|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Şiirler Burada yazmış olduğunuz şiirleri yazabilirsiniz. |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#6331 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4546
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ****Yandi Gönül****
Bir güzel askina yandi bu gönül, Su kalmadi serpe serpe sönmüyor, Bir zülfün teline baglanip kaldi, Güc kalmadi süre süre gelmiyor. Yandi da tutustu Kerem misali, Var midir dünyada yarin emsali, Sevmisim güzelim o gül cemali, Hal kalmadi baka baka görmüyor. Sürmedim dünyada birgün de sefa, Görmedim ne yarden ne dostdan vefa, Bir güzel ki bana cektirir cefa, Hal kalmadi ceke ceke bitmiyor. Ask denilen sey hep mi acidir, Icimde büyüyen onmaz sancidir, Uslanmaz bu gönül bu kacincidir, Hal kalmadi gide gide durmuyor. Hasan Ilter
![]() ![]() |
![]() |
#6332 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barikat58 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.04.2016 17:19
Tecrübe Puanı: 2222
![]() |
![]() Asude ablaya istek üzerine taşlama
![]() Kendince müzik çalarsın AKlınca sanattan anlarsın Durup dururken vracklarsın Kurbagamısın asude abla Hasan abinin senden talebi Çalamadın gitti bir gülabi Gerçek sanatı tanımazsın tabi Anlıyormusun asude abla Sarayda dogdun paşa kızısın Yaz bilmez memleketin yazısın Türkü bilmez aşıgın sazısın Çalmıyorsun asude abla Bazen sıgmıyorsun radyo geliyor dar O an sesini kapatmakta yarar var Seni dinlemektense çalsın ajdar Razıyım ben asude abla İstanbul bakırköyde yaşarsın Bazen barikatlarıda aşarsın Sana muazzez desem şaşarsın Duymuyormusun asude abla Bİrde Madolyonun öteki yüzü var ![]() ![]() Bazen kapılırız efkarlara Gideriz başka diyarlara Bizi anlatan şarkılara Adressin asude abla Radyoda güzel gelir sesin Şiirlere hayat verir nefesin Bu siteyede sık sık gelesin İsteriz asude abla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6333 |
Usta Yiğido
![]() Günes Dogdu
Günes dogdu mor sümbüllü bagima, Gayri hazan gelmez gülüme benim, Sevdayla bakarim gönül dagima, Gayri karlar yagmaz dagima benim. Hüzünü atipta olmusum mutlu, Yarinim aydinlik, dostlar umutlu, Kutlu olsun artik sevgimiz kutlu, Gayri hüzün girmez kalbime beim. Dans eder odamda oynak isiklar, Mutlu olsun benim gibi asiklar, Yüzde ki mutluluk kalbi aciklar, Gayri keder konmaz yüzüme benim. Yeniden cosacak kurumus dere, Veda ettik cektigimiz kedere, Duaciyiz bize gülen kadere, Gayri kara girmez özüme benim. Yillari yeserttik sevda gülünde, Türküyü dirilittik yarin dilinde, Hasreti kuruttuk sila dalinda, Gayri ayaz degmez dalima benim. Baba, ana, evlat, hanim bir olsun, Nesemiz, sevgimiz bizimle dursun, Bütün dünya artik barisi sarsin, Gayri savas gelmez dünyama benim. Hasan Ilter
![]() ![]() |
![]() |
#6334 |
Usta Yiğido
![]() Hangi Halda
Kac gündür siladan haber almadim, Acep selvi boylum hangi haldadir? Gurbetlik derdine derman bulmadim, Acep selvi boylum hangi haldadir? Ne mektup gönderir ne halim sorar, Gurbette kalisim ruhumu yorar, Hasret yakar beni, sevda ne arar, Acep selvi boylum hangi haldadir? Hasret koydun beni sari saclardan, Gözlerim görmüyor akan yaslardan Halini sorarim ucan kuslardan, Acep selvi boylum hangi haldadir? Sevda basaklari kurudu soldu, Yüregim kabardi, bu gönül doldu, Gelenden gidenden haberin sordu, Acep selvi boylum hangi haldadir? Birgün yurduma varip durmadim, Seninle hayata plan kurmadim, Sensiz yasamaya heves duymadim, Acep selvi boylum hangi haldadir
![]() ![]() |
![]() |
#6335 |
Usta Yiğido
![]() Ne Delidir Ne Divane
Deli olsa sana asik olur mu, Ne delidir ne de divane gönül, Gidip gurbet elden geri gelir mi, Ne delidir ne de divane gönül. Gezip dagi tasi geldi yanina, Canini ekledi senin canina, Feda etti tüm varini yoluna, Ne delidir ne de divane gönül. Askina düsmüs takmiyor beni, Sevda atesiyle kavurmus teni, Nere gitse yine unutmaz seni, Ne delidir ne de divane gönül. Bir vefa görmedi haftada ayda, Güzeli sevdi de bulmadi fayda, Asalet yürekte degildir soyda, Ne delidir nede divane gönül. Gönül bu yasar kendi halinde, Gözü yok inan ki elin gülünde, Yasatti adini gönül dalinda, Ne delidir ne de divane gönül. Hasan Ilter
![]() ![]() |
![]() |
#6336 |
Usta Yiğido
![]() ***Gercek Gülperi***
Vücudun yürege dar geldigini, Sen gidince bende gördüm Gülperi, Askin acisinin ne oldugunu, Sen gidince bende bildim Gülperi. Seyyah olup gezdim dagi taslari, Akittim gözümden kanli yaslari, Seher vakti dertli öten kuslari, Sen gidince ben dinledim Gülperi. Sen beni terkettin bende vatani, Affedemem beni böyle yapani, Baskalari icin aski satani, Sen gidince sende gördüm Gülperi. Yaktin yüregimi sasti felegim, Kayboldu gecmisim yiktin bellegim, Gücsüz düstüm büküldü bak bilegim, Sen gidince öyle gördüm Gülperi. Attin yüregimi gurbet eline, Düsürdün adimi elin diline, Dibi görünmeyen aci gölüne, Sen gidince sensiz daldim Gülperi. Unutmaz bu yürek düstü askina, Canimi verirdim bir bakisina, Senden sonra gönül döndü saskina, Sen gidince saskin oldum Gülperi. Bir bilsen bu gönül nasil yaniyor, Göremez izini gözüm kaniyor, Yesermez dallarim sensiz soluyor, Sen gidince kuru dalim Gülperi. Aslinda hic degemez adin anmaya, Arkandan yas tutup bosa yanmaya, Icerde ki askla sensiz olmaya, Sen gidince sensiz oldum Gülperi. Gözde yas kalmadi yandi kor oldu, Ayrilik acisi cana zor oldu, Yürek gitti acilara yar oldu, Sen gidince umut bitti Gülperi Hasan Ilter
![]() ![]() |
![]() |
#6337 |
Usta Yiğido
![]() Güzel Kiz
Mahallenin güzel kizi, Alemleri yakiyorsun, Kas altindan gizli gizli, Ne de güzel bakiyorsun. Boyun selviye benziyor, Bakisin yürek eziyor, Kalem kasin ask yaziyor, Yürekleri eziyorsun. Kalem gibi ince kasin, Yirmiiki oldu yasin, Yok mu söyle baska isin, Gizli gizli süzüyorsun. Güzelligin dilde destan, Utanmazsin esden dosttan, Güzel basin bana yaslan, Neden benden kaciyorsun. Yüreginle gelsen bana, Asik oldum gülüm sana, Birak gönül aska kana, Neden beni kiriyorsun. Sarilmali belin senin, Gül kokuyor tenin senin, Benle olsun sonun senin, Neden ele kosuyorsun. Hasan Ilter
![]() ![]() |
![]() |
#6338 |
Usta Yiğido
![]() ***Gülperi-5***
Sevdanin isigi dogsun geceme, Birak bayram etsin gözüm Gülperi, Nagmelerin gelip girsin heceme, Birak bayram etsin sözüm Gülperi, Yüce dagdan karla duman cekilsin, Bahar gelsin yine cicek ekilsin, Tane tane mor zülüfler dökülsün, Birak bayram etsim sacim gülperi. Yeniden yesersin sevda cicegi, Rüya gibi yasayalim gercegi, Mutlulukla dolsun ask gelecegi, Birak bayram etsin özüm Gülperi. Kalem kaslarina sürmeler ceksem, Askin tohumunu kalbime eksem, Irmak olup ela gözlerden aksam, Birak bayaram etsin yasim Gülperi. Askini cekerim diyemem halim, Senden ayrilirsam kurusun dalim, Sevda türküleri söylesin dilim, Birak bayram etsin dilim Gülperi Hasan Ilter
![]() ![]() |
![]() |
#6339 |
Usta Yiğido
![]() ****Ayrilmaz Senden***
Öyle sevmişim ki güzelim seni, Kopmayinca gönül senden ayrılmaz, Yürekten gelecek sevgi selini, Atmayınca gönül senden ayrılmaz. Akşam olup karanlığa kalınca, Yiğitler meydana namın salınca, Garip aşık hayallere dalınca, Dalmayınca gönül senden ayrılmaz. Bağlanmış yüreğim zülfün teline, Kar altında kalan gonca gülüne, Düserişen birgün elin diline, Düşmeyince gönül senden ayrılmaz. Yar karalar giymiş çıkarmış ali, Arılar darılmış yapmıyor bali, Solmuş mü iğdenin yemyeşil dalı, Solmayınca gönül senden ayrılmaz. Yürür gurbet ele gider gelemez, Acı çeker ömür boyu gülemez, Ağlar ağlar göz yaşını silenmez, Silmeyince gönül senden ayrılmaz. Yaşım geçse ağrı inse dizime, Kör etseler mil çekseler gözüme, Azrail gelipte çökse özüme, Ölmeyince gönül senden ayrilmaz. Hasan Ilter
![]() ![]() |
![]() |
#6340 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Güperi yaralar açmış sevdalı aşık
Bu yürek olmaz artık hayatla barışık Özlemi bedeninde sanki bir sarmaşık Unutmalsın artık, olsun günün aydınlık
![]() |
Konuyu Toplam 34 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 34 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
SitemiziN EnlerI | Mert5858 | Forum oyunları | 641 | 31.05.2012 16:48 |
Sitemizin Boy Ortalaması | ero | Arşiv | 112 | 02.01.2010 13:21 |
Halk Ozanları Sivas Buluşması | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 11 | 01.12.2008 14:58 |