Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 13.03.2009, 00:15   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 937 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Adaylar Konuşuyor (Röportaj)

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Demokratik Sol Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Sayın Fuat Taşdemir ile DSP İl Binasında yaptığımız röportajı yayınlıyoruz.

Fuat bey kısaca kendinizden bahsedermisiniz?

Fuat Taşdemir, 1959 Sivas doğumluyum. Evliyim 23 ve 16 yaşlarında iki kızım var. 1982-1985 yılları arasında belediyede görev aldım. 1985 yılında Cumhuriyet Üniversitesine geçtim. Bu süre içerisinde şehiri tanıdım. Belediye ile ilgi bilgi birikimi edindim. Amacım ilime hizmet edebilmek. Halkımla dayanışma içerisinde Sivas ile iyi işler yapmak.

Sivas’ın sizce en önemli sorunu nedir ? Ve sizin çözüm öneriniz ?

Çağdaş bir kent oluşturma ve toplumun her kesimiyle barışık bir şekilde görev yapmak için çalışacağız. Sorunları tespit etmek ve çözmek bir kişinin görevi olamaz. Bunun için toplumun her kesiminden insanımızla birlikte bu kenti daha yaşanabilir hale getirmek için görev yapacağız. Bir belediyenin halka her zaman açık olması gerekir. Halkımıza her zaman kapımız açık olacak. Sivas’ın yerel yönetimden kaynaklanan birçok zaafları var. Bunları biran önce ortadan kaldırmak Sivas’ı layık olduğu yere taşımak gerekir. Sivas’ta bugün büyük bir kan kaybı var. Bunun biran önce tedavi edilmesi gerekiyo

Çok net ifade etmenin uygun olamayacağını düşünüyorum. Bu sorunlar ve projelerle ilgili çalışmalar yapılmalı araştırılmalı. Geniş bir araştırma Sivas’a yararlı olacaktır. Lokal sorun gibi gözüksede örneğin merkezdeki otobüs durağı, Bosna caddesi üzerindeki ilimiz için uygun degil. Cadde çift yönlü olarak dar. Bu durak yeri, bu faaliyetler için uygun bir yer değil. O durağa alternatif olarak Belediye binasının bulunduğu yeri düşünüyoruz. Belediye binasını taşıdıktan sonra ortaya çıkacak boş alanı otobüs durağı olarak düzenleyeceğiz. Bu gibi sorunlara anında pratik çözümler bulacağız ve halkımızın dertlerine çareler arıyacağız.

Kent Meydanı projesini nasıl buldunuz ?

Uygun görmediğim noktalar var. İstasyon ve Atatürk Caddelerini de dâhil edelim. Yapılan güzel işlere kötü demek adetimiz değildir. Ancak yapılan çalışmalarda eksiklikler mevcut.

Havuz çalışması güzel oldu ancak istasyon caddesindeki Cıbıllar Parkı ve Selçuklu parkındaki çalışmalardan memnun değilim. Bundan sadece ben değil, halkımızında memnun olmadığının duyumunu aldık.

Kaldırımlar geniş tutuldu. Dar olan yollar daha da daraltılmamalıydı. İstasyon Caddesi Sivas’ın ana arteri. Ağaçlar kesildi, bu ağaçlar Sivas’ın tarihiyle özdeşleşmişti. Ağaçların kesilmesine bir anlam veremedim. Bu görüntüden üzüntü duyuyorum. O bölge için yapılmış olan imar çalışması Sivas’a yakışmayan bir çalışmadır.

Sivas’ta Turizm konusunda fikirleriniz neler ?

Sivas tarihi geçmişi, Cumhuriyet dönemi misyonuyla çok önemli bir şehirdir. Önemli kişiler yetiştirmiştir. Kendimde sanat ve Türk halk müziği ile uğraşıyorum. Halısıyla, ağızlığıyla, bıçağıyla, sanatçılarıyla potansiyeli olan bir şehrimiz var. Sivas halısı, Sivas ağızlığı dendiğinde herkesin bildiği tadınıdığı enstrümanlardı. Şimdi ise kıyıda köşede kaldılar. Bunları yaşatma çabalarını takdir ediyorum. Ama bu şekilde devam edersek yakında kaybedecekler. Sivas halısı için eskiden yurt içi ve dışından sıra bekleniyordu. Artık unutulmuş durumda.

Sivas tarihi dokusuyla da önemli bir şehir. Tanıtım konusunda yetersiz kalınmıştır. Çok önemli Tarihi ve doğal güzelliklerimiz var. Eğer tanıtımını iyi yaparsak Turizm pastasından ilimize büyük bir gelir getirebiliriz.

Sivas için çok önemli olan Üniversitemiz hakkında neler düşünüyorsunuz ?

Uzun yıllar Üniversitede çalışmış birisi olarak Üniversitenin sorunlarını çok yakından gözlemleyebildim. Yıllardır şehirle kopuk şekilde hayatını sürdürdü. Şehirle Üniversitenin barışık olması lazım. Yerel yönetim bütün kurumlar halkıyla barış içinde olmalı.

Yerel yönetim ile Üniversite yetkilileri oturup konuşarak sorunlarla ilgili bilgi alışverişi yapmalıdır. Diyalog içerisine girmeleri gerekmektedir.

Üniversitenin ulaşım sorunun raylı sistem ile aşmayı düşünüyorum. Altyapısı mevcut durumda. Kayseri demiryolu üniversitenin karşısından geçiyor. O hattı kullaranak bir çözüm düşünüyorum. İlk projelerimin arasında da bu var. Yakında detaylarını kamuoyu ile paylaşacağım.

Sivasspor hakkında düşünceleriniz nelerdir ?

Sivasspor’un şu andaki başarısı gözlerimi doldurmaya yetiyor. Koyu bir taraftarım. Bugüne gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bundan sonra hiç bir zaman göz ardı edemeyeceğimiz bir kurum haline geldi. Her türlü katkının verilmesi gerektiğine inanıyorum. Belediye başkanı seçildiğimde yerel yönetim olarak ne yapılması gerekiyorsa destek olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Tatlı sular konusunda düşünceleriniz ?

Kaynaklar eski yıllardaki gibi bol değil. Rezervin büyük bölümü farklı kaynaklara yönlendirilmiş durumda. Geçmişte bir sokakta 2 veya 3 çeşmenin aktığı zamanları hatırlıyorum Sembolik tarzda da birkaç bölgede yaşatılmasını sağlayacağız.

Sivaslilar.Net üyelerine mesajınızı alabilirmiyiz ?

Sivaslılar için böyle bir hizmette bulunduğunuz, uzak yakın demeden Sivas için çalıştığınız için sizlere teşekkür ederim. Bu hizmet takdire şayandır. Sivas için yapılan her çalışma çok önemlidir. Karşılık beklemeden, çıkar gözetmeden ve çoğu kez kendinizden fedakarlık yaparak bu işleri yapmak büyük özveri ve hizmettir. Sizlerin nezdinde bütün üyelerinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Fuat bey zaman ayırdığınız için teşekkür eder seçimlerde başarılar dileriz.

Ben teşekkür ederim.

Röportaj : Ertuğrul Özdemir (Ertugrul), Osman Günay (GuNaY), Osman Nehir (Besyo_cu)
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 13.03.2009, 00:40   #2
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1204 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Adaylar Konuşuyor (Röportaj)

Site yönetimimizi tebrik ediyorum... Başka hangi hemşehirli sitesinde böyle bir hizmet var bilmiyorum ve olduğunu da sanmıyorum...
Bu teşekkürümü sunduktan sonra röportajı okuyup Fuat Bey ve projeleri hakkında yorumumu yarın yapayım

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 13.03.2009, 01:17   #3
Ertugrul
Genel Koordinatör

Ertugrul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ertugrul Şuan Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.01.2013 13:22

Tecrübe Puanı: 10 Ertugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende Zukunft

Büyük bir nezaket göstererek bizleri Parti İl Binasında ağırlayan Fuat beye ve DSP il yönetimine teşekkür ediyorum. Gerek Dsp İl Başkanı gerekse parti yetkilileri bizleri çok iyi ağırladılar.

Fuat bey yıllarca çeşitli kamu kuruluşlarında görev yapmış ve Sivas sevdası gözlerinden okunan bir hemşerimiz. Büyük bir samimiyetle sorularımıza cevap verdi. Birkez daha kendisine röportaj teklifimizi kabul ettiği için teşekkür ediyor seçimlerde başarılar diliyorum.

Not: Parti ayrımı yapmadan Adaylarımızla söyleşilerimiz devam edecektir. Röportaj teklifimize olumlu cevap veren adaylarımıza ve parti yönetimlerine teşekkür ediyor ve örnek olmasını diliyorum.

Ertuğrul Özdemir

Kötülere Acımak İyilere Zulümdür !
Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 13.03.2009, 06:35   #4
atlantis
Yiğido
NO AVATAR

atlantis Şuan atlantis isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2009 11:03

Tecrübe Puanı: 604 atlantis FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

merhaba.
çoğu insanlar DSP,ye gereken önemi vermiyor nedense.yıllarca bu partinin takipcisi oldum.rahmetli ecevit zamanından beri tutkumdur.dsp,nin ilkeleri ve prensipleri hiçbir partide göremessiniz.dürüstlük ve adalet ruhlarındadır.bu yerel seçimlerde değişik ve çağdaş projelerle herilde onay,taktir almaktadır.inşallah sağduyulu halkımız doğrunun,adaletin,çalışanın,ha ram yemeyenin yanında olur.
sivasada çok faydalı olacaklarına inanıyorum.
Sivasın çehresi başındakiler artık değişmeli,ozaman hedeflenen modern ve çağdaş şehir olabiliriz.
DSP,nin projeleriyle işsizlik,yeni geçim kaynakları,eğitim,sağlık,turiz m alanlarında farkedilir yenilikleri en kısa zamanda göreceksinizdir.
saygılarımla.
hayal ettiğiniz hayat DSP ile mümkündür sayın hemşerilerim.
atlantis isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 13.03.2009, 11:54   #5
besyo_cu
Usta Yiğido

besyo_cu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

besyo_cu Şuan besyo_cu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 30.11.2015 22:13

Tecrübe Puanı: 1021 besyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Sayın Fuat Taşdemir tecrübesi ile secilmesi halinde Sivas'a katkılar yapacak gibi görünüyor bunda hem belediyede görev yapmış olması ve Üniversite de calışarak gençlerin ne beklediğini, ne gibi sorunları oldugunu gayet iyi bilmektedir. Her adayımıza oldugu gibi bizi oldukca içten karşılayan sayın Fuat Beye başarılar dilerim.
Alt 14.03.2009, 01:20   #6
GuNaY
Super-Moderator

GuNaY - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

GuNaY Şuan GuNaY isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.11.2013 23:42
Pool Jam Champion!
Tecrübe Puanı: 10 GuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende Zukunft

DSP Sivas İl Yönetimi ve Fuat Bey'e bizlere zaman ayırdığı ve bizleri misafir ettiklerinden dolayı teşekkür ederim.

Fuat Beyin Cumhuriyet Üniversite'si için hazırlamış olduğu raylı sistem projesinin önemi herkes tarafından bilinmekte. Ne yazık ki şimdiye kadar yayınlanan röportajlar arasında bu konuya birtek Fuat Bey değindi.

Kendisine seçimlerde başarılar dilerim.

Alır Götürür Seni Bilinmeyen Derinliklere.

Sevda Mavidir, Mavi ise Umut,

Sen Yüreğini Hep MAVİ Tut...
GuNaY isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 15.03.2009, 00:28   #7
Efe Cemil Şeker
Yiğido

Efe Cemil Şeker - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Efe Cemil Şeker Şuan Efe Cemil Şeker isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 09.10.2009 12:25

Tecrübe Puanı: 650 Efe Cemil Şeker FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Dsp Bülent Ecevit ekolünden bu yana dürüstlük sembolü olmuş bir partidir. Ecevit'in 1974 Msp koalisyonu sol çevrelerden büyük tepki toplamış olsada Kıbrıs harekatını gerçekleştirmiştir. Fuat beyde bu ekolün devamını yaşatacak bir hemşerimize benziyor. Röportajı gerçekleştiren yöneticilerimizi kutluyorum. Dsp ve Fuat beye başarılar diliyorum.
Alt 15.03.2009, 11:17   #8
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Tecrübe Puanı: 4542 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Sivas için yapılan her çalışma çok önemlidir Fuat Taşdemire başarılar dilerim

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil