25.08.2008, 16:07 | #661 |
Usta Yiğido
tatli-dilli Şuan
Son Aktivite: 24.10.2009 00:37
Tecrübe Puanı: 867
|
--->: Şuanda Ne Dinliyosunuz...?
Sevda - Annem gibi (annemi özledim ben ya)...
25.08.2008, 16:07 | #662 | |
Usta Yiğido
Kaptan-58 Şuan
Son Aktivite: 06.08.2013 11:28
Space pacman Champion!Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 1016
|
Alıntı:
aaa mükemmel parça şimdide ben dinliyorum....
25.08.2008, 16:11 | #663 |
Usta Yiğido
Kaptan-58 Şuan
|
UĞUR IŞILAK - UÇUR BENİ..................
25.08.2008, 16:20 | #664 |
Usta Yiğido
Kaptan-58 Şuan
|
OSMAN ÖZTUNÇ - ÜÇ AYAK BİR ŞAFAK
ÜÇ AYAK BİR ŞAFAK Kahpe kayışında bileniyor bıçak Üç ayak bir şafak Celep örfü ahkam olmuş Babam kasap vezir El oğluna bayram olmuş Kuzular sağ enir Üç ayak bir şafak Ahd etmiş babam beni boğazlayacak Topal tahtırevalli hak Fidyeler takas olmuş Binilen dala iner nacak İntihar kısas olmuş Usul bitirim, esas bitirim Kabul bitirim, kıyas bitirim Sarışın değilmişim Kara kaş kara göz yasak Has ana’dan gelmişim Öz ocağımda öz yasak Üç ayak bir şafak Bir kaç sefil gözde nesil Yırtılan nazlı bayrak Gözüme bağlı mendil Ben kırk kere İsmail Babam bir kere İbrahim değil Babam asil Babam adil Babam katil Yaşımdan bir çağ yürüdüm Gece susadı gündüze Bir Kızıl Elma’ydım çürüdüm Halden hale geze geze Onlar sığmadılar hiç bir şeye Onlar ki herkesten yeğimdeler Hiç bir şeye sığmadılar diye Benim geçimsiz yüreğimdeler Söz: ÖMER LÜTFİ METE Müzik: OSMAN ÖZTUNÇ
25.08.2008, 16:26 | #665 |
Usta Yiğido
tatli-dilli Şuan
|
Zara - Tel gel yarim (Bahar 2008)...
25.08.2008, 16:30 | #666 |
Usta Yiğido
Kaptan-58 Şuan
|
OSMAN ÖZTUNÇ - ÖTME BÜLBÜL
"ötme bülbül ötme şen değil bağım dost senin derdinden ben yana yana tükendi fitilim eridi yağım dost senin derdinden ben yana yana deryadan bölünmüş sellere döndüm ateşi kararmış küllere döndüm vakitsiz açılmış güllere döndüm dost senin derdinden ben yana yana 'ta ezelden hür milletiz, soyu sopu gür milletiz, kandan, candan bir milletiz. bir temel, bir duvar, bir taş, alevi, sünni, kızılbaş. aynı mayadan yoğrulan, Türk, Türkmen diye çağrılan, aynı kıbleye doğrulan, bir secdeye konulan baş, alevi, sünni, kızılbaş. dedemiz bir torunlarız, dün, bugün ve yarınlarız, yüceleriz, derinleriz, yunus emre, hacı bektaş, alevi, sünni, kızılbaş. oğuz'un yimi dört boyu, yüce Türk'ün şanlı soyu, dede, baba, amca, dayı, bibi, teyze, bacı, gardaş, alevi, sünni, kızılbaş. öz gardaşlar olmaz dargın, dargın olsa, düşer yorgun, haykır gece, gündüz, hergün. bir temel, bir duvar, bir taş, alevi, sünni, kızılbaş. bilsin bunu ar edenler, sözü, cana kar edenler, soyunu inkar edenler, haramzadedir ey gardaş, alevi, sünni kızılbaş. uyudun kaç asır boyu, uyan ey oğuz'un soyu! baba, dede, amca, dayı. bayramdır bu, gel kucaklaş, alevi, sünni, kızılbaş.' haberin duyarsın feyikler ile yaramı sarsınlar şehidler ile kırk yıl dağda gezdim geyikler ile dost senin derdinden ben yana yana abdal pir sultan'ım, doldum eksildim yemeden içmeden sudan kesildim zülfün kemendine kondum asıldım dost senin derdinden ben yana yana" SADECE TEK KELİME MÜKEMMEELLLLL
25.08.2008, 16:31 | #667 |
Usta Yiğido
tatli-dilli Şuan
|
Sabahat Akkiraz - Seyran (alevi degilim ama bu türküya hastayim)...
25.08.2008, 16:36 | #668 |
Usta Yiğido
Kaptan-58 Şuan
|
OSMAN ÖZTUNÇ - TÜRK'ÜN TÜRKÜSÜ........
25.08.2008, 16:47 | #669 |
Usta Yiğido
Kaptan-58 Şuan
|
MUSTAFA YILDIZDOĞAN - MUAMMA.............
Dünya Fani Kul İbret, Nefsini Yen ve Sabret, Gönül Gözüyle Seyret Sultan Tacı Boş Eyler
25.08.2008, 17:52 | #670 |
Yasaklı
dark_yamtar58 Şuan
Son Aktivite: 23.12.2009 15:39
Tecrübe Puanı: 0
|
1966 Konya Kadınhanı Örnekköy doğumluyum. Çiftçi bir ailenin 7 çocuğunun ortancısıyım. Tahsilim lise terk. Askerliğimi 1986-1988'de Eğirdir ve Adıyaman'da tamamladım. 1990'da evlendim. Ahmet Gülsüm ve İrem adlarında üç can parçam var.
Sanata 1982 yılında hayalini kurduğum bağlama ile başladım. Hiç kimseden ders almadan kendi kendime ama bıkmadan usanmadan çok çalışarak gece uykularını yüreğime ve sevdama hapsederek bu günün temelini attım. Gerçi bir gün sanatçı olacağım diyerek değil. O günkü haşin hırçın deli dolu duygularımı Karacaoğlan gibi Yunus gibi şifresi yalnız bana ait olmak üzere ruhumdaki kara bulutları dağıtmak içindi. Meğer Yüce Mevlam rızkımızı sanatla verecekmiş de haberimiz yokmuş. Çok küçük yaşlarda ağabeylerimin ve arkadaşlarının Vatan ve Millet için ne kafa yorduklarını bazı zaman göz yaşı döktüklerini unutamam. Beni önce Allah'a iyi bir kul ana-babaya iyi bir evlat yüce Milletime de iyi bir fert olarak yetiştiren anamdan babamdan ve ağabeylerimden Allah razı olsun. 1989 yılında Kadınhanı Ülkü Ocağı'nın konseri ile başlayan ve bu günlere gelen zor ama güzel bir serüven. 1990 yılında Pendik Ülkü Ocağı'nın konserinde sahne alan Alperen ile tanışmamız ve kaset teklifi..... Doğuyoruz Ufuklardan Üşüyorum ve Türkiyem Unkapanı müzik piyasasında bir yere gelmenin zorluğunu hatta imkansızlığını biliyordum. Ama neden olmasın. Alperen umutluydu benden. Yakalayacaktık. Bir türkü lazımdı. İşte o türkü: Şiirin yazarı ömür boyu vatan hainleriyle kalemi ile savaşan yılmayan yıkılmayan ve şu an hastalıkla savaşan saygıdeğer büyüğümüz Dilaver Cebeci. Bestesi kendime ait olan Türkiyem türküsü. Bize kapanan demir kapıları yüreğimizden kopan fırtına ile yıkıyorduk. 7'den 70'e herkes sağcısı solcusu istemeseler bile mecbur kalıyorlardı millî günlerde millî maçlarda hemen hemen her siyasi parti seçim zamanlarında devlet protokolünde Türkiyem'i çalıyorlardı. Başarmıştık. Yön vermeliydik sanata. Sevdalı gençlerimiz şifresini çözmeliydi aşkın bizim türkülerimizle. Han Duvarları albümünden sonra Selçuklu Müzik'ten yani Alperen'den ayrılmak zorunda kaldım. Bu yere gelmemde çok büyük emeği olan sevgili ağabeyim Alperen'e sonsuz teşekkürler... Kaptan kardeşime...Mustafa YILDIZDOĞANI bu duruma getiren Alperene gıyabında teşekkürler. |
Konuyu Toplam 16 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 16 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|