Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Arama Bugünki Mesajlar Forumlar? Okundu Kabul Et

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 27.07.2010, 12:55   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 919 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart 25 Kuruşa ZEHİRLİYORLAR

Bakkaldan alamadıkları sigaraları tek tek alıyorlar.

19 Temmuz 2009 tarihinde dumansız hava sahası uygulaması ile tanışan Türkiye, kapalı mekânlarda sigara içilmesinin yasaklanması ile rahat bir nefes almaya başladı. Ancak yasakla birlikte denetimi hangi kurumun yapacağı konusunda yaşanan kaos zamanla yerini denetimsizliğe bıraktı.

Çok sayıda kahvehanenin kapandığı ve esnafın iflas ettiği iddialarına rağmen yasanın esnetilmesi konusundaki taleplerden bir sonuç çıkmadı.

Dumansız hava sahası uygulaması iyi kötü devam ederken internet kafelerde tane işi satılan sigaralar Sivaslıları rahatsız etmeye başladı. Çünkü tanesi 25 kuruştan satılan kaçak markalı sigaraların alıcıları genellikle yaşları 12 ile 14 yaş grubunu kapsıyor…

Merak ve arkadaş gibi faktörlerin etkisiyle sigara başlayan çocukların, ailelerinin ruhu bile duymadan sigara temin edebildiği en kolay adres internet kafeler oldu. Çocukların evden internette vakit geçirme bahanesiyle gittiği bazı internet kafeler zehir yuvası haline geldi. Bu kötü alışkanlığa heves eden çocukların kafelerden sigara aldığını fark eden bazı aileler kafelerde denetim yapılmasını istiyor.

Zira sigara ile yeni tanışan çocuklarının bakkal ve marketlerden alamasa bile kafelerden kolaylıkla sigara temin etmesiyle sigaraya karşı bağımlılıklarının artacağından endişelenen aileler kafelerin denetlenmesini ve söz konusu durumun tespit edilmesi üzerine cezai işlem uygulanmasını istiyor. Vatandaşlar, özellikle kümbet mevkiindeki birçok internet kafede küçük çocuklara sigara satan pek çok internet kafe bulunduğuna dikkat çekti.

Dünya sağlık örgütünün sigarayla mücadele konusundaki katkılarından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı küresel sigarayla mücadele 2010 yılı özel ödülüne layık gördüğünü de anımsatan Sivaslılar, onur verici bu tabloya rağmen zehirli kar elde etmek amacıyla küçük çocukların sigaraya teşvik edilmesine anlam veremediklerini de söylüyorlar.

Kaynak: Sivaspostasi
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 27.07.2010, 13:13   #2
besyo_cu
Usta Yiğido

besyo_cu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

besyo_cu Şuan besyo_cu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 30.11.2015 23:13

Tecrübe Puanı: 1003 besyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart Cevap: 25 Kuruşa ZEHİRLİYORLAR

25 kuruş'a değil sigara daha çok şeyi satarlar. Yazık hemde cok yazık...
Alt 27.07.2010, 14:02   #3
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

internet kafelerde uygulama yapılsa ne faydası olacakki.

Adam sokakta bile tane sigara satıyor birşey diyen yok.Hem sigaradan para kazanıyor hemde paketten.......Önemli olan içmemek, içmek isteyen bi şekilde temin ediyor.Yasakları dinleyen yok ,her şeyin formülü çabucak bulunuyor...
Alt 27.07.2010, 17:11   #4
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Tabiki çocuklar büyüklerrden gördüğü için sigaraya karşı bir özemti duyuyor. Sırf para kazanayım diye yaşı küçük çocuklara bu şekilde tek tek sigara satan kendi çocuğunada acaba veriyormu?
Denetimsizlik, sahipsizlik başı boşluk başka birşey değil. Gerekli cezalar malesef sözde kalıyor, caydırıcı nitelikte ne yazıkki ceza verilmiyor.
Ver o işyerine bin tl ceza bir ayda kapat o işyerini, bakim bir başkası cesaret edebiliyomu aynı şeye.
Alt 27.07.2010, 19:21   #5
murat tugrul
Usta Yiğido

murat tugrul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

murat tugrul Şuan murat tugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.06.2015 16:33

Tecrübe Puanı: 768 murat tugrul FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Adamın yapısı bozuk olursa sallandırsanda yapacagını yapıyor.Cezada çare olmaktan çıktı özellikle bizim gibi ön kapıdan girilip arka kapıdan çıkılan yirmilige baglanan ülkelerde hiç şans yok iranda bile hergün birileri sallanıyor ama suçda düşme yok

Tek yapabilecegimiz çocuklarımıza sahip çıkmak
murat tugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 29.07.2010, 21:17   #6
Huzurcafe58
Yeni Yiğido
NO AVATAR

Huzurcafe58 Şuan Huzurcafe58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.07.2010 21:17

Tecrübe Puanı: 0 Huzurcafe58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Bu olayi tasvip etmedigimi belirterek. Haberde kümbette bir cok int cafe deniliyor ve bütün int cafeciler zan altinda birakiliyor. Bende kümbette int cafeciyim ama kimseye sigara falan satmadim satmam da haber yapiyorsaniz bir yerlerden bir duyum aldiysaniz int cafelerin isimlerini yazin insanlar da o na göre önlemini alsin gerekli mercilere sikayette bulununsun.. Hemen hemen herkes int cafelerden bilgisayar kullanmasini ögrenmis ve evine pc almis net baglatmistir simdi kalkip int cafeleri ve int cafecileri suclamayin insanlar ilk önce cocuklarina sahip cikmasini ögrensin!
Huzurcafe58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 02.08.2010, 10:55   #7
esrarengiz
Yeni Yiğido

esrarengiz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

esrarengiz Şuan esrarengiz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.10.2011 23:41

Tecrübe Puanı: 709 esrarengiz FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Huzurcafe58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bu olayi tasvip etmedigimi belirterek. Haberde kümbette bir cok int cafe deniliyor ve bütün int cafeciler zan altinda birakiliyor. Bende kümbette int cafeciyim ama kimseye sigara falan satmadim satmam da haber yapiyorsaniz bir yerlerden bir duyum aldiysaniz int cafelerin isimlerini yazin insanlar da o na göre önlemini alsin gerekli mercilere sikayette bulununsun.. Hemen hemen herkes int cafelerden bilgisayar kullanmasini ögrenmis ve evine pc almis net baglatmistir simdi kalkip int cafeleri ve int cafecileri suclamayin insanlar ilk önce cocuklarina sahip cikmasini ögrensin!
simdi ben bu habere gore senin cafene gelmiyecegim arkadasim)
haber veriliyorsa sikayet varsa bunun cezasi verilemiyorsa kolayi var kardesim polise bu sikayetler yapilmismi polis bu cafelerin isimlerini gerekli mercilere duyuracak sivas halkina bu cafelere gitmeyin denecek o kadar..
ve bunda en buyuk gorev cocuktan cok aileye duser... amannn cocuk cafede nasilsa yerini biliyorum ne ederse etsin dusuncesinden kurtulacak..
ben arkadasimiza katiliyorum madem ortada sikayet var aciklayin isimlerinide baska ekmek kazanan cafecilerimiz zan altinda kalmasin...
haaa bu haberleri cikaripta sonucsuz birakiyorsaniz o zaman susun hic bir sey konusmayin...
lafi ortaya atipta kenara cekilmek ayiptir. bu haberin kaynagini belirleyen arkadas varsa bana soylesin ben temas kuruyum isimleri bana versinler maatbaci arkadasim var ilan yaptiriyim her koseye asiyim ... milletin haberi olsun madem is yapmak istiyorsunuz ben gonulluyum verin cafe isimlerini bana..
aha buraya yazdim ben bakalim ne kadar duyarli aile var bu konuda bana yardimci olacak
esrarengiz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil