Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: Türkiye'de Şu anda Kriz Var mı?
Evet Kriz Var 84 63,16%
Hayır Yoktur 49 36,84%
Katılımcı sayısı: 133. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 24.12.2008, 15:13   #351
ofgurleyuk78
Usta Yiğido

ofgurleyuk78 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ofgurleyuk78 Şuan ofgurleyuk78 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.01.2010 17:58

Tecrübe Puanı: 756 ofgurleyuk78 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Ülkemizde Kriz Var Mı ?

Alıntı:
FurkaN Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bu ülkede kriz falan yoktur. Var diyen olursa yalan söyler. Dün gezdiğim yerlerde bütün mağazalar ağzına kadar dolu ve kasa önlerinde kuyruklar vardı. Hatta bir mağazada ki kuyruk kasanın etrafını iki kere dolanmıştı. Herkesin elinde en az iki poşet bu mu kriz.

Kriz sadece büyükbaşların hükümeti sıkıştırmak içn kullandııkları bir oyun. Yalandan işçi çıkarmalar, üretim durdurmalar vs. Amaç isteklerini yaptırabilmek. Filler tepindikçe ezilir çimenler.
Senin anladığın kriz işte bu kadar. Adamlar fabrika kapatıyor, üretimi durduruyor, işi yavaşlatıyor, sen hala mağazada yapılan alışverişi görüyorsun. Devlet memurunu kriz etkilemez(en az). Özel sektörde çalışanların allah yardımcısı olsun.
Alt 24.12.2008, 18:31   #352
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ordan öneride bulunuyor yaşadığı varki öneride bulunuyor bunlar bahane bahane bahane..
Sakıncası yoksa ne iş yaptığını, ve ayda ne kadar ücret aldığını merak ettim.
Alt 24.12.2008, 18:39   #353
kasparix
Usta Yiğido

kasparix - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kasparix Şuan kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 01.07.2011 17:53

Tecrübe Puanı: 726 kasparix FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

o bu işlerin gizli fedayisi...
kasparix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.12.2008, 18:40   #354
sevgim 58
Usta Yiğido

sevgim 58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sevgim 58 Şuan sevgim 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 09.06.2015 01:53

Tecrübe Puanı: 994 sevgim 58 ist ein wunderbarer Anblicksevgim 58 ist ein wunderbarer Anblicksevgim 58 ist ein wunderbarer Anblicksevgim 58 ist ein wunderbarer Anblicksevgim 58 ist ein wunderbarer Anblicksevgim 58 ist ein wunderbarer Anblicksevgim 58 ist ein wunderbarer Anblick

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
O slayt izlediysen tavsiyeler var onları yapabilirsiniz akrabalarınıza..
tamam bacim o slayti amcama bir göztereyim kezin hayati degisecek cok sagol bacim ........
Alt 29.12.2008, 04:17   #355
albina58
Usta Yiğido

albina58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

albina58 Şuan albina58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.08.2016 21:40

Tecrübe Puanı: 773 albina58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
albina58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Nihayet hükümette kabul etti,bu daha ne ki? denilmeye başlandı,mart sonundan itibaren ikinci dalga krizin geleceği,bundan dolayıda merkez bankası ile görüşmelere başlandığı,bazı tedbirler alınması gerektiği, bürokratlar arasında konuşulmaya başlanırken,resmi rakamlarca bir buçuk ay içerisinde 150 000 kişi işden çıkarılıp,birde resmi kayıtlara geçmeyen işden çıkarılmaların olduğu bu ortamda,DİE verilerine göre işsizlik oranı %10 larda olduğu bir ortamda.Sanayi üretimimizdeki ihracat rekoltemiz taban yapmış,ithalatımızdaki istikrardan zerre kadar gevşeme yok.İçeride,son altı yıl sonunda,toprak mohsülleri ürünlerimizde ana hasatımız arpa-çavdar daki üretim % 10 a geriledi,2008 tarım orman ve köyişleri bakanlığının verilerine göre 2009 yılında toprakdan ürün alamayacağız,nedeni ise toprağı zamanında Nadas'a bırakmamak,toprakla uğraşan çiftçilerimize,Toprağa tohum atmamak üzere dağıtılan paraların karşılığında ekim-dikim yapılmaması,mevsimsel olarak don ve benzeri olumsuzlar yaşanacak olması,halkımız ekmek yapmak için bile un-buğday bulamayacağını göstermektedir.Aynı şekilde hayvancılığımızda can çekişmektedir.Çiftçilikte olduğu gibi,yine hükümet eli ile dağıtılan hayvan paraları,köylüye geçici süre dağıtılan,aslen bence rüşvet niteliğindeki paralar,bugün hazıra alıştırılmış bir çiftçi-hayvancılıkla iştiğal köylümüzün yaratılması,normalde kriz'in küresel dengede sanal olması(Borsa-hisse senedi gibi) gerekirken,tarım toplumu olan ülkemde,dinamizmisi oluşturan kesiminde yok edilmesi ile ölme noktasına gelmiştir.

Bu durumda hakikaten kriz yoktur,medya-basın yoluyla halka empoze edilen,pembe diziler ile beslenen, sözüm ona AVM diye şakşakcılık yapılan,kültüre alıştırılan halkımda,gözü sadece o lüks alışveriş merkezlerine giden kodamanları görür.Onlaı görüp,onlar gibi yaşamayı ilke edinen elgördülük yaşam şekillerinde kriz yoktur.Krizin olmadığı-etkilemediği-teğet geçtiği % 15 lik bir kesim var.

Diğer tarafta,asgeri ücretle çalışan,işci-memur,dar gelirli,küçük esnaf,tarım ve çiftçilikle maruf % 85 lik halkım,işte bunları kriz vurmuştur.işci-memur ücretine zam alamzken,kullandığı tüketim mamulleri ortalama %30-35 bir yıl öncesine göre zam görmüştür,tüketimi arttığı halde,aldığı maaşdaki artış en fazla % 5 lerde kalmıştır.Köylüm,tarımla-hayvancılıkla uğraşan halkım,toprağa atmaya gübre,hayvanına vermeye küsbe almak için beş kuruş parası bulunmamaktadır.

Biz ne kadar yazsak,bunları anlatsakta,günü birlik şoven düşünün hakim olduğu,evinde sıcak yuvasında,benim için istemediğimi başkası için istemem-komşum aç yatarken ben tok yatamam- hadisleri ilede pekişen manteletimizde maalesef,tupa tapmanın olmadığı bir anlayışda sırf hükümet şakşakcılığı yapmak,gerçekleri görmemek için kör-salak rolü oynamak maalesef baştaki hükümetede,yazıları ile bunları görmezden gelen insanlarada yakışmamaktadır.

Şahsi olarak benim bunları yazmamdaki amaç,kriz beni en son noktada vuracak bir konumda olmama rağmen,bu site aracılığı hemde tarih vererek 2009 mart ayında krizin tavan yapacağını söyledim iki yıl evvelden,yazılarımlada sabittir,iddia ediyorum kriz beni vurmayacak olsada, milyonlarca halkımı vuracak açlığa mahkum edecek.İki yıl evvelden başlayarak anlatmamdaki amaç hükümet eli ile alınacak tedbirlerde ben zarar etsemde ülekm için,ülke halkım için iyi birşeyler yapılmasını istememden başka bir sebep yoktur.

Hükümetle benim işim olmaz,bu hükümet gider başka hükümet gelir,bu zenginlikler biter başka zenginler oluştururlar ama,arada eğitimsiz-cahil-aç-sefil-doğmadan ölüme mahkum edilmiş milyonlar halk,varolması gereken ülkem benim için daha önemlidir.
Gıda bulmak zorlaşıyor
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dar gelirlilerin gıda ürünlerine ulaşmasının giderek zorlaştığını belirterek, "gıdaya kolay ulaşmak krizin atlatılması için önem taşıyor" dedi.Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dar gelirlilerin gıda ürünlerine ulaşmasının giderek zorlaştığını belirterek, "gıdaya kolay ulaşmak krizin atlatılması için önem taşıyor" dedi.
Bayraktar, "Yaş Meyve ve Sebze" sektör raporuna ilişkin TZOB Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, yaşanan ekonomik krizin halkın alım gücünü önemli ölçüde etkilediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"İç ve dış talepte meydana gelen daralma sektörümüzü olumsuz etkilemektedir. Sorun sadece ekonomik değildir. Halkımızın sağlığı da tehdit altındadır. Dar gelirli insanlarımızın bu ürünlere ulaşması giderek zorlaşmaktadır. Kriz yaşanılan bir süreçte halkın ucuz gıdaya ulaşmasına kolaylık sağlamak gerekiyor. Otomotiv, beyaz eşya isteği ertelenebilir ama gıdaya kolay ulaşmak krizin atlatılması için önem taşıyor."

Enerji fiyatlarının yüksekliği nedeniyle, seralarda ancak dondan korunacak düzeyde ısıtma yapılabildiğini belirten Bayraktar, üretim maliyetlerinin düşürülmesi bakımından seralara da indirimli tarifeden elektrik verilmesi gerektiğini söyledi.

Üreticileri mağdur eden bir diğer konunun da girdi fiyatlarında yaşanan artış olduğuna işaret eden Bayraktar, en önemli maliyet unsurları olan elektrik fiyatının yüzde 50, gübre fiyatlarının ise yüzde 180'lere kadar arttığı bir ortamda üreticinin üretimini sürdürebileceği geliri elde edemediğini anlattı. Bayraktar, bu nedenle gübre kullanımının yüzde 30 azaldığını ifade etti.

Türkiye'de örtü altında yapılan sebze üretiminde kullanılan hibrid tohumların tamamına yakının İsrail, Hollanda, ABD ve Fransa'dan ithal edildiğini belirten Bayraktar, yerli tohumluk endüstrisinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Alt 29.12.2008, 04:20   #356
albina58
Usta Yiğido

albina58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

albina58 Şuan albina58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.08.2016 21:40

Tecrübe Puanı: 773 albina58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

1235 İşyeri Kapandı !
Pazartesi, 29 Aralık 2008
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

C.Ü de düzenlenen panelde çarpıcı açıklamalar yapıldı. 2007 yılında ilimiz genelinde 879 kişi sicil kaydını sildirirken bu sene 1235 kişi esnaflığı bıraktığı bilgisi verildi.

Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü tarafından panel düzenlendi.

Küresel Finans Kriz: Türkiye’ye ve Sivas’a olan etkileri ve çözüm önerileri konulu panele konuşmacı olarak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Demirkol, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Üyesi Nusret Şanlı, Maliye Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serdar Öztürk, Yrd. Doç. Dr. Meral Uzun ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yıldıran konuşmacı olarak katıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin oturum başkanlığını yapan Yrd. Doç. Dr. Serdar ÖZTÜRK, Küresel Finansal Kriz ve Türkiye’nin Makro Ekonomik Politikaları, krizlerin tarihsel sürecindeki gelişmeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ise Ekonomik krizler, Sivas Esnafının durumu ve geleceği konusuna değindi. Krizin Sivas esnafını da olumsuz etkilediğini ve esnafın çok mağdur olduğunu dile getiren Köksal,”Sivas esnafının içinde bulunduğu olumsuz şartları, ülke genelinde yaşanan ekonomik koşullardan ayırt etmemiz mümkün değildir. Yaşanan ekonomik krizlerin etkileri ilimizde de hissedilmektedir. Bunun en büyük göstergesi de kapanan işyeri sayısının hızla artmasıdır. 2007 yılında ilimiz genelinde 879 kişi sicil kaydını sildirirken bu sene 1235 kişi esnaflığı bırakmıştır. Bu rakamlardan da anlaşılacağı üzere ekonomik önlemler alınmaz ise kapanmaların önüne geçilemez” dedi.
Alt 29.12.2008, 17:39   #357
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 2174 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
ofgurleyuk78 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Merhaba Seva.. Herkese bir cevap yazıp duruyorsun. Merak ettim sen nerede yaşıyorsun.. Cevap verirsen sevinirim.
Sivas ilçe Şarkışlada
............

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 29.12.2008, 17:49   #358
seva
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 2174 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ben yardım yapılmasın demiyorum ki, devlet yatırım yapsın, iş sahası açsın, istihdamı artırsın diyorum, kömür dağıtacağına bu yatırımları yapsaydı, kömür yardımı yapmasını gerektirecek aile olmayacaktı, iş sahibi olacaktı. Tabii ki sosyal devlet bu tür yardımlar yapması gerekli, ama öyle oranda yapılmalıki kimse "Ne olsa kömür geliyor, bakliyat geliyor, hediye çekide veriyorlar niye çalışayım ki" diyecek boyuta getirilmemelidir ki Türkiye bu noktaya gelmiştir. Zaten çalışmak istesede iş bulamıyorlar o ayrı.
Bunun yanında Çılgın Türk kardeşim mevsimlik işçi bunlar diyorsun o yüzden mi işgal ediyor bu adamlar fabrikalarını, dün yine bir fabrikadan 400 kişi işten çıkartılmış, adamlar çıkmak istemiyor fabrikalarından polis zoruyla çıkartıldılar, hergün en az 400-500 kişi işten çıkartılıyor. Ayrıca ben işten çıkartılanları yazmadım sadece, nedenlerini de yazdım Mercedes, Good Year, Petkim dahil olmak üzere Türkiye'de Yüzlerce fabrika üretime ara verdi, mevsimlik olarak çıkartılmadılar yani, üretim durdu bu fabrikalarda. Neden? Çünkü kriz var ve talep yok adamda üretmiyor o yüzden üretmeyip işçiye maaş neden versin Ya iflas edip tamamen kapatıyor fabrikayı ya da bir süre ara veriyor ücretsiz izine gönderiyor çalışanlarını.
İnşaat sektöründe kriz yok diyen arkadaşım bilmiyorum nerde yapıyor bu işi ama ben İzmir'de 1 ay önce iflas ettim ve Sivas'a döndüm, krizin en büyüğü inşaat sektöründe var, Mayıs Haziran ayında aldığımız işler bizi iflas ettirdi, iş almasak boş dursak bundan iyiydi Demir fiyatlarındaki yükselmenin farkındasındır umarım inşaatçıysan, bütün inşaat sektörü kan ağlıyor.

Oradaki önerilerin çok yanlış olduğunu düşünmüyorum ancak uygulanabilirliği söz konusu mu? Çünkü bundan 2 sene önce uygulanması gereken önlemlerdi onlar, kredi kartı meselesi örneğin ben 1 yıl önce bir tanesini kestim attım daha bu ay son taksidi ödedim o karttan yaptığım bir alış verişin, bunları en geç 2 yıl önce yapacaktık sevgili arkadaşlar şimdi yapmanın faydası muhakkak ki vardır ama iş işten geçti, bize verdiler kartları borçlandırdılar, deli gibi harcamaya alıştırdılar, ceblerini doldurdular bizleri fakirleştirdiler, krizi patlattılar şimdi ayağını yorganına göre uzat tasarruf yap. Maliye bakanı Türk Malı kullanın diyor, Ben göremiyorum Türk Malı, sen sattın, özel sektör sattı yabancılara milli değerlerimizi, babalar gibi satarım kardeşim derken iyiydi, şimdi böyle ortada kalır, her yerde ayağınızı yorganınıza göre uzatın dersin.
Kömür dağıtmayınca gida dağıtmayınca yine dersiniz fakirlere sahip çıkmıyor bu devlet.

Hem devlet muhtaçlara yardım ediyor ihtiyacı olanlara yardım eediyor ihtiyacıı olmayan zaten almaz..

iş çok çok çok çok işini beğenmeyende az değil

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
Alt 29.12.2008, 17:50   #359
seva
Usta Yiğido

Alıntı:
sevgim 58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
tamam bacim o slayti amcama bir göztereyim kezin hayati degisecek cok sagol bacim ........
olur olur olur bal gibi olur olur olurrrrr

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
Alt 02.01.2009, 17:55   #360
çılgın_türk
Tecrübeli Yiğido

çılgın_türk - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

çılgın_türk Şuan çılgın_türk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.04.2012 19:32

Tecrübe Puanı: 656 çılgın_türk FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

kriz var diye diye krizi getireceksiniz yahu .....şşşşşşşş

çılgın_türk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 3 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 3 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil