15.06.2009, 09:06 | #7661 |
Moderator
Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
Cevap: Şuanda Ne Dinliyosunuz...?
Üşüyorum
Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum Gözlerim parke parke taş duvarlarda Açılıyor hayal pencerelerim Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum Kekik kokulu koyaklardan aşarak Güvercinler ülkesinde dolaşıyor Bir çeşme başı arıyorum Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp Mis gibi nane kokuları arasında Ruhumu dinlemek istiyorum Zikre dalmış her şey Güne gülümserken papatyalar Dualar gibi yükselir ümitlerim Güneşle kol kola kırlarda koşarak Siz peygamber çiçekleri toplarken Ben çeşme başında uzanmak istiyorum Huzur dolu içimde Ben sonsuzluğu düşünüyorum Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum Durun kapanmayın pencerelerim Güneşimi kapatmayın Beton çok soğuk, üşüyorum… Muhsin YAZICIOĞLU
15.06.2009, 09:09 | #7662 |
Usta Yiğido
qio Şuan
Son Aktivite: 02.04.2012 23:41
Tecrübe Puanı: 971
|
Zülfüye devam - Güneş topla benim için
15.06.2009, 09:11 | #7663 |
Moderator
Salim58 Şuan
|
GÜLOM...............ENGİN NURŞANİ
Bu gece de uykularım Böldüm gülom gülom gülom senin için Terketmedim bu diyarı Kaldım gülom gülom gülom senin için Şimdi senden çok uzakda Ne olduysa oldu hakda Bıraktığın son durakda Geldim gülom gülom gülom senin için Nurşanide hal kalmadı Tutacağım dal kalmadı Geçti bahar gül kalmadı Soldum gülom gülom gülom senin için
15.06.2009, 11:43 | #7664 |
Usta Yiğido
besyo_cu Şuan
Son Aktivite: 30.11.2015 23:13
Tecrübe Puanı: 1003
|
Tövbe
Ey çalgıcı, şu gazeli oku: Ben sevgiliden geçtim, de. Gülden, dikenden geçtim, tövbe ettim, de. Bir gün sarhoştum, bir gün şöyle böyle. İkisinden de yudum elimi. Baktım na buraya kadar tövbenin içindeyim, dedim tövbelerime tövbe. Bu köyün sakiisi hani nerede? Çabuk şu şağrağı doldursun. Ar da neymiş, namus da ne? Körkütük olmuşum, körkütük işte, sıcağa, soğuğa tövbe etmişim, yaşa, kuruya tövbe. Gel çalgıcı, gel, ben yolumdan çıkmışım bikere. Sen bilirsin yolunu, al çalgıyı, vur tele. Gönlüm benim paramparça. Bir çare derdime, bir çare. Göster kendini, çık ortaya, gecemizi aydınlat. Çok karanlık, çok. Mevlana Celaleddin Rumi
15.06.2009, 11:48 | #7665 |
Moderator
Salim58 Şuan
|
Üşüyorum
Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum Gözlerim parke parke taş duvarlarda Açılıyor hayal pencerelerim Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum Kekik kokulu koyaklardan aşarak Güvercinler ülkesinde dolaşıyor Bir çeşme başı arıyorum Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp Mis gibi nane kokuları arasında Ruhumu dinlemek istiyorum Zikre dalmış her şey Güne gülümserken papatyalar Dualar gibi yükselir ümitlerim Güneşle kol kola kırlarda koşarak Siz peygamber çiçekleri toplarken Ben çeşme başında uzanmak istiyorum Huzur dolu içimde Ben sonsuzluğu düşünüyorum Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum Durun kapanmayın pencerelerim Güneşimi kapatmayın Beton çok soğuk, üşüyorum… Muhsin YAZICIOĞLU
15.06.2009, 13:40 | #7666 |
Usta Yiğido
Dilsad Hatun Şuan
Son Aktivite: 29.10.2010 21:09
Tecrübe Puanı: 1087
|
Ahmet Yilmaz __Firari Geceler
Kaçardık pencereden bazı geceler Delice bir sevinçle Gözlerimiz ışıl ışıl Yavuklumuzun yanına gideceğiz diye Gündüz Özene bezene cilaladığımız Çizmelerimizi Kirletmenin zevkini tadarak Bir başka gezerdik Yurttan kaçtığımız firar gecelerinde Delikanlıca Kaçardık pencereden bazı geceler Bekçiye gözükmeden Sessizliği kıskandıracak kadar sessizce Ve bir o kadar da Erkekçe Aramızda topladığımız, Son harçlıklarımızla Fırından yeni çıkmış sıcacık ekmek alır Koşar adım dönerdik yurda Gizlice Kaçardık pencereden bazı geceler Maksat Yeşillik olsun Muhabbet olsun İş olsun diye Gömleksiz kravat takar Altına da şalvar giyer gezerdik İsyan karası firar gecelerinde Sevda türküleri söyler Şiirler yazardık Sevgiliye Sev diye Kaçardık pencereden bazı geceler Niçin El sallamak için Eğer evden paramız yeni gelmişse Bir tek sigarayı Üç-beş arkadaş paylaştığımız Nikotinsiz gecelere inat Sigara tazeler sabahlardık Bazen terminalde Bazen garda Sabah ezanının hemen sonrasında Günün ilk ışıklarıyla birlikte gelirdi Meram ekspres Uykudan kanlanmış gözlerle Vagonlardan inen yolcularla dolardı Gar kahvesi ve simitçinin önü Bizler yerimizde duramaz Sabırsızlıkla beklerdik, Trenin hareket düdüğünü Az sonra hantal lokomotif homurdanır İhtiyar raylar gıcırdarken Yüzümüzde O muzip öğrenci gülümsemesi El sallardık kimsesiz yolculara Belki Hayra gireriz diye, Kaçardık pencereden bazı geceler, Sevdalıydık Birimiz binimiz değil, Hepimiz sevdalıydık Kındaki kılıç Beldeki hançer Duvardaki mavzer kadar sevdalıydık Haa... Kimine göre de deliydik Ama Bilmiyorlardı ki Hepimiz birer sevgi militanı Hepimiz birer gül dalıydık Kaçardık pencereden bazı geceler Dertleşmek için Kimi yapamadığından Kimi utanıp sıkıldığından Kimi de Anlatma ihtiyacı hissetmediğinden Anlatmazdı belki Ama Kim ne derse desin En güzel sevdaları Biz hep o dönemlerde yaşadık Kerem ile Aslı'yı Ferhat ile Şirin'i Leyla ile Mecnun'u Doktor Jivago'yu Madam Bovary'i Ve hatta Sheakspeare'nin Romeo ve Jüliet'ini Kendi sevdalarının Küçüklüğünden şüpheye düşürecek O koca koca aşkları Biz çaktık Kız yurdunun önündeki kaldırımlara Biz kazıdık Bekar odalarımızın duvarlarına Lakin Biz sevdiklerimizi Saman alevi aşklarla aldatmadık Ne bir öğrenci bunalımında Kampüsün ara sokaklarına Bırakıp kaçtık onları Ne de sattık Beyoğlu'na Allah'ın emri Peygamber'in kavli dedik İstedik Vermezlerse 'Bozkır Töresi'dirKür Şad'ın torunları Kendisine yâr olmayanı Ele yâr etmez dedik Pusatlandık bir firar gecesi Aldık kaçırdık onları Helâlimiz Namusumuz Baştacımız oldular
15.06.2009, 14:04 | #7667 |
Moderator
Cley Şuan
|
Abdurrahman Sadien - Kıyamet Suresi
15.06.2009, 14:10 | #7668 |
Moderator
Salim58 Şuan
|
abdurahman önül cennetine
15.06.2009, 18:28 | #7669 |
Usta Yiğido
besyo_cu Şuan
Son Aktivite: 30.11.2015 23:13
Tecrübe Puanı: 1003
|
Tövbe
Ey çalgıcı, şu gazeli oku: Ben sevgiliden geçtim, de. Gülden, dikenden geçtim, tövbe ettim, de. Bir gün sarhoştum, bir gün şöyle böyle. İkisinden de yudum elimi. Baktım na buraya kadar tövbenin içindeyim, dedim tövbelerime tövbe. Bu köyün sakiisi hani nerede? Çabuk şu şağrağı doldursun. Ar da neymiş, namus da ne? Körkütük olmuşum, körkütük işte, sıcağa, soğuğa tövbe etmişim, yaşa, kuruya tövbe. Gel çalgıcı, gel, ben yolumdan çıkmışım bikere. Sen bilirsin yolunu, al çalgıyı, vur tele. Gönlüm benim paramparça. Bir çare derdime, bir çare. Göster kendini, çık ortaya, gecemizi aydınlat. Çok karanlık, çok. Mevlana Celaleddin Rumi Defalarca üst üste dinledım halada dinlemeye devam ediyorum Hz. Mevlana'nın yazmış oldugu olağan üstü bir şiir. Serdar TUNCER de çok güzel okumuş dinlemek isteyenler için ; [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
15.06.2009, 18:32 | #7670 |
Moderator
Salim58 Şuan
|
Üşüyorum
Stil | |
|
|