|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 928
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() SİVAS'ta Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 2 domuz gribi vakasına rastlandı. Hastalardan biri tedaviyi kabul etmezken, diğerinin hastanede görevli hemşire olduğu öne sürüldü. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne başvuran bir hastada ‘H1N1' virüsüne rastlandı. Domuz gribi teşhisi konulan ve adı açıklanmak istemeyen hasta, tedaviyi kabul etmeyerek hastaneden ayrıldı. Hastanın bir mermer şirketinde çalıştığı ve kısa süre önce yurt dışından geldiği bildirildi. Aynı belirtilerle muayene edilen hastanede görevli adı açıklanmayan bir hemşirede de H1N1 virüsüne rastlandı. Bu hemşire enfeksiyon hastalıkları servisinde müşahade altına alındı. Olay sonrasında hastanenin acil servisinde görevli tüm çalışanlara maske ve eldiven dağıtılırken, muayene ve acil müdahaleler bu şekilde yapılmaya başlandı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() sivasada geldi sonunda demekki geçenlerde bi konuda goramaz bi yorum yazmıştı bunlar domuz gribi getirmiş olmasın diye o aklıma geldi
![]() ankaraya çoktan geldi okullarda tatiller bile başladı evet hızla yayılıyor dilerim biran önce tedbirler alınır ve daha fazla yayılmaz büyükler gerekli tedbiri alırda küçük yavruları rabbim korusun ....
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1293
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Tedaviyi kabul etmeyen hastanın dünyanın en cahil insanlarından biri olduğunu söylemek zor değil..Bilinçli olmak zorundayız.belirtileri iyi bilip,erkenden sağlık kuruluşlarına başvurmalıyız..
![]() |
#4 |
Moderator
![]() adam korktu demekki hastalığın ne olduğunu bilmiyorsa normal
![]() |
#5 |
Yasaklı
![]() ömer yalcin Şuan
![]() Son Aktivite: 21.05.2010 18:13
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() tedavi olmam ne demek ya o kisiyi zorla tedavi etmeleri gerekir. sonucta sepici bir hastalik o kadar insani hice sayamaz, o sahiz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
![]() [b][/Hollanda'da domuz gribine yakalanan iki kişinin daha yaşamını yitirdiği ve hastalığın görülmesinden bu yana ölenlerin sayısının 6'ya yükseldiği açıklandı.
dikkatli olmak ve tedavi olmak gerek her yere yayılmış B]
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
![]() Son Aktivite: 14.09.2024 15:55
Tecrübe Puanı: 1340
![]() |
![]() valla ben de olsam tedaviyi kabul etmezdim ne yalan söyleyim
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() betüs58 Şuan
![]() Son Aktivite: 10.02.2010 22:07
Tecrübe Puanı: 817
![]() |
![]() ya tabii yasamayn bilmez yani edermiydim etmezmiydimm bilmiyorum tabii..ama mantikli düsünüdün zaman aslinda tedavii olman gerekiyor...sonucta böylece sadece kendine deil bütün insanliga bi tehlike o kisi allah cümlemizin yardimcisi olsun sabir ihsan eylesin acil sifalar versin yakananlaraada ins...:(allahim dermansiz dert vermesin düsmanima dahii ins (AMIN)....
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4533
![]() Ben bu hastalığa yakalanan bir kaç kişi tanıyorum, bir hafta karantinade kalıyorlar. Hastalık bir haftalık tedaviden sonra etkisini kaybediyor. Abartıldığı kadar tehlikeli olduğunu düşünmüyorum, ilaç sektörü yeni pazarlar açabilme adına hastaligin tehlike boyutunu abartıyor. Özellikle yeni çıkan bu tür hastalıklar ilaç üreticilerin ekmeğine yağ çalıyor. Kapitalist sistemde paranın önemini düşündügümüz zaman bunun çok büyük bir olasılık olduğunu anlarız. Önemli olan hastalığın yayılmaması için hastanın yedi günlük süreçte diğer insanlarla direk temas kurmaması. Domuz gribi normal gripten daha tehlikeli değil.
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KARAMELLL58 Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2013 18:04
Tecrübe Puanı: 1677
![]() |
![]() hastalık hızla yayılıyo allah acil şifalar versin hastalığa yakalananlara umarım biran önce tedbir alırlar
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 3 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 3 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|