|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 941
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Sivas'ta Çifte Minareli Medrese karşısında mısır satışı yapan bir büfenin kaldırılması sırasında olaylar çıktı. Zabıtaya direnen büfe sahipleri, büfenin camlarını kırarak mısırları cadde ortasına saçtı. Geçtiğimiz yıllarda belediye tarafından Kent Meydanı Projesi kapsamında Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi yan tarafına taşınan mısırcılar çalışmaların tamamlanmasının ardından tekrar karşı kaldırıma konulmuştu. Geçimlerini mısır satışı yaparak sağlayan vatandaşlar şimdi ise tarihi dokuya gölge düşürdüğü gerekçesiyle Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün talimatı ile zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı. Ekmek teknelerini zabıta görevlilerine vermek istemeyen mısırcılar sinir krizleri geçirdi. Büfelerin içinde bulunan mısırları ve eşyaları caddeye fırlatan Ahmet Turan Karahan ve Adem Erturhan, büfe camlarını yumruklayarak kırdı. Camların kırılması sırasında ellerinden ve kolundan yaralanan esnaflar "Ahde vefa diye oy verip bunu başkan yapanlar hepiniz bize hesap vereceksiniz" şeklinde tepkilerini dile getirdi. Ellerinde bulunan ve Sivas Belediyesi'nin kendilerine verdiğini belgelerle haklı olduklarını ispat etmeye çalışan Karahan ve Erturhan, "Biz belediye ile bu belgeleri karşılıklı imzaladık. O zaman bize bir şey demediler. Şimdi kalktılar 'tarihi dokuya gölge düşürüyorsunuz' diyorlar. Sözde bizi Özbelsan'a alacaklarmış. Biz istemiyoruz." şeklinde konuştular. Yoğun güvenlik önleminin alındığı ve çok sayıda zabıta ekibinin bulunduğu bölgede tezgâhların kaldırılma işlemi sırasında Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mehmet Akgül de hazır bulundu. Belediye binasına giderek başkanla görüşmek isteyen Akgül, olay yerine gelerek Başkan'ın yerinde olmadığını söyledi. Bunun üzerine kızgın esnaflar camları kırmaya devam edince Başkan Akgül'ün de bacağından yaralandı. Olayla ilgili açıklama yapan Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mehmet Akgül, "Önceki dönem Belediye Başkanı Sami Aydın tarafından Kent Meydanı Projesi kapsamında mısır tezgâhı olan arkadaşlarımız çalışmalar tamamlana kadar kaldırılmıştı. Çalışmalar bittikten sonra belediye başkanımız değişti. Biz de başkanımızla görüşerek bu mısırcı arkadaşlarımızı buraya yerleştirdik. Ama sonradan ne olduysa Belediye Başkanı'mız bu tezgâhların buradan kalkması gerektiğini söyledi. Zabıta ekiplerine talimat vererek büfeleri kaldırttı. Önceki Belediye Başkanı ile bu arkadaşlarımızın protokolleri var. Ama mevcut belediye buna rağmen bu protokolün kendilerini bağlamadığını söylüyor. Devlette devamlılık esastır. Gerekli yasal yerlere müracaatımızı yapacağız ve sonuna kadar hakkımızı arayacağız." şeklinde konuştu. Akgül'ün konuşmasının ardından mısırcılar ilerleyen günlerde belediye binası önünde açlık grevi yapacaklarını belirtti. Star Gündem |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H_Turan Şuan
![]() Son Aktivite: 14.10.2014 18:19
Tecrübe Puanı: 777
![]() |
![]() Ya Doğan Ürgüp Öyle Kafana göre iş yapamıyormuşsun sonra Muhalefet yapmaya benzemez Sami Aydın Çoğu Şeyleri yaparken Çoğu tepkileri aldı ama yinede yaptı Mısır tezgahına gelince Geçen sene Görüntüsünü değiştiren kişi ertesi sene kaldırırsa olacağı bu
Sana Verdiğime Bin Pişman oldum
Konu Salim58 tarafından (09.06.2010 Saat 06:55 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı H_Turan'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Yav arkadaş; kırmak, dökmek, saçmak, ortalığı velveleye vermek niye. Bırak adam satışını yapsın. Yasak mı orda satış yapmak, o zmn güzel bir yer göster adama orda yapsın satışını. Böyle zorlama yaparak hiç bir sonuç alınmaz ki..
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı _DuMaN_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Yeni Yiğido
![]() 58MySouL Şuan
![]() Son Aktivite: 04.09.2013 18:43
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() ben mısırcıyıda tanımam satanıda tanımam ancak cok uzuldum olaya.Rhametlinin hatırına verdık oyumuzu yoksa nerde kazanacaktı baskanlıgı.ellerim kırılsaydıda vermeseydım.koftecıden pazarlamacıdan beledıye baskanı yardımcıcı olursa bu olur sivasımız en az 10 seneye gerıye gitti 5 senede boyle 15 sene gerıde kaldık yazıklar olsun bu ve bunun gibilerine.mıllerın ekmek teknesıyle ugrasmakla baskanlık olmaz.aksuyu bok götürüyor butun parklar aynı samı beyin yaptıklarının %10 yap ayaklarından operım yapmyosan yapılana sahıp cık yazıklar olsun size verdıgımız oyda haram olsun.gerci daha oraları gelecek secımde ruyanızda bıle goeremessınız.rahmetlı sag olsa bunları gorse bunların yuzune tükürüdü.en basta da ben tükürüdüm.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı 58MySouL'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siyahnur Şuan
![]() Son Aktivite: 15.09.2013 00:22
Tecrübe Puanı: 801
![]() ![]() |
![]() Üzüldüm adamin haline, neden kaldiriliyorki...güzeldi.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Siyahnur'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1306
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ben de oraya gidip prefabrik bir büfe kursam izin verirler mi acaba?Bu mısırcılar orda nasıl bir izinle duruyorlar bilmiyorum ya da ne tür bir ruhsatla iş yapıyorlar!Kira bedeli veriyorlar mı?Şehrin kaymak yerinde satış yapmak için bedel veriyorlar mı,bilmiyorum ve öğrenmek istiyorum bilen varsa!
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı LaEdri'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#7 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() MUTLU İTİK Şuan
![]() Son Aktivite: 13.07.2015 18:04
Tecrübe Puanı: 707
![]() |
![]() Alıntı:
Unutmadan bende istyorum oradan tezgah aylık 2 bin tl vermeye razıyım oraa elimide keserim kolumuda bırakılırmı orası şartlar belli olmadan kim suçlu kim haklı belli olmaz. Ben şuna inanyorumki DOĞAN ÜRGÜP kul hakkı yemez ve yedirmez. Konu MUTLU İTİK tarafından (08.06.2010 Saat 23:05 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar MUTLU İTİK'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1306
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Benim takıldğım nokta da burda!
Eğer mısırcılar herhangi bir bedel ödemiyorlarsa büyük bir haksızlık var demektir! hemen 30 metre ileride 3 metrekare yere aylık bilmem ne kadar kira ödeyen adamın hiç hakkı yok mu? Ya da benim de gidip orda bir prefabrik büfe açma hakkım yok mu! Ha,bir kira,bedel veriyorlarsa orası ayrı!
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar LaEdri'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#9 |
Yiğido
![]() ![]() bzafer Şuan
![]() Son Aktivite: 04.12.2013 15:35
Tecrübe Puanı: 618
![]() |
![]() Şu işsizliğin had safhaya ulaştığı sivasta bırakın milletin ekmeğiyle oynamayın,evine ekmek götürsün vatandaş.Kaldırın ama bir parkta işverin yada evine ekmek götürecek bir iş bulun bunun içinmi geldiniz...rahmetli olsaydı size kızardı...
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar bzafer'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#10 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H_Turan Şuan
![]() Son Aktivite: 14.10.2014 18:19
Tecrübe Puanı: 777
![]() |
![]() Alıntı: