Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 10.06.2009, 22:46   #51
$arki$Laliim.58
Tecrübeli Yiğido

$arki$Laliim.58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

$arki$Laliim.58 Şuan $arki$Laliim.58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.10.2009 21:19

Tecrübe Puanı: 662 $arki$Laliim.58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Suudi Arabistan'da kadına sinema bile yasak!

Selamun Aleykum...
ilk olarak konu basligina yorum yapacak olursam ISLAM dini hic bi sekilde kadinin haklarini kisitlamaz.. ha Arabistanda veya Iranda boyle sacma sapan yasaklar konulur o ayri meseledir.. ozaman bu insanlarin Islami nasil ve ne yonde algiladigi tartisilir.. birileri arap hayranlari falan diye sacmalamiss.. ne demek bu arap hayranligi yaw bi anlasam.. ISLAM'i yasamaya calismak Araplara ozenmekmi oluyo .. KURAN-I KERIM yanlizca Peygamber efendimiz'in (sav) yasamis oldugu zamana icin inmedi bunu unutmayalim...

Betüs58 baciminda yazisini okudum,, ve onunla ayni kaderi paylasiyorum.. bende suan 17 yasindayim ve dogma buyume Danimarkadayim,, suan düz lise 2. senemi bitirdim hayirlisiyla.. BA$IMI 8 YASIMDAYKEN KAPADIM ve bugune kadar hic sorun yasamadim egitim surecinde.. ama bilindigi gibi Türkiyemizde öyle degil.. ben burada özel Siyer & Kuran dersleri alabiliyoken, benim vatanimda Imam Hatip Liseleri tepki görüyo bazii kesimler tarafindan.. .. üniversitelere basörtüsüyle giremeyenler kizlarimiz ne yapsin ? bazilari tarafindan basörtusu gereksiz bi nedenle siyasal simge olarak adlandirildi,, ama eminimki kendileride bunun bi sacmalik oldugunun farkindadir.. ÖZGÜRLUK VARKEN HIC KIMSE ZORLA BA$INI KAPATMAZ, dinimizdede böyledir zaten.. o yüzden birakalim bu gereksiz seyleride ALLAH RIZASI icin basini örten kizlarin önünü acalim.. sadece onlar degil,, kimin, hangi toplumun haklari elinden alindiysa onlar geri verilsin,,

Selam ve dua ile

Alıntı:
Ertugrul Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sorun birazda sizin bu yaklaşımınızdan kaynaklanıyor, herkes derdini, sorununu öne çıkartıyor. Size göre başörtü serbest bırakıldığında demokratik olururuz, bir başkasına göre ana dilde eğitim hakkı verildiğinde, bir başkası içinse bunlar omadığında ve hatta daha katılaştığında demokratik oluruz. Oysa çözüm kendi özgürlüğünüz kadar karşındakininde özgürlüğünü isteme hatta karşındakinin özgürlüğünün kendi özgürlüğünün garantisi bilmede ...
herkes kendi derdini tabiiki one cikartir,, sahsen benim bundan bi rahatsizligim yok olmazda,, özgürlük konusuna gelince söyle demissiniz
"Oysa çözüm kendi özgürlüğünüz kadar karşındakininde özgürlüğünü isteme[..]" .. evet tabiiki öyle , fakat bugun benim gibi basortusuyle üniversitelere girmeye calisan kizlarin karsisinda duran kesimler, her sekilde istedikleri gibi giyinip kusanip üni'lere giriyolar, ve buna kimse karismiyo,, daha orta okula giden kizlar mini eteklerini katlayip iyice kisaltirken sorun olmuyo,, ama basini orten kizlar oldugunda bi tehdit olarak algilaniyo,, yani sorun bizde degil aslinda,, karsi tarafta birde onlar bizi anlamaya calissalar

Konu $arki$Laliim.58 tarafından (10.06.2009 Saat 22:51 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
$arki$Laliim.58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 10.06.2009, 23:06   #52
$arki$Laliim.58
Tecrübeli Yiğido

$arki$Laliim.58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

$arki$Laliim.58 Şuan $arki$Laliim.58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.10.2009 21:19

Tecrübe Puanı: 662 $arki$Laliim.58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: İlk türbanlı vekil Hıristiyan Demokratlar'dan

Alıntı:
HARBİKIZ Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Türbanı ile hıristiyan demokrat partiye seçilen türbanlı bayan.Hani türban, müslüman geleneği takılan nesne idi.
Yazayımda öğrensin.Türban rahibelerin kafalarına taktığı örtüdür.Türban fransızca kelimedir.
Şimdi soruyorum.Bu bayanın durumu hangi katagoriye giriyor.Müslüman türbanlımı,hıristiyan türbanlımı?
bu ne sacmaliik,, Basortusu gelenek degil Allah'in emridir,,, kaldiki musluman gelenegi derseniz basini ortmeyen insanlarada ha$aa münafik demis gibi olursunuz.. kaldiki basortusuyle istedigi partiye girer ? neden zorunuza gitti anlamis degilim,, ister hristiyan demokrat ister yahudi demokrat vs vs.. baskalari inanclarimiza saygi duyuyor ve bizleri kabul ediyosa buna pozitif bi sekilde bakilmali,, en azindan bizim ulkemizde oldugu gibi yuzlerce insanin icinde bir bayana " bu kadina haddini bildirin " demiyolar,, iste onlarinda farki BU,, Ne kadarda ayni dini inanclari tasimasakta, egitimde geldigin noktaya bakip seni kabullenebiliyolar,, bunu ben bizzat yasiyorum hristiyan bir ulkede yasayan biri olarak..
BIZLERDENDE BAZILARI BUNU KABULLENSE HIC FENA OLMAZ HANI

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Belçika parlementosu ve başörtüsü serbest
T.B.M.M ve başörtüsü yasak.
Acaba Belçika mı hristiyan değil Türkiye mi müslüman değil ?

ISTE BUDUR ,,, ALLAH RAZI OLSUN

Konu $arki$Laliim.58 tarafından (10.06.2009 Saat 23:07 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
$arki$Laliim.58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 10.06.2009, 23:52   #53
HaKaaN
Usta Yiğido

HaKaaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HaKaaN Şuan HaKaaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.05.2015 01:29

Tecrübe Puanı: 780 HaKaaN BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Atatürk'e saygı duymak sadece sözle olmuyor malesef. Ona saygı duymak, çizdiği yolda, gösterdiği hedefte yürümekle olur. Atatürk'ün ilkelerine uymak onun arkasına sığınmak olarak görüyorsan evet haklısın. Ama sözde hem Atatürk'çü görünüp tam tam tersi icraat yapanlarada sahtekar denir bence.(bazı kesimler için)
Arabistan'da başı açık bir öğrenci üniversiteye gidebiliyormu? Gidemez, Kadın hep ikinci plandadır, orada özgürlüğün "Ö" sünü bulamazsınız.
Türkiye modeli onlarında özlemle beklediği bir yöentim şeklidir.
peki senin arabistandan farkın nerde burda????? arabistanda başi acik ogrenci okula gıdemıyor turkıyede başi kapali ogrenci arasında fark varmi sizce????

ÖLüMüDe ÖLDüReN RaBBe...SeCDeLeR OLSuN.....
HaKaaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.06.2009, 00:15   #54
HaKaaN
Usta Yiğido

HaKaaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HaKaaN Şuan HaKaaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.05.2015 01:29

Tecrübe Puanı: 780 HaKaaN BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
HARBİKIZ Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Türbanı ile hıristiyan demokrat partiye seçilen türbanlı bayan.Hani türban, müslüman geleneği takılan nesne idi.
Yazayımda öğrensin.Türban rahibelerin kafalarına taktığı örtüdür.Türban fransızca kelimedir.
Şimdi soruyorum.Bu bayanın durumu hangi katagoriye giriyor.Müslüman türbanlımı,hıristiyan türbanlımı?
arkadaşım nedir bu turbanın verdıgı zarar bırde onun hakkında konu açında turban karşıtları zararlarını yazssınlar bilelim neler zararları?????

ÖLüMüDe ÖLDüReN RaBBe...SeCDeLeR OLSuN.....
HaKaaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.06.2009, 00:22   #55
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
HaKaaN Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
arkadaşım nedir bu turbanın verdıgı zarar bırde onun hakkında konu açında turban karşıtları zararlarını yazssınlar bilelim neler zararları?????
Uzaya füze gönderiyoruz Başörtüsüne takılıyor gitmiyor
Alt 11.06.2009, 00:35   #56
qio
Usta Yiğido

qio - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

qio Şuan qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.04.2012 22:41

Tecrübe Puanı: 1026 qio FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Başörtüsü , türban vbz kişisel olarak problem ettiğim bir konu değil. Yalnız devlet'in yönetilme biçiminde sakınca oluşturabilir. Bizim gibi çok etnikli cumhuriyetlerde ayrımcılığa sebebiyet verip demokrasiye gölge düşürebilir. Müslümanlar müslüman olamayanlar diye ayrılmalara sebebiyet verebilir.
qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.06.2009, 00:48   #57
Ertugrul
Genel Koordinatör

Ertugrul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ertugrul Şuan Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.01.2013 13:22

Tecrübe Puanı: 10 Ertugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:
$arki$Laliim.58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Alıntı:
Ertugrul Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sorun birazda sizin bu yaklaşımınızdan kaynaklanıyor, herkes derdini, sorununu öne çıkartıyor. Size göre başörtü serbest bırakıldığında demokratik olururuz, bir başkasına göre ana dilde eğitim hakkı verildiğinde, bir başkası içinse bunlar omadığında ve hatta daha katılaştığında demokratik oluruz. Oysa çözüm kendi özgürlüğünüz kadar karşındakininde özgürlüğünü isteme hatta karşındakinin özgürlüğünün kendi özgürlüğünün garantisi bilmede ...
herkes kendi derdini tabiiki one cikartir,, sahsen benim bundan bi rahatsizligim yok olmazda,, özgürlük konusuna gelince söyle demissiniz
"Oysa çözüm kendi özgürlüğünüz kadar karşındakininde özgürlüğünü isteme[..]" .. evet tabiiki öyle , fakat bugun benim gibi basortusuyle üniversitelere girmeye calisan kizlarin karsisinda duran kesimler, her sekilde istedikleri gibi giyinip kusanip üni'lere giriyolar, ve buna kimse karismiyo,, daha orta okula giden kizlar mini eteklerini katlayip iyice kisaltirken sorun olmuyo,, ama basini orten kizlar oldugunda bi tehdit olarak algilaniyo,, yani sorun bizde degil aslinda,, karsi tarafta birde onlar bizi anlamaya calissalar
Dert söyletir buna bir şey dediğim yok ki bende Başörtüsü yasağından yana değilim, lakin sorun Biz ve Karşı taraf cepheleşmesinin körüklenmesi ile çözülmeyecektir. Bu Allah'ın emri desenizde, kültürel veya siyasi bir olgu desenizde fark etmiyor. Sorun temelde özgürlük meselesidir. Bu yüzden yaşam tarzının politik erk tarafından biçimlendirilmesine topyekün karşı çıkılmalı. Sizlerin bu gün Üniversiteye gidememeniz beni ne kadar derinden üzüyorsa, yukardaki yazınızda katlettiğiniz Türkçe de bir o kadar üzüyor. Sorunlar üretilen bakış açısı ile çözülemiyeceğine göre farklı bir pencere açmak zorundayız. Biz ve onlar bakış açısı ile bu ve benzeri sorunlar çözülemez çünkü sorun tamda buradan üremiştir. Birileri çıkmış jakobien bir bakış açısı ile bu devleti biz kurduk, biz yönetiriz demişler ve milletin değerleri ile çatışmışlardır. Sizde bu gün bu toplulukla tersten aynı pencereye bakıyorsunuz buradan çıkış sağlayamazsınız. Bu aynı zamanda Kurani bir açılımdır. Başkasının hakkı ve özgürlüğü için kendi hakkından fedakarlık edebilmek büyük yürekler ister ve kazanan hep büyük yüreklerdir.

Ertuğrul Özdemir

Kötülere Acımak İyilere Zulümdür !
Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.06.2009, 01:32   #58
qio
Usta Yiğido

qio - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

qio Şuan qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.04.2012 22:41

Tecrübe Puanı: 1026 qio FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
HaKaaN Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
turkıyede herşey serbest ....fakat bir ogrenci okulda namaz kılsa kıyameti koparıyolar.burası islam ulkesimi...ben neden subay olamadım neden askeriyeye gıremedım annemin başortusu yuzunden babamın sakalı yuzunden bumu cumhurıyet rejimi bunuda kapak yapın ....
Prd ama ben izmir gibi yerde yüksek okulu tamamladım namazımızıda kıldık cemaat'te yaptık o yasaklarada medeniyet başkenti statüsündeki İzmir'de rastlamadık. Tsk kurallarında sünnetsizlerde rütbeli olamıyor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Buda cumhuriyet rejimi karşıtlarına kapak olsun.
qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.06.2009, 01:37   #59
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1484 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
club7house Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Prd ama ben izmir gibi yerde yüksek okulu tamamladım namazımızıda kıldık cemaat'te yaptık o yasaklarada medeniyet başkenti statüsündeki İzmir'de rastlamadık. Tsk kurallarında sünnetsizlerde rütbeli olamıyor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Buda cumhuriyet rejimi karşıtlarına kapak olsun.
imza M.YILDIRIM................
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.06.2009, 02:24   #60
betüs58
Usta Yiğido

betüs58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

betüs58 Şuan betüs58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.02.2010 21:07

Tecrübe Puanı: 863 betüs58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Arabistan ve Belçika Farkı

eee yuhh yhanii eger basörtüümm yasaklanipta demokratik bi ortam olur diosaniz yziklar olsun diyroum baska bisi demiom..batioo abii cekemiolar basörtülülerin buralarra kadar gelmelerini ben herbiriylen gurur duyuyorumm helal olsun allah yardimcin olsun bacilarim...
betüs58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil