Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Anketler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: Sizce dövme yaptırmak doğrumudur ?
Bence yanlıştır, dövme yaptırmayı sevmiyorum, dövmem yok, dövme yaptırmam 93 56,36%
Bence doğrudur, dövmem var, dövme yaptırmayı seviyorum, bence dövme yapana yakışır 37 22,42%
İlgilenmiyorum. 35 21,21%
Katılımcı sayısı: 165. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 16.08.2009, 02:53   #71
qio
Usta Yiğido

qio - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

qio Şuan qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.04.2012 23:41

Tecrübe Puanı: 978 qio FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Sizce dövme yaptırmak doğrumudur ?

Alıntı:
ömer yalcin Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
BURDAKI MESELE ,DÖVMESI OLAN KISININ ABDESTI OLMUYOR
SU O DÖVMENIN ALTINA YANI DERIYE TEMAS ETMIYOR, BUNU ANLAMAK ZOR OLMASA GEREK.
HERKESIN DÜSÜNCESI FARKLI,DÜSÜNÜN KENDI KARARINIZI KENDINIZ VERIN
Yahu Ömer abi kocaman adamsın , bu konu daha öncede tartışıldı dinayet herhangi bir sakıncası olmadığını söyledi, eğer su temas etmese yani derinin nefes almama durumunda kangren oluyor , asıl sen anlamıyorsun . Ondan bundan laflarla fetva vermeyin.
Alt 16.08.2009, 03:00   #72
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1436 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Ben de dövme guslü engelliyor diye biliyorum ama Diyanetin açıklamasından haberim yok bi araştırıyım...
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 16.08.2009, 03:09   #73
WåñTêd_øØ7
Usta Yiğido

WåñTêd_øØ7 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

WåñTêd_øØ7 Şuan WåñTêd_øØ7 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Tournaments Won: 2

Tecrübe Puanı: 764 WåñTêd_øØ7 SITEMIZE IŞIK ŞACIYORWåñTêd_øØ7 SITEMIZE IŞIK ŞACIYORWåñTêd_øØ7 SITEMIZE IŞIK ŞACIYORWåñTêd_øØ7 SITEMIZE IŞIK ŞACIYORWåñTêd_øØ7 SITEMIZE IŞIK ŞACIYORWåñTêd_øØ7 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Câhiliye devrinden beri Araplar vücutlarının çeşitli yerlerine dövme yapa gelmişlerdir. Bugün bu âdet bilhassa Şark vilayetlerimizde yer yer sürdürülüyor. Avrupa ve Amerika'da bazı gençler bunu bir "süs" şeklinde yaparken, yurdumuzda da birtakım hevâî gençler onları taklit ediyorlar. Cahiliye Arapları dövmeyi süslenmek için yaparlarken; dövme ile bedenlerine çeşitli şekil ve suretler yaparak bununla mafsallarının güç kazandığına inanırlardı. Bugün ise bu tamamen bir özentiden öteye geçmemektedir.

Dövme, bilinen şekliyle şöyle yapılıyor: Vücut, iğne ve benzeri âletlerle kan akacak şekilde yaralanıyor. Sonra aynı yere iç yağı ve bazı maddeler konarak yara iyileşmeye terk ediliyor. Sonunda deri altında koyu yeşil bir şekil meydana geliyor.
Âlûsî, Kitabü'lîrb isimli eserinde dövmeyi bâtıl ve çirkin bir âdet olarak vasıflandırıyor. Zaten İslâm da bunun için yasaklamış, haram saymıştır. Çünkü bunda Cenab-ı Hakkın yarattığı vücut üzerinde bir değişiklik yapılmış olmaktadır.

Buharı ve Müslim' de rivayet edilen hadislerde de Peygamber Efendimiz (a.s.m.) dövme yapmayı ve yaptırmayı yasaklamış, bunları yaptıranın İlâhî rahmete liyakatini kaybettiklerim bildirmiştir.

Bilmeden dövmeyi yaptıran insan nasıl hareket edecektir? Bundaki hüküm dövmeyi yaparken kullanılan maddeye göre değişir. Şayet bu maddeler dinen necis sayılanların arasında bulunuyorsa, dövme de o hükme girer. Şayet temizse, o da temizdir. Bunda yapılacak şey, şayet ufak bir müdahale veya ameliyatla hallediliyorsa giderilmeye çalışılır. Şayet giderilemiyor, buna da imkân yoksa hâli üzerine bırakılır. Çünkü Cenab-ı Hak kuluna kaldıramayacağı yükü yüklemez, onun üstesinden gelemeyeceği, yapamayacağı şeyleri istemez.

Abdeste ve gusle mâni olup olmadığına gelince; bir defa dövme derinin altındadır. Yani dış derinin altında yer alıyor. Abdest ve gusülde ise derinin altını değil, üstünü yıkamak farzdır. Dövme de derinin altında kaldığına göre, onun bedenin herhangi bir yerinde bulunması ab-deste ve gusle mâni olmaz. Üzerinin yıkanmasıyla abdest ve gusül sahih olur.

Bilmeden böyle bir günahı işlemiş olan kimse de Allah'tan mağfiret diler, tevbe istiğfar eder.

Mehmed Paksu Meseleler ve Çözümleri - 1

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Alt 16.08.2009, 07:17   #74
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

kim ne derse desin kendi bildiğimden şaşmam dövmenin şeklini şemasını asla kabul etmemde yaptırmamda buda benim şahsi görüşüm
Alt 16.08.2009, 12:03   #75
65serdal58
Usta Yiğido

65serdal58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

65serdal58 Şuan 65serdal58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.05.2016 11:20

Tecrübe Puanı: 1338 65serdal58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

adamın sırtında dövme var.siz göremiyorsunuz.adamda dünya iyisi........

eeee o dövmeyi gördüğünüz zaman nasıl hareket edeceksiniz...

bu sorum dövmeyi sevmeyen arkadaşlara
65serdal58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 16.08.2009, 12:10   #76
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

Alıntı:
65serdal58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

benim görüp görmem sevip sevmem hiç önemli değil gören görüyor seven seviyor sevip sevmediğini bilemiyoruz tabiki bilmem anlaşıldımı insanlara değer verirken biryerlerine bakıp değer veriliyorsa bunada hayret ederim sadece ben sevmiyorum döğmeyi sevmek zorundada değilim yapanıda sevmek zorunda değilim buda benim kararım tabiki
Alt 16.08.2009, 12:16   #77
sivaslı fd
Usta Yiğido

sivaslı fd - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslı fd Şuan sivaslı fd isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.03.2012 15:12

Tecrübe Puanı: 1093 sivaslı fd FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:

ama öğretmenim biz dövmeyi sevmiyoruz dövme yaptıranı değil. Herkesin görüşü farklıdır, yani ben bir insanı seviyorsam o insan dövme yaptırmış diye ondan nefret edememki, günahsada o ALLAH ile onun arasında ben cezalandıramam...
BİN PARÇAYA BÖLÜNÜRÜM...FD
sivaslı fd isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 16.08.2009, 12:28   #78
65serdal58
Usta Yiğido

hayır.... forumda bazı arkadaşlar dövmeyide dövme yaptıranıda sevmem diye yazmıştı....

lafımız onlaradır yani...........

geriye dönüp bir bakın isterseniz
65serdal58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 16.08.2009, 12:35   #79
sivaslı fd
Usta Yiğido

sivaslı fd - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslı fd Şuan sivaslı fd isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.03.2012 15:12

Tecrübe Puanı: 1093 sivaslı fd FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
hayır.... forumda bazı arkadaşlar dövmeyide dövme yaptıranıda sevmem diye yazmıştı....

lafımız onlaradır yani...........

geriye dönüp bir bakın isterseniz
biliyorum gördüm ama ben öyle düşünmüyorum, insanlar hep benim fikrimi savunsun, görüşleri benimkiyle aynı olsun diye beklersek arkadaşsız dostsuz kalırız....... Bazen en yakınlarımızla bile zıt düşebiliyoruz.....
BİN PARÇAYA BÖLÜNÜRÜM...FD
sivaslı fd isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 16.08.2009, 12:43   #80
65serdal58
Usta Yiğido

Alıntı:
sivaslı fd Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
biliyorum gördüm ama ben öyle düşünmüyorum, insanlar hep benim fikrimi savunsun, görüşleri benimkiyle aynı olsun diye beklersek arkadaşsız dostsuz kalırız....... Bazen en yakınlarımızla bile zıt düşebiliyoruz.....
ellerine sağlık kardeşim

Konuyu Toplam 4 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 4 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil