|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
30.12.2009, 02:23 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 919
|
Kapanan köy okulları köylere satılacak
Sivas İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantıları 4 Ocak Pazartesi günü başlayacak. Yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştirecek meclis üyeleri önemli kararlara imza atacak. Aralık ayı meclis karar özetlerinin okunması ile başlayacak olan toplantıda ilk olarak denetim komisyonu oluşturulacak. Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen İl Özel İdaresi 2010 yılı performans planının da görüşüleceği toplantılarda, öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan ve atıl durumda bekleyen köy okul binalarının satılması konusu da görüşülecek. Sivas’ta bu şekilde 356 adet köy okul binası bulunurken, okulların köy tüzel kişiliklerine satılarak, köy sosyal tesisleri haline gelmesi bekleniyor. Öte yandan aşıklık geleneğinin yaşatılması amacıyla Sularbaşı Mahallesi’nde bulunan Ahmet Yuvacı Konağı’nın İl Özel İdaresi tarafından satın alınması konusunun da görüşüleceği toplantılarda, Sivas genelinde tescili olmayan ve tescili olmadığı için hizmet alamayan mezraların tespitine ilişkin önerge görüşülecek. İlçe, belde ve köylere ait, kira, sınır tespiti gibi konularında ağırlık olduğu meclis toplantılarında ihtisas komisyonlarınca 2009 yılı yatırım programında bulunan yatırımların gerçekleşme durumları da ayrıntılı olarak ele alınacak. Hazırlanan raporlar doğrultusunda İl Özel İdaresi’nin 2009 yılı yatırım gerçekleştirme oranı da netlik kazanmış olacak. Hürdoğan Gazetesi |
30.12.2009, 07:44 | #2 |
Moderator
Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
Cevap: Kapanan köy okulları köylere satılacak
satılsın tabi satılmayan bi okullar kalmıştı oda olursa eksik kalmaz..
30.12.2009, 20:44 | #3 |
Usta Yiğido
goramaz Şuan
Son Aktivite: 14.09.2024 15:55
Tecrübe Puanı: 1331
|
Bu okullarla ilgili Milli eğitim bakanlığının Anasınıfı projesi var. köy okulları köy anasınıfı haline gelecek diye biliyorum .Okul öncesi eğitimin zorunlu eğitim kapsamına dahil edilmesi söz konusu..
30.12.2009, 21:49 | #4 |
Usta Yiğido
Kibrisli Şuan
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22
Tecrübe Puanı: 1186
|
Haydaaaaa... Duyda inanma... Ne yapıyor bu adamlar... Er geç açılabilir o okullar... Kiralayın kardeşim, kiralayın ne diye satıyorsunuz...
Bakın size bir örnek verecem.... 74 çıkartmasından sonra Kıbrıs'ta rumlardan alınan ne kadar toprak, ev vs varsa satmış devlet... Şimdi de yeni bir anlaşma olursa en büyük sorun o oluyor... Rum gelip kendi evini istiyor, içindeki Türk çıkmak istemiyor... Peki rumlar ne yapmış dersiniz 44 yıllığına - 19 yıllığına kiralamışlar ve öyle bir anlaşma yapmışlarki böyle bir birleşme olurda sahibi Türk tarafıdnan gelirsen çıkacaksın... Tabii rumların yaptığı başka türlü bir pislik var ne kadar kamu alanımız varsa hepsini istimlak etmişler ve onu vermiyorlar... Nedi bu kamu alanlarımız???? Camii, mezarlık, eski Türk dernekleri, Futbol kulüplerinin binaları gibi...
30.12.2009, 21:54 | #5 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
Son Aktivite: 22.05.2010 12:45
Tecrübe Puanı: 0
|
Hayırlısı olsun .
|
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |