Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 28.07.2008, 01:16   #1
FurkaN
Editör

FurkaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

FurkaN Şuan FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 22:58

Tecrübe Puanı: 10 FurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDI
Standart Sivaslı Gönüllü Doktorlar Kuzey Afrika'ya Sağlık Çıkarması Yaptı

Sivaslı gönüllü doktorlar, Kuzey Afrika'nın yoksul ülkelerinden olan Moritanya'da 3 bin 500 kişiyi sağlık taramasından geçirdi.

Anadolu Sağlıklı Yaşamı Destekleme Derneği (ANSADER) üyesi bir gurup gönüllü doktor, gittiği Moritanya'da bir hafta boyunca 3 bin 500 kişiyi muayene etti; küçük cerrahi müdahalelerle Moritanyalıların iyileşmesini sağladı. Dernek üyesi olan 6 uzman, 6 pratisyen tabip, 1 diş hekimi, 1 eczacı, 4 hemşire, 1 sağlık memuru ve bir dernek temsilcisinden oluşan toplam 20 kişilik gönüllü ekip, tarama sırasında ülkemizden götürdükleri tedaviye yönelik 46 koli ilaç ve tıbbi malzemeyi de vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı.

Moritanya'da yaptıkları çalışmaları düzenledikleri basın toplantısıyla anlatan ANSADER Başkanı Dr. Adnan Yıldız, Sağlık Bakanlığı'nın izni ve Türk İşbirliği ve Kalkınma Dairesi Başkanlığı (TİKA) desteğiyle gittikleri Moritanya'da hem yoksul halka sağlık hizmeti verdiklerini hem de Türkiye'nin tanıtımını yaptıklarını söyledi. Yıldız, gittikleri ülkede doktorla ilk defa karşılaşan insanların çoğunlukta olduğunu vurgulayarak, hastaların ilaçları nasıl hazırlayıp kullanılacağını dahi bilmediklerini bildirdi. Moritanya halkının kendilerini çok sıcak karşıladığını vurgulayan Dernek Başkanı Yıldız, "Türkiye'den, Müslüman bir ülkeden geldiğimizi öğrendiklerinde boynumuza sarıldılar. Tekrar gelinmesi konusunda yoğun istekle karşılaştık." dedi. 6 ay sonra Moritanya'yı yeniden ziyaret etmeyi planlayan dernek üyeleri, yaptıkları çalışmanın sonuçlarını yerinde görecek ve ülkede yeni bir çalışma daha yapacak.
Dilin süsü söz!"

...İMZALARDA SİYASİ SİMGELER YASAKTIR...

BeNi An, bEnİ aRa, AmA bEnSiZ yÜrÜ...
FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil