16.04.2009, 12:09 | #331 |
Usta Yiğido
altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4532
|
Cevap: AŞK OLSUN
Hazan Sultan
"Beni bir gözleri ahu'ya zebun etti felek" Yavuz Sultan Selim Bilmiyorum. Uzaktan uzağa firkate neden mecburum. Kimse bilmesin. O leyla olamadı ama ben mecnunum. Halbuki onu buldum diye taşlara sürdüm yüzümü Kapandım soğuk mermerlere, Ona götürdüm gökyüzümü. Artık hangi yöne baksam, yüzüme gazellerin dökülür Leyla merhametsiz, lakin mecnunun tırnakları sökülür. Attım kendimi çöllere, sönmez yangınlardan geliyorum Haza zindanlar benim, görünmez giryanlardan geliyorum. Canımı öylesine yaktılar, ufkumdaki paslı bulutlar Ne zaman geleceksin bahtıma, ne zaman yaslı umutlar. Hazan Sultanmış adı... bendesiymiş kırgın bir mavinin, Yakmış bağrını ekimler, bir kasıma vurgun hercainin. Ağlamaktan bizar düştüm, eyy canımın canı leyl-ü neharım Hani benim ömrümün, nagehana karışmış zevk-ü baharım. Ki...Kanayan her yaramda ahu-zarımsın peymanelerde Ki... Zarı zarı döner, pare pare canım pervanelerde. Kendim öyle bahtsızım, ıssız zındanlarda dardayım dedim Ateşler yakmaz beni, ben ki.. fizanlarda hardayım dedim. Lakin duymadı sesimi. Gitti peşinden bir zemherinin Müptelası ben kaldım. Işık ışık çöl rengi gözlerinin. Alnıma düşen gölgesinden bildim, tanıdım cananımı... Kararttı simsiyah saçların, semalarda asumanımı. Vardım kırkikindilere... daha görmeden yirmi yaşımı. Diksin Ferhat ile Şirin, Kerem ile Aslı berzahlara taşımı. alıntı
16.04.2009, 12:30 | #332 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5471
|
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
AÇ KALBİNİ GİREYİM MEZARIM OLSUN Uzat ellerini, üzerine melekler gül koysun, Uzat güllerini, üzerine bülbüller konsun. Tak parmağına yüzüğümü, nişanım olsun, Gönder davetiyeni nikâhım olsun, Giy gelinliğini de gel, zifafım olsun, Aç kalbini gireyim, mezarım olsun. Mahir AÇIKSÖZ
16.04.2009, 12:59 | #333 |
Usta Yiğido
altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
|
KENDİNE GÜVEN
Yaratıldık dünyaya geldik, Dünyada yaşamaya başladık, Kendimize güzelliklerle sevdik, Yaşamımızda güzellikleri gördük.. Kendimizi hep güzelleştirelim, Başkasına karşı güven verelim, Güvenle umutları serelim, Yaşamı güzellikle güzelleştirelim… Kendimize kötülük yapmayalım, İyiliği kendimize şiar edinelim, Güven hanemizi güçlendirelim, Fenalık illetini kendimizi vermeyelim, En kötü şey fenalıktır bu dünyada, Kendimize olan güven var oldukça, Hayatı sıkı, sıkı sarıldığımız da, Güven duyguları artar yaşadıkça.. Kendimiz insan gibi yaşayalım, Güven duygusunu etrafımıza verelim Güvenimizle, diğerlerini güven verelim, Fenalıklardan artık uzak olalım… Kendine güzel olsa da güven ver, Sev ve sevgini karşındakine ver, Hayatında, yaşantında huzur ver, Yaratılanları ve kendine değer ver.. Güven duygumuzla sevelim, Diğerlerini de güven verelim, Sevelim ve saygılı olalım, Kendimizi ve herkesi sevelim..
20.04.2009, 15:37 | #334 |
Usta Yiğido
seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2182
|
AŞK OLSUN
Hiç uğruna feda edebilecek bir çok şeyin olduğunu düşündüğün bir sevdiğin oldu mu?... Hayatında zevk aldığın ortamları sevdiğin için terk edip, zevk alınabileceğin aslında o olduğunu hiç düşündün mü?... Bunu hiç denedin mi?... Aslında aşkın iki kişilik olduğunu ve de ne yalnız, nede ikiden fazla kişiyle yaşanamayacağını hissettin mi?... Yanında olduğun anlarda kalbinin hızla çarptığını, gövdenin kanatlanıp uçmaya çalıştığını, içinin içine sığmakta zorluklar çektiğini fark ettin mi? Üzdüğün veya üzüldüğün zaman bir dağın dinamitlenerek üstüne yıkılmasını yaşadın mı?... Gözlerinin içine baktığında yaşanmış tüm gri şeylerin bir anda mavilere, yeşillere yerini bıraktığını ve o gözlerin içinde kaybolabildiğini ve en önemlisi kaybolmuşken kurtulmak istememeyi yaşadın mı?... Ve onunla buluşmanın her defasında sanki ilk yarışına çıkacak tay gibi kıpır kıpır oldu mu yüreğin, bedenin ? Her dokunuşunda vücudundaki inanılmaz hislerin ve mutluluğun akıp bir nehir gibi ona doğru gittiğini gördün mü?... Yani yaşadın mı aşkı?... Yaşadın mı sevdayı?... Can cana, yürek yüreğe olabildin mi ?... Eğer ki evetse tüm hepsine cevabın şu anda bunları okurken bile vakit kaybediyorsun... Aşkın için ben bunları boşa yazmış olayım .... Varsın öle olsun... Git ve yanında ol onun... Bu hissettiklerin için yıllarca kendini grilikler içine gömen nice insan olduğunu hatırla... Üstüne toprak atıp bir daha silkelenemeyenleri düşün... Aşk acısını değil aşk mutluluğunu yaşa... Yaşa ve yaşat... İnsan ömründe belki sadece bir kez yaşanabilecek bu hisleri sakın erteleme... Unutma... Her şey ve herkes gelip geçicidir... Hayatta herkes sendeler , düşer ve kalkar... Ama hayatta yıkarsan vicdanın seni bırakmaz... Ve hayatta yıkılırsan eğer sürünmekten başka bir şey yapamazsın... Yıkılmadan ve yıkmadan yaşa aşkını... Sürüngen bir aşk olmasın seninkisi... Başı dik , onur duyduğun ve kendini bir değil iki hissettiğin bir aşk olsun... Kimseden ve kimseciklerden korkmadan sadece ve sadece mutluluk ve huzur için yaşadığın bir aşk olsun... Eğer bunları ertelersen sana AŞK OLSUN.... M. Serdar Cevizci
24.04.2009, 14:42 | #335 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
Aşk Olsun Hiç kimse beni böyle boynu bükük koymadı Hiç kimse bana senin yaptığını yapmadı Ne umdumsa senden umdum, bulamadım kahrolsun Terk ettin bak sonunda, hadi sana aşk olsun. Bırakıp da gideceğini hiç ummazdım, yanıldım Hangi kapıyı çaldımsa açmadılar kovuldum Yardım istedim ellerden gereksizdi sövüldüm Bırakıp da gittin beni hadi sana aşk olsun. Bu yaptığın doğru muydu, bilmem ben mi eğriydim Gittin gideli güzelim sensiz kaldım eridim İnan seni bulmak için ben her yolu denedim Bulamadım gittin işte, hadi sana aşk olsun. Gittin işte mutlu musun, ben ardında huzursuz Belki hala yaşıyordur, bense şimdi umutsuz Biliyorum döner dünya seninle de ve sensiz Yaşıyorum tek başıma hiç kimsesiz ve sensiz... Hamza Kilic |
06.05.2009, 11:01 | #336 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
SENiN iCiN BURADAYIM Içimde bir ümit var onun için burdayim, Belki gelirsin diye senin için burdayim Vakit çok geç olsa da gönlüm mahzun kalsa da, Yine ayni masada senin için burdayim Burada izlerin var Islanmis gözlerin var Verdigin sözlerin var Onun için burdayim Inan ki sensiz canim mutluluga düsmanim, Affet beni pismanim demek için burdayim Elini elime alip öylece bir an kalip, Sana son kez sarilip ölmek için burdayim...............
13.05.2009, 10:04 | #337 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Yüreğin bam telinde tın tın diye bir ses var, Senin için bu nağme, senin için güzel yar. Sensiz bir tehi yurttur, sensiz bir çöldür vatan, Sensiz bir beyabandır, ya da bir sahra bu can. Yalnızım sade senin sevgindir aşk mahşeri, Al götür uzaklara bu yaralı kemteri. Al götür ışığınla nice menziller aştır, Fırat ve Dicle gibi yataklarından taştır. Al götür bu yüreği resuller resulüne, Kainatın yağmuru ya da rânâ gülüne. Al götür bu yüreği Allah’a, yaratana, Bu yürek biliyorum artık emanet sana. Ey aşkın otağına kurulmuş gerçek sultan, Ey sevgisi bin yıldız sevdası bir Kehkeşan. Al götür işte kalbim al götür enginliğe, Ölü ise ne olur, Hakk’ta dirilsin yine. Gülensin baharından bir gül de ben olayım, Senin dalında açıp, yine sende solayım. Bir gün hatırlarsın sen, ismimi zikr edersin, Öteler ötesinde “bu da bizdendir” dersin. Dersin güzel mehpeyker, dersin ben de bilirim, Bu yüzden kalbim senin ey ayyüzlü sevgilim…
13.05.2009, 10:07 | #338 |
Usta Yiğido
sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
|
Desene
Haydi can güzelim gizleme artık, Seni yüreğimden attım desene, Sevdamız yerlerde yüreğim batık, Aşkı çok ucuza sattım desene. Aşka değer yoktur senin yanında, Bir yer ayırmadın bana canında, Bozukluk mu vardı asil kanında, Aşkı yad ellere kattım desene. Ayrılıklar böyle olmaz bilesin, İsterim yine de sen hep gülesin, Dilin sussa bile gönlün söylesin, Yerin ta dibine battım desene. Kalsaydın gönlümde, gözümde gözün, Yalan miydi bana verdiğin sözün, Yanıp kavrulmaz mı acıdan özün, Bende acıları tattım desene. Derdim bende saklı anlatmam dosta, Sen gittin gideli bu yürek yasta, Kalbim aşkla meşgul, bedenim hasta, Bende hasta olup yattım desene. Hasan Ilter
14.05.2009, 14:00 | #339 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
Aşk Tutulması
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Bir gece geldiler gönül evime, Sevgilim, dostları, yağmurlu iklim. Kime anlatılır bu sevda kime, Tutuldu yüreğim, tutuldu dilim. Hep gökte seyrettim güzel güneşi, O gece evimin içine doldu. Yoktu onun asırlarda bir eşi, Bütün fani mumlar bir anda soldu. Ben konuşmalıydım, derdim var idi, Ama aşkın zincir, prangaları, O bana baktı ve çok şeyler dedi, Tedavi etmişti tüm yaraları. Ben ona sevdamı anlatmalıydım, İşte buradaydı, sevgili hası. Dostlarına fasıl dinletmeliydim, Sözleri tüketti, aşk tutulması. Hala o geceyi hatırlıyorum, İçimde başlayan içimde biten. Asla sırra ait yapılmaz yorum, Bir vuslat gecesi gönlümde tüten. Alinti.
14.05.2009, 14:54 | #340 |
Usta Yiğido
seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2182
|
Ömrüm biter,ama sana olan sevgim bitmez,,
Dokuz yaşında aşık oldum ben sana, Yirmibir yıldır yanıyorum sevdana, Evliyim çocuğum var,boynum bükük olsada, Dermanım sende sadece ne olur anla, Bir gün bu ömrüm biter ama, Sana olan sevgim bitmez, Yanında olmasam dahi, Ruhum seni terketmez. Bir divane kul oldum sayende. Ateş gibi yanıyor yüreğim bu alemde. Eşimden,ailemden bu aşkı gizlesemde, Dayanamıyorum,dermsnım sadece sende, Birgün bu ömrüm biter ama, Sana olan sevgim bitmez. Yanında olmasam dahi, Ruhum seni terketmez. Garibim gözlerim dolu, Galiba geliyor artık bu yolun sonu, Allahım ya beni sevdiğime kavuştur. Ya da canımı al artık bizi buluştur. Öner; derki aşıklar kavuşsun artık, Yanmasın yüreklere sevenlere yazık. Ayrılıklar artık son bulsun, Hayat sadece sevginin,aşkın üzerine kurulsun
Stil | |
|
|