|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
12.02.2010, 20:00 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 919
|
Akademisyenlerden Danıştay'ın Katsayı Kararına Tepki
Sivas'ta, Eğitim-Bir-Sen Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Temsilciliği'ne bağlı bir grup akademisyen, Danıştay'ın Katsayı uygulamasına yönelik alınan karara tepki gösterdi. Danıştay'ın Katsayı uygulamasına yönelik alınan karara tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen CÜ Temsilciliği'ne bağlı bir grup akademisyen, CÜ Eğitim Fakültesi binası önünde bir basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını yapan CÜ Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Delice, yıllardır Türk kamuoyunun vicdanını yaralayan katsayı eşitsizliğinin Yükseköğretim Kurulu yetkisi dahilinde adil bir kararla giderilmeye çalışıldığını belirterek, "Danıştay tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararıyla binlerce öğrenciyi tekrar mağdur etmenin, eşitsizliğin ve karmaşanın yeniden boy göstermesinin yolu açılmıştır. Bunun üzerine yapılan itirazlar sonuçsuz kalmış, yeni düzenleme gayretleri de tekrar iptal edilerek başlangıçtaki eşitsizlik, adalet duygusunu zedeleyici duruma yeniden ve ısrarla dönülmesi sağlanmıştır" dedi. Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olan katsayı uygulamasında ısrar etmenin hukuki dayanaktan yoksun olduğunu belirten Delice, "Aynı konuyla ilgili olarak daha önce alınan başka bir Danıştay kararıyla çelişmektedir. Ayrıca, Danıştay daha önce, benzeri bir davayı yetkinin YÖK'te olduğunu belirterek reddetmiştir. Bu kez yürütmeyi durdurma kararı vermekle Danıştay, daha önce verdiği karar ve tutumla çelişmiş bulunmaktadır. Diğer yandan yasalara göre bu hususta karar verme yetkisi YÖK'tedir ve Danıştay söz konusu kararıyla YÖK'ün elinden bu yetkiyi almış ve bununla da kalmayarak verdiği kararla yetkinin tekrar kullanılmasının önüne geçmiş bulunmaktadır. Bu durumun tasvip edilmesi mümkün değildir" diye konuştu. IHA |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|