Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 04.11.2008, 14:26   #81
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22

Tecrübe Puanı: 1193 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: --->: Cevap: --->: Cevap: --->: Sivas Kaderine Terk Edilmiş Durumda

Alıntı:
berat.demir Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
SAYIN KIBRISLI BEN DE KENDİ ÇAPIMDA SİVAS IN YAKIN SİYASAL TARİHİ HAKKINDA BİR ŞEYLER YAZAYIM.
1946 YILINDAN 1980 Lİ YILLARA KADAR SİVASIN SOLUN KALESİ OLDUĞU SÖYLENİYOR. SEÇİM SONUÇLARINA BAKTIĞIMIZDA BU DURUM BÖYLE GÖZÜKÜYOR. PEKİ 1980 DEN SONRA NASIL OLUYORDA SİVAS HALKI %1500 DÖNÜŞ YAPARAK SİVAS I SAĞIN KALESİ HALİNE GETİRİYOR.
BEN BU DURUMU ŞÖYLE AÇIKLIYORUM. 1946 İLE 1980 YILLARI ARASINDA SİVAS HALKI YİNE MUHAFAZAKAR BİR HALKTI. YALNIZ OYLARINI CHP YE VERİYORLARDI. ÇÜNKÜ SEVDİĞİ İNSANLAR CHP DEYDİ BU BİR. TEK BİR İNSANA BAĞIMLI SİYASET ZAMANINDA SEVDİKLERİ SİYASİ KİŞİLİKLER HANGİ PARTİDEYSE SİVASLI DA O PARTİ YE OY VERMİŞTİR. O SİYASİ KİŞİLİKLER SAĞ PARTİDE OLSAYDI SİVAS HALKI SAĞA OY VERİRDİ. İŞİN İÇ YÜZÜ BU. BİR DE CUMHURİYET DÖNEMİNDE YAPILAN BÜYÜK YATIRIMLAR SİVAS HALKINI CHP YE YÖNELTMİŞTİR. ÇÜNKÜ DEV FABRİKALAR CHP ZAMANINDA SİVAS A YAPILMIŞTIR. SİVASLI BU FABRİKALARDAN EKMEK YEMİŞTİR. BU İKİ ETKEN SİVASIN 80 DEN ÖNCE SİVASI SOLUN KALESİ GİBİ GÖRÜNMESİNE YOL AÇMIŞTIR. AMA ASLINDA SİVASLI HİÇ BİR ZAMAN SOL OLMAMIŞTIR. ZATEN 80 DEN SONRA SİVASLININ BİRDEN SAĞA KAYMASINDAN ANLIYORUZ. BUNU BAŞKA TÜRLÜ AÇIKLAYAMAYIZ.
ŞİMDİ Kİ SEÇİMLERE BAKARAK SİVASLININ SAĞCI MI SOLCU MU OLDUĞUNA KARAR VEREBİLİRİZ. EĞER SİVASLI GERÇEKTEN İÇTEN SOLCU OLSAYDI ONLARIN TORUNLARI OLAN BİZLER DE BUGÜN SOLCU OLURDUK. ÇÜNKÜ BUGÜNKÜ SİVASLI GENÇ NESİL TERBİYESİNİ, MUHAFAZAKARLIĞINI, EĞİTİMİNİ SOLA OY VEREN DEDELERİNDEN ALMIŞTIR. YANİ DEDELERİ SANDIKTA SOLCU EVİNDE MUHAFAZAKARDI. BUNUN BAŞKA SOSYOLOJİK AÇIKLAMASI OLAMAZ. 1980 SONRASI SOLDAN BU BÜYÜK KOPUŞ, BU BÜYÜK KIRILIŞIN AÇIKLAMASI BUDUR. YANİ ASLINDA SİVAS HİÇ BİR ZAMAN SOLUN KALESİ OLMADI. SADECE SANDIKTA SOL GİBİ GÖRÜNDÜ. AMA SİVAS HALKI EVİNDE SAĞ GÖRÜŞLÜYDÜ VE MUHAFAZAKARDI VE ÇOCUKLARINI VE TORUNLARINI O DÜŞÜNCEYE GÖRE YETİŞTİRDİLER BUGÜN SANDIĞA DA ZATEN O YETİŞTİRME TARZI YANSIYOR.

Düz bir mantıkla evet ama 12 Eylül'ü kaçırıyorsun Berat, darbe öncesi son seçimlerde CHP %41 oy almıştır sadece Sivas değil Türkiye sola yakındır ama bunların başında da İzmir, Sivas, Malatya, Tunceli, Artvin gibi kaleler gelirdi. bak önceki mesajlarımdan birisinde Oy hakkı olan kişi sayısını vermiştim 80 darbesi sonrası, büyük bir düşüş vardı (63.000 kişi) kıyımın farkındamısın, göçün farkında mısın, Türkiye genelindede 21 206 000 kişi 77 seçimlerinde toplam seçmen sayısıyken 83 de 19 milyon kişiye düşüyor kaç kişinin kayıp olduğunu, kaç kişinin öldüğünü kaç kişinin yurt dışına sürüldüğünü düşün bi ki bunun yanında tüm herkesin bildiği bir konu 12 eylül darbesinin sola karşı yapılmasının kültürel etkisi korkan sinen halkın soldan uzaklaşması, 77 de %41 oy alan CHP'nin devamı HP 1983 seçimlerinde neden %30 oy alsınki. Bu Darbenin etkisidir yoksa Sivas'ın muhafazakar olması ile alakası yoktur. Evet Sivas muhafazakardır bende muhafazakar bir insanım tutucuyumdur kız kardeşime yeğenime dayı kızlarına dikkat ederim, cumama giderim, orucumu tutarım ama Kemalist'im hala muhafazakarlığı tutuculuğu siyasetle karıştırıyoruz birbirinden farklı şeyler. Benim dedelerim hacıdır, babannem hacıdır ama hala solcudurlar, muhafazakarlardır her sabah babannem kalkar Kuran okur 80 yaşında 5 vaktini kılar öleceğini bilse orucunu tutar bize muhafazakar terbiye vermişlerdir ailemde onların aileleride ama hep solcudurlar ve böyle tanıdığım çoook insan var, CHP Sivas il teşkilatındanda bir sürü adam tanıyorum haccına gitmiş gelmiş eskiden beri muhafazakar olupta hala Parti için çalışan bayrak asan bildiri dağıtan amcalar yani bu değişim sadece Sivas'ta değil tüm Türkiye'de oldu, nedeni de darbe ve yaratılmış bir Özal'ın etkisidir.

Saygılarımla

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 04.11.2008, 14:36   #82
Kibrisli
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1193 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: --->: Cevap: --->: Sivas Kaderine Terk Edilmiş Durumda

Alıntı:
SİZ SOLCUSUNUZ BEN İSE SAĞCI. BU GAYET DOĞAL. TEKRAR EDİYORUM BEN SİZE ASLA YALANCI DEMEDİM.
ŞİMDİ BEN SİZİN BİR SOLCU OLARAK BU DÖNEMDE SİVASA YAPILAN YATIRIMLARDAN ÜZÜNTÜ DUYACAĞINIZI ASLA DÜŞÜNMEM. ÇÜNKÜ EN AZINDAN SİVAS İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ SÖYLÜYORSUNUZ. SİVAS A AZ YATIRIM YAPILDINI SÖYLÜYORSUNUZ. BUNA SAYGI DUYARIM ANCAK KATILMAM. BU DA GAYET NORMAL.
YALNIZ ABİRCAN EFENDİ ÖYLE DEĞİL. ARTIK KESİN KANAATİM SİVAS DİYE BİR DERDİ YOK BU BEYEFENDİNİN. BURAYA YAZI YAZMASININ NEDENİ SİVAS DEĞİL BAŞKA NEDENLER.
AMA SAYIN KIBRISLI SİZİ ABİRCAN BEYLE KESİNNİKLE AYNI KEFEYE KOYMUYORUM. ARANIZDA DAĞLAR KADAR FARK VAR. SİZİN SİVAS SEVDANIZDAN ASLA ŞÜPHE DUYMUYORUM.
Yok yok ben Abircan'dan da şüphen olmasın derim. Ben yıllardır takip ediyorum hep Sivas'ın iyiliğini düşünüyor, bizler gibi, ama belki senin gibi onunda üslubu biraz serttir
Solcu değiliiiiiiiiimmmmmm değilim benim ideolojim ne sağdır ne sol Türkiye'ye özgü hem sağdan hem soldan Türkiye için doğru yanları neyse onu alıp ona göre çözümler üreten bir ideoloji.

Saygılar...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 04.11.2008, 15:03   #83
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft
Standart Cevap: Sivas Kaderine Terk Edilmiş Durumda

Konunun genelini takip edememiştim.Son yazılanlarla birlikte görüyorumki konu, "Sivas kaderine terkedilmiş" konusundan uzaklaşıp "benim babam senin babanı döver" yaklaşımını almış
Konu bazen gerilsede sağduyu hakimiyetiyle yine belli bir formata çekilmiş demokratik bir ortamda devam etmesi dileğiyle.
Arkadaşlarım canlarım berat,kıbrıslı,boun,abircan ben şundan eminimki sizler Sivas'ı Sivas'lıyı çok seviyorsunuz. Bundan asla şüphe duymam.
Sağcısıda, solcusuda bu ülkenin bu memleketin bu ilin insanları. Biri olamdan olmaz, olmak zorunda. Bizleri diğer canlılardan ayıran şey, düşüncemizdir konuşup ve tartışabilmemizdir. Tartışarak doğruları buluruz.
Ben konunun belki biraz dışına çıkmış olcam ama, Dünya üzerinde yaşanan herşey emek-sermaye ezen ezilen çatışmasıdır. Ben şunu sorarım emekten yanamsın sermayeden yanamısın? Yani diğer bir adı ezendenmi ezilendenmi yanasın?
Bunu yazmamdaki neden az çok sanırım anlaşılmıştır. Bugün dünya üzerinde "sol" dendiğinde ezilen emekçiden yana olmak demek olduğunu çoğumuz biliriz. Sol her zaman buna dönük sosyal projeler üretir,ama kapital kesim işine gelmediği için bunu kabullenmez sürekli karalama kampanyası ile kötü göstermeye çalışlır vede başarılı olur çünkü tüm güçler kozlar ellerinde.
Sağ partilerin emekçiden yana ezilenden yana ne tür projeleri var? Öğrenmek isterim.
Türkiye'de özellikle 1980 sonrası bilinçli bir şekilde sol silindir gibi ezilmiş,ve geriye sadece izi kalmıştır.Sendikal haraketler yasaklanmış işçinin emekçnin hakkını arayamaz greve gidemez eli kolu adeta bağlanmıştır.Bugün Türkiye'de gerçek anlamda sol diye bir parti kalmamıştır. bugün CHP'ye sol parti demek bu partiyi tanımamak demektir.Bu çizgiden uzaklaşmış bugün normal MHP- veya BBP çizgisinde siyasetini sürdürmektedir.
Güzel şeylerden bahsediyoruz bu oldu şu oldu şu verildi şu alındı güzelde.
Ben bunlara bakmıyorum, siz hergeçen yılı hergeçen ayı hergeçen haftayı hergeçen günü aramıyormusunuz? 10 veya 15 yıl önceki alım gücü işçinin emeklinin aldığı ücret alım gücü aynımıdır? Her geçen gün emekten çalınmaktadır ve hergeçen gün ülkemizde yaşam zorlanmaktadır.Bunu ne kadar iyi gösterirseniz gösterin bu bir gerçektir.Bu sadece bu iktidar zamanına oluştuda demiyoruz uzun yıllar süregelen bir oluşum.Yani gelen hep gideni aratmıştır.
İnsanları düşünceleri için dışlamak deği,beğenmiyorsan defol git demek değildir demokarsi, sosyal yaşam kapsamında paylaşmaktır.
Ben şimdi insanlar kışın nasıl ısınacak, elektriğide gelecek yeni%10 deniyor ama bunu x2 20 kabul edelim.Bu zamlar altında neler yaparız diye düşünüyorum. İşyerleri sürekli kapanıyor çevremiz satılık kiralık işyerleri diye yazılarla doluyor.Açıkcası yarına kaygıyla bakıyorum. Ustayım diye gelenlerden ustalığını göstermesini bekledik bekliyoruz. Şu anki piyasayı yaratan kim olursa olsun bu yazım onun içindir.Asla A-Partisi B-Partisi diye yapılan bir yorum değildir.

Biraz konun dışına çıktım gibi oldu ama özür, yazılanlarla biraz ilgiliydi sanırım.
Alt 04.11.2008, 15:32   #84
Kibrisli
Usta Yiğido

Standart Cevap: --->: Sivas Kaderine Terk Edilmiş Durumda

Alıntı:
SİVAS BELEDİYELERİNİN YAKIN SİYASİ TARİHİNE BAKACAK OLURSAK;
SİVAS TEMEL KARAMOLLAOĞLU ZAMANINDA DEV HİZMETLERLE TANIŞMIŞTIR BANA GÖRE. TEMEL BEYDEN ÖNCE SİVASIN GÖRÜNTÜSÜ ŞEHİR DEĞİL KÖYÜ ANDIRIYORDU. SAĞ OLSUN SOL BELEDİYE ALTYAPIYA HİÇ YATIRIM YAPMAMIŞ VE SİVAS I KÖYLEŞTİRMİŞTİR. ZATEN MİLLETİMİZ O MEŞHUR 1993 MART AYINDAKİ YEREL SEÇİMLERDE BÜTÜN TÜRKİYE DE SOL BELEDİYELERİ TASFİYE ETMİŞTİR. NEYSE BU BİR TARAFA.
TEMEL BEY ADETA SİVASI ŞEHİR HALİNE GETİRMİŞTİR. YENİŞEHİR MAHALLESİ VE DAHA BİRÇOK MAHALLE KAZANDIRILMIŞTIR SİVASA. ALTYAPIYA BÜYÜK ÖNEM VERİLMİŞTİR. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİN İLK ETABININ ALTYAPISI YAPILMIŞTIR Kİ 1976 YILINDA OSB KURULUM KARARI ALINMASINA RAĞMEN 1993 E KADAR OSB YE ALT YAPI NAMINA TEK ÇİVİ ÇAKILMAMIŞTIR.
OSMAN SEÇİLMİŞ ZAMANINDA ALTYAPI ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERİLMİŞTİR. TARİHİ KONAKLAR RESTORE EDİLMİŞTİR. GALERİCİLER SİTESİ SİVASA KAZANDIRILMIŞTIR. SİVASSPOR BUGÜN SÜPER LİGDEYSE BUNUN MİMARI OSMAN SEÇİLMİŞTİR.
SAMİ AYDIN ZAMANI İSE SİVASA ADETA ÇAĞ ATLATMIŞTIR. AĞAÇLARIN KESİLDİĞİ ELEŞTİRİSİ VAR. PEKİ BEN SORUYORUM HANGİ KENT MEYDANINDA AĞAÇ VAR. TAKSİM MEYDANINDA TEK BİR AĞAÇ VAR MI. İKİNCİ OLARAK O ŞAHESER MEDRESELERİMİZİ AĞAÇLAR KAPATAMAZ. HER YERDEN O TARİHİ ESERLERİN GÖZÜKMESİ LAZIM. AYRICA KENT MEYDANI PROJESİ ÖDÜL ALMIŞ BİR PROJEDİR.
SİVAS TA KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALANI SAMİ BEY ZAMANINDA NERDEN NEREYE ÇIKMIŞ ÖNEMLİ OLAN BU. YEŞİL ALAN MİKTARI KAT VE KAT ARTMIŞTIR. BÖLGE PARKLARI HERBİRİ BİRBİRİNDEN GÜZEL VE BÜYÜKTÜR. BELEDİYENİN YAPTIĞI YATIRIMLARI YAZSAM BAYA BİR ZAMAN ALIR AMA YAZMAYA GEREK YOK MART AYINDA HEMŞERİLERİMİZ GEREKEN PUANI VERECEKTİR. ARTIK BELEDİYE NE KADAR REKOR OYLA SEÇİLECEK SİVAS TA TARTIŞILAN BU.
bak Berat ayıp ediyorsun bir tek çivi çakılmamış diyorsun, köydü Sivas diyorun ben bu dakikadan sonra bu konu hakkında ne yazarım ne de okurum çünkü hakikaten çok ayıp ediyorsun. Belediyenin yakın tarihine bakarsak diyorsun, bana Temel Karamollaoğlunu savunuyorsun, yaptıklarını unutuyorsun, kötü olayları unutmak suçluları da unutmak değildir. Unutmak istediğim o kötü olayları tırmandıran bu adam değilmidir. Kusura bakma ben bu adam hakkında ne Temel Karamollaoğlu na ne de senin düşüncelerine saygı gösteremicem, çünkü o adam benim gözüm ap ayrı bir yere (kötü olarak) sahip. Nefret ediyorum anlıcan ama senin düşüncene de karışmam.
Bunları geçtim sen Rahmi Günay'ı nasıl yok sayarsın, Çanka'yı nasıl yok sayarsın Sivas'ın şu anki alt yapısı Çanka zamanında yapılmış, Paşafabrikası, Ethem Bey parkı, Kale'nin park yapılması, Asfaltlama ve Asfalt üretim tesisleri o dönemde yapılmış. Sen sanki o dönemde yaşamış gibi anlatıyorsun, "SİVAS TEMEL KARAMOLLAOĞLU ZAMANINDA DEV HİZMETLERLE TANIŞMIŞTIR BANA GÖRE. TEMEL BEYDEN ÖNCE SİVASIN GÖRÜNTÜSÜ ŞEHİR DEĞİL KÖYÜ ANDIRIYORDU." demişsin nerden hatırlıyorsun Karamollaoğlu öncesi Sivas'ı ben senden büyüğüm hatırlamıyorum, kusura bakma Sivas halkı aptal değil, hele senin dediğin gibi zaten solcu olmasalardı ve kötü hizmet aldıktan sonra 27 sene Rahmi Günay'ı belediye başkanı yapmazlardı, Çanka'ya %45 oy vermezlerdi,sonraki seçimlerde %48 le güven tazelemezlerdi.
Ayrıca Seçimler 93 değil 94 seçimleridir. Doğrudur 89 da %39 oy alan bir SHP Baykal'ın da etkisi ile bölünmüş ve oy oranı %27'ye inmiştir ama bölünen sol oyların toplamı yine %39 dur ki o seçimlerde kaybettiği tüm şehirlerde kıl payı kaybetmiştir İstanbul ve Ankara dahil CHP ve Baykal etkisi diyelim, oyların bölünmesi başka bir nedeni de 12 Eylül sonrası hala devam eden Sağa kayış. Zaten o seçimleri kaybetmek Türkiye'de sağın yolunu açmıştır Baykal'ın Türk Soluna yaptığı en büyük ayıptır, attığı en büyük kazıktır.

Saygılar....

Bak kardeşim iyisin hassın güzel Sami Aydın bile Sivas'a yapılanları bu kadar iyi savunamaz ama keşke şu Temel Karamollaoğlu'na girmeseydin keşke 80 öncesinde Sivas'a bir tek şey yapılmadı demeseydin hakkında düşündüğüm iyi araştırıyor düşüncem değişti, bir kaç önceki yazında Sivas'a devasa yatırımlar yapıldı dedin 80 öncesinde, bu da CHP'nin seçimleri kaybetmemesini sağladı deyipte sonrada o dönemlerde Sivas'ı köye benzetmen ve de bunu sanki o dönemde yaşamış gibi anlatman tutarsız da olduğunu gösteriyor o bakımdan cevap vermemek için bir daha bu bölümü okumayacağım. (düşüncelerine değer vermediğim için değil, cevap vermemek için yoksa bende düzeyimi kaybedeceğim çünkü 80 öncesi ile ilgili bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsun ama Sami Aydın döneminde yapılanlarla ilgili çok bilgilisin ve iyi savunuyorsun o na hiç lafım yok.)
Son bir cevapta Sivasspor hakkında Sivasspor 3. lige yine 80ler'de düştü ve ikinci lige 99'da çıktı sonra 2005'e kadar 2. lig, Ne zamanki Mecnun ODYAKMAZ geldi Sivasspor'a, yönetime, o zaman adam oldu kulüp, bunu herkes bilir Osman Seçilmiş'in tek etkisi Mecnun Başkan'ı ikna etmesidir o kadar.

Alt 04.11.2008, 16:16   #85
Kibrisli
Usta Yiğido

Berat her konuda tutarsız olduğunu söylemedim 80 öncesi yapılanları 3 önceki mesajında övmüş, büyük yatırımlardan devasa fabrikalardan bahsetmişsin sonra da aynı dönemde sivasa bir tek çivi çakılmamıştır demişsin.
Ben Temel Karamollaoğlu ve Seçilmiş döneminde özellikle 90ların sonu 2000lerin başında iyice köyleştiğini söyledim, sonra Şener dönemi başladı sonra Sami Aydın birşeyler yaptı bunlar yetersizdir ve diğer illerin gerisinde kalmıştır, kalmaya da devam ediyor dedim hiçbir zaman bir tek çivi çakılmadı demedim ki.

Yeniden düzenlenen Paşafabrikası övünülüyor bununla ama Günay zamanı yapıldı, dönemine göre çok büyük ve modern bir parktı RP döneminde aynen kaldı ilk yapıldığı gibi, Sami Aydın yeniledi, sonuç o zaman yapıldı Sami Aydın yeniledi peki aradakiler sadece izledi, içki yasağı getirdi şu bu, Ethem Bey'in parkı istimlak edildi park yapıldı sonra? RP zamanı bir tek çivi çakılmadı, Sami Aydın yeniledi ama CHP zamanı yapılmıştı, dönemine göre büyük ve moderndi, Kale Parkı CHP zamanı yapıldı Anap ve RP zamanı ne yapıldı?Hiçbirşey serseri yuvasıydı sadece alkollü gazinolar kapandı, şimdi ne durumda bilmiyorum ama gelcek hafta orayada gidip bakıcam.Makine ikmal tesisleri, Soğuk hava tesisi, Soğuk çermik, sıcak çermik, Belediye sitesi, Otogar ve Belediye çarşısının yapımı,Sanayii çarşısı, su ve elektrik şebekelerinin yapılışı, 2 kez yenilenmesi bunlar çivi değil küsküdür bunlar sadece belediye nin yaptıkları devletin kendi yaptığı yatırımları yazmaya zaten gerek yok.

Şimdi bunları 2-3 mesaj önce överken sonrada bir tek çivi çakılmadı diyorsan tutarsız davranıyorsun demektir kusura bakma. Sami Aydın dönemi hiçbirşey yapılmadı demedim demiyorumda tekrarlıyorum o yüzden yapılanları yazmana gerek yok ben de 80 öncesi yapılanları yazamam heralde tam 60 sene Sivas'ı CHP yönetmiş 60 senenin yatırımı buraya sığmaz. Ben Sami Aydın dönemini yaşıyorum ve yetersiz görüyorum daha iyisini yapsın diyorum ama sen 80 öncesi yapılanları araştırmadan yorum yapıyorsun ve bunu önceden kendi yazdıklarına muhalif olarak yapıyorsun, çelişiyorsun.

Alt 04.11.2008, 16:28   #86
ofgurleyuk78
Usta Yiğido

ofgurleyuk78 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ofgurleyuk78 Şuan ofgurleyuk78 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.01.2010 17:58

Tecrübe Puanı: 764 ofgurleyuk78 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart -->: --->: Sivas Kaderine Terk Edilmiş Durumda

Alıntı:
SİVAS BELEDİYELERİNİN YAKIN SİYASİ TARİHİNE BAKACAK OLURSAK;
SİVAS TEMEL KARAMOLLAOĞLU ZAMANINDA DEV HİZMETLERLE TANIŞMIŞTIR BANA GÖRE. TEMEL BEYDEN ÖNCE SİVASIN GÖRÜNTÜSÜ ŞEHİR DEĞİL KÖYÜ ANDIRIYORDU. SAĞ OLSUN SOL BELEDİYE ALTYAPIYA HİÇ YATIRIM YAPMAMIŞ VE SİVAS I KÖYLEŞTİRMİŞTİR. ZATEN MİLLETİMİZ O MEŞHUR 1993 MART AYINDAKİ YEREL SEÇİMLERDE BÜTÜN TÜRKİYE DE SOL BELEDİYELERİ TASFİYE ETMİŞTİR. NEYSE BU BİR TARAFA.
TEMEL BEY ADETA SİVASI ŞEHİR HALİNE GETİRMİŞTİR. YENİŞEHİR MAHALLESİ VE DAHA BİRÇOK MAHALLE KAZANDIRILMIŞTIR SİVASA. ALTYAPIYA BÜYÜK ÖNEM VERİLMİŞTİR. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİN İLK ETABININ ALTYAPISI YAPILMIŞTIR Kİ 1976 YILINDA OSB KURULUM KARARI ALINMASINA RAĞMEN 1993 E KADAR OSB YE ALT YAPI NAMINA TEK ÇİVİ ÇAKILMAMIŞTIR.
OSMAN SEÇİLMİŞ ZAMANINDA ALTYAPI ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERİLMİŞTİR. TARİHİ KONAKLAR RESTORE EDİLMİŞTİR. GALERİCİLER SİTESİ SİVASA KAZANDIRILMIŞTIR. SİVASSPOR BUGÜN SÜPER LİGDEYSE BUNUN MİMARI OSMAN SEÇİLMİŞTİR.
SAMİ AYDIN ZAMANI İSE SİVASA ADETA ÇAĞ ATLATMIŞTIR. AĞAÇLARIN KESİLDİĞİ ELEŞTİRİSİ VAR. PEKİ BEN SORUYORUM HANGİ KENT MEYDANINDA AĞAÇ VAR. TAKSİM MEYDANINDA TEK BİR AĞAÇ VAR MI. İKİNCİ OLARAK O ŞAHESER MEDRESELERİMİZİ AĞAÇLAR KAPATAMAZ. HER YERDEN O TARİHİ ESERLERİN GÖZÜKMESİ LAZIM. AYRICA KENT MEYDANI PROJESİ ÖDÜL ALMIŞ BİR PROJEDİR.
SİVAS TA KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALANI SAMİ BEY ZAMANINDA NERDEN NEREYE ÇIKMIŞ ÖNEMLİ OLAN BU. YEŞİL ALAN MİKTARI KAT VE KAT ARTMIŞTIR. BÖLGE PARKLARI HERBİRİ BİRBİRİNDEN GÜZEL VE BÜYÜKTÜR. BELEDİYENİN YAPTIĞI YATIRIMLARI YAZSAM BAYA BİR ZAMAN ALIR AMA YAZMAYA GEREK YOK MART AYINDA HEMŞERİLERİMİZ GEREKEN PUANI VERECEKTİR. ARTIK BELEDİYE NE KADAR REKOR OYLA SEÇİLECEK SİVAS TA TARTIŞILAN BU.
Karamollaoğlu zamanı Sivas'ımıza kara bir lekedir. Sen akıllısın ne demek istediğimi anladın. Konuyu deşmeyeyim.
Alt 04.11.2008, 16:28   #87
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1291 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: Sivas Kaderine Terk Edilmiş Durumda

Bu konu ,Sivas'ın hangi tarafın kalesi olduğu tartışmasına döndüğü için bence amacından sapmıştır.İki sayfa önce BOUN kardeşim bilgisini konuşturmuş,siyasi fikirden uzak bir yorum yapmış.Kendisini tebrik ediyorum.
Alt 04.11.2008, 17:11   #88
Kibrisli
Usta Yiğido

89 yerel seçim sonuçları
Parti Oy %

ANAP 3.190.396 23.74

DSP 868.027 6.46

DYP 3.155.694 23.48

IDP 67.591 0.50

MCP 405.944 3.02

RP 1.174.454 8.74

SHP 4.402.173 32.76

BAGIMSIZ 175.188 1.30

94 Yerel Seçimleri

Parti Oy %

ANAP 4.558.747 22.97

BBP 186.772 0.94

CHP 865.056 4.36

DP 63.283 0.32

DSP 1.561.791 7.87

DYP 3.750.972 18.90

IP 32.604 0.16

MHP 1.490.758 7.51

MP 34.162 0.17

RP 3.784.356 19.07

SBP 18.403 0.09

SHP 3.314.831 16.70

Cevap 1- bu bilgi eksikliğimdir yanlış anladığım için karıştırdım çelişki değil.
Cevap 2- Ben böyle birşey demedim, lütfen bunu yazdığım mesajın numarasını veriniz bakmak istiyorum. sadece sizin yazdığınıza karşılık sadece İzmir'den 12 ay değil 6 ay uçuş olduğunu söyledim diğer iller hakkında yorum yapmadım ve başka bir mesajdada İzmir'de yaşadığımı söyledim geçen yıl 6 ay uçuş yoktu İzmirden dedim.Kayseri uçuşu hakkında yorum yaptım. Diğer yerlerden uçuş olmadığını iddia eden birisi konu hakkında nasıl yorum yapabilir.
Cevap 3- Dikimevini kim kapattı? Bana onu söyler misiniz? Sivas sahipsizleştirildiği için Vekiller ve Belediye başkanı yeterli olmadığı için kapandı. TSK istese bile MSB kapatmayabilir. Zarar eden kurumu kar eden kurum haline getirirsin sonra da kapatmazsın bakanlığın görevlerinden birisi budur sosyal devlet. ki siz TSK'nın fason malı dışarda üretmek istediği için kapattığını söylüyordunuz şimdi benim dediğim gibi Zarar ettiği gerekçesi ile kapatılmasını Milli Savunma Bakanlığından istediğini yazıyorsunuz. Benimkisi mi çelişki yoksa sizinkisiz mi?
Temel Karamollaoğlu hakkında herkesin bildiği kayıtlarda yer alan o gün yatıştırmak için yaptığı konusma ile tam tersine ordaki grubun iyice hareketlenmesine neden olmasından bahsediyorum. Bu olay hassas bir konu buna girmeyelim. İftira atıyorsam dava açsın, karşı karşıya gelmeyi çok isterim onunla ama hele bir Maraşlı yüzünden memleketlilerimle karşı karşıya gelmem o yüzden bu konu hakkında konusmayalım.

Bak ben senin hakkında bu yazıda bir iddiada bulunmadım senin son söylediklerine cevap verdim obakımdan cevap vermeni gerektirecek bir konu kalmadı kapatalım konuyu. kırmayalım birbirimizi gardaş.

Saygılar

Alt 04.11.2008, 17:48   #89
Kibrisli
Usta Yiğido

Standart Cevap: --->: Sivas Kaderine Terk Edilmiş Durumda

Alıntı:
1989 yılı belediye seçimleri resmi sonuçları
Seçmen Bilgileri:
Nüfus:
198.553

Sandık:
312

Liste:
102.477

Oy:
80.346

Geçerli Oy:
76.993

Parti Oy %

ANAP
16.299
21.17

DSP
1.682
2.18

DYP
3.571
4.64

IDP
746
0.97

MCP
5.832
7.57

RP
27.985
36.35

SHP_
20.789
27.00

BAGIMSIZ
89
0.12
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Bende neden farklı istatistikler çıkıyor diyorum Sen meşhur 93 seçimlerinde Türkiye'nin her yerinde sol belediyeleri kaybetti deyince ben Türkiye geneli sonuçlarını söyledim Sivas değil. Ondan bir karışıklık oldu.
Önyargılı olmaya başlıyoruz birbirimize boşveeer kapansın bu konu, ortak nokta Sivas daha iyiye gitsin.

Başka bir konu altında böyle güzel tartışmalar dilerim gardaş.

Kendine iyi bak
Sevgi ve Saygılarımla...

Alt 04.11.2008, 17:56   #90
Kibrisli
Usta Yiğido

Berat sen bana böyle bir soru sormadın bende böyle bir cevap vermedim. Ben Turizm sektöründeyim Sivas'a nerden uçak gelip gittiğini biliyorum Sen Sivas'a gelen giden uçakları yazdın bende ona istinaden İzmir'den uçak 6 aydır dedim. Bu sene düzelirse ne ala bilemem ama geçen yıl İzmirden 6 ay hatta belki daha fazla biz uçak bileti kesmedik, bende 2-3 kez otobüsle gelip gitmek zorunda kaldım. Onu söyledim.

Konuyu Toplam 9 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 9 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil