Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 17.05.2009, 17:30   #81
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 2185 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein
Standart Cevap: KÖYLERE KÜRTÇE İSİM verilmesi

Türk.Kürt,Sünni,Alevi,Arabı,Çe rkezi kardeştir " .

Teorikte böyle de pratikte acaba böyle mi?Bizler teorik olarak mı yaşıyoruz pratik olarak mı.

Her Türk-Kürt meselesinde %50-%50 büyük tartışmalar ve tahammülsüzlükler çıkar biri diğerine diğeri birine kendini bir türlü anlatamaz.Veya biri tarafından diğeri olmakla suçlanan ve görülen dışlanır kabul görmez.Ama kardeşiz değil mi?İlginç nasıl kardeşlikse...

Her Sünni-Alevi meslesinde de yine neredeyse %50-%50 büyük tartışmalar ve tahammülsüzlükler çıkar ve biri diğerine diğeri de birine kendini bir türlü anlatamaz.Veya biri tarafından diğeri " bizden değildir " mantığıyla hareketi ve tartışmayı noktalar ve dışlar.Ama kardeşiz değil mi?Bu da oldukça ilginç,nasıl kardeşlikse...

Olay " vatan bölünmezliği,bayrak birliği " boyutuna gelince her nedense bir anda herkes kardeşlikten söz eder hale geliveriyor.Oysa ki vatan ve bayrak boyutuna gelinmeden inanç,ideoloji,etnik köken...her ne olursa olsun teorikte değil pratikte kardeş olabilmek gerekir.Bizi teorikler değil pratikler ayakta tutar,güçlü kılar,tarih boyunca da böyle olmuştur.Dikkat ediniz tarih boyunca hep içeriden yıkılmışız.Neden mi teorik söylemi pratiğe dönüştüremediğimizdendir.

Tabii ki yukarıdaki bir nevi özeleştiriyi yaparken bunun içinden kendimi soyutladığımı düşünmeyiniz.Hepimiz sanırım bu hataya yanlışa düşüyoruz.Mutlaka istisnaların da olduğuna inanıyorum ve onlar için sözüm meclisten dışarı diyorum.

Ayrıca bu ırkçılık oldukça , ülkemizde , bu güzel topraklar üstüne huzur olmasını beklemek mümkün değildir . O yüzden , birlik vaktidir . Unutmayın ki ;

"Arkasında düşmanı hisseden,önündeki düşmanla savaşamaz" demiştir Cengiz han ... Bizim önümüzde zaten çok düşman var bari içimizde ( önümüzde ) düşmanlık yaratmayalım ...

Türkiye'de pek çok etnik köken bulunmaktadır ve ne olursa olsun hepsi kardeştir
bazı tatsız batıllardan dolayı hayatı boyunca hırpalanmış . Sadece etnik farklılıktan dolayı , ezilmiş , hırpalanmış ve yıpranmış insanlarımız var ama biz hala o insanları düşman gibi görmemeliyiz tabi onlarda aynı şekilde...

Türkiye'yi yönetenler ayrımcılık ve özerlik yapamaz.

Türkiye Türktür Türk kalacak.......

''Ne mutlu Türküm diyene''

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.05.2009, 02:51   #82
Sivaslisandy-58
Usta Yiğido

Sivaslisandy-58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sivaslisandy-58 Şuan Sivaslisandy-58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.04.2011 23:11

Tecrübe Puanı: 1445 Sivaslisandy-58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

bizden gören asla olmaz karsidan olmadigi sürece düsmanligi.
arkamisdaki düsman belli dir önümüzdekide seva kardes düsmanligida bizler cikarmadik yine arkadaki ve öndekiler cikardi ve simdi bu durumda türkiye:(
Alt 22.05.2009, 02:54   #83
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1440 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

YA SEV YA TERKET!...
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 22.05.2009, 03:17   #84
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22

Tecrübe Puanı: 1197 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Bu konudaki ilk yorumumu geri almak istiyorum
Çünkü bahsi geçen değişiklikler ülkenin ilk kurulduğu dönemde halkın isteği ile yapılan değişiklikler değildir. O dönemden bir örnek vermek gerekirse Erzincan'ın Kemaliye ilçesinin eski adı Ermenicedir... Ancak İlçe halkı Atatürk'e olan sevgilerinden ötürü O'na bir yazı yazmış ve ismin "Kemaliye" diye değiştirilmesini istemiştir. Ya da Uludağ'ın adı Keşiş Dağı iken Atatürk "Böyle iş mi olur? Ulu camii var, ulu çınar var ulu bir dağ var ama dağın adı Keşiş Dağı... Bu dağın adı bundan sonra Uludağ'dır" demiş ve ismini değişmiştir bunun gibi çok ilçe, il vardır ismi değişen... Ancak bu tasarıda adı eskiye çevrilecek köyler o dönemdekiler değil 12 Eylül darbesi ile zorla değiştirilen yerleşimlermiş... O bakımdan halka zorla kabulettirilmeye çalışılan ve 25 yıllık bir mazisi olan bu isimlerin değiştirilmesi zararlı değildir. Bunun yanında diğer tartışmalara şöyle bir nokta koymak isterim... Atatürk'ün önceden hiç duymadığım bugün gördüğüm bir sözünü yazmak isterim...

"BİZİM DİLİMİZLE, KÜLTÜRÜMÜZLE, BAYRAĞIMIZLA, KÜLTÜRÜMÜZLE YAŞAYAN HERKESLE BİZLER KARDEŞİZ"
MAREŞAL GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.05.2009, 01:36   #85
seva
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 2185 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
Sivaslisandy-58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
bizden gören asla olmaz karsidan olmadigi sürece düsmanligi.
arkamisdaki düsman belli dir önümüzdekide seva kardes düsmanligida bizler cikarmadik yine arkadaki ve öndekiler cikardi ve simdi bu durumda türkiye:(
Bizler onlara Her fırsatta terörist damgası vurmazsak düşmanca görmezsek veya Türk askerlerimiz onlara terörist diye zülüm etmezse onlarında boş durmasını heralde beklenemez.

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
Alt 24.05.2009, 02:05   #86
Klimasuyu
Usta Yiğido

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bizler onlara Her fırsatta terörist damgası vurmazsak düşmanca görmezsek veya Türk askerlerimiz onlara terörist diye zülüm etmezse onlarında boş durmasını heralde beklenemez.
Türk askeri kürt vatandaşlara asla terörist muamelesi yapmıyor ezbere konuşmayalım hatta Türk halkının görmediği muameleyi biz orda kürtlere gösteriyorduk ...
batı da hangi karakolda gelen vatandaşlara çay,kahve, kola ikram ediliyor hangi köye askerin artan erzakları dağıtılıyor...
işte biz(ben askerdeyken) bütün bunları Tunceli halkına yapıyorduk ...
asker polis elinden geldiğince halkla bütünleşmeye çalışırken onlar hala sokakta bir asker polis gördüğü zaman şeytan görmüş gibi oluyorlar göz bebekleri büyüyor tüm bunlar belki nefretten belki de korkutan ama gerçek...
ellerinde geldiği kadar iyi görünmeye çalışyorlar askere o ayrı ama sadece iyi görünmeye çalşıyorlar askeri polisi gerçekten samimi olarak sevmiyorlar bunu hissete biliyosun...
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.05.2009, 02:22   #87
seva
Usta Yiğido

Alıntı:
metin 0758 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Türk askeri kürt vatandaşlara asla terörist muamelesi yapmıyor ezbere konuşmayalım hatta Türk halkının görmediği muameleyi biz orda kürtlere gösteriyorduk ...
batı da hangi karakolda gelen vatandaşlara çay,kahve, kola ikram ediliyor hangi köye askerin artan erzakları dağıtılıyor...
işte biz(ben askerdeyken) bütün bunları Tunceli halkına yapıyorduk ...
asker polis elinden geldiğince halkla bütünleşmeye çalışırken onlar hala sokakta bir asker polis gördüğü zaman şeytan görmüş gibi oluyorlar göz bebekleri büyüyor tüm bunlar belki nefretten belki de korkutan ama gerçek...
ellerinde geldiği kadar iyi görünmeye çalışyorlar askere o ayrı ama sadece iyi görünmeye çalşıyorlar askeri polisi gerçekten samimi olarak sevmiyorlar bunu hissete biliyosun...
Uzaktan Davulun sesi hoş geliyor ordan bazı askerler diyorum ben hepsi demiyorum bunlar durduk yere mi düşman gibi bakıyorlar o zaman

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
Alt 24.05.2009, 02:30   #88
Klimasuyu
Usta Yiğido

Alıntı:
Uzaktan Davulun sesi hoş geliyor ordan bazı askerler diyorum ben hepsi demiyorum bunlar durduk yere mi düşman gibi bakıyorlar o zaman
uzak değil ben bu olayların bikaç ay önce içindeydim ...
diyer olaylara gelince zamanında, O.HAL. döneminde biraz halkın ezildiği doğru ama durduk yerede olmadığı kesin...
Alt 24.05.2009, 02:42   #89
seva
Usta Yiğido

Alıntı:
metin 0758 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
uzak değil ben bu olayların bikaç ay önce içindeydim ...
diyer olaylara gelince zamanında biraz O.HAL. döneminde biraz halkın ezildiği doğru ama durduk yerede olmadığı kesin...
işte bende bunu anlatmaya çalışıyorum Hiç kimse durduk düşman gibi bakmaz...
sırf devlette düşman etmek için askerlerin bazıları kürtlere olmadık işkenceler yapanlar vardır elbet Nasıl türkleri Kürtlere düşman gözüyle görmemiz için sırf PKK çıktıysa öyle düşman ediyorlar Türk Kürt kardeşliğinin olmamasını isteyen Türkiyede huzur içinde yaşamamızı istemeyen bazı yobazlar var...

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
Alt 24.05.2009, 02:59   #90
Klimasuyu
Usta Yiğido

Alıntı:
işte bende bunu anlatmaya çalışıyorum Hiç kimse durduk düşman gibi bakmaz...
sırf devlette düşman etmek için askerlerin bazıları kürtlere olmadık işkenceler yapanlar vardır elbet Nasıl türkleri Kürtlere düşman gözüyle görmemiz için sırf PKK çıktıysa öyle düşman ediyorlar Türk Kürt kardeşliğinin olmamasını isteyen Türkiyede huzur içinde yaşamamızı istemeyen bazı yobazlar var...
gece gece hiç çekemiyecem bacım şimdi kürt tatışmasını son bi açıklama daha yapiyim sonra kapatalım bu konuyu...
benim yaşlarımda bi kürt arkadaşım vardı istanbul*da çoçuğın amcası babası akrabaları da o dönem de işkence görmüş .
işte çoçuk anlatıyo amcama şöyle elektrik verdiler de babamı şöyle dövdüler askerler falan diye,bende dedimki peki arkadaşım bütün bunları neden yaptı asker size nedensiz boş yeremi size yapıldı bunlar diye sorunca çoçuğun verdiği cevaplar abartmıyorum "bir uzman çavuşun kafasına kaynar su döküp yaktık,sınırdan kaçak benzin geçirirken yakalandık ve babam askerin birine tokat attı" dedi.
sanada işkence yapıldımı diye sordum,"hayır ben ozaman küçüktüm karakola babamın yanına gittiğimiz de askerler bana kantinden çikolata falan alır verirdi" dedi ...
bilmem bişeyler anlatabildim mi?...

Konuyu Toplam 4 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 4 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil