|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Birbirimizi Tanıyalım Yiğidoların Buluşma Noktası |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
22.11.2008, 17:43 | #1 |
Alt Forum Yöneticisi
kronik Şuan
Son Aktivite: 14.12.2020 18:41
Tecrübe Puanı: 1368
|
SİVASIN KIZLARI VE ERKEKLERİ
22.11.2008, 17:51 | #2 |
Usta Yiğido
sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4531
|
Cevap: SİVASIN KIZLARI VE ERKEKLERİ
Erkegin tarifi yapilsa idi, Sivas Erkegi örnek olarak alinirdi.
22.11.2008, 17:58 | #3 |
Yiğido
Kadirhan Şuan
Son Aktivite: 07.06.2010 14:40
Tecrübe Puanı: 713
|
SİVAS Erkeği, bir acı gurbet türküsü gibidir.
yüreginize saglık...çok güzel yazmışsınız
22.11.2008, 18:07 | #4 |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
|
Sivas kızları damatları hanımköylü yapar
22.11.2008, 18:08 | #5 |
Alt Forum Yöneticisi
kronik Şuan
Son Aktivite: 14.12.2020 18:41
Tecrübe Puanı: 1368
|
valla ben yapamadım bende mi eksiklik var aceba benim herif mi çok maço ?
22.11.2008, 18:11 | #6 |
Usta Yiğido
sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4531
|
Allah´tan hanimda sivasli da, o problemi yasamadim. Ama sana katiliyorum.
22.11.2008, 18:13 | #7 |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
|
Ya ben karadeniz eniştesiyim ama bak yıkılmadım ayaktayım sivaslilar.net'teyim
22.11.2008, 18:15 | #8 | |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
|
Alıntı:
Bir kağıt bir kalem alıp gelcem size kararı sonra açıklarım buraya
22.11.2008, 18:31 | #9 |
Yiğido
Kadirhan Şuan
|
SiVAS ERKEĞİ
Sivas Erkeği
Sivas Erkeği bayan erkek farketmez herkese gardaş der Sivas Erkeği bağlama çalar,ıslık çalmaz Sivas Erkeği aşık olmaz,çünki aşkın kitabını yazmıştır Sivas Erkeğine aşk atalarından yadigardır.(aşık veysel,pir sultan abdal ve daha nice sayamadığımız ozanlar) Sivas Erkeği gurbet değil,Türkünün hepsidir.Her Türküde Ondan bahsedilir.. Sivas Erkeği ekmeğe lavaş,godoşa gadaş der Sivas Erkeği la bağlacını mutlaka her cumlenin arkasında kullanır.Bazılarında bu kesmez her kelimenin arkasında kullanır Sivas Erkeği etli dohturur,kelle gırdırır Sivas Erkeği timurun torunudur Sivas Erkeğinin duvarda asla işi olmaz,işini tavanda halleder Sivas Erkeği kılıcını sivas biçağı gibi kullanır Sivas Erkeği çekinmez,çekindirir(çekunmez,ç ekundurur) Sivas Erkeği herşeyin hakkını bir şekilde verir Sivas Erkeğinin delikanlısı çoktur yumşağı yoktur Sivas Erkeği mertliğini havasının sertliğinden alır Dunya az bişey köşeliyse bu farkı Sivaslılar yapar Sivas Erkeği kominakasyonunu bagırarak sağlar Sivas Erkeğinin iti elinde bıçağı belindedir Sivas Erkeği galibaya ellaham,havalanmaya govelenme der Sivas Erkeğinin mertliği dilinde değil yüreğindedir Sivas Erkeği her kavgaya girmez,sebepsiz adam dövmez, Sivas Erkeği gördüğü haksızlıklara fazla ses çıkarmaz zira o sırada dövuyordur(yani Çökmüştür) Sivas Erkeği Allah'a (C.C.) Kitaba laf ettirmez,edeni asla affetmez. Sivas Erkeğinin atı,iti,sırtı yere gelmez Sivas Erkeği delidir,gerek görürse romayıda yakar Sivas Erkeği kibarlılığı sever ama belli etmez Sivas Erkeği doğasından aldığı enerjiyle yasar Sivas Erkeğinin muhtac oldugu kudret doğuştan gelir Sivas Erkeğinin yavru vatanı istanbul,anavatanı sivastır Sivas Erkeği saflığa aşırı önem verdiğinden sıvı içeceklerin hepsini katkısız içer Sivas Erkeği kimseyle çıkmaz,illa çıkacaksada evlenir Svas Erkeği avradına yerine göre değerini verir.Uygun görürse sever,yada döver Sivas Erkeği sevmez,sevilir-terketmez terkedilir Sivas Erkeği helikopter den helikoptere atlarken şarjör değiştirir Sivas Erkeği pestili (bastugu)damdan,kayısıyı (erugu) daldan yer Sivas Erkeği sigarasını tellendirir,çayını demlendirir Sivas Erkeğini soğuk vurmaz onu ihanetin vurduğu kadar Sivas Erkeği gazeli toplayıp yakmaz,illa yakması gerekiyorsa bahçeyi yakar Sivas Erkeği ketenin yağını,havanın ayazını sever Sivas Erkeği raftan mal indirmez,almayanı affetmez Sivas Erkeği namusu için yaşar,şerefi için ölür Sivas Erkeği her türlü yumuşamaya karşıdır, Sivas Erkeği g harfi yumusaksa sertleştirmeye çalışır,sertleşmiyorsa kullanmaz Sivas Erkeği armutun sapı,üzümün çöpü var diye hor görmez Sivas Erkeği neyler,neylersede güzel eyler Sivas Erkeği avradını çalıştırmaz,hesabına kimseyi karıştırmaz Sivas Erkeği alman usulunden nefret eder,hesabı hep kendi öder Sivas Erkeği temirağayı oynarken babasını bile görmez Sivas Erkeğinin halayı aşı,tesbihi daşıdır Sivas Erkeği eline diline dinine sahiptir Sivas Erkeği merhamette güneş gibidir,kavgada ateş gibidir Sivas Erkeği çorbasını sudan,ekmeğini daştan çıkarır Sivas Erkeği yiğittir merttir kainatta tektir,bunu diyende malatyalıdır Sivas Erkeği kısacası ve özetle hatta sonuç olarak adamın hası,demirden siler pası Tüm bu veriler Sivas harici diğer illerde yapılan araştırmalar sonucudur. Bu sözleri Sivaslı olmayan aileler çocuklarından uzak tutarlarsa seviniriz. Havasının sert,insanının mert,yiğidin harman olduğu yerdendir Ya Sivaslı Olacaksın Yada İtaat Edeceksin İtalyanlarında Sivas Soyundan Geldiğine İnanılır örn.La gazetta,la della sport,la tevizyona,la radıo ) şehirde ne kral nede kural tanır çeker emanaeti kurar adaleti mahallesinden geçilmez elinden su içilmez o Sivas çocugudur o na racon kesilmez Sadeddin Turgut,Tolga Ateş,Cemal Kavak Yardımları ile 0 [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] ürünüdür
22.11.2008, 18:42 | #10 |
Yiğido
Kadirhan Şuan
|
bence bu ayrı bir konu(ydu) olabilirdi...yinede görüşünüze saygı duyuyorum ...ben bu siteye alışamayacagım galiba
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|