birparça bayat ekmek var aklımda Bir de göğüslerinin doyuruculuğu… İlk aşkın hevesiyle öykünüyorken Kasım kasım kasılıyorken siyah beyaz cama Penceremin altında küçük bir tıkırtı keşke; hiç olmasa ama oluyor biliyorum Keşke kafama kadar çektiğim yorganım sana açılan ayaklarımı da saklasa Sana buncasına çıplak ve savunmasız yakalanmasak Ve dahi yüreğimle ben… Çıldırıyorum giderekten.geceleri ışığı açık bırakıyorum sen iyi geceler dileyip giderken…. Biliyorum halbuki arkamı dönsem sarılacağım bir ten. bilmediğim bilip te tekrar edemediğim niyeyse ayağım açıkta kalır- sus Allah aşkına sus. dışarıda kar var. peki ya üşüyenler..sus dedim ya üç kişilik bir bandovar odamın giriş kapısında siz de susun onlar da sussunlar. sade kar taneleri konuşsun ve hükmünü beyazın yazsın tüm aynalara. Ben de yazıyorum “biz buradaydık ve mutluyduk çokça” Sesin geliyor bu şehre. Şehir ayaklanıyor ıslık çalamamışlığıma inat dudaklar büzülüyor. Aşk dediğin; öyle birden gelip, gitmiyorki…........ [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Konu Kardelencicegi tarafından (23.03.2009 Saat 10:29 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2182
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Her gece rüyalarıma giriyorsan eğer
Demekki kalbim senin yoluna gider Sensiz hayatım ızdırap çeker Mutluluğu seninle paylaşmaya değer Yolunu gözlüyorsam her köşe başında Güzelliğini aramadım gözünda kaşında Nicedir aşık oldum bilmem kaç yaşında Hep düştüm yollara, koştum peşinde Sensiz olmaktan inan acım dinmedi Ruhum boş dolaştı bedenim inledi Aklıma geldikçe kalbim söyledi Bilki sevdiğim sensin tek sebebi Ahmet İdiz.....
![]() |
#323 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4532
![]() |
![]() yokluğuna çabuk alışırım hadi git
hayallerime kandığımda beri sendeyim bu ev viran viran bu oda şimdi masumca bir söz lazım bana zor hayalinle yaşamak hayli zor bir anda silemezsin alışkanlıklar var bir an düşün neler yitirdiğini yeniden başlamak ancak dilde kolay sen yoksun sevgilim güllerde mana mı var şu öten bülbül kuru bir emek ne olur gitme bütün sözlerin yalan dedim ya ayrılık dilde kolay aşk ya sen varken ya da yokken yine sürecek ya karanfil ya gül olup kapına gelecek umutsuzca yollarında bekleyecek adım adım seni hissedecek
![]() |
#324 |
Navigator
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Sen, rüzgarı koynuna alarak gitmiştin. Ben bir ömre sığdıramazken aşkı; Yeminlerini ıslak yağmurda kurutup Anılarımızı kibritsiz yakarak gitmiştin. Giderken söyleyemediğim , Tek bir cümle için yollara düştüm. Hep seni aradım ıssız köşelerde. Yağan yağmura kafa tutacak, Yalnızlığımı nefesimde yakacak, Cüretkâr bir yangın aradım durdum içimde... Son cümlemi söylemek için, Uçurumlara düştüm sisli gecelerde. Umutlarımı duvarlara çarpacak , Seni seven kalbimi yakacak oldum. Ama. Ateşi saklayan dağ gibi sustum. Karanlığı besleyen bir çığ gibi, Yutkundum içimde kanayan çığlıkları. Çünkü, ömür boyu susacak kadar Seviyordum seni. Rüzgar ince ince okşardı terli sırtımı. Fırtınalar ise usul usul ovardı kanayan yaramı. Sabrımı sınıyordu kanlı pusular. Belki de bu sabrım yetmeyecekti Sana kavuşmama... Pes etmedim yalnızlığına. Ve kaybolsam bir an yollarında; Tanıdık bir ayaz aradım durdum. Güneşe mevzilenmiş sabahın koynunda. Dizlerimin feri kalmadı karanlıklarında. Tükettim yollarında çocuksu düşlerimi. Son nefesimde söylüyorum artık. Sana ıslanmış birkaç cümleyi... Gökkuşağında yaşamak için, İliklerine kadar ıslanmak gerekirmiş.” Seni yaşamak, Her nefesine ölümü sığdırıp İki gülüşünle hayata bakabilmekmiş... [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Navigator
Sen olmasan Sen olmasan... Seni bir lâhza görmesem yâhut, Bilir misin ne olur? Semâ, güneş ebediyyen kapansa, belki vücud Bu leyl-i serd ile bir çâre-i teennüs arar, Ve bulur; Fakat o zulmete mümkün müdür alıştırmak Bütün güneşle, semâlarla beslenen rûhu, Bu rûh-ı mecrûhu?.. Sen olmasan... Seni bulmak hayâli olsa muhâl, Yaşar mıyım dersin? Söner ufûlüne bir lâhza kaail olsa hayâl; Soğur, donar, kırılır senden ayrılınca nazar Ne hazin Gelir hâyât o zaman hem vücûda hem rûha, Yaşar mıyız seni kaybetsek âh ben, kalbim, Bu kalb-i muztaribim? Sen olmasan... Bu samîmî bir îtirâf işte; Sen olmasan yaşayamam: Seninle rabıtamız hoş bir îtilâf işte; Fakat bu râbıta hâlî mi rûhu ezmekten?... Akşam Gurûba karşı düşündüm sükûn içinde bunu: Fenâ değil sevişip ağlamak, fakat heyhât, Bükâya değse hayat!.. Tevfik Fikret [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Bir vazgeçiş öyküsü bu ... Dinle! Sevdiğim ... Canını canıma kattığım senden, Uğrunda herşeyi hiç yapabileceğim senden , Vazgeçiyorum ... Cam kırıklarıyla dolu bir yolda, yalınayak yürümek gibi yokluğuna alışmak Tam acıya direniyorum derken , Batan her yeni parçayla sımsıkı sardığın o yaraların bir daha asla yaralanmam derken Tekrar tekrar kanaması gibi ... İnsanın canının acıması - yani ... Ne derin bir anlam bu, gerçekten bilene ... Canım acıyor- ........ Hiç aklımda yokken, tüm zihnimi zorlarken sadece sensiz anıları düşünmeye Sen dolu anlara gömülmek Ve medet ummak özlemime çare olsun diye dalgın bakışlarımda gördüklerimden Her nakaratta daha da perişan bir yenilgi demek ... Anlamların benliğime yükledigi gerçekler çok ağır artık ! Varlığımı zorlayan bu oyundan yoruldum ! Seni özlemekten .. Yokken varsaymaktan .. Esirin olmaktan .. Hayal etmekten .. Yasanmamış saymaktan .. Var gibi görmekten .. Yok gibi yaşamaktan .. Yoruldum !!! Öyle bir labirent ki bu, bilmeden kendimi içine hapsettiğim ,,, Bulduğum bütün çıkışlar sana yeniden başlamama sebep aslında .. Ve kalemi hiç kaldırmadan yerinden, başladığım tüm başlangıçlar artık sahte ! Tüm bu sahtelikler icinde , gerçek olduğuna inandığım sevgim vardı hep kar kalan yanıma ,, Artık o bile zararda!!! İskontolu bir taktik uyguladığım ,,, Ve Alış fiyatına satılık artık herşey hanemde ... Bir vazgeçiş öyküsü bu ... Dinle! Sevdiğim ... Yokken varettiğim , Olmayan varlığı ile kendimi büyülediğim , Haddinden abartılı önemsediğim , Büyüttükçe büyüklüğünden korktuğum bu sevginin sahibi senden ... Vazgeçiyorum ! Gerçek bildiğim hissettiğim için inandığım inandığım için doğru saydığım herşeyden .. Beni ben yapan duygularımdan .. Seni benim sayan bütün düşüncelerimden .. Bir çırpıda hemen ... Vazgeçiyorum !!! Öyle kendinden emin bir geçis ki bu , Tek bir zerre bile sen barındırmayan içine , İçimde öyle rahat, hiç tereddütsüz bir biçimde ! Zaman şimdiki zaman ... Ve Sen artık Benim geçmişte kalan yaram ...... Konu Kardelencicegi tarafından (25.03.2009 Saat 11:51 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Navigator
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Bir Tatli Gülümseme * Bir sevda türküsü çalar plaklar Al geceleri gözlerimden Gözlerini ver bana Al sevdaları yüreğimden Yüreğini ver bana Al buzulları gönlümden Erit sımsıcak ateşinde Çöz parangaları ellerimden. Bir tatlı gülümsemen yeterdi bana Bahar çiçekleri açıldı bir tanem Bahar çiçekleri Hadi tut ellerimi bırakma beni. İnat olsun mavilere yeşiller güzel Yüreğim denizlerde kaldı şimdi ağlar Sevgim uçurtmalarda bir kuş Uçar gider kara sevdalar Sen Güneş'in şığını görmedin Sevmedin bulutları hiç Ben ellerinin sıcaklığına hasrettim Durur düşünür ağlardım her gün. Bir tatlı gülümsemen yeterdi bana Bahar çiçekleri açıldı bir tanem Bahar çiçekleri Hadi tut ellerimi bırakma beni. Alinti. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Navigator
Bazı duygular vardır anlatılamaz, anlaşılır sadece. Sevenin sevdiğini bilmesi kadar, sevilen de anlar sevildiğini. Sevgi her zaman belirli kelimelerle söylenmez. Çoğu defa bir bakış yeter de artar bile… Yeryüzünde hiçbir kuvvet insanoğlunu sevme hakkından alıkoyamaz. Sevmek çoğu zaman var olmaktır. Sonunda bizi yok olmaya götürse bile. Ben şimdi varım ve seni sevmek hakkımı kullanıyorum. Sen bile buna karşı koyamazsın. Sana gelinceye kadar sonu gelmez bir arayıştı sevgilerim. Bir zaman başkalarında aradım seni, başka yüzlerde, başka ellerde aradım. Aldandım, fakat birgün seni bulmak ümidini kaybetmedim. Nasıl olsa gelecektin birgün. Ve işte geldin de! Bana tatmadığım hüzünleri tattırmaya, bilmediğim kederleri öğretmeye geldin. Acıdan yana ne kalmışsa yaşamadığım hepsini bir bir sen yaşatacaksın bana. Birgün yaşamanın gereksizliğini de senden öğreneceğim. Bu selin akışını hiçbirşey duduramaz artık. Ummadığım ve ummadığın bir anda çıktın karşıma. Coşkun ırmaklar gibi, amansız seller gibi geldin, mutlaka yıkarak ve benden birçok şeyleri beraberinde sürükleyerek gideceksin. İşte o zaman yoklukların en dayanılmazı ile karşı karşıya kalacağım. Ergeç gideceksin; beni anlayamadan, beni sevemeden gideceksin. Yalnız bir iç kırıklığı kalacak senden, tesellisiz bir hüzün kalacak. Yıllardır aradığım sendin ama sen gittikten sonra başkasını aramayacağım. Gelmeyecek bile olsan, ömrümün sonuna kadar arardım seni Ama geldin bir kere; ister bilerek gelmiş ol, ister bilmeden… Geldin ya! Şimdi herşey güzel seninle. Yürümenin, konuşmanın, nefes almanın bir başka anlamı var artık. Sen varsın ya, herşey bambaşka gözlerimde… Ümit Yaşar OĞUZCAN |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Navigator
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] SEVDA ŞARKISI... Bırak sevdiğini gönlün söylesin Kalbimin sesini duy bana yeter Gözlerin ne renk, şimdi nerdesin? Umurumda degil, uy bana yeter Cismini resmini istemem senden Yeni bir sayfa aç, koptuğu yerden Bir selâmın gelsin, ama yürekten Adımı kalbine koy bana yeter.. Ali SÖNMEZ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Navigator
Bir gün su oLup akarsan yüregime Bir damLa yagmur oL öyLe geL Önce sacLarimi okşa,sonra yüzümden eLLerime düş Bir gün su oLup akarsan yüregime Bir damLa yagmur oL GüLü$ün kadar cocuksu,gözLerin kadar parLak Bir gün cicek oLup acarsan yüregimde Bir kücük papatya oL önce Büyüsün sevdan yüregimde,sonra kokun sarsin bedenimi Bir gün cicek oLup acarsan yüregime Bir kücük papatya oL SacLarin kadar sen,tenin kadar beyaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Navigator
KARDELEN Boynunu bükme sen Kardelen, Aldırma rüzgar deli essin Bırak düşsün iki yaprağın yere, Sen içini ferah tut, O gelin başını yere eğme Eksiltme o çelikten iradeni, Onca kara kafa tutan O incecik belini eğme Sen haykırmadın mı dünyaya Nasıl ayakta durulacağını, Sen öğretmedin mi bize gururu, Sen göstermedin mi bize azmi, Varsın çalışsınlar seni ezmeye, Sen başını dik tut, Bir papatya gibi gülümse hep Üstüne birikmiş kara, Ağaçları deviren rüzgara inat, Sen hep yüreğini beyaz tut Kardelen, Boynunu bükme sen Kardelen........
![]() |
Konuyu Toplam 15 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 15 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
berat kandiliniz mübarek olsun.... | kronik | Özel Günler | 35 | 22.08.2008 00:41 |
NURUNUZ AYN OLSUN !!! … Aşk Olsun!!! | Esengül | Arşiv | 0 | 22.07.2008 16:11 |
SELAM OLSUN HEPİNİZE(şiir) | AKÇAMAGRALI58 | Şiirler | 2 | 27.06.2008 17:46 |
BABALAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN | Sabiha Serin | Özel Günler | 3 | 15.06.2008 17:41 |
Bayram Mesajları :) | arikarinkuchi | Özel Günler | 2 | 20.12.2007 18:09 |