|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Serbest Kürsü Serbest Konular |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
26.04.2009, 18:27 | #1 | |||
Yiğido
Alperen. Şuan
Son Aktivite: 19.08.2009 19:16
Tecrübe Puanı: 589
|
Üşüyoruz Koca Reis
Yalnızlığa aldanmayın bu çileli yolda Gözyaşlarınızı sevgi pınarı yapın Akıtın göklerinize Karşılık beklemeden sevin Sevin birbirinizi Ta ki ayrık otları kavrulsun Yansın sevgi ateşinizde Her gün biraz daha yeşersin Kırılan dallarınız Gönül gölgesinde Durmadan dallarınızı koparsalarda Siz çınar olun gövdelerinizle Artık ulaşamasınlar Yeni filizler verin yükseklerde Gölge olsun pençe pençe yapraklarınız Dipten sürecek yeni sürgünlere Dökülsün kabuklarınız, bakmayın Tırnaklayan hoyrat ellere Özsuyunu akıtın siz kesilen dallarınızın Karışıp yeni bir toprak yayılsın yere Aşı yapın yeni sürgünlerden Birbirinizin kesik gövdesine Karışsın özünüz özünüze Bir renk çeşnisi kaplasın Ufukları güneşin aydınlığında İlahi Nizam’ın ormanını görsünler Yarınları yansıtan dallarınızda Köklerinizle öyle sarın ki arz kabuğunu Bu ormanda Bir tek ulu çınarı Ülkü çınarını görsünler Muhsin Yazıcıoğlu Alperenlerin Lideri
Konu Alperen. tarafından (26.04.2009 Saat 18:38 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
|||
26.04.2009, 18:37 | #2 |
Usta Yiğido
MeLody58 Şuan
Son Aktivite: 02.06.2015 18:15
Tecrübe Puanı: 865
|
Cevap: Üşüyoruz Koca Reis
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum Gözlerim parke parke taş duvarlarda Açılıyor hayal pencerelerim Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum Kekik kokulu koyaklardan aşarak Güvercinler ülkesinde dolaşıyor Bir çeşme başı arıyorum Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp Mis gibi nane kokuları arasında Ruhumu dinlemek istiyorum Zikre dalmış her şey Güne gülümserken papatyalar Dualar gibi yükselir ümitlerim Güneşle kol kola kırlarda koşarak Siz peygamber çiçekleri toplarken Ben çeşme başında uzanmak istiyorum Huzur dolu içimde Ben sonsuzluğu düşünüyorum Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum Durun kapanmayın pencerelerim Güneşimi kapatmayın Beton çok soğuk, üşüyorum... |
26.04.2009, 18:41 | #3 |
Yiğido
Alperen. Şuan
|
Simdi hepimiz üşüyoruz...
O bir liderdi… Daha biyiklari terlemeden girdigi davadan saclari agarmadan ayrilmak zorunda kaldi.. Yolu zordu, engellerle doluydu. Bütün zorluklara gogüs gerecek bir imana ve inanca sahipti. Seksen öncesinin efsane ülkücüsü, Türk milliyetciliginin dogru okunmasi için dogru yoldan çıkmamasi için de bütün bedelleri ödedi.. Gün geldi ellerinde büyüdügü, büyüttügü davasi için yine dava arkadaslariyla vedalasip yeni bir yol çizdi kendine. Onun milliyetciligi sadece kan bagina bagli degildi. irkcilik, kafatascilik lügatinde olmadi. Bu tür milliyetciligin Türk’ün orf ve adetlerine uymadigini gordü, gosterdi.. Anladi, anlatti. Büyük Birlik Partisi Genel Baskani olarak siyasetin nasıl yapilacaginin orneklerini gösterdi.. Türk halkı belki onun kurdugu partiyi iktidar yapmadi ama onu hep sevdi, takdir etti. Dindardi, milliyetciydi, vatanini severdi, cesurdu, adam gibi adamdi. Siyasette ilke sahibiydi, dürüsttü, saygindi… Türk milleti onu sevdi ve hep adiyla hitap etti. O, Muhsin Baskan oldu.. Ne Adnan Menderes, Ne Demirel, ne de Ozal… Hepsi soyadlarıyla anilirken o “Muhsin” idi. Anadolu’da herhangi bir evin kapisini acip karsiniza cikacak siradan bir Anadolu delikanlisi gibi, bizdendi, bizdi.. “Muhsin Baskan“di.. Yillar once Mamak Cezaevi’nde yatarken yazdigi siirdeki gibi veda etti milletine…”Beton cok soguk, usuyorum” demişti siirinde. 2 bin 200 metre yukarda soguk ve tipi altında yine siirinde olduğu gibi usuyerek gitti ulasmak istedigi sonsuzlugun sahibine. Tipki siirinde dedigi gibi: Ben sonsuzlugu düsünüyorum Ey sonsuzlugun sahibi, sana ulasmak istiyorum Durun kapanmayin pencerelerim Günesimi kapatmayın Beton cok soguk, üsüyorum, Allah rahmet eylesin, Mekanin Cennet olsun “Muhsin Baskan”. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
26.04.2009, 18:44 | #4 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5466
|
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
26.04.2009, 18:47 | #5 |
Yiğido
Alperen. Şuan
|
Bir adam vardı... Adam gibi adamdı. Yüzü hep gülerdi sözü hep tatlıydı onun.İncitmezdi ... Oylar ona gitmesede gönüller hep ondaydı.Hani gülümseyerek demişti ya bir konuşmasında ; "Herkes beni sevdiğini söylüyor da sandıkta gösteremiyorlar yalnızca" Gülümsemişti yine... Ahh başkan.. Ahh.. Kalsaydın da tüm oylar sana feda olsaydı başkan... Kalsaydın da tüm oylar feda olsaydı... Bir adam vardı... Adam gibi adamdı. Yıllar önce yazdığı şiirde sanki bugününü anlatıyordu ; "Ey sonsuzluğun sahibi sana ulaşmak istiyorum Durun kapanmayın pencerelerim Güneşimi kapatmayın Beton çok soğuk üşüyorum.. " Üşüdün başkan bizi de üşüttün... Donduk. ' // Canımızdan parçalar kopardılar başkan.Evde matem havası var ve tüm ülkede...Herkes ağlıyor... Meğer sandığımızdan çokmuş sevgimiz sana.Meğer bir parçamızmışsın sen... Mekanın(ız) cennet olsun başkan. Üşüyoruz başkan Üşüyoruz... Çok Üşüyoruz ... .. . Biz de üşüyoruz Koca Reis... Sen yoksun ya artık bizde yokuz… Sen üşüyorsun ya bizde üşüyoruz artık… Biz seninle öğrendik ülkücü olmayı… Biz seninle öğrendik dik durmayı… Ama seninle senin yanında olamadık… Sen üşüdün biz sana sıcaklık olamadık. Sen bize her daim yürek oldun, cesaret oldun ama biz sana mum ışığı bile olamadık. Sen üşüdün biz çaresiz olduk Koca Reis. Sen Alperendin… Sen Liderdin zaten ama sen yoksun artık Koca Reis. Biz seninle üşüyoruz artık biliyor musun… Hani sen 15 yıl önce Mamak Cezaevindeyken yazmış olduğun şiirde demiştin ya; ‘Çok Soğuk, Üşüyorum” Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum Gözlerim parke parke taş duvarlarda Açılıyor hayal pencerelerim Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum Kekik kokulu koyaklardan aşarak Güvercinler ülkesinde dolaşıyor Bir çeşme başı arıyorum Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp Mis gibi nane kokuları arasında Ruhumu dinlemek istiyorum Zikre dalmış her şey Güne gülümserken papatyalar Dualar gibi yükselir ümitlerim Güneşle kol kola kırlarda koşarak Siz peygamber çiçekleri toplarken Ben çeşme başında uzanmak istiyorum Huzur dolu içimde Ben sonsuzluğu düşünüyorum Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum Durun kapanmayın pencerelerim Güneşimi kapatmayın Beton çok soğuk, üşüyorum.. Evet, Koca Reis, sen mahpuslarda da üşümüştün. Birde dağlarda üşüdün. Sana ulaşamadık aramızda engeller çıktı. Sen başka yerde üşürken seni başka yerlerde aradık… Sen orada üşüdün biz ise çaresiz senden haber bekledik. Sen bağırdın. Çığlık attın ben buradayım diye. Ama biz seni başka yerlerde aradık. Şimdi kötü haberinle perişanız. Lideri, Koca Reisi kaybetmenin acısıyla yanıyoruz. Senin yolunda seçime girenler de üzgün. Perişanlar. Gözleri hepsinin çakmak çakmak olmuş. Hem ağlamaktan hem de liderden ayrı kalmaktan… Sensiz olur mu bilmem ama sen yüreklerde çarpacaksın. Senin adına sana yürek veren Karamürsel gül dağıttı. Birde çok sevindik biliyor musun. Senin önceki dava arkadaşlarında vardı bu yürüyüşte. MHP’de BBP’li arkadaşlarıyla yan yana kol kola birlikte yürüdüler. Senin resmini vererek liderimizi kaybettik ağlıyoruz dediler. Halkımızda çok sağ olsun hepimiz üzgünüz. Hepimizin başı sağ olsun dediler. Sen elini uzattın tutun elimden dedin ya… Biz bir türlü elinden tutup o soğuktan alamadık be Koca Reis… Üzgünüz neden sensizliğe alışmak çok zor be Reis… Ruhun şad olsun sen şehitsin artık bizim için… [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Konu Alperen. tarafından (26.04.2009 Saat 18:50 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|