Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Sivas' a Yatırımlar ve Şirketler > Sivas' ta Yatırım
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Sivas' ta Yatırım Sivasa Yatırım, Sivas Yatırım

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 16.02.2008, 00:08   #31
FurkaN
Editör

FurkaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

FurkaN Şuan FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 22:58

Tecrübe Puanı: 10 FurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: Sivas'ın 2008 Rotası

Alıntı:
yigiter187 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ne yani..dikimevini daha büyüğü için mi kapadık...

dmo yu DMO için mi kapadık..

hocam sen bugün bir laf dedin ya bana..." lobi"

bu kadar basit..vekillerimizi görsem tanımayacam artık o kadar unuttum..
Hocam dikimevini 80 kere açıkladım senin için 81 olsun 1982 de alınan bir karar zamanın Jandarma genel komutanı Sivaslı olduğu için uygulanmamış... Her zaman rafta duran bir karar bugün de icraata gecti...

DMO ise iş adamları ve esnafın isteği daha da önemlisi Sivas'taki devlet kurumlarının ihtiyacının azalması sebebiyle gitti...
Dilin süsü söz!"

...İMZALARDA SİYASİ SİMGELER YASAKTIR...

BeNi An, bEnİ aRa, AmA bEnSiZ yÜrÜ...
FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 16.02.2008, 23:09   #32
leblebi82
Usta Yiğido

leblebi82 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

leblebi82 Şuan leblebi82 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.02.2013 23:42

Tecrübe Puanı: 841 leblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart --->: Sivas'ın 2008 Rotası

Şimdi Dikimevi ile ilgili bir olaydan bahsedeyim. Dikimevi'nin kapatılması gündeme geldiğinde Tso'da bir toplantıya iştirak etmiştim. Konuyla ilgili yol haritası çizilirken ilimizin önde gelen isimlerinden birisi bir olay anlattı.

"Zamanında Dikimevi'nde çalışan bir adamın oğlu babası emekli olduktan sonra Dikimevi'ne girmiş. Yıllarca işyerinin kapatılması gündemde olduğu için devamlı sorunlarını annesiyle paylaşıyormuş. Bir gün çok ciddi bir şekilde annesine gelerek "Bu sefer gidiyoruz kesin olarak" demiş. Annesi de "Ben bu hikayeyi 20 yıl babandan dinledim, 20 yıl da senden dşnlerim" demiş.

Furkan'ın da dediği gibi bu olay memleketimizde böyle görülüyordu. Yıllarca kapanması gündemde idi. Ama birr türlü gerekenler yapılmadı. Şimdi benim bir iddiam var. Eğer kısa sürede Tüdemsaş için Modernizasyon çalışması ve köklü bir reform yapılmazsa (Şehir dışına çıkarılması gibi ) burasının da aynı akıbete uğrayacağını düşünüyorum. İnşallah yanılırım.
Alt 17.02.2008, 12:53   #33
leblebi82
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 841 leblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
berat.demir Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
bu konularda bilgisi olan var mı özellikle leblebi82 siz daha iyi takip ediyorsunuzdur.
ayrıca o iş adamını engelleyenler kimler yani işadamlarımı yoksa siyasiler mi
bilgi verierseniz seviniriz.
Konuyla ilgili bir gelişme var. Onu bekliyorum. Bazı komisyonlardan geçmesi bekleniyor. Engel olanlar meselesine gelince daha çok rakipler diyeyim. Tabi bunun içine siyaset de giriyor.
Alt 17.02.2008, 16:52   #34
subasi29
Yiğido

subasi29 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

subasi29 Şuan subasi29 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 12.01.2013 17:37

Tecrübe Puanı: 670 subasi29 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

hani vekil nerde adini bile bilmiyorum sahsen muhsin yazicioglunu taniyorum komsum gerisi nerde
subasi29 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 19.02.2008, 13:39   #35
leblebi82
Usta Yiğido

Toki için Gazi Lisesi arkasında Tuzlugöl mevkiinde Tuzlugöl Sağlık Ocağı'nın önündeki daha önce hastahane olarak düşünülen alan gündeme gelmiş. Geçen bölgeye gidip inceleme de yaptım. Gayet güzel bir yer. Oraların canlanmasını da sağlayabilir bu proje. Yalnız öğrendiğim kadarıyla o muhitte Gecekondu sayısı oldukça fazla. Ayrıca İmar kapsamına alınmamış yerler varmış. Bu gayrimenkul yatırımcıları için de ilginç olabilir. Çünkü Toki'nin gelmesiyle bölgedeki arsaların değeri artacaktır.
Alt 22.02.2008, 15:35   #36
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BOUN Şuan BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.12.2014 22:40

Tecrübe Puanı: 830 BOUN isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Geçen sene Sayın Abdüllatif Şener başbakan yardımcısı iken bakanlar kurulundan geçirilen Cumhuriyet Teknokent'in Sivaslıların gündeminden düşmemesi lazım.

Ankara'ya seçip gönderdiğimiz vekiller eğer yatmaktan usanıp, şu memlekete bi hayrımız dokunsun diye düşünecek olurlarsa lütfen Teknokent'i bi anımsasınlar. Belki ödenek vs çıkartmaları gerekebilir! Belki bir iki bakanla görüşmeleri gerekebilir.

Burdan sesleniyorum. Ey Osman Kılıç, Hamza Yerlikaya, Mustafa Açıkalın; şehrinize üç kuruşluk hayrınız dokunsun, bıkmadınız mı yan gelip yatmaktan, ya bu şehre hizmet edin ya da milletvekilliğinden istifa edin. Varlığınızla yokluğunuz arasında hiç bir fark yok, yani sizler yok gibisiniz. Yeter artık, yeter yeter yeter....
Alt 22.02.2008, 21:39   #37
leblebi82
Usta Yiğido

Alıntı:
BOUN Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Geçen sene Sayın Abdüllatif Şener başbakan yardımcısı iken bakanlar kurulundan geçirilen Cumhuriyet Teknokent'in Sivaslıların gündeminden düşmemesi lazım.

Ankara'ya seçip gönderdiğimiz vekiller eğer yatmaktan usanıp, şu memlekete bi hayrımız dokunsun diye düşünecek olurlarsa lütfen Teknokent'i bi anımsasınlar. Belki ödenek vs çıkartmaları gerekebilir! Belki bir iki bakanla görüşmeleri gerekebilir.
Teknokent yine gündemde. Fakat sadece bu kadar. Yapılan bir icraat yok. Sivas ile ilgili devamlı sorun belirleme toplantıları yapılıyor. Bu toplantılarda belirlenen öncelikli sorunlar listesinde Teknokent devamlı yer alıyor ama konuyla ilgili çalışma yapıldığına şahit olmadım.
Alt 24.02.2008, 09:26   #38
BOUN
Usta Yiğido

Alıntı:
leblebi82 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Teknokent yine gündemde. Fakat sadece bu kadar. Yapılan bir icraat yok. Sivas ile ilgili devamlı sorun belirleme toplantıları yapılıyor. Bu toplantılarda belirlenen öncelikli sorunlar listesinde Teknokent devamlı yer alıyor ama konuyla ilgili çalışma yapıldığına şahit olmadım.

Maalesef memleketimizin kaderi ve insanımızın yapısı bu, hep birşeyler gündeme alınır hep projeler yapılır ancak ne bir temel atma ne bir açılış...

Bu şehirde yerel idareci, bürokrat ve işadamlarının kendilerine Sayın Valimizi ve Sayın Osman Yıldırım'ı örnek almaları yeterli olur. Nasıl çalışılır nasıl memlekete hizmet edilir lütfen bu iki değerli insana bakın ve siz de çalışın beyler!...
Alt 24.02.2008, 11:28   #39
BOUN
Usta Yiğido

Şehrimizin, memleketimizin ve insanımızın rotası ne olmalıdır sorusuna cevap olabilecek bir yazıyı sizlerle paylaşmak istedim. Katılmadığınız noktalar olabilir, benim de katılmadığım noktalar var bu yazıda ancak özellikle son paragrafı dikkatle okuyalım ve enerjimizi nereye verelim hususunda fikir edinelim.

Milliyet'ten Güngör Uras'ın bugünki yazısı buyrun okuyunuz efendim:

İşsiz sayısı azalacak yerde artıyor. Halkın alım gücü azaldı, satışlar düştü... Tekstilciler ağlaşıyor. Konut satışları durdu. Ekonomide yavaşlama var. Büyüme hız kesti. Buna karşılık fiyatlar tırmanışa geçti... Bu sorunlar ortada dururken ve çözüm beklerken birdenbire ortaya türban sorunu çıktı. Diğer sorunlar unutuldu. Türbandan başka şey konuşulamaz oldu.
Türban kararının onayı beklenirken önceki gün Irak'a kara harekâtı başladı. Her şeyi unuttuk. Askerlerimizi düşünmeye başladık... Aaaa... O da nesi? Sabah askerlerimiz Irak'a girdi... Akşam Cumhurbaşkanı 11 gündür beklettiği türbanla ilgili Anayasa değişikliğini onayladı...
İnanılmaz bir şekilde, gökten (veya bilinmeyen bir yerlerden) sorun yağıyor... Halkımız bir yumruk yiyor... "Bu yumruk nereden geldi? Kim attı? Neden attı?" diyemeden ve o yumruğun acısı geçmeden bir yumruk daha... Bir yumruk daha... Böylece son yumruk öncekileri unutturuyor. Daha doğrusu unutturmuyor da öncekilerin acısından daha fazla acı verdiğinden sadece o yumruğun acısı duyulmaya başlanıyor.

Sorunlara sorun ekleniyor

Halkın suratında patlayan yumrukların arası biraz kesilir gibi olduğunda Başbakan ortamı germek, dikkatleri dağıtmak için bir konuşma yapıyor. Hadiii... Gene sinirler geriliyor.
Bu pazar yazısında sayın okuyucularıma bir hikâyeyi hatırlatayım: "Saf ve bakir Anadolu çocuğu Almanya'da otomobiliyle otoyolda ters şeride girmiş... Yanlışı fark etmeden ters şeritte yol alıyormuş. Yol polisi, trafik radyosundan hemen uyarı anonslarına başlamış: "Dikkat dikkat... Bir otomobil ters şeride girdi. Normal şeritte yol alanların üzerine doğru geliyor. Üzerinize doğru gelen otomobilden korunmak için dikkat ediniz..." Bizimkinin de radyosu açıkmış. Otomobilin radyosundan bu anonsu duyunca söylenmeye başlamış: "Nerede bir otomobil? Yüzlerce otomobil ters şeritte... Yüzlercesi üzerime doğru geliyor!"
Hikâyede olduğu gibi acaba biz ters bir yola mı girdik de yüzlerce sorun üzerimize doğru geliyor. Acaba bu tabloda bir yanlış yok mu?

Her şeyin başı üretim

Sorunlar yumağı arasında üretim unutulup gidiyor. Halbuki devletin gücü, halkın mutluluğu ve huzuru üretime bağlıdır. Üretim iş ve aş demektir. Üretim artarsa halkın da, devletin de geliri artar. Fakirlik güçsüzlük demektir. Fakir devlet güçlü olamaz. Fakir halk mutlu ve huzurlu olamaz.
Gelelim yazının en önemli bölümüne... Ben bunları yazıyorum ama... Ne yapalım ki hayat budur... Dün Türkiye'de her şey daha iyiydi de bugün mü bozuldu? Hangi günümüz sorunsuz ve huzurlu geçti? Ne dün mükemmeldi ne de yarın mükemmel olacak... Hayat böyle akıp gidecek...
Önemli olan, olabildiğince sorunlara çözüm getirmek. Olabildiğince sorunlara yeni sorunlar eklemekten kaçınmak. Ama öncelikle üretimi artırmak...
Ülkemizi ne en iyilerle karşılaştırarak mutsuz olmanın ne de en kötülerle karşılaştırarak avunmanın gereği var... Bizimkilere benzer sorunlarını çözenleri örnek alsak, yeni sorunlar yaratmaktan kaçınsak, üretimi artırmanın önemini anlasak ve de boş yere huzursuzluk yaratmasak ne iyi olacak.

guras@milliyet.com.tr
Alt 24.02.2008, 11:48   #40
BOUN
Usta Yiğido

Her şeyin başı üretim

Sorunlar yumağı arasında üretim unutulup gidiyor. Halbuki devletin gücü, halkın mutluluğu ve huzuru üretime bağlıdır. Üretim iş ve aş demektir. Üretim artarsa halkın da, devletin de geliri artar. Fakirlik güçsüzlük demektir. Fakir devlet güçlü olamaz. Fakir halk mutlu ve huzurlu olamaz.
Gelelim yazının en önemli bölümüne... Ben bunları yazıyorum ama... Ne yapalım ki hayat budur... Dün Türkiye'de her şey daha iyiydi de bugün mü bozuldu? Hangi günümüz sorunsuz ve huzurlu geçti? Ne dün mükemmeldi ne de yarın mükemmel olacak... Hayat böyle akıp gidecek...
Önemli olan, olabildiğince sorunlara çözüm getirmek. Olabildiğince sorunlara yeni sorunlar eklemekten kaçınmak. Ama öncelikle üretimi artırmak...
Ülkemizi ne en iyilerle karşılaştırarak mutsuz olmanın ne de en kötülerle karşılaştırarak avunmanın gereği var... Bizimkilere benzer sorunlarını çözenleri örnek alsak, yeni sorunlar yaratmaktan kaçınsak, üretimi artırmanın önemini anlasak ve de boş yere huzursuzluk yaratmasak ne iyi olacak.

Bu paragrafın ilimiz yerel yöneticilerine, işadamlarına, bürokratlarına yol göstermesi gerektiğine inanıyorum. Umarım neyin gerçek neyin hayal olduğu ayırtedilir ve şehrimizde acilen yapılması gereken üretime yönelik altyapı ve üstyapı çalışmaları bir an evvel hayata geçirilir.

Komşumuz Kayseri'nin fabrika sayısı bakımından 1000 li rakamları bulduğu; bizimle benzer teşviklerden yararlanan Aksaray ilinin 100 lü rakamları aştığı ve 2.Osb kurulması için faaliyete geçtiği bu dönemde, Sivasımızın eşrafı kendisini sorgulamalı: Neden hala 1.Osb fabrikalarla doldurulamadı, neden 10 yıldır kuruldu kurulacak denilerek bugünlere geldiğimiz 2.Osb'den hala ses seda yok? Neden, neden, neden?

İşi gücü market açıp kısa günün karı cebi doldurmak olan ve uzun vadeli düşünmeyip üretime değil tüketime ve vasıfsız inşaat işine talip olan memleketim zenginlerine ve onlara yol göstermesi gereken idarecilere sorulur!

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil