|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Hertelden Her Telden Muhabbet Burada |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#41 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslınet Şuan
![]() Son Aktivite: 02.03.2016 06:48
Tecrübe Puanı: 714
![]() |
![]() Alıntı:
Ben demokrasi aşığıyım. Birisi kalksa bana dese ki: "demokrasi en kötü yönetimdir" ben şimdi buna kışkırtma mı demeliyim? Ne yapmam lazım: Demokrasinin iyi taraflarını, var sa onun savunduğu sistemin kötü taraflarını saymalıyım. İşte hepsi bu.. Yeter ki kişisel sataşma olmasın. Shov falan nereden çıkarıyorsun? Fikir arzetmenin adı shov mu oluyor?
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı sivaslınet'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#42 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
Moderatörlerin bir görevi de, ilgili yazıları diğer ilgili olanlarla birleştirmektir. Özür olsun. Dün forumla ilgili yazı vardı. Ayıklayıp, onlarla birleştiriverin bir zahmet.
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sivaslınet'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#43 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mansur58 Şuan
![]() Son Aktivite: 29.07.2014 06:38
Tecrübe Puanı: 674
![]() |
![]() Alıntı:
Ayrıca 19 rakamı uğurlu bereketli veya kerametli gibi tamamen uydurma hurafe düşüncelere katılmıyorum . Bu tür şeyler batıl inançlardır. Hiç bir sayının veya eşyanın uğurlusu uğursuzu olmaz.
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖnceVatan_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 15.07.2012 09:54
Tecrübe Puanı: 977
![]() ![]() |
![]() İlk olarak 19'ların sırrını rahmetli Cenk Koray gündeme taşımıştı.
Atatürk'ün yaşamında 19 rakamının çok önemli bir yeri var. İster tesadüf deyin ister mucize 19'lar Ata'nın yaşamında bir sır perdesi yaratıyor. İşte o 19'lar: 19. yüzyılın bitimine 19 yıl kala doğdu... 19 yaşında Harbiye'ye girdi... 19 Aralık'ta Yıldız Sarayı'na çağrıldı... Harp Akademisindeki sicilinin rakamları toplandığında 19 ediyor... Çanakkale Savaşı'nı kazanılmasında sağlayan, 19. Fırka'yı kuruyor ve komuta ediyor... 19 Mayıs'ta Miralay oluyor... Çanakkale'de düşmanı 19 Mayıs'a kadar oyalıyor... Samsun'a 19 Mayıs 1919'da çıkıyor... Kurtuluş Savaşı'nın başlangıç tarihi olan bu günde tam 3 tane 19 rakamı var. Samsun'a çıktığı Bandırma vapurunda ise yine 19 yolcu var... Meclis'te Milli Mücadeleye fiili olarak başlanmasının tarihi de yine üç tane 19'lu bir tarih... 19 Kasım 1919... Milletin iradesini Meclis'e devretme kararını 19 Mart'ta alıyor... Mareşal rütbesinine 19 Eylül'de kavuşuyor... Mustafa Kemal Atatürk 19 harften oluşuyor... "Ne mutlu Türküm diyene" sözü de 19 harfli bir söz... 19'un iki katı olan 38 yılında ölüyor... Öldüğünde yaşı 19'ün üç katı olan 57... "Türk milletinin kaderine, 1919-1938 arası tam 19 yıl hakim oluyor..." Her şey ortada mantığına yatan kabul eder yatmayan etmez. Kimsenin, kimseye neden böyle düşünüyosun diye aşağılama hor görme gibi bir lüksü olamaz! |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#46 | |||
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
Mesela kalksa da bir yazar bana/bize "demokrasi yanlısı aptallar" diye hitap etse, bu bana küfür gelip işi bel altı vurmaya dönüştürmemeliyim. Ya "kötü söz sahibinindir" yada "tamamen yanlış düşünüyor, kin nefret kusuyor" diyip geçmek lazım. Veya onun sevyesine düşmeden sadece teknik olarak fikri tezini çürütmek lazım. "DOĞRU"su bu. İkinci paragrafını bunun için örnek aldım. Hem hemfikiriz, hem de işte üslup bu olmalı derim. Bu konuda dün dostumun birisi bana ÖM atmış. Değerli bulduğım için paylaşmak istedim. Tüm hepimize örnek bir yazı. Alıntı:
Alıntı:
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sivaslınet'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#47 | |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Yazacağınız bir kaç cümleyle ne insanları değiştirebilrisiniz nede ötekileştirebilrisniz. İlgimizi çeken konu olur yazarız veya yazmayız illada yazmak durumunda da değiliz..! Konuları kişiselleştirmeyelim. Burada her görüşe her kişiye saygı ve hoşgörü ile yaklaşmak durumundayız. Çok renklilikte böyle olur zaten. Herkes aynı şeyi düşünüyor olsa aslında hiç birşey düşünülmüyor olunur. Burada geye kavgacı bir ortam görüntüsü vermek değil. Sitemiz Dünyanın heryerinden takip edilmekte, gelenler açısından bu tür şeyler pekte hoş karşılanmaz. Hepimizin bir ortak noktası var Sivas'lı olmak burada gaye birlik beraberlik içerisnde medenice konuları işleyerek konuma uygun tartışarak faydalı bir şeyler elde etmek. Sivas'ımızı hakettiği konuma kavuşturmak, enerjimizi bu yönde harcayalım lütfen..! Herkese iyi forumlar, sevgi ve saygı ile...
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#48 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mansur58 Şuan
![]() Son Aktivite: 29.07.2014 06:38
Tecrübe Puanı: 674
![]() |
![]() Kardeşim konun uzayıp gitmesini istemem.
Söylenecek ne varsa söylendi sanırım. Burada bizim en önemli ortak paydamız Sivasli olmaktır. Sivaslıların içerisinde her düşünceden insan varsa o halde bir konu açarken azami dikkat gösterip başkalarını rencide edici veya hakaratamiz içerik taşıyan paylaşımlardan kaçınmak lazımdır. Hakaret olmadan rencide etmeden ben böyle düşünüyorum benim düşüncem budur şeklindeki yazılar her zaman saygı görür. Ben bu siteye daha önce de girip çıkıyordum yeni değilim ve son zamanlarda yaşanan tartışmalar da yoktu herkes kendince güzel şeyler paylaşarak katkılar yapıyordu. Ama ne zaman ki bir arkadaşımız hocaların, hocalığına, sakalına, sarığına hakaret eden ve alaya alan köşe yazarının yazısını ekledi işte o zaman na hoş tartışmalrın fitili ateşlenmiş oldu. O konu da bu paylaşımı yapan arkadaşıma medenice şunu yazdım. Arkadaşım siz bu şekilde başkalarının manevi değerlerine alaycı ve hakaratamiz yazılar paylaşıyorsunuz. Tasvip etmiyorum ama ben de kalksam falan tarikatın şeyhine veya alevilerin dedesine veya bir papaza, hahama aynı uslupta yazılar yazsam iyimi olur ? şeklinde hatırlatma da bulundum. O arkadaşımın bana verdiği cevap şu oldu: Ben gerçekleri paylaşıyorum gerçekler sizi rahatsız ediyorsa o sizin sorununuz yapacak bir şey yoktur. O zaman karşı tarafın da yazacaklarına zemin hazırlamış olursunuz. Buna katlanmanız gerekecektir. Son sözüm; kendi ideoljilerimizi değil, hakaret içerikli köşe yazılarını değil daha çok Sivas'ı ve Sivaslıyı esas alarak hareket ettiğimizde sorun kalmaz. Sen bana saygı göster ben de sana saygı göstereyeim mantığıyla hareket etmek dileğiyle. Benim için konu kapanmıştır Kalın sağlıcakla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar mansur58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#49 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alibaba58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.06.2013 13:44
Tecrübe Puanı: 949
![]() ![]() |
![]() Mansur Bey eğer bir konuya kızmışsanız bunu fikirlerinizi üslubuyla paylaşarak çözebilirdiniz ama siz kişisel saldırıyı tercih ettiniz ve öfkenizi her konuda aynı şeyi yaparak (kişisel saldırı) devam ettirdiniz. Umarım bundan sonra herkes birbirinin düşüncesine saygılı olur ve daha nice yıllar güzel paylaşımlarla birlikte oluruz.
Ayrıca benim 19 gitti ama olsun önemli olan forumun güzelleşmesi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Alibaba58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 3 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 3 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
-AHMED ARVASİ- | Abdurrahman 58 | Serbest Kürsü | 60 | 01.03.2010 10:38 |
DUALARIN SIRRI | sevdagülü | Dualar | 3 | 29.05.2009 14:03 |
TÜRK USULÜ BAŞARININ SIRRI | fertelliyim | Serbest Kürsü | 5 | 12.05.2009 13:26 |
AŞKIN SIRRI | Esengül | Arşiv | 0 | 13.02.2008 21:38 |
MUTLULUĞUN SIRRI | altuntas58 | Arşiv | 10 | 21.10.2007 00:26 |